Tankarna går runt runt runt :-)


Hej på er alla,
 
Idag känner jag minsann för att blogga lite och det händer ju inte alltför ofta nu för tiden :-) Har faktiskt funderat på att lägga ner bloggandet helt för jag får inte till det längre.....men så har vi ju nära o kära i Sverige som jag vet vill hålla lite kolla på oss :-)
 
Jag tror det beror på att vi har haft en väldigt känslomässigt jobbig lågsäsong där tankarna och planerna bara snurrat i huvudet....det har varit lite som en bergodalbana. Nu känns det äntligen som att det börjar klarna lite.
 
Jag vet att många av er säkert har sett att Papillon varit till salu och kanske undrat varför. Jens och jag är ju inte mycket för att tänka praktiskt och logiskt, vi följer snarare hjärtat hela tiden vilket innebär att våra planer kan ändras från dag till dag...rätt jobbigt att vara sån men ganska skönt samtidigt :-)
 
Det som hänt är väl att Papillon helt enkelt sköter sig självt nu för tiden och det som vi trodde skulle vara skönt blev istället tråkigt. Vi har längtat ihjäl oss efter nya utmaningar och började därför planera att bygga upp ett helt nytt ställe. Vi letade efter den perfekta marken och gjorde upp planer tillsammans med våra vänner här på ön om ett samarbete.Allt var väldigt jobbigt för vi hittade flera ställen vi ville ha men fick vänta länge på svar hela tiden....och då hann vi ju planera och göra upp planer för det stället vilket innebar att det blev en besvikelse varje gång vi fick nej. Men så hittade vi en ny mark igen och gjorde upp nya ritningar, nya planer, satt på businessmöten mm.....tills vi fick nej igen. Detta i kombination med att vi hade svårt att förlika oss med tanken på att släppa vårt Papillon gjorde att vi kände oss ganska känslomässigt utmattade till slut.
 
I vilket fall så har vi under tiden fått några bra bud på Papillon.....intresset har ju varit enormt faktiskt, mycket högre än vi trodde. Det fick oss också att tänka oss för ytterligare en gång :-)
 
Till slut började vi fundera på vad det egentligen är vi vill ha....och vi kom väl fram till att vi behöver ombyte, vi mår som bäst när vi får variation i våra liv. Drömmen innan vi flyttade till Thailand var att kunna leva sommarhalvåret i Sverige och vinterhalvåret i Thailand men vi visste att det inte går att lösa ekonomiskt. Nu har det visat sig att det är ju faktiskt  möjligt. Vi borde ju istället utnyttja att Papillon är så självgående och att vi har så bra personal....och vi har ju råd att leva året runt på avkastningen från Papillon även om vi bor i Sverige halva tiden....det vore ju helt underbart. Då kan barnen gå i skolan några månader i Sverige och restan av tiden här. Det som jag och Jens gör på Papillon idag kan vi sköta från Sverige utan problem (bokningar, planering, menyer etc). Dock vill vi ha ett eget boende om vi ska vara så länge i Sverige varje år så därför letar vi nu hus :-)
 
Nu är det vår stora passion att hitta ett litet hus vi kan köpa som vi kan bo i ungefär 6 månader per år. Vi hittade ett i Johannishus utanför Karlskrona som kändes perfekt och vi la ett bud på det men tyvärr bestämde sig tanten för att bo kvar istället. Vi har några till vi är väldigt intresserade av men de är för dyra så vi får se hur det går. Spännande :-)
 
Hur vi gör med Papillon i framtiden vet vi inte....just nu behåller vi det en säsong till iallfall och så får vi se nästa år. Dyker det upp nya spännande projekt kanske vi säljer annars inte. Man vet ju aldrig med oss, vi kanske bor i Australien om några år...ha ha.
 
Nästa stora grej är att vi ska FIRA JUL I SVERIGE!!! Vi bokade biljetter häromdagen och det känns helt underbart. Det gick inte att sudda ut våra leenden på flera timmar när vi bokat för vi bara satt o pratade om vad vi skulle göra och äta.....och vi hoppas hoppas att det blir riktigt kallt. Det är faktiskt inte själva julafton som vi längtar så mycket efter, vi har haft det bra även här nere på julafton. Det är allt förberedande innan...ni vet att baka julgodis, gå o lyssna på julmusik, gå på julmarknad, sitta med tända ljus när mörkret faller, julpynta.....hela december är ju en helt underbar månad :-) Vi blir hemma nästan en månad och det kändes väldigt nervöst först att lämna Papillon så länge i peak-säsongen.....men vi pratade med dem och det kommer inte bli några problem. Vi har så himla bra personal nu och vi litar fullt ut på dem. Vi kommer skypa och prata med dem varje dag och vi kommer alltid vara tillgängliga för Sunny om hon behöver oss.
 
Vi har anställt 3 nya personer på Papillon nyligen som kommer börja hos oss 1 oktober. 2 nya städerskor som ska städa halvtid och jobba i köket halvtid. 1 receptionist/servitris som ska gå omlott med Sunny, supertrevlig tjej som pratar engelska. Nu behöver vi bara en kock till som ska jobba ihop med Weiw i köket, vi får hoppas någon dyker upp. Totalt blir de 8 personer i år plus Lai men hon går ju på mammaledighet i mitten på december.
 
Vi stänger Papillon på måndag och håller stängt hela september. Det är vanligtvis en mycket regnig månad med lite turister. Vår personal får helt ledigt 2 veckor och efter det jobbar vi några timmar om dagen för att förbereda för högsäsongen som börjar 1 oktober.
 
Jag och Jens har skaffat en ny hobby :-) Nåt måste vi ju göra nu när Papillon inte behöver oss längre, så vad blir det då??? Jo vi ska bli cyklister :-) Vi väljer självklart en hobby där vi blir snygga och smala på köpet. Som vanligt gör vi ju inget halvdant utan går "all in". Vi nöjer oss inte med vanliga cyklar utan har beställt riktiga TREK Mountainbikes i hög kvalitet som levererar till oss på måndag. Svindyra var de också så nu ska det jäklar bli cykla av. Vi kör även tillbehören för att verka lite proffessionella....har precis spanat in ett par cykelbyxor med vaddering i rumpan....är ju så benig o spinkig så jag behöver ju det ;-)
Vi har även beställt en cykel till Jamie, han älskar ju att cykla och han kommer bli sååå lycklig på måndag för den cykeln vi köpte begagnad till honom är helt kass. Den vi har köpt nu är en riktig stabil TREK cykel. Vi tänkte be honom hämta cykelpumpen i garaget på måndag efter skolan och där ska han då få syn på cykeln :-)
 
Jamie o Oliver har börjat skolan denna veckan och de fullkomligt älskar det. Jamie har fått en fantastisk lärare som heter Lovisa, känns kanon. Äntligen får jag och Jens lite egentid också.....som vi nu ska fylla med cykling, he he.
 
Pöss o kram....hörs igen.
 
// Caroline
 
Oliver har tappat sin första tand....det var stort :-)
 
Det firade vi med våfflor o mango :-)
 
Första dagen i skolan....underbart :-)
 
Lovely Lanta ...
 

Kommentera inlägget!

Bangkok!!


 
Grabbarna grus....
 
Första dagen slängde vi oss iväg till Paragon Galleria för att gå på bio och shoppa lite.
 
Det blev Monster University......som var skitbra :-)
 
Yey....Ida o Isak är laddade inför filmen. Ida var väldigt rörd när vi alla ställde oss upp i biografen och hyllade den thailändska kungen ;-)
 
Dag 2 blev det vår favoritgalleria som är Central World. En av många många många fikapauser :-) Bangkok är verkligen världsbäst på caféer...i varje hörn lockar de med fräsha, mysiga ställen.
 
I Central World gallerian hittade vi en hockeyrink och barnen fick för första gången prova på att åka skridskor.
 
De tyckte det var hur kul som helst även om det var väldigt vingligt....
 
När det blev för jobbigt så fick Oliver en åktur av pappa :-)
 
Isak var jätteduktig o svishade förbi då och då....
 
Bangkok bjöd som vanligt på mycket mycket trafik så vi valde att ta tåget varje dag i stället. Nu när man kommit in i det så är det ju väldigt smidigt.
Vi bodde på ett ställe i Silon-området denna gången, det hette Furama Exclusive Sathorn. För första gången hade vi riktigt ok utsikt!
 
Vår stora kille var ju tvungen att kolla in annonserna innan vi började shoppa :-)
 
Dag 3 gick vi på en ny cool grej som finns i Bangkok, det heter Kidzania. Det är en hel stad uppbyggd för barn och där får de prova på en massa olika yrken och de får betalt varje gång.
 
Barnen kunde prova på allt från att arbeta i en coka-cola fabrik, till att vara CSI agenter/ byggmästare/ sjukvårdare/ brandmän/ bankmän/ veterinärer och mycket mer. Det fanns totalt 49 olika stationer.
 
Här hämtar de ut pengar på banken....
 
Jobbar på en mack...
 
Ambulansen kom körande titt som tätt...liksom brandbilen och turistbussen :-)
 
Här lär sig några barn att göra sushi....
 
Här testar grabbarna att vara byggare....
 
Byta däck....
 
Budfirma...
 
Veterinärer...
 
och självklart brandmän....
 
Här släcker de branden... 
 
För sina pengar kunde de sedan gå in i en affär och göra slut på lönen....dock så var det här det brast får jag nog säga för pengarna de tjänat räckte knappt till en nyckelring...inte så juste kanske....men men. Det var en väldigt rolig och smart idé det här iallafall för barnen får verkligen en upplevelse samtidigt som de får lära sig saker.
 
Jens var i himlen för vi hittade ett ställe med riktigt bra pizzor...wohooo.
 
Vi hann självklart med att softa lite på hotellet också....
 
Och ta några kvällsdopp...
 
Sista dagen valde vi att gå o bowla....först gången för barnen och de älskade det :-)
 
De hade barn-banor där man kunde fälla upp sidorna.....kanske mamma också skulle behövt ;-)
 
Jens stilade som vanligt och skulle självklart vinna....
 
Men jag kämpade tappert. Gjorde en riktig vurpa när jag skulle gå ut på banan och hämta ett klot som fastnat..banan var alldeles oljig och jag föll som en fura.....så det var nog därför jag inte vann ;-)
 
Jamie var riktigt duktig faktiskt, vi fick lova att åka o bowla fler gånger...
 
Efter fullspäckade 5 dagar i Bangkok så åkte vi hem till underbara Lanta igen och här är det raka motsatsen till storstad....och we löööve it :-) Härligt att åka bort men jäkligt gott att komma hem igen.
 
När vi kom hem så skämde vi bort vår personal lite med presenter....de var som vanligt superduktiga som tog hand om Papillon när vi var borta och ändå var vi fullbokade. De hade också överraskat oss även denna gång med att bygga och fixa saker som vi inte ens bett om. Underbara människor :-)
 
See yaa!
 
Kram Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Bra ös på Lanta nu.....men vi drar till Bangkok :-)


Hej hej hallå :-)
 
Här sitter vi med överaskande bra väder, vi fick ju en varning om stora vattenmängder och risk för jordskred häromdagen men det nådde visst inte hit. Idag är det sista dagen på Lanta för Ida och Isak, imorgon drar vi till Bangkok för att tillbringa sista dagarna där. Jens, jag och barnen stannar ända tills på lördag då vi drar oss tillbaka till Lanta igen.
 
Det ska bli härligt att känna på lite storstad igen...shoppa, äta, och frottera oss i nöjesutbudet :-) Vem vet, kanske blir mer action än vi önskar för det är lite livligt i Bangkok just nu när "Red Skirts" demonstrerar mot regeringen.
 
Det är fullt ös på Papillon igen, vi tog ju en paus och stängde men sedan vi öppnade igen i fredags så har det fyllt på och vi är nästan fullbokade. Känns ändå helt ok att lämna Papillon i vår personals händer några dagar för de är så duktiga och löser alla problem som dyker upp.
 
Smyg-hulken :-)
 
Jamie i Lanta Old Town...
 
Isak kanske har tröttnat på blandningen av dofter som Thailand erbjuder :-)
 
Lite lunch på Viewpoint på väg hem från Old Town... 
 
Papillon, vårt poolområde har blivit mycket finare sedan vi fixade poolen, byggde på och målade kanten runt området och satte upp staket in mot grannen....
 
Svart staket...som ni ser i bakgrunden.
 
Bungalow 1 och neråt....
 
En av våra standardbungar....
 
Fått upp ett staket mot eldhögen också...känns mycket bättre.
Bungalow 5 och 6...
 
Vår familjebungalow med 2 sovrum...
 
Utifrån vägen och in mot Papillon...
 
Nästan framme :-)
 
Bild tagen från poolområdet ner mot trädgården...
 
Bungalow 9 och längre bak skymtas bungalow 8.
 
Vägen ner mot havet...
 
Lai och Ayatoh som äter lite på baksidan....Naala i bakgrunden.
 
Weiw sitter och förbereder portionspåsar med kycklingfilé...
 
Jens och Nui röjer på baksidan där vi nu håller på att bygga ytterligare ett personalboende.
 
Jamie tar på sig efter ett dopp i poolen, Lai, Daeng och Ayatoh äter lunch, Oliver hittar väl på nåt bus och en byggnadsarbetare i bakgrunden kommer och bär på en dunk med vatten.
 
Welcome to Papillon :-)
 
Kram o hej på er....nu ska jag börja packa!
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Lite Lanta News


Hej hej hallå :-)
 
Håller ni på att smälta bort där hemma eller? Tänk att ni äntligen fick en sån fantastisk sommar. Har till och med börjat läsa inlägg på facebook om att folk längar till hösten, haha.
 
Vi har det bra. Ida och Isak är ju här och hälsar på oss så vi njuter av lite sällskap.....och äter snusklubbor tills vi storknar :-) Vi har haft regn och rusk i två dagar nu....skittråkigt men idag när vi vaknade så var ordningen återställd. Ser ut att bli en vacker dag så det får kanske bli en tur på motorcyklarna idag.
 
Vi stängde Papillon för några dagar sedan för att få en paus.....vi hade ju så mycket folk hela tiden så vi hann inte ens med att ta hand om trädgården. Därför stängde vi för bokningar i 5 dagar för att återhämta oss, himla skönt. Idag ska Jens och Daeng sätta igång o bygga staket medan tjejerna röjer lite på baksidan och tar trädgården. Vi har varit hellediga i några dagar nu så energin har fyllts på igen.
 
Här på Lanta talas det mycket om oljeläckan utanför Koh Samet nu..... det är svårt att greppa vilken stor katastrof det här är. Bilderna vittnar om otroliga mängder olja som förstört området....bland annat ett korallrev. Tänk att något som byggts upp under tusentals år är helt förstört, alla djur och växter är döda.....för att någon idiot har struntat i säkerhetsföreskrifterna. Det är ju inte första gången heller och garanterat inte sista. Först talades det om ca 50.000 liter men nu säger ryktena att det rör sig om en miljon liter. Det är en oljeledning som gått av.
 
Det har har iallafall satt igång en våg av protester på Koh Lanta mot ett planerat kolverk som planeras byggas i närheten. Det skulle medföra stora risker för Andamansjön när detta kol ska transporteras. Det hålls nu möten på flera ställen och det trycks upp banderoller och upprättas protestlistor. Vi får hoppas att det ger något.
 
Vi planerar en liten semester trip till Bangkok. Vi har bokat flyg den 12 augusti, vi åker upp tillsammans med Ida och Isak. De stannar i 3 dagar innan de flyger hem och vi stannar ytterligare 3 dagar och njuter av storstadspulsen lite. Vi ska gå på bio, åka på vattenland, shoppa och mycket mer, LÄNGTAR :-)
 
Den här kraken simmade i vår pool hemma i huset häromdagen..... vi fick rädda han med håven. Förmodligen drog han in i huset sen och det är ju inte bra men vi hade ju inte hjärta till att döda lille plutten.
 
Speltime.... Jamie och Oliver har fått en varsin ny surfplatta från Sverige så de är helnöjda :-)
 
Middag på the Tavern...man får ju lyxa till det lite extra när det regnar :-)
 
Poolpartyyy :-)
 
Igår kväll åkte vi ner till Relax Bay en stund.
 
Barnen byggde en bro...här planerar de bygget :-)
 
Sedan hade vi lite hopptävling....snyggt jobbat av Isak.
 
Ida fick visa att de gamla takterna fortfarande sitter i .... och det gjorde dem ;-) Jens skyllde på sitt knä och jag försökte inte ens låtsas att jag skulle klara det .
 
Kram och hej på er...vi hörs igen :-)
 
//Caroline
 
 

Kommentera inlägget!