Att planera är ju halva nöjet :-)


4 dagar kvar.....hua...det kittlar lite i magen av lycka :-) Vi hade våra sista incheckningar igår så nu ska vi bara ta hand om dem tiden ut. Vi har ett stort sällskap på 13 Italienare,och ett sällskap på 4 ryssar. Totalt talar 2 personer av alla dessa engelska så vi behöver inte vara speciellt sociala :-)
 
Vi har börjat bygga för fullt....Nui som gjorde muren till oss på baksidan visade sig vara riktigt duktig så vi anlitade honom till fler saker. Han ska bygga en toalett med dusch till personalen, göra ett stengolv på baksidan så vi kan få lite bättre arbetsytor inför nästa säsong. Sedan ska han fixa lite grejor vid poolen och även runt om. Så fort sista gästen åkt tömmer vi poolen, vi måste foga om igen och fylla i en massa saker. Det kostar men det är iallafall bra gejor vi lägger pengarna på.
 
Ännu bättre grejor vi lägger pengar på är vår Malaysia-resa som startar om en månad. Vi har precis bokat in vårt första hotell, 6 nätter i Kuala Lumpur. Ska bli riktigt spännande! Vi bokade det här hotellet: http://www.melia.com/hotels/malaysia/kuala-lumpur/melia-kuala-lumpur/index.html
 
Sen har vi börjat planera vad vi ska göra. Självklart ska vi shoppa men vi ska också gå på Sunway Lagoon http://www.sunwaylagoon.com/ en megastor nöjespark med vattenland, extrempark, tivoli, skräckpark och djurpark.
Efter KL åker vi vidare till Singapore så där måste vi hitta ett hotell....synd att det är så jäkla dyrt i Singapore!!
 
Vi har också kommit längre nu i våra Africa planer som går av stapeln i april nästa år. Vi har nu nästan gjort färdigt vår rutt. Vi kommer vara i Kruger Parken http://www.krugerpark.co.za/ i 11 nätter och bo på olika campingar där. Vissa nätter sover vi i våra tält på taket av bilen och vissa nätter sover vi i stuga. Vi kommer åka ut på gamedrives som det heter några timmar varje morgon och eftermiddag och däremellan kommer vi slappa på campingen där det finns pool. Några gånger kommer vi även åka ut på sunsetdrives där man följer med rangers i en öppen bil och tittar på the big five i skymningen/mörkret :-)
 Vissa dagar äter vi på restaurangerna på campingarna och vissa dagar grillar vi utanför våra stugor eller tält.Totalt kommer vi vara i Sydafrika 14 dagar men 3 av nätterna kommer vi sova på olika B&B längs vägen till och från parken. Vi vill bland annat besöka ett ställe som heter Gods Window.
 
Mamma ringde efter förra bloggen när jag nämnde våra Africa resa och sa: - Jag hoppas att ni inte hade tänkt att åka på safari utan mig! Så nu ska hon med men hon kommer åka från Sverige istället och möta upp oss där :-)
 
Vi kommer att åka in i parken i söder vid Malelane gate och sedan dag för dag åka uppåt. Som det ser ut nu så kommer vi bo på Berg-en-Dal, Biyamiti, Lower Sabie, Skukuza, Satara och Orpen men det kan bli så att vi åker vidare upp till Olifants..vi väntar svar från de som vi hyr safaribilen av, de har massa tips och kunskap om vad som är bäst. http://www.bushlore.com/ Mellan de här camperna finns ju också en massa restauranger och picknick-ställen så även om sträckorna inte är så långa kommer det ta tid att köra mellan varje camp eftersom man stannar o äter och självklart stannar och tittar på djuren många gånger.
 
Vi behöver boka in vissa boenden redan nu, därför har vi satt igång planeringen så snabbt. Vi har läst att man måste vara ute ett år i förväg om man vill få plats på de bra campingarna.
 
Denna utsikten skulle jag gärna ha när jag åt middag :-)
 
eller den här......
 
Jag drömmer mig bort hela tiden....tänk att få se de här fantastiska djuren i det vilda....på riktigt!! och med risk för att få tant-varnings-poäng....tänk vilken natur vi kommer att få se! :-)
 
Nåja...jag ska inte tjata med om det....jag ska gå o lägga mig i hängmattan en stund i stället och ta en kopp kaffe. Det är inte dumt det heller :-)
 
Kram på er!
 
//Caroline
 
 

Kommentera inlägget!





Snick snack


 
Ibland undrar jag om vi är lite knäppa. Vi har fullt upp med att bara orka sista dagarna av högsäsongen men ändå har vi energi till att börja planera annat :-) En av våra gäster kommer från Sydafrika och vi satt o pratade timmavis med henne häromdagen, hon visade bilder från safaris hon varit på osv. Vi blev ju helsålda så vi började genast planera vår nästa resa dit. Vi tänker oss att ta en mellanlandning där på väg hem till Sverige nästa år, alltså i april....det är ju bara 17 timmar dit och sen 17 timmar till Sverige därifrån...en baggis :-) I alla fall får vi biljetterna ganska billigt om vi gör så och då stannar vi 10-14 dagar där. Det är ju svindyrt att åka på safari men någon vi alltid drömt om. Nu berättade Gillian som hon heter om en annan möjlighet, man kör runt själv i en av nationalparkerna i en bil....sedan slår man upp ett tält på taket på natten. I parken finns alltså ett antal campingplatser som man kör emellan...utan guide..man har en gps i bilen. Väl på campingen så kan du hoppa ur bilen och gå omkring för där är vakter. Du kan också grilla o ha mysigt. Så här ser bilen ut:
 
Gissa om barnen föll för det här?? De vill åka imorgon :-)
 
Här kommer lite bilder från Kruger parken som vi är sugna på:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Herregud, förstår ni hur häftigt det här vore att uppleva?? Dock så har vi kommit fram till att man nog ska åka i sällskap med någon annan....det är ju till exempel inte så roligt om bilen går sönder ;-) Sen är det ju roligt att uppleva det tillsammans med någon annan. Sååå..... planerar du för April nästa år Jimmy??? :-)
 
Imorgon är det Olivers födelsedag, han blir 5 år. Det har han berättat för alla vi möter i en månad nu.
 
Här kommer lite andra bilder från veckan:
 
Vi har smygstartat lite med reparationer. Vi bygger nu en mur på baksidan av Papillon, blir jättebra. Vi hade egentligen tänkt vänta lite med det men eftersom bambuväggen som vi byggde förra året ramlade in över oss så hade vi inget val.
 
Godingarna i poolen....
 
Medan mamma o pappa slappnar av efter en hård dag ;-)
 
Våra kära valpar växer....och lever loppan hela nätterna så vi inte får sova. Det som var så charmigt i början är nu jäkligt irriterande.
 
Oliver tar ett naken-fis-dopp i poolen. Det bästa han vet...:- alltså mamma, du måste bara testa att bada naken någon gång, det är sååå skönt...skrek han :-)
 
Här är vi o käkar inne i Saladan en kväll....mysigt. Jag skulle dock vara lite äventyrlig och prova något nytt...misstag!!
 
Oliver fick ett paket från farmor ElsMari i förskott....åhh vad kul det var, Jamie fick också ett.
 
Oliver började genast med sin räknebok...han tycker att matte är hur kul som helst.
 
Idag hade Jamie och hans klasskompisar klassens dag och då kom de till Papillon där de åt lunch och lekte på stranden.
 
De frossade i pizza, pannkakor och köttbullar :-)
 
Nu ska jag o Jens titta på en Johan Falk film, vi har plöjt egenom säkert 5 st på sistone, de är riktigt bra. Vi tittar på dem genom Swefilmer.se.
 
Stor kram på er, vi hörs igen.
 
/// Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Nedräkning...slutspurt.


Ohh vad vi längtar till maj nu. Såå trött på att ständigt stå givakt nere på Papillon eller hemma när man väntar på en incheckning. Vi är fortfarande fullbokade och jag tror faktiskt att vi hade haft rätt bra med folk i maj också ifall vi hade orkat ha öppet.......men just nu är det inte värt det, kanske nästa år.
 
Idag är det lördag och barnen är lediga från skolan, detta har de firat med att bråka hela morgonen om småsaker. De där två är antingen eller.....ena sekunden skrattar de och kramas, nästa så gallskriker de och försöker ta död på varandra. Vi har en svensk familj på Papillon just nu som har killar i samma ålder, så Jamie o Oliver vill ner o leka med dem....Kasper som ena killen heter är störtskön och har en massa lego med sig :-)
 
Vi har också underbart sprudlande människor hos oss nu från Australien, man blir glad bara man ser dem, otrolig energi och positivitet, de pratar heeela tiden. När jag checkade in dem så hann kvinnan berätta halva sitt liv för mig och till slut fick mannen stoppa henne o säga: - älskling, hon har fler gäster att ta hand om också ;-)
 
Häromdagen fick vi en kass Review....det kändes tungt. Den var väl inte helt kass men den var bara 5.3 utan 10 på Agoda och de skrev: - It was ok, but nothing special. Some of the staff was very helpful.
Hmm, vem var det som inte uppfattades som hjälpsam?? Inte kul men lite väntat. April är en månad som är upplagd för dåliga Reviews, man är trött efter en lång säsong och det är lätt att slappna av. Energin finns inte alltid till att gå runt och vara social med alla gäster och det är ju det som är vår styrka. I alla fall fick det oss att gå upp på tå igen och nu har vi varit väldigt väldigt hjälpsamma sista dagarna :-) Oavsett hur vi känner oss så är det bara ut o lägga på ett leende, det är deras semester och för de spelar det ingen roll om det är början eller slutet på säsongen. Igår fick vi ett par riktigt bra Reviews igen så nu känns det lite bättre.
 
Jag fortsätter min husmorskarriär....har lagat min egen thaimat varje dag denna veckan OCH har tillverkat egen fil. Otroligt enkelt och gott, vi har ju inte fil här nere men så fick jag tipset att tillverka egen genom att blanda 1 dl yogurt med 9 dl mjölk....låta stå i rumstemperatur i ett dygn och sedan in i kylskåpet.....blev perfekt!!!
 
Jag och Jens har nu blivit riktiga glassmonster, vi har varje dag i två veckor plockat hem glass från Papillon eftersom vi ska stänga snart.....så nu har vi blivit nästan beroende. Det är kulglass i alla de smaker och jag har fastnat helt för kaffeglassen...så himla god! Som ni förstår så har glassen och även en massa pajer o annat gott gjort, att i kombination med INGEN träning så ser jag nu ut som en riktig puma ;-)
 
Jamie som ska latcha runt på Papillon :-)
 
Vår egen skörd :-)
 
Under huset där vi bor så har en familj bosatt sig. En mamma med 5 små valpar. De är så skygga så ingen får komma nära varken mamman eller valparna. De håller oss vakna på nätterna de rackarna men de är ju så söta så man kan ju inte bli arg. Vi har försökt i timmavis att förtjäna deras förtroende, vi sitter stilla på huk och bara väntar. Vi har nått lite framsteg men ännu får vi inte komma så nära så att vi rör vid dem.
 
Det är hårt jobb för mamman att ta hand om alla valparna men hon gör ett strålande jobb och vi hjälper till så gott vi kan genom att mata både henne och valparna. Vi har kontaktat Animal Welfare som kommer att hämta dem när de vuxit till sig lite och kastrera/ sterilisera dem.....och förhoppningsvis hitta familjer till dem. Annars blir de vildhundar och det vore synd, önskar de kunde få en kärleksfull familj.
 
Oliver utanför sitt klassrum....
 
En lite sur Oliver...men lika söt ändå :-)
 
Här är det fredagsavslutning i salan...
 
....och det är Jamies klass som står för underhållningen. De sjunger och spexar för full hals.
 
Här leker killarna tillsammans med Kasper som bor på Papillon just nu och Dina (Sunnys dotter).
 
Igår kväll åkte vi ner och åt middag på ThaiCat. De stänger för säsongen om några veckor så vi passar på att njuta.
 
Och tittar på solnedgången....
 
Kram på er, hoppas ni mår gott där hemma!
 
/// Caroline
 
 
 

Kommentera inlägget!





Songkran 2013....Sawadee pee mai!


Här kommer lite bilder från det thailändska blöta nyåret. Längst ner en liten video från när vi tog en paus på Krua Kritsana.
 
Kram!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Galna Oliver


Han är en riktigt skön kille Oliver. Igår var första gången som han var med och hade avslutning på Lilla Svenska Skolan....han njöt av att stå på scenen :-) Redan när Helena, rektorn stod o pratade inför alla så var Oliver tvungen att göra sin röst hörd (undrar var han fått det ifrån ;-). Helena berättade för alla att de var välkomna att fira songkran på skolan....   då säger Oliver med hög röst -  Det visste jag redan!! Sedan berättar Helena att man kan komma när man vill men att de kommer vara där från kl 11...... Oliver igen som överröstade - Jag kommer vara här kl 10!
 
Oliver är så söt, han är inne i en period just nu där han går o gör presenter av allt han äger och sedan ger bort det till oss andra. Han säger alltid - Den här får du mamma för du är så snygg!! mmm, klok pojk :-)
 
Idag är det alltså Songkran, det thailändska nyåret. Vi stänger Papillon efter frukost för vi ska ut o kriga på gatorna :-)
 
Det är ganska harmonisk på Papillon nu, det är ju mycket lugnare och personalen passar på att njuta. Vi pular lite, går i trädgården och tar hand om gästerna. När det är lugnt så slappar vi lite, lägger oss i hängmattan i vilar. Jag har lagat min egen thaimat nu varje dag och är mäkta stolt över hur lätt det går. Gör nu gröncurry, rödcurry och peneang på egen hand.....igår gjorde jag en gröncurry till Jens också och fick godkänt :-) Väldigt enkelt att göra thaimat faktiskt om man har ingredienserna...iallafall curryrätterna. Har inte gett mig på någon phad thai ännu.
 
Har även bakat sista dagarna...har gjort min favvokaka Snoddas...blev riktigt bra. Gjorde också chokladbollar på musli, gud vad gott det blev....mycket krispigare och mer tuggmotstånd än när man bara har havregryn. Tyvärr har jag också ätit massor av det här så igår var jag till o med tvungen att ut o röra på mig för att minska ångesten lite. Gick hela Klong Dao stranden på morgonen med musik i lurarna och det var underbart. Hade nästan glömt hur mycket jag älskar att motionera på stranden. Kanske inte tillräckligt mycket för att göra om det men ändå ;-)
 
Oliver o hans kamrater på avslutningen i skolan....
 
Här spelar Oliver trummor medan de andra sjunger...
 
Att klä ut sig i hattar var han väl liiite skeptisk till :-)
 
När vi kom hem sa Oliver att han ville vara ensam och läsa en stund...vi fick inte störa. Handduken på huvudet går han jämt med, det är lite prinsessa över honom :-) Kan också berätta att boken han sitter o läser är Mr Grey...hahaha...tur han inte kan läsa!
 
Kram på er! Hoppas ni har en goo helg där hemma med massor av sol :-)
 
//Caroline
 

Kommentera inlägget!





Trötta och slitna men nöjda :-)


Halllooo,
 
Har våren börjat sitt intåg där hemma ännu?
 
Här har det faktiskt varit lite svalare några dagar tack o lov....men idag är det svinvarmt igen. Svetten bara rinner om mig och Jens hela tiden, trots att vi varit här så länge nu. Vår personal däremot kan hugga ner ett träd utan att en svettdroppe tränger fram..är det inte otroligt??
 
Bokningar inför hösten och julen kommer in för fullt nu, vi har till o med fått in några bokningar för April nästa år..helt galet!
 
Jimmy, Hanna o barnen åkte vidare igår så vi tog en avskedsmiddag på the Tavern. Det har varit jättekul att ha dem här och barnen har lekt så det räcker ett år framöver :-) Det var till och med så att Jamie tackade nej till att leka med en kompis idag för han ville bara vara hemma och ta det lugnt.
 
Vi är trötta.....riktigt slitna faktiskt. Jag vet att många flinar lite o säger: - Ja oj vad jobbigt ni har det där nere i värmen. Men det är faktiskt väldigt jobbigt ibland...så trött som jag är nu, var jag aldrig i Sverige. Tror det beror på att man lever o andas Papillon hela tiden, vi får aldrig någon paus från ansvaret. Just nu i April jobbar vi 7 dagar i veckan och det är riktigt slitigt för vi är ju redan trötta efter en intensiv säsong. Längtar bara till Maj nu så vi får släppa Papillon ett tag..... och bara vara.
 
Vi har haft en fantastisk säsong och vi är väldigt tacksamma för det. Vi har varit fullbokade sedan början på oktober och förblir så till omkring 26 april som det ser ut nu.....otroligt....över all förväntan. Vi ligger på plats 8 på Tripadvisor och så länge vi håller oss kvar där kommer vi nog vara fullbokade tror vi. Det är hårt slit ibland att alltid hålla koll på alla gäster så de är nöjda...vissa kräver ju mer än andra. Vi pratar med våra gäster varje dag och känner av läget....visst missar vi ibland när det är som mest men det är sällsynt. Märker vi att någon inte är helnöjd så lägger vi extra krut där och ser till att de blir nöjda. Vi finns till hands dygnet runt....som exempelvis häromkvällen när Jens fick åka ner till Papillon 22.30 på kvällen för att hjälpa en gäst att öppna sin resväska som hon inte fick upp. Det är värt det men ibland suger det!
 
De eldar sopor för fullt på Koh Lanta nu.....varje natt ligger det en tung rökdoft över ön, den kommer in genom ACn. Kul när man vet att de eldar precis allt här...plast o andra giftiga ämnen. Önskar de kunde ha lite mer kunskap om hur farligt det är....de stackarna som bor nära sopstationen i små bambuhyddor kommer väl förmodligen ha cancer om några år för det kan inte vara ok att andas in den röken hela dagarna.
 
Julia, Lova, Jamie o Olvier har öppnat en turistbyrå där de tillhandahåller massa broschyrer om vad som finns på ön :-)
 
Jamie o hans kompis Lukas hjälper till att hissa flaggan på skolan....detta görs varje måndagsmorgon.
 
Här är vår nya älskling, han heter Malte. Han är det största gostrollet man kan hitta. Vill bara kela hela tiden, lämnar aldrig vår sida.
 
Han är bara en valp och dök upp på Papillon för några veckor sedan. Vi började mata honom men han var så skygg att vi fick jobba hårt för att komma nära honom. Nu är han en helt annan hund, ligger här hela dagarna och bara latar sig o äter gott. Naala accepterar honom rätt bra faktiskt, de ryker ihop ibland när han tar hennes mat men annars går det bra.
 
Sista kvällen på the Tavern...nu har de varit i Bangkok ett dygn och reser vidare till Sverige idag.
 
Kram o hej så länge!
 
//Caroline
 
 

Kommentera inlägget!





Härliga April.....


Hej på er!
 
Hoppas allt är bra med er där hemma!
 
April är en härlig månad....både här och i Sverige. Här betyder April att vi går mot slutet av säsongen, lugnet lägger sig över Lanta igen. I Sverige betyder det att våren är kommen och man har sommaren att se fram emot.
 
Här knallar det på i rasande fart tycker jag.... vi jobbar på dagarna och umgås med familj o vänner på kvällarna o däremellan så är det ju läxor o andra rutiner på schemat. Det gör oss inget att det går fort nu för vi längtar mest till maj månad när vi ska få lägga Papillon åt sidan ett tag. Jag o Jens drömde oss bort häromkvällen när vi insåg att hela maj när vi har stängt så går ju barnen i skolan på dagarna...det innebär att vi får en massa egentid som vi aldrig haft förr....va lyxigt :-)
 
Här är fortfarande jättevarmt....tack o lov lite molnigt idag men fortfarande för varmt. Det är en sak att ligga vid poolen i den här värmen men att jobba är inte alls lika kul, man blir så himla matt o trött fort.
 
Jimmy o Hanna på semester :-) Hanna ligger i hängmattan bakom med en bok....
 
Olivers första dag i förskolan......eller förlåt, skola heter det enligt Oliver ;-) Det har gått galant förstås, Oliver trivs som fisken. Första dagen behövdes som vi trodde inte någon inskolning, han sa bara -Hejdå mamma....och sen sprang han in i klassrummet....fick till o med ropa tillbaka honom för att få en puss.
 
Den här Green Curryn gjorde jag själv....Jens stod bredvid och instruerade men ändå. Väldigt god var den även om den kanske inte var den vackraste. Så nu var man thai-kock också!!
 
Bad o lek i Papillon-poolen.
 
Här var vi ute o firade Jens födelsedag....Jimmy o Hanna bjöd på middagen.
 
Jimmy uppe vid vårt hus...
 
Det är poppis att ha farbror på besök....
 
Yesssss!
 
 
Som vanligt sitter gubbarna o slappar....
 
My darling...
 
Nu har Jimmy o Ning dragit vidare...vi tog en middag på The tavern sista kvällen tillsammans med dem och Lisa o Lars.
 
Här är vi på Mr Wee pizza o äter...
 
Härliga kvällar....skulle inte byta bort dem mot något :-)
 
Kram Caroline
 
 
 
 

Kommentera inlägget!