Att planera är ju halva nöjet :-)


4 dagar kvar.....hua...det kittlar lite i magen av lycka :-) Vi hade våra sista incheckningar igår så nu ska vi bara ta hand om dem tiden ut. Vi har ett stort sällskap på 13 Italienare,och ett sällskap på 4 ryssar. Totalt talar 2 personer av alla dessa engelska så vi behöver inte vara speciellt sociala :-)
 
Vi har börjat bygga för fullt....Nui som gjorde muren till oss på baksidan visade sig vara riktigt duktig så vi anlitade honom till fler saker. Han ska bygga en toalett med dusch till personalen, göra ett stengolv på baksidan så vi kan få lite bättre arbetsytor inför nästa säsong. Sedan ska han fixa lite grejor vid poolen och även runt om. Så fort sista gästen åkt tömmer vi poolen, vi måste foga om igen och fylla i en massa saker. Det kostar men det är iallafall bra gejor vi lägger pengarna på.
 
Ännu bättre grejor vi lägger pengar på är vår Malaysia-resa som startar om en månad. Vi har precis bokat in vårt första hotell, 6 nätter i Kuala Lumpur. Ska bli riktigt spännande! Vi bokade det här hotellet: http://www.melia.com/hotels/malaysia/kuala-lumpur/melia-kuala-lumpur/index.html
 
Sen har vi börjat planera vad vi ska göra. Självklart ska vi shoppa men vi ska också gå på Sunway Lagoon http://www.sunwaylagoon.com/ en megastor nöjespark med vattenland, extrempark, tivoli, skräckpark och djurpark.
Efter KL åker vi vidare till Singapore så där måste vi hitta ett hotell....synd att det är så jäkla dyrt i Singapore!!
 
Vi har också kommit längre nu i våra Africa planer som går av stapeln i april nästa år. Vi har nu nästan gjort färdigt vår rutt. Vi kommer vara i Kruger Parken http://www.krugerpark.co.za/ i 11 nätter och bo på olika campingar där. Vissa nätter sover vi i våra tält på taket av bilen och vissa nätter sover vi i stuga. Vi kommer åka ut på gamedrives som det heter några timmar varje morgon och eftermiddag och däremellan kommer vi slappa på campingen där det finns pool. Några gånger kommer vi även åka ut på sunsetdrives där man följer med rangers i en öppen bil och tittar på the big five i skymningen/mörkret :-)
 Vissa dagar äter vi på restaurangerna på campingarna och vissa dagar grillar vi utanför våra stugor eller tält.Totalt kommer vi vara i Sydafrika 14 dagar men 3 av nätterna kommer vi sova på olika B&B längs vägen till och från parken. Vi vill bland annat besöka ett ställe som heter Gods Window.
 
Mamma ringde efter förra bloggen när jag nämnde våra Africa resa och sa: - Jag hoppas att ni inte hade tänkt att åka på safari utan mig! Så nu ska hon med men hon kommer åka från Sverige istället och möta upp oss där :-)
 
Vi kommer att åka in i parken i söder vid Malelane gate och sedan dag för dag åka uppåt. Som det ser ut nu så kommer vi bo på Berg-en-Dal, Biyamiti, Lower Sabie, Skukuza, Satara och Orpen men det kan bli så att vi åker vidare upp till Olifants..vi väntar svar från de som vi hyr safaribilen av, de har massa tips och kunskap om vad som är bäst. http://www.bushlore.com/ Mellan de här camperna finns ju också en massa restauranger och picknick-ställen så även om sträckorna inte är så långa kommer det ta tid att köra mellan varje camp eftersom man stannar o äter och självklart stannar och tittar på djuren många gånger.
 
Vi behöver boka in vissa boenden redan nu, därför har vi satt igång planeringen så snabbt. Vi har läst att man måste vara ute ett år i förväg om man vill få plats på de bra campingarna.
 
Denna utsikten skulle jag gärna ha när jag åt middag :-)
 
eller den här......
 
Jag drömmer mig bort hela tiden....tänk att få se de här fantastiska djuren i det vilda....på riktigt!! och med risk för att få tant-varnings-poäng....tänk vilken natur vi kommer att få se! :-)
 
Nåja...jag ska inte tjata med om det....jag ska gå o lägga mig i hängmattan en stund i stället och ta en kopp kaffe. Det är inte dumt det heller :-)
 
Kram på er!
 
//Caroline
 
 


Postat av: sonja eliasson

Så otroliga spännande resor ni ska ut på , ha de nu så gott när ni nu är lediga.rädda om varandra

Svar: Tack Sonja :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-04-28 / 09:26:54


Postat av: Anonym

Ryser i hela kroppen när jag läser om safarin. Blir säkert helt otroligt. Skönt att ni får det lugnare nu och kan slappa lite. Ha det så gott. Kram

Svar: mmmm...superspännande :-) Kram!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-04-28 / 11:27:36


Postat av: Hanna

Glömde skriva namnet innan....

Svar: Tack...ja det ska bli sååå skönt :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-04-28 / 11:28:36


Postat av: Edde

Grymt!

Svar: Mmmm...det tror vi me :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-04-28 / 20:16:25


Postat av: Ditte

Fantastiskt! Och det är nog bara förnamnet.... Jag är helt faschinerad av de planer ni har inför er Sydafrika resa. Jag vill också.... Måste komma till skott...Lycka till med ALLT!

Svar: Tack :-) Ja det är ju grymt härligt att resa. Kom till skott :-)
gronqvist.blogg.se

http://akker.blogg.se Postat den: 2013-04-28 / 21:40:05


Postat av: Ida

Jag vill med ut på långresor!! Sjukt avis :) Vad kul att Sonia hänger med till Afrika, hon är ju vild som vinden den kvinnan! Men just nu glömmer vi Afrika och tummar på att du/ni håller oss underhållna här på bloggen om vad ni är med om under den semester som ni påbörjat idag om jag inte har helt fel! Njut av lugnet och varandra!! Puss & Kram

Svar: Yees....nu ska vi bara njuta. Stor kram på er, saknar er!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-05-01 / 18:50:04


Postat av: Pia

Det är verkligen att ge sig ut på äventyr, när vi väl varit i väg måste ni bara berätta. Allt. :) Längtar själv på att få göra sån resa. Tack för att du delar med dig på din blogg.

Svar: Tack Pia :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-05-16 / 18:48:18


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!