Underbara Koh Phangan...



Herregud vad foralskade vi ar i Koh Phangan!

Texten ser lite konstig ut for jag kan inte anvanda vart alfabete :-)





Frukost blev en stor smaskig muffin pa ett cafe, oj sa gott!





Pa vag ner pa stranden fran var bungalow, ingen dalig utsikt va...





Stranden precis nedanfor var bunge...







Vi bor i en av de bungarna ni ser i bakgrunden.











Tro det eller ej, men Jens ror faktiskt pa sig :-)







Har ater vi en god middag pa Salad Hut, verkligen ett stalle att rekommendera.

Imorgon aker vi till Samui, vi hors da!

Kommentera inlägget!





Mot Koh Phangan....


Ja idag reste vi vidare till Koh Phangan. På vägen dit så stannade vi till i Fishermans Village (Bophut) där vi kommer att bo i nästan 4 veckor när vi kommer tillbaka från Koh Phangan. Vi älskade det stället förra året vi var här så det var lite nostalgi att strosa på strandgatan där igen :-)



Vi passade på att köpa lite frukt :-)


Sen stack vi vidare med taxi till färjan som låg en kvart bort.....här fick vi vänta en timme så vi softade i en bar vid piren och tog en runda på en matmarknad bredvid.





Dofterna på Thailands matmarknader är väl inte alltid så tilltalande :-)



Efter en halvtimme med färja och en halvtimmes mardrömsresa med taxi där chauffören måste ha haft dödslängtan...kom vi fram till Koh Phangan och Salad Beach. Jättemysigt ställe, en liten och väldigt personlig strand. På grund av en dubbelbokning av vårt hotell så får vi i natt bo i en tattig skitbungalow....men så kan det bli i Thailand :-) men det löser sig imorgon....en positiv sak var ju att det fanns internet här till skillnad från stället vi ska flytta till imorgon..

Under eftermiddagen har vi utforskat stranden och bara suttit o njutit av lugnet här, medan barnen lekte på standen tog vi en varsin Chang o filosoferade över livet :-)












kvällsdopp!



När vi kom in på rummet ikväll så ramlade Oliver mellan dubbelsängarna och slog upp ett fult jack i örat. Det såg så illa ut så vi sprang upp på gatan ovanför där det fanns en liten sjukklinik som tur väl var. Doktorn fick rengöra och tejpa ihop såret och stackars Oliver var jätteduktig trots att det gjorde så ont. Nu har han bandage och får inte doppa huvudet på minst 3 dagar tills vi ska tillbaka till doktorn.



som tur är har Oliver en jättesnäll storebror som har daltat med honom hela kvällen, Jamie tycker så synd om Oliver och har nu "barnsäkrat" rummet så inget mer kan hända :-)



JAMIE OCH OLIVERS BLOGG...

Hej allihop, hur har ni det därhemma? Har snön försvunnit ännu?

Vi har det bra här i Thailand, vi har flyttat runt en del på sistone och just nu befinner vi oss på en ö utanför Koh Samui som heter Koh Phangan. Det är spännande att utforska nya platser, det finns alltid nya saker att se :-)

Igår när vi var kvar på Koh Samui så gick vi längs stranden från vårt hotell och kom då förbi ett stort guldigt tempel. I den här delen av Thailand är det ju inte Islam som är den största religionen utan Buddismen. Det finns ingen gud inom den religionen men de tillber en stor man som hette Buddha. Här kommer lite bilder....



De stora ormarna ska skydda tempelingången mot faror och i vissa fall kan det vara drakar eller lejon i stället för ormar.








Ganesha, som är en hinduistisk gud men som också finns med inom Buddismen. En blandning mellan människa och elefant, coolt!




Den stora Buddha som alla tillber, här sittande i mitten av templet vi besökte.


Slutligen tänkte vi berätta hur man räknar till 5 på Thailändska....

0= Soon
1= Nueng
2= Song
3= Saam
4= See
5= Har

Ses snart igen= Laiw jer gan







Kommentera inlägget!





Vi har det så gott!!




Frukostarna här är ju underbara, tror nästan det är bästa målet på dagen.





Lek i poolen blir det mycket av  :-)





I en del av poolen börjar det med jämna mellanrum bubbla, här passar Jamie på att njuta av det.





Och ibland sticker killarna in i lekrummet en stund... och stökar ner.





Gottegrisen Jens :-)




Igår var det ju vår bröllopsdag, tänk att man varit gift ett helt år :-) Efter att vi softat lite vid poolen på förmiddagen så tog vi en promenad vid lunch utanför hotellet....då möttes vi av en rad "romantiska vyer" dagen till ära.....




som den här.... vi skrattade gott åt den medan Jamie undrade varför man vill hyra ett hotellrum i bara 3 timmar?? Och det kan man ju undra...det borde ju räcka med en kvart :-)


Sen kom vi förbi Hin Ta och Hin Yai som betyder Grandma and Grandpa Rocks. Det är naturligt skapade stenformationer som ska föreställa en man och en kvinnas privata delar...



och det får man väl medge att de gör :-)




Efter detta var vi självklart på romantiskt humör och det blev ännu bättre på kvällen när vi var tillbaka på hotellet. Jag och Jens åt en underbart god middag på terassen medan vilddjuren satt inne och tittade på film. Sen överraskade detta underbara hotell oss  med att komma med en stor vacker blombukett, en ishink med champagne, en tårta med rosor på och ett stort fruktfat för att fira vår årsdag :-)





och när barnen somnat satt vi o mös ute på terassen med skumpa och ljuv musik från poolbaren en bit bort. O jag fick ett fint hjärtan-halsband av Jens.
Vilken dag! :-)



Kommentera inlägget!





Vårt Samui :-)


Igår var det då dags att dra vidare, vi flög från Krabi till Samui, hur smidigt som helst. När vi kom fram kändes det som att komma hem. Vi var ju här för ett år sedan och då bara en vecka så därför är det märkligt hur vi kan känna så starkt för den här ön, vi blir lyckliga bara vi andas luften här :-)

Vi tog en taxi till vårt älskade Rocky´s där vi gifte oss för exakt ett år sedan och oj vad härligt det var att stiga in på området igen. Rio, vår bröllopskoordinator som vi lärde känna väl under det året vi planerade bröllopet tillsammans fanns på plats och det var jättekul att se henne igen.

Vi togs emot som kungligheter kändes det som, de kände igen oss direkt. Vi blev visade till ett helt fantastiskt fint rum och där stod en ishink med champagne och ett fruktfat och väntade på oss, en gåva från hotellet :-) Därefter kommer en kvinna som heter Oh (ja faktiskt) fram och presenterar sig som "the nanny", hon tar hand om Jamie och Oliver när vi vill och leker med dem berättar hon, en service som hotellet håller med. Jamie och Oliver sprang genast iväg med henne till "datarummet" där hon visade dem några roliga spel.

Vi strosade omkring och bara njöt, här är som en dröm, så jäkla vackert! Vi vill aldrig åka härifrån! Medan barnen utforskade poolen, åt vi en god middag i poolrestaurangen (som är hur lyxig som helst).



 



Den här bilden är till Corrina och Mamma, deras favorit Boat som de blev polare med när vi var här sist :-)



Imorse vaknade vi upp utsövda och glada. Vi såg fram emot frukosten som vi minns var underbar och den uppfyllde våra förväntningar. Ingen korv o bacon o sånt (jag gillar inte det till frukost) utan massor av kolhydrater :-) Olika sorters bröd, musli, frön, banankaka, croissanter, chockladmuffins, yogurt, frukt, juicer osv, åt som om jag aldrig sett mat förr :-)

 Sen gick vi upp mot rummet igen och på vägen möter vi leende människor hela tiden som frågar hur vi mår och om vi har sovit gott. Vi lägger oss vid poolområdet och bara njuter av denna vackra miljö, jag har haft ett leende på läpparna hela dagen:-) Vilken service de har här, varje timme har det kommit en kille och serverat eller fyllt på isvatten och även bjudit på frukt. När man går på toaletten så torkar man sig med handdukar som luktar blomster och slänger den sedan i tvättkorgen. När barnen lekt i poolen så ville de gå upp till barnrummet en stund, till Oh som gärna tog sig an dem. Där fanns leksaker, tv, kakor och dricka så de var nöjda, vi fick dra dem därifrån när vi skulle gå och äta lunch. Och nu sitter jag här vid poolen med laptopen i knät o bloggar.....Jag o Jens har precis bestämt att vi måste boka in våra sista dagar här också, att avsluta den här resan på Rocky´s så att vi får ta med den här känslan hem....då kan vi leva på det tills vi åker hit nästa gång....för det blir snart en nästa gång, det är vi helt säkra på!





Idag är det exakt ett år sedan vi gifte oss på stranden nedanför Rocky´s, så ikväll hoppas vi barnen somnar tidigt så vi kan hångla med lite champagne ute i salan ;-)

Sawasdee Kha!

Kommentera inlägget!





Varma källorna i Krabi...


Igår var vi ute på byn på kvällen med Jimmy, Hanna o barnen. Vi tänkte fira att Jimmy fyller år på måndag med en god middag.......tji fick vi. Det blev istället "the dinner from hell". När vi hade bestämt vad vi skulle äta allihop och skulle beställa så fanns självklart inte den maten trots att den stod i menyn. Vi fick börja om från början och hitta något...vilket inte alltid är så lätt med 4 veliga barn :-) När vi väl hade beställt så insåg vi efter ett tag att den här restaurangen nog hade tagit sig vatten över huvudet för guuuud vilken lång väntetid det var....o alla var ju jättehungriga! Vi fick vänta över en timme på maten o när den kom så hade de glömt 2 av rätterna (till barnen självklart) så då blev det extra gnälligt.....sen ramlar Oliver när han klättrar ner för stolen och slår upp läppen så det blöder...suck....sen var den mesta av maten dessutom rätt äcklig, det var nästan att vi tog en mc-donalds på vägen hem men hejdade oss :-) Men men...grattis Jimmy, ha ha!

På vägen hem bokade vi dagens minibuss och där hittade barnen en ny kompis, en riktig sötnos som fastnade för Jamie, han vrålskrattade så fort Jamie, Julia och Lova dansade för honom :-)







Vi såg också den här coolingen på vägen hem, en sån skulle man haft hemma o kört runt med :-)






Oliver blev som alltid bajsnödig vid fel tillfälle men det gick bra, vi hittade en liten söt reggie-toalett på en bakgata... måste säga att det hade varit mycket roligare att gå på toa om alla toaletter såg ut så här :-)






Idag hyrde vi en minibuss som körde runt på oss hela dagen, vi började med de varma källorna som var riktigt coola. Naturliga källor skapade av naturen som höll 40 grader och enligt Thailändarna har läkande effekter. Vattnet var rent och klart, luktade lite kisel så det har väl runnit genom berget.










Den här "jag glömde hålla in"-bilden bjuder jag på för att ni ska kunna se hur klart vattnet är :-)



Sedan åkte vi vidare till Kristall-sjön, man kan nog kalla det Thailändarnas Ronneby Brunn.....en naturlig sötvattensjö, vi var nästan de enda västerlänningarna där.











På vägen hem stannade vi på Tesco/Lotus som är ett jättestort varuhus där man säljer allt från mat till kläder, teknikprylar och smycken. Det var en ruskig upplevelse faktiskt, det kryllade av folk överallt o man hittade ingenting, maten var väldigt lokal (gjord för lokalbefolkningen) och ljudvolymen ska vi inte tala om. Tror inte vi kommer att åka dit igen faktiskt :-)





Av ren slump lyckades jag få med när stadaren snubblade, himla kul tyckte jag :-)




Färgglatt mode :-)




Spelhörnan var poppis:-)




och vad säljs bakom den här samlingen av män då?? mmm, just det...teknikprylar så klart!!





På köttavdelningen ligger allt bara helt öppet...hmm, hygienbestämmelser???





o snacka om färsk fisk....they are alive!!!


Roligast grejen på hela dagen var när vi var på väg till källorna och körde in på en mack. Där möter vi en otrolig syn..... de har alltså baxat upp en stor tjur på en pick-up....sen håller 4 thailändare remmar för att hindra att den trillar av. Snacka om ovanlig djurtransport :-) Självklart hann vi inte få upp kameran men här kommer ett suddigt bevis taget från bakrutan på vår buss :-)





Efter den här dagen sa vi hejdå till Jimmy, Hanna, Lova och Julia som åkte tillbaka till Lanta, nu ser vi inte dem mer här i Thailand tyvärr.....bättre resesällskap får man leta efter så vi hoppas på fler resor tillsammans med dem!


Sawadee kaa!










Kommentera inlägget!





Ao Nang


Hej på er!

Jag såg en bild på kusin Anna på facebook idag o det fick mig att verkligen uppskatta hur skönt vi har det här....det såg så jäkla kallt o ruggigt ut hemma. Just nu sitter jag i skuggan hemma på hotellet i Ao Nang, barnen o de andra leker i poolen, eftermiddagssolen steker rätt gott men skuggan sprider sig i takt med att solen dalar och det fläktar skönt.

Vi har mest tagit det lugnt de här dagarna, barnen har varit lite risiga och vi orkar inte med myllret nere i byn. Men nu har både Oliver och Jamie penicillin så de är redan mycket piggare. Oliver åkte på ett infekterat sår och Jamie en megaförkylning som satte sig på öron och hals. Tack o lov för dessa underbara apotek de har i Thailand. Det är som en godisaffär och personalen är riktigt kunniga. Vi tog med både Jamie och Oliver in på apoteket och när de tittat och lyssnat på deras krämpor visste de direkt vad som behövdes. Dock är det väl inte så bra att barnen äter penicillin hur som helst, de kan ju bli immuna men just nu kändes det klockrent eftersom de blir friska så fort.

Igår kom Jimmy, Hanna och barnen hit från Koh Lanta. De skulle förlänga sina visum och passade på att stanna några dagar så de tog in på samma hotell som oss. Imorgon ska vi åka på en utflykt tillsammans och sedan åker de tillbaka till Lanta på kvällen......och vi åker ju vidare till Samui dagen efter.



Jag har snöat in på att fotografera hur folk bor här nere, tycker det är hur charmigt som helst...





och all grönska börjar man nästan ta för givet nu.... så himla fina blommor överallt.





De vackra solnedgångarna tröttnar man inte på :-)





Frukost...





Ingen dricka serveras utan en blomma på kanten :-)





Den bilden blev tyvärr lite mörk men den visar verkligen kontrasterna mellan olika kulturer. Här sitter en flicka och gör sina läxor mitt ute på trottoaren i Ao Nang, hennes familj äger och bor i det lilla klädståndet hon sitter vid. Ljudvolymen från vägen bakom henne är riktigt högt, musik spelas, bilar tutar och titt som tätt åker det förbi en tuk-tuk som kör en öronbedövande reklam för thaiboxning. Det verkar inte ens bekomma flickan :-) När vi gick till affären sent i går kväll så ser man matvagnar/moppar längs trottoarerna och det som är så imponerande är att kvinnorna som arbetar i dessa vagnar tar samtidigt hand om 2-3 små barn som springer omkring i pyamas (bredvid en högtrafikerad väg) o när det är sovdags för dem så kryper de in under vagnen där det finns en liten liten undanstoppad madrass med en liten fläkt som svalkar dem....det ni...man ska nog inte gnälla :-)






Den här bilden talar väl för sig självt....varför köra två vändor när det räcker med en???




JAMIE OCH OLIVERS BLOGG

Hej allihop! Nu har vi flyttat till ett nytt ställe och det är jättekul med en massa nytt att utforska. Vi har ätit på mcDonalds 2 gånger redan för det var så länge sen :-)

Vi bor i en stor poolvilla på det här hotellet och det är jättekul, poolen ligger precis utanför dörren. Våra kusiner Julia och Lova är här så vi leker med dem hela dagarna och imorgon ska vi åka på en utflykt.

Vi har varit lite sjuka men nu har vi fått medicin så vi mår mycket bättre...här kommer lite bilder från de sista dagarna.....




Här sitter vi på apoteket och väntar på medicin...







Här sitter Julia och lär oss skriva lite på engelska och thailändska. Jag (Jamie) skrev själv Jag heter Jamie på både engelska och thai. Så här ser det ut:

ENGELSKA: MY NAME IS JAMIE
THAI: CHAN CHEU JAMIE





Här rusar vi runt som galningar i utomhusduschen.....




Sen är det bus i poolen :-)




I födelsedagspresent fick jag (Jamie) massa nya spel till mitt Nintendo (tack farmor och farfar)....så jag håller just nu på att prova dem, det är jättekul. Man kan även ta foton med mitt Nintendo och det har jag gjort så jag ska försöka ladda upp dem här så småningom.


Sawadee kap!

Kommentera inlägget!





Trevlig resa!


Idag sticker PG och Ingela hem till Sverige, vi önskar dem en trevlig resa! Med tanke på hur bra de trivdes på Koh Lanta dröjer det nog inte länge innan de är tillbaka :-)



SAWADEE KAP!

Kommentera inlägget!





Mot nya äventyr!!!


Idag lämnade vi Banana Garden för att bege oss till Ao Nang. Det var både glädje och sorg över att lämna Koh Lanta, glädje över att få uppleva nya äventyr men sorg över att lämna våra vänner på Banana och självklart Bobbie :-(



Vi kommer absolut åka tillbaka till Banana Garden igen..förhoppningsvis nästa år.




Snyft, vem ska kela med vår goding nu??




Oliver kommer nog sakna all uppmärksamhet från flickorna som jobbar på Banana :-)



MEN NU RYCKER VI UPP OSS OCH SER FRAM MOT NYA ÄVENTYR :-)

Vi ska nu bo i Ao Nang 6 nätter. Våra förväntningar på Ao Nang är att det är ett myllrande "mini-phuket" och hittills har det stämmt iallafall. Vi blev trötta bara vi körde in i staden (byn) men vi vänjer oss nog. Tanken är ju att vi ska njuta lite utav pulsen efter att haft det så lugnt i 6 veckor. Men för att slippa bo mitt i myllret så valde vi ett hotell i utkanten och det är vi glada för nu. Det tar ca 15 minuter att gå in till centrum men hotellet har gratis taxiservice varje timme. (taxi kostar dessutom 10 sek så vi hade nog överlevt ändå :-)

Greenview Village som vårt hotell heter är ganska litet och hittills verkar det mysigt. Vi bor i en poolvilla med ett sovrum och ett "allrum". Poolen ligger typ utanför dörren vilket barnen lär uppskatta. Atmosfären går självklart inte att jämföra med Banana Garden men för att vara en resort är det verkligen helt ok.








Vi bor i huset med rött tak i mitten på bilden...







Utsikten är fin....



och gissa vad som var det första vi gjorde när vi kom till Ao Nang??



mmmm..just det :-)



Jimmy o Hanna....den här bilden är till er :-))



Kommentera inlägget!





Så här bor vi....


JAMIE OCH OLIVERS BLOGG....





Kommentera inlägget!





Mot Phi Phi...


Igår åkte vi till Phi Phi öarna med hela gänget (alla som var på bröllopet). För att slippa trängas och sitta som packade sillar valde vi att hyra en privat speedboat och det var ett mycket bra val. Vi hade en mycket bra besättning på 3 personer som servade oss och hjälpte till med allt.

Även om Phi Phi är väldigt turistigt och packat med folk så har det ändå en viss charm och vägen dit är väldigt vacker med höga kalkstensberg och klargrönt vatten.

Det bästa med dagen var nog att se moster Monicas glädje över att upptäcka världen under vattnet. Hon var alldeles till sig över alla vackra fiskar och koraller. Det är ju en fantastisk upplevelse att glida omkring under ytan och nästan snudda vid de färgsprakande fiskarna och se hur jättestora röda musslor öppnar och stänger sig.




Då var vi på väg...





Vikinggrottan....





Maya Beach (från filmen "The Beach")...inte ens värt ett besök faktiskt....





Monkey Beach....





Som namnet avslöjar springer apor omkring på stranden här.





Här dukade besättningen upp en härlig lunch på stranden, Chicken Massamai och Khao Pad..mums :-)





Här har vi anlänt till stora Phi Phi Don. Massor av shopping och massor av båtar och turister. Ganska charmiga shoppinggator men vi som vant oss vid lugnet på Lanta blev lite trötta på allt myller.





Men vi svalkade oss med en shake....





och lite shopping orkade vi med :-)





I bakgrunden ser ni piren på andra sidan ön...





På vägen hem körde vi förbi James Bond Island....





Helt klart den vackraste vyn under dagen...





där vi självklart passade på att ta ett dopp i det gröna vattnet.





Jens satt bara o softade (han var dessutom lite risig)





och vi frossade i frukt!





Kollade även in vår kaptens coola frisyr, tänkte jag skulle få Jens till att odla en fläta nu :-)


Sawadee kaa!

Kommentera inlägget!





Jamies 6-årsdag!


Morgonen började med lite frukost (extra goda muffins) på sängen.





Sen var det dags för en skön oljemassage på stranden...det är superskönt!





Efter lite bad i havet o annat bus blev det lunch på vår favoritrestaurang...




Jag åt pannkaka med glass :-)





Nu var det dags att börja förbereda för mitt poolparty. Vi hade bokat in oss på ett mysigt hotell här på Lanta som har lekpark och pool.





12 kompisar var bjudna på kalaset och jag fick en massa roliga presenter, jippi!





Vi åt banana split, som var jättestora och goda....när vi inte orkade mer så tog de vuxna över :-)








Sen lekte vi i lekparken...





och gick sedan över till poolen!





Rutchkanan var superkul...







Självklart avslutade vi med godis... en av påsarna var sådant godis som smäller i munnen, det knastrade överallt :-)






När Annie och Meta (som äger Banana Garden) fick veta att jag fyllde år, ville de laga mat till oss. De serverade köttbullar, räknuggets, kycklingnuggets och små inbakade grejor som smakade jättegott. Det blev så många tallrikar till slut så de fick bära upp ett extra bord.





På kvällen fortsatte festen nere i Paz bar. Vi barn sprang o lekte medan våra föräldrar satt o slappade i baren.









Sen anordnades ett fyrverkeri eftersom jag fyllde år, det var supercoolt!








Efter det släppte vi upp en lanterna, det är en stor papperslykta som man tänder ett ljus i och sedan stiger den sakta mot himlen. Det betyder lyckönskningar och eftersom den går upp till himlen så passade vi på att hälsa till pappa Teddy och våra andra nära och kära på andra sidan.







Men kvällen var inte slut med det här.... för sen uppträdde Paz för oss med en eldshow, riktigt häftigt. Man får nog öva länge för att bli så duktig. (man ser bara elden på bilderna men om ni tittar noga så ser man en gestalt inne i eldringarna och det är Paz)








Oliver har redan börjat öva :-) man kan köpa snören med tennisbollar i här på Lanta och de får man öva med tills man är redo för riktiga eldklot.





Nu var kvällen slut, vi var jättetrötta efter en lång spännande dag så vi stupade i säng.

Sawadee kap allihop!

Kommentera inlägget!





Fladdermusskit, svett och spindlar....



Igår stack Jens, Sara, Mange o jag iväg på en grottutflykt. Skitkul! Först fick vi köra en halvtimme med moppen, sen påbörjade vi en tuff djungelvandring upp till grottan med en guide. Vi var förberedda med gympadojor o vattenflaska.....vår guide gick i flipp-flopp o rökte lite braja på vägen upp :-)

Sen började själva grottklättringen, o det var såå coolt. En enorm grotta med många olika rum och våningar. Det var mörkt, halt o faktiskt rent livsfarligt. Det gällde att ha full koll på var man satte fötterna! På vissa ställen fick vi åla oss igenom små gångar, ibland fick vi klättra i branta bambustegar och ibland gå över små "broar" som låg över djupa skrevor. Vi mötte äckelstora spindlar o en hel flock fladdermöss. Det var svettigt, utmattande och härligt :-)



























Vattnet har skapat en siluette av en munk...

















Kommentera inlägget!





Butterfly Garden


JAMIE OCH OLIVERS BLOGG...

Idag har Selma och Hjalmar varit med oss medan deras föräldrar varit på en utflykt. Här kommer lite bilder från dagen...




Här sitter Jamie o Hjalmar inne på Paz bar och tittar på tecknat på tv.





Sen bestämde vi oss för att göra en utflykt med moppen...





Vi åkte till en orkidé och fjärilsfarm. Här undersöker Jens och Selma några orkidéer med förstoringsglas.





Jamie gör detsamma och Hjalmar doppar händerna i en fontän.





Här tar vi lite rast i värmen och får lite godis av damen som ägde stället.





Sen gick vi in bland fjärilarna! Jättefina var de.




Här går vi runt i gångarna..





 I den här lådan kläcktes kokongerna och färdiga fjärilar kom ut. Som ni vet är ju en fjäril från början en larv som sedan lindar in sig i en kokong varifrån de sedan kryper ut som fjärilar.





Här håller vi ut armarna och väntar på att någon fjäril ska sätta sig på oss, fast de ville inte det.




Här håller Oliver i en nyfödd fjäril, vingarna är fortfarande mjuka och blöta så den måste hänga upp och ner tills de har torkat.




Här busar vi lite :-)





När vi kom ut så hade vi en himla tur för glassbilen kom körande och vi vinkade självklart in den och köpte en cocosglass, mums!





men vi sparade det bästa till sist...nämligen att glo på elefantbajs!! :-)


Sawadee Kap! (Sawadee Kaa från Selma)

Kommentera inlägget!





Livet är verkligen som det ska vara :-)


Hej på er!

I fredags var vi på Sara och Mattias bröllop, det var sååå fint! De var självklart otroligt vackra, Sara såg ut som en dröm i sin klänning. Stranden var fantastisk och vigseln ägde rum i solnedgången. Vi vill inte ta ifrån dem äran att lägga ut bilder så därför hänvisar jag till deras blogg som finns på: http://saraochmattias.blogg.se/ men här kommer iallfall en bild på hur familjen Grönqvist såg ut under kvällen:





Nu har hela gänget flyttat hit till Klong Dao, även PG (Jens arbetskamrat) och hans fru Ingela har kommit hit så nu lär vi inte känna oss ensamma iallafall :-) Allihop kom förbi tidigare i kväll...



PG, moster Monica och Ingela...




Alla barnen flockas som vanligt runt moppen....




Valter och Oliver skulle tydligen åka till Saladan :-)




Rolle svalkade sig med en Chang i skuggan.



Tidigare idag var vi på en fantastisk utflykt. Tillsammans med Jimmy, Hanna, Lova, Julia och ytterligare en familj hyrde vi en longtailbåt som tog oss ut till öarna runt omkring. Rena paradiset på sina ställen och bra snorkling med massor av fina fiskar. Jamie och Oliver var så jäkla modiga, vid ett tillfälle simmade vi genom en 80 meter lång grotta i kolmörker sånär som på en liten pannlampa på vår guides huvud. Efter grottan kom vi ut till en underbar lagun, otroligt, tänk den som upptäckte den grottan för första gången! Sen snorklade vi vid flera ställen från båten, även här var barnen underbara. Jamie snorklar alldeles ensam, han bara simmar omkring med huvudet under vattnet hur länge som helst. Oliver satt på min rygg medan jag snorklade o pekade på fiskar och tryckte ner fingret i lufthålet på min snorkel så jag höll på att kvävas :-) Sen gick vi i land på en ö (ett paradis) där vi åt lunch och myste. Här kommer lite blandade bilder från dagen...







Den här lagunen kom vi ut i när vi simmat genom grottan (kunde inte ta någon egen bild eftersom vi inte kunde ta med kameran genom grottan)




Här snorklar jag och Jamie bland mängder av fiskar. Helt plötsligt skrek Jamie att han såg Doris (från hitta Nemo-filmen, en sån där gul-svart med lång fena), de var jättefina!





Visst är jag en av dem som verkligen klär i snorkelmask?? :-)





































På vägen hem slocknade Oliver i Jens famn...



och Jamie på däck.... :-)

En underbar dag!!




JAMIE OCH OLIVERS BLOGG

Hej hej....

Först vill vi börja med att berätta vad som orsakar högarna på stranden. Det är en stor läbbig mask som bor i sanden och "tillverkar" de här högarna nerifrån. De gräver sig neråt och bajsar ut sanden på vägen ner. (så elefantbajs var fel :-)

Kul att ni har frågor till oss :-).....

Hur vi bor? Vi bor i en enkel liten bungalow ca 30 meter från stranden. Vi har bara ett rum med en dubbelsäng och en extrasäng. Sen har vi en toalett med dusch. Vi har även tv och en bärbar dvd på rummet. Bungalown har en terass med lite möbler där vi ofta sitter. Vi tänkte filma en snutt om några dagar så ska ni få se!

Varför elefanten dyker ner med huvudet? Vet inte riktigt, han gillar väl att svalka sig, det är ju faktiskt över 40 grader varmt härnere. O sen är det nog för att elefantens ägare säger åt elefanten att göra det, elefanterna är väldigt lydiga, och de får en massa gotte när de är duktiga :-)

När får ni se Selma? Vi träffade Selma för en stund sedan men glömde fråga det, tror hon kommer hem om ca 10 dagar. Hon har fullt upp med att vara busig och bada hela tiden, hon verkar trivas!

Vad är en bar? Ja ni ska inte lyssna på Olivers pappa :-) En bar är ett ställe där man beställer något att dricka. Jamie och Oliver går ofta upp till vår bar och beställer Bananshake, sedan sitter de där o pratar lite med Paz som äger baren.




Jamie, Paz och Oliver


Vi har det jättebra och leker för fullt med alla kompisar. Ibland åker vi iväg till andra stränder och ibland åker vi på utflykter....och ibland bara myser vi på vår egen strand och gräver i sanden eller leker med Paz). Här kommer lite bilder...




Här beställer vi jättegod cocosglass av en thailändsk "glassbil"....den kommer ett par gånger i veckan och den plingar så man hör när den är på väg.




Moppe åker vi nästan varje dag...





Och vi börjar varje morgon på stranden med en bananshake...




Många sandslott blir det, vi brukar använda våra dinosaurier som vaktposter för att skydda borgen.




Vi äter på restaurang varje dag...(knäppisen som smilar upp sig i bakgrunden är vår farbror Jimmy:-)





Vi är ofta inne i byn Saladan och då brukar vi passa på att köpa bananpannkaka.




Snorkling är jättekul!




Här rider Oliver på en elefant.....(hihihi, nu blir pappa sur)





Vi utforskar djurlivet på ön varje dag, finns massor att se.



Ha det bra så länge, vi hörs snart igen!

SAWADEE KAP!

















Kommentera inlägget!





Nu har vi fått sällskap...


Livet är så himla gott :-)







Nu har tjocka släkten kommit hit o det var underbart att träffa dem. Dock hade de en helt annan energinivå så första dygnet vi umgicks med dem undrade Jens vad som hade hänt med mig för jag blev alldeles stressad och började till och med gå snabbare :-) Men nu har allt häktat ner sig ett hack igen.....

Det är så spännade att Sara och Mattias ska gifta sig på fredag :-) Idag ska vi åka till Saladan o köpa de sista accessoarerna, en sjal och ett armband. Jag var hos frissan igår o färgade håret också vilket inte blev helt lyckat så vi ska försöka fixa till det också idag.




och så var vi plötsligt många fler :-)





Mange o Jens tar en Chang i solen :-)





Ett dopp i Sara o Mattias underbara pool, det har Jamie längtat efter sedan vi såg den första gången.





Oliver rider på sin häst...




JAMIE OCH OLIVERS BLOGG


Nu har alla kompisar kommit hit, Vidar o Valter o Hjalmar o Selma, det var jättekul att träffa dem. Vi har badat o lekt med dem i två dagar nu. Det är tyvärr lite jobbigt att bada just nu för jag (Jamie) har öroninflammation som gör jätteont :-( men vi har hittat öronproppar av silicon som man proppar in i örat o då kommer inget vatten in.


Just nu firar man kinesiskt nyår här i Thailand, en massa festligheter. Det är tydligen många kineser som bor här och därför blir det ganska stort för dem. En sak de gör är att offra mängder av mat, de lägger maten vid de små miniatyr-templen som finns överallt. Så här ser det ut i vår trädgård på Banana Garden just nu.



Det lilla templet som finns i vår trädgård..



Offermaten: Frukt, Cocosnöt, Sprit, Läsk, Ris, Anka, Kyckling, Fisk, Bläckfisk och till sist Tigerräkor (Jättestora räkor som pappa älskar att äta)



Idag har vi ett litet mysterium till er.....ända sedan vi kom hit har vi hittat konstiga högar på stranden på morgnarna och aldrig fattat vad det ...ibland kan man hitta 30-40 högar och de är ungefär 10-15 cm höga och lika breda. Vi har äntligen lyckats få reda på vad som ligger bakom de här högarna men vi tänkte att ni skulle få gissa innan vi avslöjar det. Här kommer lite bilder....







Vi hörs snart igen!


Sawadee kap!

Kommentera inlägget!