Pirr pirr :-)


ohh nu känns livet så där bra....så det pirrar i magen lite förnöjt :-) Vi har fått in personal så det räcker o blir över och det känns som en fullträff ännu så länge. Som jag berättat tidigare så är det Daengs och Lai´s släktingar som kommit från Koh Samui, en moster och kusin. Två härliga kvinnor med skinn på näsan. De kom sent på eftermiddagen för några dagar sedan och trots att de rest länge så hade de en sopborste i handen inom 10 minuter. När jag sedan presenterade schemat för Mii och Tho som de heter och berättade att de börjar kl 9 på morgnarna så spärrade Mii (mostern) upp ögonen och sa att det går inte för sig, hon måste vattna trädgården innan solen går upp (trots att det inte ens är hennes uppgift).....JAG ÄLSKAR HANDLINGSKRAFTIGA MÄNNISKOR!!
 
Dessutom är stämningen på topp just nu på Papillon, vi har roligt tillsammans, alla jobbar på och verkar trivas. Att alla dessutom fått löneförhöjning kan också påverkat :-) Det känns som ett bra drag att ta in släktingar för det blir lite som en stor familj som tillsammans sköter ett hushåll. De gör det som behöver göras och är inte så himla pjåkiga med vilka tiden de egentligen ska jobba...de hjälps åt.
Självklart ser vi också en fara i det här...att de blir för starka tillsammans och att övriga anställda känner sig utanför så vi får vara vaksamma.
 
En olycka idag utanför Papillon...en thaikille på motorcykel. Han levde iallafall men var illa sarjad....hade han haft hjälm så hade han inte fått en skråma...tragiskt.
 
Vi ser fram emot att ha lite lugnt familjeliv nu.... det har varit så intensivt nu när vi haft nära o kära på besök under lång tid så nu är vi lite trötta på att gå ut o äta hela tiden o även ligga på beachen. Nu när vi fått personal så jobbar både Jens och jag dagtid bara medan Jamie är i skolan.... sedan brukar vi hämta Jamie tillsammans och åka o fika någonstans. Därefter är det lagom o åka hem o ta en siesta o kanske bada lite i poolen. Kvällarna blir nog oftast lugna med lite läxor, tv och hämtmat. Det känns lagom just nu. Jag o Jens funderar o planerar ofta vart vi ska resa i lågsäsong....ska bli spännande o se var vi hamnar.
 
Sååå, enda orosmomentet vi har just nu är nog att vi sitter med för höga lönekostnader i lågsäsongen! Vi är ju mycket för att det ska vara rättvist så vi har ju lovat att alla får vara kvar...vilket innebär att hur vi än trollar så kan vi aldrig få in så mycket i lågsäsong så att det täcker lönerna. Vi kan bara hoppas att vi inte går för mycket back...vi måste nämligen ha råd att bygga två nya bungar inför nästa säsong....annars kommer det inte gå runt. Det är ju lite meck det här med att driva eget... hur och när är det rätt att växa, hur håller vi oss lönsamma osv...en balansgång ibland. En liten lottovinst hade suttit som smäck nu....men antar att man måste spela på lotto för att det ska hända? :-)
 
Nehe, nu ska jag krypa ner hos min underbara man.... tro det eller ej men vi är faktiskt lite nykära. Vi har knappt bråkat något alls sista veckorna o han har varit så gullig o omtänksam så det pirrar lite i magen när jag tittar på honom ;-)
 
Lego lego lego... de tröttnar aldrig!!
 
De bråkar faktiskt lite mindre nu med varandra, leker rätt bra ihop...får njuta så länge det varar :-)
 
GosNaala...vi älskar verkligen Naala, kanske lite extra nu när vi tänker på hur skört hennes liv är...det är ju inte lätt att vara hund i Thailand.
 
Här ska Jens lära de andra att göra Tikka Masala....
 
Sedan trädgårdspersonalen slutade så har vi nu bestämt oss för att klara trädgården själva...här gör Jens o Daeng sitt dagsverk!
 
Här är Papillons nya kvinnor.... Tho står närmast i vitt, 22 år gammal. Hennes mamma Mii står bakom i grönt.
 
Pöss o kram på er!!
 
//Caroline
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Allt verkar lösa sig.... kanske :-)


 
Hej hej,
 
Ja herregud... detta liv! Nu verkar det iallafall gå åt rätt håll tycker jag. Vi behöver lite lugn o ro nu känner vi.
Vi har hittat personal. Daengs moster och hennes dotter kommer hit från Koh Samui. Vi behövde egentligen bara en person men eftersom de vägrade komma ifall inte både blev anställda så hade vi inget val. Vi löser det genom att sluta anlita företaget som skickar hit trädgårdspersonal och tar hand om trädgården själva.
 
Sedan har vi nu haft intervju med den där tjejen som vi tänker oss ska ha Nings ansvar i framtiden. Det kändes bra tyckte både jag och Jens. Hon verkade väldigt sugen på att börja hos oss men hon sitter just nu fast på sitt nuvarande jobb så vi får se när hon kan börja....OM hon börjar, man ska väl inte ropa hej ännu.
 
Ida och Isak har åkt hem idag...det blir lite depp både för mig och barnen. Gottigt o ha sin kompis så nära och jättekul för barnen att ha Isak varje dag. Men men.... vi vänjer oss snart vid att vara ensamna. Vi har faktiskt haft folk här nu sedan mitten på december, känns konstigt att vi nu är själva. Men mamma o Nina kommer ju om en månad...skönt för barnen längtar efter mormor nu....och det gör jag med :-)
 
Vårt stora bekymmer just nu är att Naala på två dagar kommit med 3 stora kycklingar i munnen...levande. Hon ser det som en leksak. Vi vet inte var hon plockar dem men vi är rätt säkra på att någon kommer förgifta henne om de kommer på att det är hon. Vi försöker släppa tillbaka dem åt rätt håll men de kommer tillbaka och går o pickar. Mötte en av dem i köket i morse, känns som en bondgård.
 
Vi hittade 2 cocosnötter fyllda med mat och iblandat gift på vår tomt för några dagar sedan. Känns hemskt...några as är alltså ute efter Naala. Vi tror inte att det har koppling till kycklingarna för det började igår och giftet har stått i minst två veckor, det var intorkat och man såg på marken att det stått där ett tag. Den ena cocosnöten var uppäten... och det var ju inte Naala uppenbarligen. Tyvärr kan det vara Scoobi för vi har inte sett honom på 1,5 vecka, så sorgligt.... jag hatar dem!!
Vi ringde vår landägare och berättade vad som hänt. Han är muslim och har väl inte mycket till övers för hundar men han är bra och vill oss bara väl så han gick runt bland grannarna och kollade läget. Han fick fram att några av våra grannar över vägen var arga för att en vit hund tuggat på skor och stulit kläder för dem. Det är ju självklart Scoobi för han är fortfarande valp och gör sånt hela tiden. Utan att säga det rätt ut så blev det ändå ganska uppenbart att de kan vara dem som lagt ut giftet. Vår landägare berättade iallafall att vi inte har någon vit hund och att Naala inte gör sådant. Förhoppningsvis läggs det inte mer gift på vår tomt.
 
Nu är det full fokus på att få in nya personalen i matchen så man slipper jobba ihjäl sig... tycker inte om att jobba på kvällarna, jag vill ligga hemma o gotta mig i soffan då och umgås med familjen. I lördagskväll när Papillon var stängt så tog jag och Ida en barnfri kväll. Vi gick till Dreamy Spa och tog 2 timmars massage o scrub...sedan gick vi ut o åt en stor fet hamburgare :-) Sicka partybrudar vi är!!
 
Nu ska vi hem o lägga oss i lägenheten en stund.... ta en siesta innan jag börjar jobba. Det är sjukt varmt nu, det här supervädret har hållt i sig en månad snart o man blir alldeles matt o trött...måste vila.
 
Mästerfotografen Jens kunde bara inte låta bli när fjärilen dansade för honom :-)
 
Så tjusig...
 
Slapp på Long Beach...på Ozon Bar.
 
Oliver på Ottos Bar på Klong Nin... de hade nya kattungar där så Oliver stannade inne i baren i flera timmar.
 
Vi andra pressade självklart för det var ju Idas sista dag :-)
 
Barnen var som galna i vattnet..
 
Sen gjorde Ida en tattoo hos vår tatuerare. Hon skrev Isak på handleden.
 
Sista kvällen på Thai Cat... som ni ser behöver inte Ida se solen på ett år nu :-)
 
Vi åkte bort till Pas och släppte upp en konvoj.... vi tänkte på våra nära o kära i himlen. Framför allt Hilda, Isaks lilla kusin som gick bort för tidigt.
 
Fint....
 
Morgon på Papillon....här leker Naala med barnen, hon kanske har tröttnat på att hämta kycklingar.
 
Hej då Isak...som här väntar på transfern till flygplatsen.
 
Godmorgon Jorge, Jean-Mari och Charlotte från Ibiza.... fantastiskt sköna människor som bodde hos oss förra året och nu är tillbaka. Love them!
 
PG o Ingela kom förbi på en fika... de njuter för fullt.
 
Kram på er!
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Vi kämpar på :-)


Ja livet är ju inte en dans just nu men det går rätt bra ändå tycker jag. Att Emma slutade har ju även en uppsida, nämligen att stämningen är på topp nu igen. Eftersom Emma o Ning inte riktigt gick ihop så var det en väldigt spänd stämning i slutet som nu är helt borta. Även om alla får jobba lite hårdare så är det glatt och gott!
 
Vi har nu bestämt oss för att inte ersätta Emma utan försöka klara oss med att bara hitta en städerska. Jag ska istället börja jobba lite på kvällarna.... kanske är på tiden att jag rör på fläsket lite ;-) Att hitta en städerska däremot verkar tvärkört... vi har lagt ut trådar överallt, talat med alla vi känner och det finns absolut ingen att tillgå. Eller så kanske jag inte heller ska säga för vi hade två tjejer som sökte jobb hos oss men det kändes helt enkelt jättefel, de skulle aldrig passa in hos oss och av olika anledningar kände både Jens, Ning och jag att det aldrig hade funkat i längden. Deras personligheter matchade inte alls med Papillon. Vi tackade först ja.....sen hade jag ont i magen hela dagen o gick o grubblade...... så vi valde att lämna återbud.
 
En positiv nyhet är att den här killen som jag har pratat om tidigare, som jag och Jens älskar och vill ha på Papillon..... han har nu tackat ja till att jobba för oss nästa säsong :-) Vi har flirtat länge, vi känner honom jätteväl eftersom vi träffat honom nästan dagligen i ett år. Känns underbart, han är en såå härlig, mysig och ödmjuk kille. Han kommer jobba ut mot gästerna i restaurangen.
Imorgon ska vi träffa en tjej (om hon dyker upp den här gången) som kanske kan ta Nings roll hos oss från och med lågsäsong. Ning åker ju till Sverige och hälsar på Jimmy. Vi håller tummarna.
 
PG och Ingela är ju på plats sedan några veckor tillbaka, de glider omkring och trivs så bra. Knallbruna redan förstås :-) Ida och Isak är inne på sin sista vecka tyvärr...det har gått fort. Just nu är Ida och tar massage o klipper sig så hon suger ut vad hon kan av sista tiden :-)
Våra återkommande gäster Lena o Micke kom häromdagen med två vänner till dem. De hade med sig en stor påse med snusklubbor så vi har smaskat på för fullt här hemma!
 
En irriterande sak är att vi inom loppet av en vecka haft 3 st no show..... kan inte förstå sådana människor. De bokar och bekräftar 2 gånger och skiter sedan i att dyka upp. Svarar inte på telefon eller mail. Där stod vi med både familjebungalown plus en stor aircon med extrasängar.... och bara förlorade alla pengar. Vi har ju säkert tackat nej till 20 personer tidigare för att vi var fullbokade så det är ju störigt som tusan. Nåja, vi har nu beslutat at införa deposit vid alla bokningar nästa säsong och därför har vi nu öppnat ett paypal konto eftersom vi inte tar kreditkort.
 
Jamie fyller ju år om några veckor och han vill att vi ska åka till Ao Nang och bo på hotell. Vi hoppas att det går att lösa trots att vi är underbemannade, vi kan kanske ta in någon som jobbar extra några dagar.
 
Södra Long Beach
 
Moonwalk restaurant. Mysigt och ganska gott men lite för höga priser för oss som är bosatta här.
 
Man betalar väl lite för utsikten också förstås...
 
Vårt goa gäng som kämpar på nu....Lai, Daeng o Ning. Naa jobbar också kvar men dagtid.
 
Matrast...
 
Ning...
 
Oliver säger hejdå till Kao Dam innan vi åker iväg...
 
Busgrabbarna....
 
Den här bilden är tagen på Catfish restaurant...man ser över till Lanta Noi därifrån.
 
Den stora turistfärjan som tar alla till och från öarna.
 
Kram o hej på er!
 
//Caroline
 
 

Kommentera inlägget!

Suck!!


Jaha.... lite tungt nu faktiskt!! Emma har också slutat hos oss nu så vi går på knäna. Skit me!! Det gick ju så bra och allt kändes toppen och så sticker 2 personer inom loppet av 2 dagar??!! Det var tårar både när Weiw och Emma slutade men nu är det bara att blicka framåt och gå vidare. Så här är det i Thailand och vi måste bli mer härdade.
 
Just nu är det självklart fokus på att hitta personal.... tyvärr är det som vanligt personalbrist på Lanta så det lär inte bli enkelt, men inte omöjligt! Vi är en bra och attraktiv arbetsplats som tar hand om vår personal och efter hand så sprids det vidare på hela ön och för varje år kommer det bli lättare att hitta folk. Under tiden får vi jobba desto mer och hanka oss fram dag för dag. Huvudsaken är att inte gästerna blir lidande.
 
Vi har bestämt oss för att hitta en thailändsk "manager" som vi kan anställa året runt. Det är för svårt att ta in en västerlänning, kulturkrocken är faktiskt större än man tror. Är man inte van så är det väldigt svårt att arbeta med thailändare, de har ett helt annat tankesätt än oss och ser väldigt annorlunda på saker o ting.
Sen behöver vi akut en städerska...en duktig städerska. Lai som haft den rollen fram tills nu har ju verkligen gjort ett strålande jobb men hon är också väldigt duktig i köket så hon har fått gå dit nu istället och då måste någon ersätta henne. Man skulle ju kunna tro att det är lätt att hitta en städerska här men det är grymt svårt kan jag säga...allra helst nu när det är personalbrist på ön.
 
Idag har vi skrivit kontrakt på vårt nya hus, jippi! Ska bli så himla gott att flytta dit, längtar redan. En dryg månad kvar.
 
Ida och Isak har dragit till Koh Ngai några dagar och Corrina o gänget har åkt hem.... så vi är plötsligt själva! Det körde ihop sig lite idag när vi både skulle skriva kontrakt på huset och ha en arbetsintervju med en tjej vi är intresserade av (som inte dök upp).... så vi fick för första gången anlita en barnvakt. Det var riktigt lyxigt faktiskt. Sue som är en vän till oss bor här nere med sin man som är dykinstruktör. Sue är lärare från England, en lugn och väldigt gullig kvinna. Både Jamie o Oliver tyckte det gick jättebra (även om Jamie var väldigt skeptisk innan ) så vi kommer nog anlita Sue flera gånger. Det är inte fel med lite egentid ibland.
 
Just nu väntar jag på att några gäster ska checka in... vi har stängt restaurangen för dagen eftersom det är lördag men vi har några sena incheckningar som vi måste ta hand om. Ikväll blir det nog film o godis skulle jag tro, en myskväll är precis vad vi behöver efter den här skitveckan.
 
Här firade vi Isaks födelsedag, han blev 7 år.
 
Vi åt en brakmiddag på The tawern....inte fel alls :-)
 
Alla var nöjda o belåtna.....
 
Systra mi sista kvällen på Lanta....
 
Dags för gänget att dra hem.... Anders ser ut som ett streck efter semestern som ni ser ;-)
 
Kram på er, hoppas att livet leker där hemma.
 
//Caroline
 
 

Kommentera inlägget!

Ett farväl....


Hej på er,
 
Idag känns det lite tungt för vår kock Weiw lämnade oss igår. Hon hade varit iväg 2 dagar och skulle komma tillbaka i gårkväll igen och det gjorde hon.. men hon meddelade direkt att hon ville sluta på Papillon. Självklart försökte jag få svar på varför men jag vet inte den egentliga orsaken mer än att hon mår inte bra, hon vill åka hem till sin hemby. Hon sa att det var problem med hennes son men det tvivlar jag på. Dock var hon uppriktigt ledsen och vad det än var så vet jag att hon inte hade något val, hon pallade inte mer. Jag kan tänka mig att det var problem i familjen, hennes syster och svåger stod utanför och väntade på henne.
 
Självklart sitter vi riktigt i skiten nu, vi har ju ingen kock. Men ändå så känner jag mig inte alls arg på Weiw, bara ledsen för att hon lämnar oss. Jag kommer sakna att se henne varje dag och höra hennes Kah kah kah (som är hennes favoritord). Weiw har ju varit med oss från första början och hon känns som familj. Hon är ingen elak människa på något sätt och jag tror hon har haft det rätt tufft i sitt liv. Jag hoppas verkligen att hon hittar lyckan någonstans. Hon tog min hand innan hon gick och sa med tårar i ögonon att hon verkligen älskar mig o Jens....o det tror jag att hon gör. Vi har varit hennes familj och trygghet länge nu.
 
Sååå.... då kom den där smällen vi väntade på. Det har ju varit ovanligt lugn o smidigt hittills denna säsongen. Nu måste vi mitt i högsäsong fokusera på att lösa det här. Jag och Jens har kommit fram till några potentiella lösningar som vi ska undersöka idag. Jag är säker på att det kommer lösa sig på ett bra sätt i slutändan. Ibland kan framtvingade lösningar leda till utveckling och förbättring.
 
Förutom detta så mår vi alla bra. Njuter av att umgås med familj o vänner. Jimmy åkte tyvärr hem till Sverige igår men han har ju varit här en månad och lär komma igen :-)
 
Denna låg utanför vår dörr häromdagen... cool. Vi kom fram till att det är en blivande fjäril.
 
En mycket märklig tam ödla som kom och drack ur poolen igår...har jag aldrig sett förr.
 
Relax Bay häromdagen....
 
Jimmy, Linus, Anders o Corrina...som har fått så mycket sol o värme att de till o med drar sig undan till skuggan.
 
Jamie o Oliver sitter o käkar lite lunch på Relax-restaurangen. Den här restaurangen är för övrigt väldigt mysig och fin men servicen är under all kritik..... och dyrt är det också.
 
Snillen spekulerar på Papillon....
 
Några thailändare busar med Oliver när de fyller på vatten i vår pool....
 
Klong Dao igår.....
 
Vi tog en massage o Oliver tyckte om det ....lite för mycket kanske eftersom han somnade :-)
 
Igår kväll gick vi ut o åt med Corrina o gänget.... vi åt på Mr Wee Pizza.
 
Det var jättegott...de har inte bara pizza utan även thaimat och indisk mat.
 
En liten minnesbild av Weiw.... må hon hitta lyckan vad hon än företar sig!
 
Kram Caroline
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

En härlig dag med Ida och Isak...


Idag åkte jag och Jamie iväg på en tur med Ida och Isak. Vädret var kanon och vi hade en härlig underbar dag. För Ida och Isak var det snorkling premiär och de tyckte det var super att få se alla fiskar. Jag och Jamie var också helnöjda för vi fick se hajar för första gången i Thailand. 2 stycken simmade under oss när vi snorklade utanför Koh Maa.... väldigt små men dock! ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är så kul att ha Ida o Isak här :-)
 
Pöss o kram på er..hoppas ni mår gott allihop!!
 
//Caroline
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Kooooo Lanta!!


 
Hallå hej!
 
Det har varit fullt upp nu med så mycket familj på besök. Jamie har börjat skolan också vilket han tycker är jättekul.
 
Här kommer lite bilder:
 
Hela gänget redo att ge sig ut på äventyr :-)
 
Av någon anledning har det blivit helt galet sedan vi fick vår nya dator för nu när jag laddar upp bilder som är tagna på "höjden" så laddas de upp så, kan inte redigera dem rätt på något sätt. Originalfilen ser ok ut men sedan blir det ändå helt fel. Sitter det något datorfreak därute så får ni gärna guida mig för jag blir galen, har suttit flera timmar med det här nu.
 
Antar att det är tantvarning när man tar fram kameran på skolgården och fotar en blomma.... men den var ju så fin :-)
 
Jag lämnar Jamie på stranden varje onsdag eftersom de börjar dagen med gympa. Här går han iväg med sin kompis Lucas.
 
Long Beach i högsäsong... mycket folk men ändå glest jämfört med exempelvis Phuket eller Phi Phi.
 
Sötlöken Oliver som busar på stranden...
 
Nu är Min (som höll på att drunkna) med o leker igen...underbart!
 
Hela familjen har fått fnatt o tatuerar sig för fullt nu.... Anders, Staffan, Linus, Jimmy, Bellis och Corrina har hittills suttit. Här är en bild på Corrinas tatuering som är gjord med bambu.
 
Corrina o Oliver i hängmattan på Papillon...
 
Jens sitter o snackar skit med Sören som vanligt :-)
 
Strandhäng på Klong Dao.... Ida o Isak.
 
Pas svishar förbi och serverar drinkar...
 
Härom kvällen när vi var ute o åt så bestämde sig Oliver för att beställa bläckfisk. Han tuggade o tuggade o tuggade och kom till sist fram till att det var äckligt vilket han var väldigt tydlig med.
 
Långbord på Thai Cat...
 
Ida över snorkling i poolen eftersom vi ska åka ut och snorkla på söndag. Jag, Jamie, Ida och Isak ska åka på 4 öar turen.
 
God morgon Koh Lanta.... ingen dålig utsikt att vakna upp till. Så himla gott att högsommarvädret har kommit  :-)
 
Kram på alla, hoppas att ni mår bra och tar hand om varandra!
 
//Caroline
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Hej och Hejdå!


Nu är vi storfamilj igen.... Corrina och hela gänget anlände igår. Det känns som om vi säger hej och hejdå till vänner och familj hela tiden nu, de avlöser varandra. Vi har haft det hett och soligt sista dagarna så det har blivit beachhäng.
 
Lille Min som nästan drunknade är hemma igen och springer omkring.... härligt!
 
Just nu sitter jag och bloggar på vår nya dator, känns underbart :-) Det är pekskärm på den och en massa andra finesser som jag inte greppat ännu.
 
Läget under kontroll på Papillon tycker jag. Emma är ju tillbaka och är som vanligt en glädjekälla. Hoppas hon blir kvar länge hos oss för vi trivs superbra med henne.
 
Fortfarande mycket folk på ön men ändå lite lugnare tror jag.
Jag och Jens var och träffade ägarna till huset som vi ska hyra häromdagen. Vi är ju helt förälskade i huset och nu skriver vi kontrakt på ett och ett halvt år. Vi flyttar in 1 mars.
 
En dag till, sedan ska vi tillbaka till lite rutiner igen... Jamie börjar skolan på tisdag och jag börjar träna igen.Gott!
 
 
Bus i poolen på Papillon.... alla barn älskar Jimmy för hans tålamod aldrig tryter..
 
Ida och Isak har kommit o här ligger vi på Klong Dao o bränner lite fläsk.
 
Shakes, sol och bad..... det är gott det!
 
Lunch på Easy Bar...
 
Nu har syster Corrina kommit och med sig hade hon ett stort gäng..... förutom sin följeslagare Anders, även hans bror Staffan med familj. Corrinas son Linus och hans Emelie anlände också igår. Nu är vi storfamilj igen!!
 
Jag och Ida tog en drink på Layana med tjejerna igår, mysigt som alltid. Vi passar på när det är Happy Hour :-)
 
På kvällen kom Corrina o gänget till Papillon. De hade med sig presenter till barnen och oss....massa kul och gott!!
 
Grabbarna hade lyckats koppla upp hockeymatchen på datorn och vi fick även sällskap av några gäster.
 
Idag var vi på Klong Nin och här sitter Linus och Emelie o väntar på lite lunch.
 
Vår lille rasta-boy!
 
Killarna softar i en varsin hängmatta medan vi väntar på maten.
 
Kram på er!
 
//Caroline
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Gott nytt år och välkommen 2013!


Tycker allt man känner sig lite tom så här första dagen på nya året....vet inte varför. Jag hoppas att 2013 blir ett härligt år med massa nya äventyr :-)
 
Vi firade nyår tillsammans med Sara, Matte o barnen....Jimmy o Ning och all vår personal. Vi tillbringade kvällen på ThaiCat som ligger mitt på stranden på Long Beach. Det var en härlig, lyckad kväll med fint väder, massa god mat och dryck och skön stämning. Det smälldes raketer på stranden nästan hela kvällen och vi liksom många andra släppte upp en konvoj för "good luck" När barnen var för trötta så begav vi oss hemåt med Sara o Matte och på tolvslaget skålade vi in det nya året.
 
Vi är glada för att vi stängde Papillon både jul och nyår efter frukost. Det finns så många på ön som har jul och nyårsfirande och då kan vi passa på att njuta av familjen. Vi flyttade ju inte hit för att jobba ihjäl oss :-) Personalen var också nöjda, de fick klä upp sig och äta en brakmiddag.
 
Jens har jobbat idag och jag o barnen har varit vid Relax Bay med Sara, Matte o barnen. Fick precis veta att det blir ingen dykning för mig o Sara imorgon för det är för höga vågor.... tråkigt. Det får bli nästa gång Sara är i Thailand.
 
Nu har precis Sara o Matte lämnat lägenheten och flyttat in på Papillon sista dagarna. Imorgon kommer Ida och Isac och flyttar in i lägenheten bredvid, ska bli superkul att få mysa lite med dem :-) De ska stanna en hel månad!
 
Lille Min som hittades livlös i poolen är på bättringsväg. Han har en lång väg framför sig fortfarande men läget är stabilt och han verkar inte ha fått alltför stora men. Han hänger med när de pratar med honom och han kan följa instruktioner osv. Han dras med en infektion i lungorna men han får behandling för det. Underbart att höra... en ny chans!
 
Oliver o Valter spelar fiskspelet....
 
Jamie o Vidar är superstolta över sitt nybyggda mästerverk!
 
Godingar på väg ut på nyårsgalej!
 
Ha ha... så söta.... riktiga odågor i nästa sekund :-)
 
Nyårsmiddag på ThaiCat...
 
En härlig kväll med massa god mat...
 
Trots full restaurang så var servicen utmärkt o maten jättegod.
 
Alla var finklädda o propra dagen till ära :-)
 
Det blev mycket fisk o skaldjur....
 
Euuuu.... not my cup of tea :-)
 
Oliver marcherade bestämt fram till kocken och beställde 2 stora tigerräkor... han tyckte det var supergott. Jamie tog tacos med kyckling och grillad majskolv.
 
Vidar o Valter hugger också in på allt från fisk till bläckfisk och räkor...
 
Det blev en massa glass till efterrätt :-)
 
Efter middagen släppte vi upp en konvoj för Papillon... må 2013 bli ett underbart år!
 
Idag blev det beach-häng på Relax...
 
Första dagen på nya året känns bra! :-)
 

Kommentera inlägget!