Pirr pirr :-)


ohh nu känns livet så där bra....så det pirrar i magen lite förnöjt :-) Vi har fått in personal så det räcker o blir över och det känns som en fullträff ännu så länge. Som jag berättat tidigare så är det Daengs och Lai´s släktingar som kommit från Koh Samui, en moster och kusin. Två härliga kvinnor med skinn på näsan. De kom sent på eftermiddagen för några dagar sedan och trots att de rest länge så hade de en sopborste i handen inom 10 minuter. När jag sedan presenterade schemat för Mii och Tho som de heter och berättade att de börjar kl 9 på morgnarna så spärrade Mii (mostern) upp ögonen och sa att det går inte för sig, hon måste vattna trädgården innan solen går upp (trots att det inte ens är hennes uppgift).....JAG ÄLSKAR HANDLINGSKRAFTIGA MÄNNISKOR!!
 
Dessutom är stämningen på topp just nu på Papillon, vi har roligt tillsammans, alla jobbar på och verkar trivas. Att alla dessutom fått löneförhöjning kan också påverkat :-) Det känns som ett bra drag att ta in släktingar för det blir lite som en stor familj som tillsammans sköter ett hushåll. De gör det som behöver göras och är inte så himla pjåkiga med vilka tiden de egentligen ska jobba...de hjälps åt.
Självklart ser vi också en fara i det här...att de blir för starka tillsammans och att övriga anställda känner sig utanför så vi får vara vaksamma.
 
En olycka idag utanför Papillon...en thaikille på motorcykel. Han levde iallafall men var illa sarjad....hade han haft hjälm så hade han inte fått en skråma...tragiskt.
 
Vi ser fram emot att ha lite lugnt familjeliv nu.... det har varit så intensivt nu när vi haft nära o kära på besök under lång tid så nu är vi lite trötta på att gå ut o äta hela tiden o även ligga på beachen. Nu när vi fått personal så jobbar både Jens och jag dagtid bara medan Jamie är i skolan.... sedan brukar vi hämta Jamie tillsammans och åka o fika någonstans. Därefter är det lagom o åka hem o ta en siesta o kanske bada lite i poolen. Kvällarna blir nog oftast lugna med lite läxor, tv och hämtmat. Det känns lagom just nu. Jag o Jens funderar o planerar ofta vart vi ska resa i lågsäsong....ska bli spännande o se var vi hamnar.
 
Sååå, enda orosmomentet vi har just nu är nog att vi sitter med för höga lönekostnader i lågsäsongen! Vi är ju mycket för att det ska vara rättvist så vi har ju lovat att alla får vara kvar...vilket innebär att hur vi än trollar så kan vi aldrig få in så mycket i lågsäsong så att det täcker lönerna. Vi kan bara hoppas att vi inte går för mycket back...vi måste nämligen ha råd att bygga två nya bungar inför nästa säsong....annars kommer det inte gå runt. Det är ju lite meck det här med att driva eget... hur och när är det rätt att växa, hur håller vi oss lönsamma osv...en balansgång ibland. En liten lottovinst hade suttit som smäck nu....men antar att man måste spela på lotto för att det ska hända? :-)
 
Nehe, nu ska jag krypa ner hos min underbara man.... tro det eller ej men vi är faktiskt lite nykära. Vi har knappt bråkat något alls sista veckorna o han har varit så gullig o omtänksam så det pirrar lite i magen när jag tittar på honom ;-)
 
Lego lego lego... de tröttnar aldrig!!
 
De bråkar faktiskt lite mindre nu med varandra, leker rätt bra ihop...får njuta så länge det varar :-)
 
GosNaala...vi älskar verkligen Naala, kanske lite extra nu när vi tänker på hur skört hennes liv är...det är ju inte lätt att vara hund i Thailand.
 
Här ska Jens lära de andra att göra Tikka Masala....
 
Sedan trädgårdspersonalen slutade så har vi nu bestämt oss för att klara trädgården själva...här gör Jens o Daeng sitt dagsverk!
 
Här är Papillons nya kvinnor.... Tho står närmast i vitt, 22 år gammal. Hennes mamma Mii står bakom i grönt.
 
Pöss o kram på er!!
 
//Caroline
 
 
 
 
 


Postat av: Corrina

Herregud, ....pirr i magen bara du ser på din man...det måste vara underbart ;-))

Svar: Eller var det för att jag druckit många sparkling water på sistone....var nog det som pirrade :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-01-31 / 18:25:14


Postat av: Ida

Trötta på och hänga på beachen, hur menar du nu?? Det är väl ingen ruskig människa som har tvingat dig till det ;) Usch och fy för såna kompisar! Kul att det funkar så bra m nya personalen, det förtjänar ni! :)

Svar: ahh, vi hade en efterhängsen brutta här som tvingade ut oss varje dag men hon har åkt hem nu :-)) Tro det eller ej men vi slängde oss på stranden i förrgår igen...borta på Ozon. Miss you, kom tillbaka!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-01-31 / 19:40:03


Postat av: Roger Jern

Alltid lika kul att läsa er blogg!
Längtar till Thailand varje dag... Papillon finns såklart med i drömmarna! ;)
Kul att det verkar lösa sig med personalen!
Känns som att vi nog måste ta en trip till sommaren, får väl bli runt Koh Samui då!?
Ha det gött och hälsa alla!!!

Svar: Hej Roger, vad roligt att höra av dig! Hoppas ni har det gott där hemma. Vi ska också resa runt till sommaren tänkte vi, vem vet vi kanske ses på Samui! :-)

gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-02-01 / 19:37:38


Postat av: Mona

Hahaha, vad roligt det var att läsa överskriften, vi har precis diskuterat att ett ord betyder olika beroende på vart i landet man är. På jobbet igårslog vi upp pirra för att vi använder det i viss marknadsföring, alltså man ska känna "pirr" när man besöker våra flygplatser! Problemet var att det betyder någotannat på blekingska:
sticka i kroppen till följd av exempelvis nervositet, upphetsning eller något medicinskt tillstånd
(blekingska) knulla, ha samlag
(dans, slang) piruettera, göra en eller flera piruetter

Ja, vad ska man säga .... ;-))

Svar: Ha ha....med tanke på att flygplatsen ligger i Blekinge så var det nog smart att göra lite efterforskningar :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-02-02 / 10:28:14


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!