Nu är minsann högsäsongen här!


Hej på er!
 
Idag har mamma kommit äntligen, härligt! Barnen är lyriska, mormor är ju en favorit. Dock så är även Jimmy det och han åkte hem idag så det är lite tråkigt samtidigt. Mamma hade med sig massa godis... som inte jag ska äta :-) Spel, målarböcker och adventskalendrar till barnen från Corrina,...massor av panduro-julpyssel  från Mona så barnen var helt överlyckliga. Tack snälla söta mostrar :-) Sen hade mamma även med sig våra bröllopstavlor, vi tyckte det var dags att ta ner dem eftersom vi inte har några planer på att flytta hem på ett tag. Nästan så man blir lite kär när man tittar o minns den fantastiska dagen ;-)
 
Vi har fullt upp tycker jag, dagarna bara försvinner känns det som.... jag vet sällan vilken dag det är. Papillon är i stort sätt fullbokat from nu. Det är roligt faktiskt, vi tillbringar största delen av dagen på Papillon, det är så mycket att rodda med i högsäsong...jag tror vi hade glömt hur mycket det faktiskt är. Sen händer det alltid saker man måste ta tag i.... varje dag. Sen jobbar jag för Contribe också men det funkar bra eftersom jag kan sitta på Papillon o jobba, sen går jag bara ifrån när det dyker upp saker.
 
I helgen hade Jamie en kompis som sov över, det var självklart jättekul. De fick ha rummet för sig själva och Oliver som inne hos oss. Jag minns själv hur spännande det var första gångerna man sov över hos en kompis :-)
 
Våra katter trivs o mår bra. Det funkar väldigt bra ihop med Naala vilket förvånar oss allihop. Dock hoppar de gärna upp på vårt restaurangtak och tror uppenbarligen att det är ok att gå på toa där....vilket ställde till med problem pga lukten. Därför fick vi börja dagen idag med att åla oss upp på taket (ni förstår säkert att "vi" betyder Daeng :-) och spraya en massa citronolja, vi har läst att katter hatar det. Sen försöker vi nu få dem att hålla sig ute i trädgården.
 
Jag gjorde min första dubbelbokning igår...inte kul alls. Jag hade sedan tidigare en bokning i januari som jag fått in via mail men igår damp det ner en agoda-bokning på samma datum och det visade sig att jag glömt ta bort den bungen från agoda så därför blev det nu dubbelt. Vilken ångest... vi får se det löser sig.
 
Vi hade det jättetrevligt i helgen på Spa. Det var ju dags för lite personalvård så vi tjejer begav oss till Serenity Spa och gottade oss i 2,5 timme. Jag valde att börja med en body-skrubb....sedan oljemassage och sist en ansiktsbehandling.. ljuvligt! Vi var 4 personer som fick 2,5 timmars behandling var och för detta betalade vi 1000 sek....är det inte galet?
 
Jimmy, Jens, Daeng och Magnus (Round House) var ute o fiskade i fredags.... det gick inte lika bra. Det fick inte en enda fisk faktiskt så man får nog säga att det var en flopp :-) En uppsida var dock att de fick se vilda delfiner.
 
Som vanligt är det en massa personalproblem...eller det är väl egentligen inte problem men här i Thailand får man ha krismöten varannan dag. Thailändare är humörsmänniskor och man får ofta släcka bränder... ibland så ofta att det står en upp i halsen. Det känns som om det alltid är något! Sista dagarna har det varit en djup kris över vem som lagar maten till personalen och vilken tid den ska vara klar. En diskussion kring att alla måste tänka lite på vad de väljer att äta (några av dem väljer ju självklart att äta räkor eller nötkött till lunch varje dag) resulterade i en missuppfattning där några trodde att vi inte litade på dem vilket i sin tur resulterade i tårar och upprörda känslor där en av dem slängde nyklarna på bordet..... (de smög dock tillbaka och hämtade dem när känslorna lagt sig lite :-). Det har väl rätt upp sig nu men det dröjer inte länge till nästa kris... det är en del av vardagen här.
 
Åkte iväg för att hämta våra nattduksbord till bungarna som vi beställde för en månad sedan, det skulle ta 4 veckor för killen att tillverka dem, 9 st. När vi kom dit berättade han dock att han inte påbörjat dem ännu....och han hade tappat bort ritningen..... och han hade tappat bort vårt telefonnummer (vi ligger ju hela 3 km längre bort längs vägen :-) Det är också väldigt typiskt här i Thailand så jag blev inte ens upprörd faktiskt.... jag bara skrattade för mig själv.
 
Jag har ju börjat träna igen, kors i taket. Kört thaiboxning 2 dagar och imorgon är det dags igen. Känner mig faktiskt inte alls pepp men hoppas jag lyckas hålla kvar tillräcklig motivation.
 
Japp, det var nog allt för den här gången. Nu ska vi njuta en hel månad av att umgås med mamma och om 9 dagar ska faktiskt jag och Jens åka till Bangkok alldeles ensamma o njuta av lite egentid....det är nåt att se fram emot det :-)
 
En lycklig kattägare...
 
Fisketur med grabbarna!
 
Daeng in action....
 
 
Jamie fick också prova på....
 
Katterna tog sig snabbt upp på taket o levde loppan....
 
I tisdags började både Jamie och Oliver på beachvolley träning.... de tyckte det var superkul. Peo som håller i det är grymt tålmodig o barnen älskar honom.
 
Oliver hade lite problem med att få över bollen över nätet men man måste ju börja någonstans :-)
 
Jamie var jätteduktig, båda hans kompisar Lukas o Alfred var också med.
 
Paketöppning idag när mormor kom och hade med sig massor från mostrarna....
 
Här provar de på det nya spelet..... efter det så började mormor läsa en bok för dem som hon hade med sig...flera kapitel och eftersom det är en tjock bok så har de många kapitel kvar att se fram emot. Gissa om det är poppis när mormor kommer hit! Jimmy sitter i bakgrunden och väntar på sin taxi till flygplatsen...här avlöser de varandra :-)
 
Stor kram på er alla, hoppas ni mår fint!
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Grattis älskade mamma!


 
 
Hipp hipp hurra för dig mamma/ mormor, vi hoppas du får en fantastisk dag :-)
Vi längtar tills på ondag när vi får se dig igen!
 
 
 
 
 
 
Det här fotot är taget på din födelsedag förra året.... vacker som attan :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Nu känns allt jättebra!


 Här sitter jag o mår bra :-) Allt flyter på så bra nu tycker jag. Igår hände en sak som var en mycket glad överaskning..... vi anställde en person till Papillon. Minns ni att jag nämnde att vi raggade lite på en kille som jobbade på Klong Dao för att vi ville ha honom hos oss. Han sa ju till oss att han skulle arbeta på den restaurangen tom 28 oktober och sedan kunde han börja hos oss. Men man har ju lärt sig att vara lite försiktig i sina förhoppningar så vi tog det med en nypa salt och mycket riktigt var han försvunnen från den restaurangen när vi kom dit en vecka senare...de sa att han hade slutat. Eftersom han inte hörde av sig till oss så tog vi för givet att han tog jobb någon annanstans. Jag var lite sur över det eftersom han lät så himla säker när han lovade oss....tänkte en del dumma saker om honom ;-)
 
Vi letade ju vidare o har några andra på gång nu men inga klockrena. Så helt plötsligt igår dök Pat upp, alltså killen från restaurangen. För honom var det självklart, han sa: - Men jag sa ju att jag skulle börja hos er efter 28 oktober?? Enligt honom hade han fått åka hem eftersom hans farför dött....... det tar jag dock med en stor nypa salt för det är en väldigt vanlig ursäkt här i Thailand. I vilket fall gillar vi honom och vi bestämde oss för att ge honom en chans, han verkar väldigt bra. Egentligen har vi en annan kille som vill jobba hos oss nu, som har 16 års erfarenhet i branschen o är extremt serviceminded..... problemet är att både jag o Jens får en dålig känsla för honom varje gång vi träffar honom, han är för mycket....han känns inte ärlig. Han lismar för mycket o han talar bara om allt han kan hela tiden. Tror han skulle bli för bossig för våra tjejer. Pat däremot är väldigt mjuk o trevlig....känns ödmjuk o go. Vi hoppas på honom! Han är lite äldre, kanske runt 40. Trygg, lugn och har erfarenhet av många olika uppgifter. Talar bra engelska (för att vara i Thailand). Tjohooo!!
 
Sen har vi utökat familjen med två små kattungar, flickor. De stackarna tillbringade sina första månader i en lergrop typ...nu ska de få det bra :-) Vi har dem i en inhängnad nu i början så att de vänjer sig....och framför allt så att Naala vänjer sig. Hon kommer ju jaga iväg dem direkt annars, det är ju det bästa hon vet. Oliver är i himlen förstås och det var jag också tills jag insåg att det föll på min lott att rensa kattlådan typ 10 gånger om dagen.
 
Vi har bara en bungalow med gäster just nu.... det är ju så här i oktober, går upp o ner hela tiden..... men det är ok för vi är nästan helt fullbelagda from november.
 
En mycket glad överaskning är att sprayningarna mot mygg funkar kanon. Sedan Sören började spraya har vi knappt haft en enda mygga, jag har inte använt något myggmedel på flera veckor.
 
Jimmy har mindre än en vecka kvar nu och samma dag som han åker hem kommer mamma hit. Hon kommer på morgonen och Jimmy åker hem på kvällen... så de hinner typ säga hej :-)
 
Pratade med Mona (syster) igår, planerade lite för deras ankomst, de ska ju fira jul här. Ska bli jättekul!
 
Denna helgen ska vi ha lite "kick-off mys för vår personal tänkte vi. Imorgon ska alla killarna (Jens, Daeng, Jamie, Jimmy och Magnus (från Round House) åka ut o fiska hela dagen, de har hyrt en speedboat. På lördag är det sedan dags för oss tjejer, vi ska in till Serenity Spa och ta varsin 2,5 timmar behandling...inte fel alls :-)
 
Oliver är lycklig över sin nya lekstuga. Här får vi komma o handla. Han är dyr, tar 5000 bath för en kopp kaffe.
 
Vår lilla mysa, hon ligger alltid under vår "slapp hörna" i restaurangen o sover på dagarna.
 
Eller leker hon med sin kompis som kommer varje dag o hälsar på. En liten hanne som är riktigt busig o valpig, vi vet inte vem han tillhör.
 
Jimmy o Jens fick den nya dörren på plats i dubbelbungen.
 
Det var i sista stund för vi har en incheckning där imorgon :-)
 
Här är våra nya gosingar, Candy o Cookie. Candy (den mörka) är Jamies o Cookie är Olivers.
 
Oliver är mer i buren än någon annanstans nu :-)
 
Papillon by night. Personalen börjar bli riktigt duktiga o inarbetade nu, de klarar rätt många gäster utan någon hjälp från Jens så vi kan hitta på mer o mer själva på kvällarna.
 
Igår åkte vi inte till Saladan o shoppade lite och sedan satte oss o åt middag på en mysig restaurang i Saladan, Catfish.
 
Kram Caroline
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Gör vi det bästa av livet??


 
Usch, idag är det en sorgens dag på Koh Lanta. Det hände en väldigt tragisk olycka natten mellan fredag och lördag. Maj-Britt (Majsan), en av lärarna på Lilla Svenska Skolan var på väg hem på sin moped och blev påkörd av en stor bil. Maj-Britt omkom direkt och många människor på Lanta mår självklart väldigt dåligt över det här. Ett antal personer har kommit förbi olycksplatsen efterår vilket har varit traumatiskt och många undrar naturligtvis hur det kunde hända. Ibland hjälper det tyvärr inte att man har hjälm. Maj-Britt hade 2 barn i Sverige som nu måste genomlida det här.....det gör ont i hjärtat när man tänker på det.
 
Idag samlades alla barn och även vi föräldrar på skolan tillsammans med en präst från Svenska Kyrkan. Eftersom Maj-Britt varit på skolan i många år så är det många som har starka band till henne vilket gör det väldigt känslosamt....många sörjer. Imorgon ska vi samlas på stranden utanför Paz Indianbar som var Maj-Britts favoritställe och sända upp en kärleksfull hälsning, detta görs i Thailand genom att tända en sorts rislampa som sakta stiger upp mot himlen.
 
När en sådan här sak händer så kan man inte annat än börja fundera på livet. På ett ögonblick kan jag eller någon av mina älskade nära och kära vara borta, det är skrämmande. Det händer varje dag vi har ju inte en aning om när det är dags. De flesta av oss har ju förlorat någon man älskar men ändå intalar vi oss att det kommer inte hända oss.
 
Vi har pratat en del om det den här helgen och vi är väl överens om en sak. Om det händer så vill vi aldrig behöva tänka: - Åhh varför njöt vi inte mer av livet? Varför tog vi inte tillvara på tiden tillsammans? Varför gjorde vi inte allt vi drömde om? Varför la vi vår energi på saker som inte betyder något istället för att ha roligt tillsammans?
 
Vi kom fram till att mycket handlar om vilken inställning vi har i livet. Det är vi själva som väljer hur vi ska möta alla utmaningar. Det är vi själva som bestämmer vilken syn vi har på alla småsaker under dagen. Även tråkiga "måsten" kan ju bli roliga om vi bestämmer oss för det. Dessutom borde vi ju aldrig använda ordet måsten för redan där har vi ju bestämt att vi gör något mot vår vilja och då blir det tråkigt. Om dagarna bara består av måsten så njuter vi ju inte av livet.
 
Vi tog ett så enkelt exempel som att vi har talat ett tag om att vi "måste" sätta upp ett staket mot vår stora komposthög på Papillon. En sak som mest känns tråkig och stressande. Men det är ju galet att tänka så, det är ju ingen som tvingar oss att göra det, världen går inte under om vi struntar i det. Faktum är ju att det här är något som vi väljer att göra för att vi tycker om att ha fint omkring oss och för att vi tycker om att göra det fint för våra gäster. Hur kan det då bli något negativt?? Jo enbart för att vi har fel inställning.
 
Och sluta gnälla över småsaker, vi har verkligen inte ett shit att gnälla över i vårt liv så lägg ner!!!
 
Vi har också kommit på att vi måste njuta mer av våra framgångar. Det känns lite idag som att när vi har lyckats med något bra eller blivit färdiga med ett stort projekt så rusar vi bara vidare till nästa istället för att stanna upp och klappa oss på axeln lite...fira att det går så bra och att vi är så duktiga..... allt blir ju så mycket roligare om man tänker till lite och firar det vi lyckas med i livet. Det är lätt gjort att bara reflektera över problemen och svårigheterna.
 
Summa sumarum... vi är ganska bra på att uppskatta livet.... vi talar ofta om vilken otrolig tur vi har och hur fantastiskt det känns att vi är friska och får leva vår dröm. Däremot behöver vi bli bättre på att ha roligt i nuet. Vi ska inte vänta med med att njuta tills något är klart, vi ska ju njuta och ha roligt när vi gör det..... sluta känna stress och slappna av. Det finns inga måsten och livet ska uppskattas varje dag för vi vet inte om det är för sent imorgon. Det är faktiskt vårt ansvar som människor att göra det bästa vi kan av den största gåvan som finns... LIVET!
 
Idag blev det lite eftertänksamt och djupt..... men så är det ibland :-)
 
Stor kram på er, hoppas ni mår toppen och njuter av Era liv!
 
// Caroline
 
Här är vi nere på stranden  o leker o badar. Jamie har två kompisar hemma.
 
Min Adonis....eller? ;-)
 
Härom dagen var vi nere på Klong Nin o hälsade på Magnus o Malin som har Round House. Då fick vi syn på den här coola bambu-lekstugan vilket resulterade i att vi själva åkte o beställde en likadan. Blir jättekul för Oliver som kan leka affär o sånt i den.
 
Grabbarna har äntligen fått tummen ur och börjat jobba på dubbelbungen. Här står de o diskuterar hur de ska göra hålet för att kunna sätta in mellandörren. Det var inte enkelt alls, det är stenhårt material och trots alla verktyg Jimmy hade med från Sverige slutade det ändå med att de fick borra 100-tals hål och sedan banka ut den.
 
 
Jimmy här läckert iklädd Nings fiskarbyxor :-)
 
Häromdagen åkte jag o Oliver till Lanta Animal Welfare för att kela med valparna. Livsfarligt självklart, jag vill ju ta med alla hem. Nu har vi iallafall lyckats övertyga Jens om att skaffa en kattunge till Papillon, så det kommer nog ske de närmsta dagarna till Olivers stora förtjusning :-)
 
Jimmy har köpt ny motorcykel. Självklart ska han vara värst så han köpte en superfin 135:a medan vi andra kör runt med 125:or :-)
 
Häromkvällen satt vi på Klong Dao o njöt av solnedgången.
 
Paz hade premiäröppning och det är ju ett av de bästa ställena på ön!
 
Igår lovade vi barnen en picknick så vi drog ner till en öde strand. Jimmy försöker spänna sig lite även om det inte syns :-)
 
Vi har fått en ny städare hemma. Folk talar om den nakna kocken men den nakna städaren går inte heller av för hackor :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.  

Kommentera inlägget!





Jippiyey!


 
Hej hej,
 
Här är det verkligen fullt ös nu, så himla glada är vi. Det började ju rätt hyfsat med 3 bungar i början på oktober men sen dog det och vi hade bara en bungalow belagd hela förra veckan. Det började precis kännas lite jobbigt eftersom vi tog ut de sista pengarna från kontot..... men dagen efter så brakade det in gäster och helt plötsligt blev vi fullbelagda :-) Så nu är det som värsta högsäsong, full frukost varje morgon och bra med folk på kvällarna också. Vi hoppas att det håller i sig nu! Vi hade hoppats på att vara halvbelagda i oktober så detta är ju en bonus.
 
Nu har ju Jimmy kommit så då umgås vi mycket med honom. Sen är det ju mycket jobb självklart med att serva alla gäster och samtidigt ta hand om barnen och samtidigt jobba för Contribe...men det går bra. Jamie vill ju ha sitt också med kompisar o sånt, imorgon ska två och hans kompisar komma o leka så då ska vi gå ner på stranden med dem.
 
Träningen kom av sig helt nu när allt satte igång... men skitsamma, jag får väl vara smal i nästa liv istället :-)
 
Det har bara rasat in bokningar sista dagarna, helt galet. Många bokningar för januari o februari men även i november så vi är nästan fullbokade 4 månader redan, nov-feb....känns riktigt gott!
 
 
Jamie o hans klasskamrater spelade teater för oss i fredags, de spelade upp Guldlock, himla kul!
 
Häromdagen blev jag alldeles rörd när Jamie läste en hel bok för mig... jag är så stolt över honom. Innan han började ettan i september så kunde han knappt bokstäverna och nu kan han läsa!!
 
I helgen gick Jamie en kayak-kurs. Han älskade det verkligen!
 
De körde både lördag och söndag. Lärde sig jättesnabbt så på söndagen åkte de ut jättelångt och snorklade.
 
Peo som höll i kursen tyckte att Jamie var jätteduktig, han var väldigt fysisk. Han är ju himla stark måste jag säga, han blev knappt trött trots att de paddlade hårt i 1,5 timme.
 
Efteråt blev det ett välförtjänt dopp :-)
 
Alltid en massa hundar på Klong Dao, här tar de sig ett dopp....
 
Jag passade på att ta en strandpromenad...
 
Riktigt nice....allra helst med musik i lurarna.
 
Fiskelägret längst ner i söder på Klong Dao
 
 
Jamie kom i mål lagom tills jag var tillbaka.... och deklarerade att han vill ha kayaking som sin sport.
 
Nu har Jimmy äntligen kommit! Barnen är självklart förtjusta så nu tjatas det ständigt om att få åka ner till Jimmy på Papillon.
 
Sen kommer ju Yak hit ibland också... för att sova. Han kommer in o lägger sig o snarkar en stund sen tackar han och åker igen :-) Han har väl fullt upp på nätterna, han och hans nyblivna fru försöker utöka familjen :-)
 
Kram o hej på er!
 
//Caroline
 
 

Kommentera inlägget!





Fullt ös och himla kul!!


Hej,
 
Ni har sköna vackra höstdagar hemma såg jag på fb..... Therese Boman hade lagt ut en massa fina bilder från Nättraby, nästan så att jag längtade lite efter att gå en runda längs ån.
Gå in o kolla på Tessans fantastiska Natur och Karlskrona bilder!
 
Vi har också haft underbart väder, sol och jättevarmt varenda dag. Det är så varmt så man undrar när himlen ska braka loss o öppna sig. Men vi klagar inte :-)
 
Min bror Jimmy kom till Thailand i måndags men vi har inte träffat honom ännu eftersom han och Ning åkte direkt hem till hennes by för att hälsa på. De kommer på söndag och det är efterlängtat för det är tufft att täcka upp för Ning. Eftersom Jens och Ning jobbar omlott så måste ju Jens jobba hela dagarna nu, 7-21. Sedan jobbar ju jag för Contribe och tar hand om barnen.
 
Vi har haft bra med folk på Lazy Corner (Papillons restaurang) ända sedan vi öppnade, jättekul!  Det som är ännu roligare är att alla är så himla nöjda, de kommer tillbaka kväll efter kväll. Jag måste själv säga att vår meny i år är riktigt bra och maten är supergod. Vad som har hänt med Weiw vet vi inte men det känns som om vi har en ny kock i köket. Sista veckan har hon blivit som förbytt..... hon är så duktig, engagerad, idérik så vi blir förvånade varje dag. Hon har köpt nya kokböcker (för egna pengar) för att få inspiration, hon provar nya rätter varje dag, kommer med förslag på nya shaker..... hon städar, hon bakar och hon gör JÄTTEGOD mat. Varenda rätt jag har beställt sista veckan har varit det godaste jag ätit på Lanta, ärligt alltså!
Vi tror att hon insåg hur bra hon har det på Papillon och bestämde sig för att verkligen satsa... hon visste ju att vi letade efter en kock också. Sedan när hon fick beröm av oss för allt bra hon gjorde så blev hon nog extra taggad.
 
Jag berättade ju att vi raggar på en servitör som vi vill ha till Papillon...... han har lovat att komma och jobba för oss från och med nästa månad. Vi hoppas att det blir så men ropar inte hej ännu....
 
I söndags var vi faktiskt barnlediga. Lai o Daeng kom hit o passade barnen medan vi gick på Palm Beach Divers opening-party. Det var jättetrevligt och efteråt gick vi ut o åt...så skönt att äta i lugn o ro utan barnen ibland.
 
Vi funderar på att åka iväg på en familjeutflykt nästa helg. Vi har ju bara öppet förmiddagarna på helgen nu i Oktober och det vore kul att passa på nu innan den riktiga högsäsongen börjar. Vi har inte bestämt om vi ska åka till Phi Phi eller kanske till Koh Kradan.... vi ska sova en natt och vi vill ha bra snorkling. På Phi Phi kan man snorkla direkt från stranden och är man ute tidigt på morgonen så snorklar man med små hajar vilket barnen hade tyckt var jättekul.
 
Fullt ös i köket. Lai o Daeng jobbar också i köket på kvällarna och börjar bli riktigt duktiga. Lai är så duktig så vi kanske måste flytta henne till köket nästa säsong, och i stället ta in en annan som städar.
 
Jens har varit kreativ och gjort en ny lampa som lyser upp baren... blev himla mysigt.
 
Och i går natt kom han på den här kreationen när han låg vaken :-) Vi har försökt hitta en bra förvaring till såserna som man ställer fram på bordet men hittar bara plastiga saker. Så Jens o Daeng tillverkade de här av bambu och superlim :-)
 
Oliver är ju som lyckligast när han får vara med djur, helst katter o hundar. Här har grannens katt kommit in på Papillon. Om inte Oliver kommer jobba med djur när han blir stor så blir jag mycket förvånad.
 
Här skriver Jens på vår nya blackboardtavla som vi ställer ute vid vägen. Nu i början på oktober så lockar vi med riktigt låga priser för att fylla bungarna. Får se om det lyckas.
 
Naa och Lai (som egentligen inte tål varandra :-) pryder här träden med fina bladrankor. De tar ofta sådana initiativ utan att vi behöver säga något.... underbart!
 
Visst blir det fint!
 
Morgonkaffe....bästa koppen på dagen :-)
 
Jens brukar börja morgnarna med att sitta ute vid poolen med sitt kaffe o bara njuta av tystnaden.... ingen dum start på dagen.
 
 
 Kram Caroline
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Oj vad det rullar på nu....


 
 Oj vilken vecka! Det var tufft att komma in i allt igen men nu känns det som att vi är på banan. Vi var ju klart lite ringrostiga och behövde jobba in oss lite. Jens har verkligen jobbat stenhårt denna veckan, nästan dygnet runt men vi hoppas det ska lugna ner sig snart. Vi söker ju som galningar efter en kock men det verkar nästan omöjligt. Weiw har i och försig blivit mycket bättre, hon var nog lite ovan och nervös bara. Men vi behöver ändå någon som kan laga den västerländska maten för annars får Jens jobba hela tiden.
 
Vi har åkt runt o snackat med massor av folk...lagt ut lite trådar men alla säger att det är svårt att hitta bra kockar. Kanske kan vi ha en annan lösning på gång men vi vet inte ännu. När vi var på en restaurang häromdagen så stötte vi på en kille som vi känner sedan tidigare för han jobbade på en annan restaurang då där vi ibland åt middag. Vi berättade att vi letar kock, han kände tyvärr ingen men vi märkte att han verkade intresserad av oss. Saken är den att han är en mycket duktig engelsktalande  servitör som även kan en del om matlagning. Han skojade med oss lite diskret att han kunde jobba hos oss.... vilket fick oss att börja fundera när vi kom hem. Kanske vore det en lösning att ta in en duktig servitör och flytta runt lite bland vår andra personal. Ning är ju egentligen jätteduktig på västerländsk mat men hon är också den enda som kan engelska så därför vill vi ha henne som servitris.... men egentligen vill Jens ha henne i köket för han tycker att hon är klockren där.
 
I vilket fall var vi tillräckligt nyfikna för att åka tillbaka till den restaurangen idag....jag kände mig osäker på om killen menade allvar eller om han bara skojade. Vi raggade lite försiktigt på honom och tyckte nog att han raggade tillbaka men väldigt försiktigt eftersom ägaren befann sig i bakgrunden. Innan vi gick så lovade vi komma tillbaka imorgon.....spännande...fortsättning följer :-)
 
Vad har mer hänt då?? Vi har haft mycket folk i restaurangen denna veckan och många återkommande kväll efter kväll..... det är ju ett gott betyg :-) Sedan har vi varit några rundor på polisstationen och det är ju alltid en upplevelse. Som jag berättat tidigare så har vi haft en inbrottsvåg på Koh Lanta och höromdagen sprids det som en löpeld över ön att polisen har tagit en av inbrottstjuvarna..."mr Big" tydligen. Det här var något väldigt stort, folk kom alltså springande för att berätta om denna sensation.... och de sa att vi absolut måste åka till stationen för att se om våra gästers ägodelar finns bland stöldgodset. Så jag satte mig på moppen och åkte dit:
 
När jag kom till stationen fick jag gå upp i ett rum där det befann sig typ 40 personer. Poliskommisarien "you want me to shoot them" - mannen..... log när jag steg in och sa: Papillon! ....och visade med handen över ett bord fullt med prylar, han såg väldigt stolt ut. Jag förstår nu varför alla tyckte det var så bråttom för det verkade som att det är först till kvarn. Det var bara skit kvar på bordet...lite tomma fordral o nån gammal telefon. När jag sa Iphone och new camera så log poliserna urskuldande och sa....no no no, sorry.  Det var väl "offrena" som kom först till polisstationen som valde det...eller polismännen själva...det var ju aldrig nåt snack om att titta i rapporter om vad man anmält stulet utan snarade, ta vad du vill ha :-)
 
I hörnet av rummet på golvet så satt den stackars inbrottstjuven barfota och utan tröja.... poliserna sparkade på honom emellanåt o skrek åt honom. Han såg helt förstörd ut, hade väl förmodligen lite abstinens också för han brukar nog röka på en del. De pekar åt mig att jag fick gå fram till honom men jag fattade inte riktigt vad de menade. Efteråt har jag fått det förklarat för mig att alla som vill får gå fram o slå o sparka o skrika på fången om man vill. Gode gud säger jag bara.... vilket sjukt beteende, vem vill göra det?? (Faktiskt var den en av västerlänningarna på ön som hade gått fram o slagit o skrikit på mannen...det var en kvinna som blev rånad när hon låg och sov.... och hon var väl jäkligt arg för det :-)
 
Imorgon är det söndag och vi ska ha en riktigt skön dag tänkte vi. Det har ju varit superfint väder ett tag nu och det kan gärna fortsätta. De varnade för en storm häromdagen men den kom aldrig. Vi har haft thailektion ikväll och har en del att plugga på så det får vi väl läsa igenom också. Sen skulle det inte göra ont med en massage :-)
 
 
Här käkar vi middag på Papillon. Som ni ser smyger Naala fortfarande omkring i restaurangen, det är jättesvårt att vänja henne av vid det nu när det varit lågsäsong.
 
Det här skådespelet pågick bakom vår restaurang.... vi satt o tittade på en varanödla som åt upp en padda. Paddan blåste upp sig till en stor boll för att försöka överleva men ödlan fick ner den till slut.
 
Det går ju inte att få tag i cocosflingor här i Thailand så när jag skulle göra chokladbollar till barnen fick Daeng hugga en cocosnöt som jag sedan fick riva för hand. Jag sitter på en bräda och längst ut sitter det en sporre som jag river en halv cocosnöt  på. Back to nature :-)
 
Jag o Oliver fick ett recept av Corrina härom dagen, en kaka som varit på halv 8 hos mig....det lät jättegott så vi bestämde oss för att göra den. Dock har vi ingen sirap här så vi fick ta lönnsirap och inget vaniljsocker så vi fick ta floorsocker. Den blev så där...inget minnesvärt.
 
Tja vad ska man säga... Oliver umgicks för mycket med mormor när hon bodde här ;-)
 
Imorse blev det frukost på Papillon, det är ett tungt jobb att vara provsmakare av de nya frukostpaketen :-)
 
Sen spelade vi smurf Yatzy....
 
Vi stänger Papillon vid lunch på helgerna eftersom det ändå är så dåligt med folk då...... så vi drog till stranden.
 
Idag blev det Klong Dao....
 
Superkul att leka i vågorna....
 
Vi låg nedanför Picasso som är ett litet favvoställe sedan tidigare när vi bodde 1,5 månad på Banana Garden.
Det var himla hett idag..... solen är stark så vi fick faktiskt använda solskyddsfaktor.
 
Älskade Bobbie kom rusande o lämnade inte vår sida. Bobbie bor fortfarande på Banana Garden tillsammans med Lucky o mår jättebra...fet som en julgris är han.
 
När vi låg där ute i vattnet o tittade in mot stranden så började vi prata om att det var här allt började.... för ett och ett halvt år sedan låg vi på samma ställe och sa till varandra.... tänk vilken dröm det vore att kunna bo här nere och arbeta här!! Nu är drömmen verklighet, i måndags var det exakt 1 år sedan vi flyttade hit :-)
 
Fortfarande får jag en underbar känsla i kroppen när jag är på Klong Dao, jag glömmer aldrig de underbara tidiga morgnarna som jag gick längs stranden och drömde mig bort. Jag kände att här vill jag stanna.... o nu bor vi här.....och vi älskar det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Nu har vi kört igång!


Jahopp.... då har Papillon öppnat igen :-) Vi har varit så spända allihop sista veckan innan premiären så det riktigt kändes i luften. Hoppas vi kan börja andas nu igen men det har inte direkt börjat bra.
 
I måndagsförmiddag så hade vi en välsignelse av Papillon som Ning o Naa ordnade. Vi offrade en massa på offerbordet, vi knöt sidenband runt altaret o vi tände rökelse enligt alla regler. Detta gjordes exakt kl 9.49 vilket också var viktigt. Men tydligen offrade vi inte tillräckligt för jag tycker det körde ihop sig rätt rejält :-)
 
Vi har ju varit himla oroliga för Weiw, hon pallar inte att vara huvudkock. Hon är helt enkelt inte tillräckligt duktig eller erfaren. Sedan är hon ganska omogen som person, hon tycker egentligen det är viktigare att spegla sig o sminka sig hela dagarna. Vi satte press på henne sista veckan innan öppning o beställde en massa olika rätter och gav sedan feedback på hur de kan förbättras....i början gick det bra men sen blev det sämre. Hon verkar ha glömt det mesta från förra säsongen för hon fixade knappt att göra en peanang curry. Iallafall insåg vi att vi måste hitta en kock till.... och så får Weiw vara side-kicker istället. Vi har letat med ljus o lykta i över en vecka, åkt runt till alla vi känner, skrivit på fb och satt ut skyltar.... men det är ju tyvärr väldigt svårt att hitta en duktigt kock som är ledig. I vilket fall så lyckades vi få kontakt med en erfaren kock som vi intervjuade i måndags o vi bestämde att ta in henne på prov i 2 veckor till att börja med för att se vad hon går för. Det verkade ju lovande men eftersom vi hade premiär i går så visste vi att vi bara måste klara första kvällen själva.
 
Jens förberedda 4 stora formar med pajer som är nytt på menyn för i år...... och misslyckades! Jäkla skit, pajen smakade jättegott men pajdegen blev fel o stenhård....så han fick göra om allihop!! 20 portioner. Inte kul.
 
En timme innan vi öppnade så sprang vi runt o fixade till det sista..... då lyckas stackars Daeng kortsluta hela resorten när han kopplade om några sladdar så det började brinna i ledningarna och hela stället dog. Jippi!! Kan säga att vi inte skrattade. Tack o lov lyckades vi få tag på vår elektriker som kunde komma direkt.... vilket inte hör till vanligheten i Thailand. De jobbade in i det sista och lyckades få igång delar av elen så vi hade iallafall mycket av belysningen i restaurangen men saknade vissa lampor och alla fläktar.
 
Daeng, vår underbara handyman blev helt förkrossad över att det var hans fel så han blev ledsen och ville inte jobba mer den dagen (vi räknade med honom på kvällen).... så då fick vi försöka förklara att vi verkligen inte är arga på honom, det här kan hända vem som helst o vi är supernöjda med honom...för det är vi verkligen. Det löste sig till slut....men det känns att vi alla är trötta, slitna och har nerverna utanpå.
 
Det blev jättemycket folk och som vanligt kom de flesta samtidigt. Vi hade flera långbord med 8-10 personer som skulle få ut sin mat samtidigt. Jag fick åka ner med barnen och de fick titta på film i en bunge medan jag hjälpte Ning i serveringen. Det var nästan bara västerländsk mat som beställdes så Jens jobbade grymt hårt. Weiw hade gjort bättre nytta om hon inte var där kändes det som, hon imponerade inte alls. På samma tid som Wiew lagade en rätt så fick Jens ut 6-7 västerländska rätter.....suck! Vi överlevde kvällen med nöd o näppe, alla verkade nöjda o belåtna så kvällen var ju lyckad....men vi som jobbade såg det på ett annat vis.... nämligen att vi måste ha en kock till. Någon som kan göra 2 saker samtidigt.
 
I morse åkte Jens ner igen vid 7 på morgonen efter några timmars sömn.... han jobbar ju dygnet runt nu. När han kom ner visade det sig att vi har haft inbrott på Papillon i natt. Tjuvarna har gått in i en av bungarna när gästerna sov och stulit pengar o mobil. Dessutom skrämde de skiten ur gästerna i bungen bredvid genom att försöka ta sig in i deras bunge i 40 min...genom ett fönster..de försökte lirka upp det (mycket märkligt eftersom vi har järngaller för alla fönster :-)
 
Hela förmiddagen har gått åt till att hjälpa våra gäster, prata med polisen, sitta o titta på övervakningsfilmer osv. Det har tyvärr varit en inbrottsvåg på Lanta sista veckorna...de har varit runt på jättemånga ställen och gått in hos folk som sover...ingen kamera har lyckats ta dem för de bär masker. Vår granne Long Beach Chalet hade inbrott för 2 veckor sedan och Garden Hill för några dagar sedan. Även Blue café nere på gatan och Red Snapper.... inte kul alls.
 
Vår nya kock anlände och började jobba imorse...sedan berättar hon efter några timmar att hon kan bara jobba dagtid??!!..... ja vad ska man säga.... hon fick ju gå direkt. Så nu står vi utan igen.... himla kul eftersom vi förklarade för Weiw igår att hon inte klarar att vara huvudkock och att hon nu kommer få vara nummer två i köket. Så idag har jag åkt runt till folk vi känner igen och försökt hitta en kock... iallafall lagt ut trådar.  Jens får fortsätta kämpa ensam.
 
Jag hoppas att säsongen fortsätter bättre än den börjat.....kan iallafall tillägga att nu ikväll när jag var nere o hjälpte Jens med några bord så hade Weiw steppat upp lite.... vi fick ut thairätterna väldigt snabbt.
 
 
 
Säsongens första gäster, underbart trevliga Britta och Julia. De ska stanna en vecka till, tycker Papillon är underbart :-)
 
Jens goda paj....som blev jättegod när han gjort om degen...
 
Vårt offerbord...
 
Här ber vi för välsignelse o "good luck"
 
Vi tänder rökelse....
 
och vi knyter sidenband som ska ge tur....
 
Kram på er!
 
//Caroline
 
 
 

Kommentera inlägget!