Livet i smått o gott!


Nu har vi gottat oss över att vara hemma, vi har kommit in i rutinerna igen känns det som. Vi var ju nästan kritvita efter en månad i Sverige så det har vi också åtgärdat :-) Alla vi mötte när vi kom tillbaka påpekade hur vita vi var....skillnaden var att thailändarna sa det med beundran i rösten för de vill ju inget annat än vara vita :-)
 
Vi har äntligen börjat röra lite på fläsket igen, jag och Jens har cyklat flera rundor den här veckan och på torsdag har jag mitt första SUP-pass inbokat. Det är en mixad träning på en surfbräda så all träningen sker ute i vattnet där man dels paddlar men också gör en massa övningar....ska bli kul att testa!
 
Allt är toppen på Papillon. Vi fck faktiskt en review häromdagen som gjorde oss nästan tårögda....shit vilken personal vi har!! Så här lät den:
 
We enjoyed our stay at Papillon while at Koh Lanta. The rooms were big, clean, and had all the basic amenities. The beds were a little hard, but that's most of the places we stayed in Asia. It was a short walk to a fairly secluded part of the beach. We were really happy with our service here. The woman at the front desk helped us get a scooter and then helped teach my fiance how to use it (which I think goes above her duty! :-) Also, they were very good about cleaning our room when we requested. One of the touches I really appreciated was, even though we were leaving too early to be served breakfast, one of the front desk women had our breakfast prepared and waiting for us the night before we left, without being asked! It was rare to get such thoughtful service while we were in Asia and this was one of the reasons Papillon stood out!
 
Jag och Jens kan inte ta någon kred alls för vi träffade inte ens gästerna....känns fantastiskt att vår personal anstränger sig till det yttersta för att ge bra service....we löve them!!
 
Els-Marie och Ronny (Jens mamma) åker härifrån idag, de har bott hos oss en vecka, jättemysigt och roligt för barnen också. Igår avslutade vi med att fira Els-Maries födelsedag på Red Snapper med massa god mat.
 
Här får barn och föräldrar lära sig hur man gör ris. Här maler de riset som legat och torkat i solen.
 
Lai och Daeng tog hem en liten valp....och även om vi pustade (för vi har ju redan tillräckligt med hundar) så blev vi ju självklart förälskade...framför allt Oliver som lever för djur. Nu har dock valpen flyttat några kilometer längre ner på ön till Lai´s bror eftersom den visst var lite mer krävande än de hade förväntat sig :-) Lai ska ju dessutom ha en liten bebis inom några veckor så vi kommer nog få tillräckligt med bebis-gos.
 
 
Vår älskade Malte som inom 3 månader ska flytta till Sverige. Vi älskar denna hund så otroligt mycket. Han har en personlighet som slår det mesta! Vi hoppas vi ska hitta någon som vill ta hand om honom....men helst bara vinterhalvåret så att vi själva får ha honom de månader vi är hemma. Det viktiga är att hitta någon som kan älska honom som han förtjänar för Malte är bara ett enda stort gostroll. Han är fullt nöjd med livet om han bara får sitta vid våra fötter och känna närhet.
 
På väg till skolan....vi stannar till på 7eleven för att köpa vatten till gymnastiken som barnen ska ha på stranden.
 
Här står Oliver utanför sitt klassrum....han går på Fjärilen. Jamie är endast 2 klassrum bort.
 
Olivers fröknar Lill och Sharon.
 
Här är vi på väg in till Saladan efter att vi lämnat barnen i skolan.
 
Det här är Lanta Mart....vår enda supermarket på Koh Lanta. Här handlar vi mest varor som är lite mer västerländska (salami, flingor, yogurt osv). Övriga varor handlas oftast i en närliggande butik (typ ett tält) som heter Yod Mai. De levererar nästan allt till oss...grönsaker, juice, alkohol, pasta, ris, sopsäckar, thaikryddor mm. Räkor, kyckling och övrigt kött köps på lokala marknaden.
 
En typisk souvenirshop längs vägen i Saladan.....som varvas med dykfirmor, klädstånd, optiker och restauranger.
 
Här har vi kommit fram till gatan som går längs vattnet i Saladan...här ligger nästan alla restauranger uppbyggt på pålar i vattnet.
 
Framme vid Catfish där jag och Jens äter frukost nästan varje morgon efter att vi lämnat barnen.
 
De har fantastiska omeletter och miljön här är underbar. En av de sakerna vi saknade när vi var i Sverige.
 
Det är lyxigt att kunna välja vad man ska äta varje dag utan att behöva laga det själv :-)
 
Vi brukar roa oss med att titta på den här långtailbåten (moppetaxi) som kör fram och tillbaka mellan Lanta Yai och Lanta Noi hela dagarna. Vi funderar på hur han får ihop det ekonomiskt för det är ju nästan gratis att åka över med sin moppe....bensinen borde ju kosta mer :-)
 
Några motorcykelshopar har vi på Lanta också....Yamaha och Honda. Jag och Jens kör dock Suzuki, vi köpte dem från Trang, en stad några timmar bort.
 
Tiger Lanta Shop, 2 ganska stora klädbutiker som finns både på Klong Dao och Long Beach...har en hel del fina kläder faktiskt.
 
Här är Kodakbutiken som de flesta på ön använder sig av. Här printar vi menyer, laminerar skyltar och skriver ut foton.Man kan även använda internet här ifall man inte har något eget.
 
Här tar Lisa, Jessica och jag tar en fika på Papillon och skvallrar lite.
 
Els-Mari och Ronny ska ut på äventyr på moppen :-)
 
Oliver gosar med älskade Bella som bor uppe vid huset....Bella är ju mamman till alla valparna.
 
Här är vi nere på Relax Beach och slappar i solen....Oliver livsnjutare :-)
 
och här roar vi oss med att gräva ur kloakerna på Papillon för att förbättra avloppssystemen (Jens och Daeng fick klättra ner i alla hålen och gräva för hand). Kontrasterna är stora :-)
 
Shit....vi har fått besök i poolen ;-)
 
Long Beach by night....här och jag och Jens barnlediga och på väg ut på galej, tjohoo!
 
På väger går vi förbi många restauranger och barer...här ett nyöppnat ställe som heter Pattys secret garden.
 
Här är vi på Irish Embassy där vi möter upp våra vänner. På måndagar har de quiznight som är mycket populärt. Det blev smockfullt, vi var 16 lag som tävlade.....och vi kom på plats 14...mmm...inte illa :-) Det var himla kul iallafall. Frågorna handlar om allt från världens flaggor till musik och filmfrågor.
 
En rofylld kväll på Relax Beach....
 
Els-Mari och Ronny....här är vi på väg ut och äta.
 
Presentöppning på Red Snapper....
 
Massa god mat blev det :-)
 
Kram och hej på er så länge!
 
//Caroline
 
 
 
 
 


Postat av: Karin Ricklid

Det ser helt ljuvligt ut. Nu är det snart min tur att njuta av paillon. Jag åker på torsdag från Stockholm och tillbringar de första dygnen på Koh Jum och kommer till er på tisdag den 4 februari. Ska bli underbart. Längtar så!
Med vänlig hälsning
Karin Ricklid

Svar: Vi ser fram emot att träffa dig Karin :-)
gronqvist.blogg.se

http://minlillaroda.blogspot.com Postat den: 2014-01-26 / 19:02:38


Postat av: Veronika

Oaw! Vilket kanonroligt inlägg du skrivit, kul läsning och härliga bilder. Längtan blev större nu då jag såg alla gatuhörn som man känner igen:)
Roligt att se fröknarna våran tös får om ett par V, hon kommer gå i 6 veckor.
Träniningen är toppen👍gick på den ifjol och kommer nog prova igen.
Nu måste jag visa maken inlägget du gjort, fantastiskt:) tack❤️Nu kommer jag sova skönt inatt.

Svar: Tack Veronika, kul att höra! Hoppas vi ses när ni kommer ner.
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2014-01-26 / 20:16:16


Postat av: Anonym

Grattis i efterskott fr ett snöigt Ronneby, kramar fr dina kollegier.

Postat den: 2014-01-27 / 13:27:31


Postat av: Hanna

längtar ännu mer nu när jag ser bilderna. Vågar inte skriva vad jag tycker om vädret här hemma ....Men nu har nedräkningen börjat!!kram hanna

Svar: Härligt att ni kommer!!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2014-01-29 / 12:08:39


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!