Sawadee pii mai!


Vi har firat Songkran...det thailändska nyåret i Thailand. Detta firas med ett enda stort vattenkring. Alla står längs gatorna och sprutar vatten på varandra och förbipasserande. Emellanåt blir man även insmetad med ett vitt puder samtidigt som någon ger dig en lyckönskning. Detta är självklart ett ypperligt tillfälle för både vuxna och barn att få leka hela dagen lång och få halvt dränka folk utan att bli hatad :-)
 
Vi började dagen vid Jamie och Olivers skola där vi krigade några timmar för att sedan fortsätta bort till Long beach och möta upp våra vänner. Vi hade jättekul coh barnen var så klart helnöjda. Det enda som överraskade många av oss var hur hårt solen tar när man är blöt hela dagen, vi var alla lite lila om axlar och näsa på kvällen.
 
Allt är bra här, vi har börjat flytta över våra saker till grannhuset eftersom vi ska bo där när vi kommer tillbaka från Sverige. Det är sluttampen på Papillon nu, endast några veckor kvar och det känns bra. Raa som arbetat som städerska hela säsongen slutade idag för hon ska ta hand om sin son nu som blivit så stor att han ska bli omskuren imorgon....ryser bara jag skriver det men för dem är det ju helt naturligt. Hon har varit mycket duktig och uppskattad så vi hoppas hon kommer tillbaka till oss nästa säsong. Vi har dock en städerska till, Tip som kommer ta hand om Papillon själv sista veckorna.
 
Imorse så fick vi en review på Trip som gjorde oss mållösa. Mest för att den kom från några gäster som vi absolut inte förväntade oss något fint omdömme av. De var ovanligt krävande och det kändes hela vistelsen som att de inte var helt nöjda.....och vi pustade väl ut allihop när de checkade ut. Och så kommer de med det här omdömmet.... här kommer några ord:
 
We loved Papillon! It is not a big, fancy hotel. It's better. There are only 10 bungalows (the last one is a double) spread over a quiet area in Koh Lanta. Don't expect a 5 star looking place, but expect to be treated as you would in a 5 star hotel. Actually, it's better! We stayed for 6 nights.
 
Vi blev faktiskt väldigt rörda....det är ju det här som gör att man älskar servicebranschen......gör man sitt bästa så kan man för det mesta få nöjda och glada gäster.
 
På Lazy Days ska de börja sätta ramen för restaurangen idag, spännande! Vi är glada att de hinner börja med det innan vi åker.
 
Vi hörs snart igen!
 
 
 
 
 
 

och här kommer lite bilder från Lazy Days....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Caroline
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Corrina

Herregud vad fint det blir....jag ser mig själv sitta på altanen till en av bungarna och bara njuta av den vackra utsikten ;-) Boka in mig en vecka i Februari ;-)

Postat den: 2014-04-16 / 08:46:55


Postat av: Agneta

Vilka lyxbungar! Ser fantastiskt ut :-)

Postat den: 2014-04-17 / 12:40:28


Postat av: Els-Mari

Hej på er ! Så fint det blir, där måste man boka in nån gång. Men nu kommer ni ju snart till Sverige. Ska bli roligt att ses igen. Vill passa på att gratulera OLiver som fyller år i morgon. Farmor tänker på dig, och när du kommer hem så firar vi både dig och pappa som också har fyllt år. Jag ringer i morgon. Många kramar från mig. Ronny hälsar.

Postat den: 2014-04-24 / 11:05:02


Postat av: Kajsa

Ser SUUUUPER fint ut!! Kanske jag får ta en natt där någon gång när jag behöver pusta ut från familjen. :-) Fast då är det kanske bättre att du och jag Caroline åker någonstans så vi kan dricka lite drinkar oxå. Någonstans där dina gäster inte ser på och du måste verka normal. ;-)
kraaaam

Postat den: 2014-04-25 / 16:40:14


Postat av: Caroline

Tack allihop, vi hoppas det blir så bra som vi tänkt. Kajsa, självklart ska vi bo där...en passande förklädnad bara så är det lugnt ;-)

Postat den: 2014-04-27 / 12:51:03


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!