Efter regn kommer tack och lov solsken !


Hallå där,
 
Vi har haft riktigt ruskväder i 2-3 dagar på Lanta nu...vi är inte vana vid att det regnar så här ihållande. Denna säsongen brukar det komma en dusch här och där men nu har det regnat non stop vilket innebär översvämningar på alla gator, lerigt överallt och allmänt trist. Men idag så vaknade vi upp till en underbar dag med strålande solsken så nu är ordningen återställd.
 
Vi har tillbringat dagen med mamma och Monica, de åker tillbaka till Sverige imorgon. Sedan planerar vi för vår egen hemresa, det är massor vi behöver fixa med och kolla upp innan vi åker. Papillon sköter sig självt så där behöver vi inte lägga mycket kraft. I går kväll blev det dock lite för mycket för personalen så då fick de ringa in oss på kvällen....det var smockfullt i restaurangen och stora sällskap så då åkte vi ner o hjälpte till. Det var ett tag sedan vi jobbade på kvällen och det var riktigt kul faktiskt....vi har bland annat ett stort gäng med trevliga danskar som bor hos oss nu.
 
Mindre roligt är att batteriet i vårt kassaskåp här uppe i huset tog slut idag så vi kommer inte in i det....och det finns ingen nyckel. Klantigt men sant :-) Imorgon blir det till att ge sig på det med en hammare eller kofot eftersom barnens pass och andra viktiga handlingar ligger där. Idiotiskt att de sätter batterierna på insidan...fattar inte varför...man måste ju ändå ha en kod för att komma in.
 
Det ska bli fantastiskt kul att komma till Sverige nu....längtar efter nära och kära....och efter att se vårt hus :-)
 
Sista dagarna har dimman legat tjock över bergen...
 
Det har regnat och regnat och regnat...trodde aldrig det skulle sluta. Utanför Phi phi Island blåste det storm och flera båtar gick under. En stor färja med 400 passagerare som var på väg till Lanta började gå under och fick vända...tog sig precis tillbaka så inga omkom. En dykbåt gick i två delar och sjönk. Hua mig!
 
Vi fick göra oss lite irish coffee för att värma oss. När det regnade så blev det kallt som attan...var nere på 24 grader så jag o Jens gick med jacka o frös hela tiden faktiskt :-) Man kan ju undra hur vi ska klara den svenska kylan.
 
Och jag passade på att skura golv....vilket Jens var tvungen att dokumentera eftersom det tydligen inte händer så ofta :-)
 
När det äntligen slutade regna lite så passade vi på att åka in till Saladan där det just nu är en stor marknad för att fira in högsäsongen.
 
Massa billiga smycken, kläder, parfymer osv.
 
Idag hade vi strålande väder igen så vi tog mopparna och åkte söderut på ön. Här har vi stannat till på Kong Nin för en Cappuchino.
 
Lika fint som alltid....Klong Nin har en härlig vit sandstrand.
 
Här har vi nått Sunset Viewpoint nedanför Kantiang och klockan är ju över 10 på förmiddagen vilket betyder en drink för damerna ;-)
 
Härliga vyer på vägen hem.
 
Idag var det dags för Jens att arbeta lite, högtryckstvätten åkte fram...var kanske på tiden eller vad säger ni?? ;-)
 
Sista kvällen på Lanta för mamma och Monica...så idag frossade vi ordentligt på Red Snapper...vi rullade nästan hem :-)
 
Avslutar med en vacker bild som Jens tog utanför vårt hus häromdagen. Tröttnar aldrig på alla fina fjärilar som finns på Lanta.
 
Kram o hej på er!
 
// Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Bangkok för oss och party för barnen :-)


Nu har jag och Jens haft en lång weekend i Bangkok och njutit för fullt. Vi har ätit gott, shoppat och tro det eller ej...partajat 3 kvällar i rad ;-) Vi var inte ett dugg efterlängtade av barnen, de hade så himla kul med mamma och Monica så när jag frågade på telefon om de saknade oss blev svaret:...ehhh...jaeeaa...det gör vi väl :-) De har ju haft värsta holabaloo när vi var iväg, de har ridit elefant, varit uppe sent, haft party där de klädde upp sig och åt en massa gotte, varit på upptäcktsfärd vid havet och klättrat på klipporna....inte så lätt att slå det!! Vi blev dock ganska populära när vi kom hem med en massa presenter, hehe.
 
På Papillon klarade de sig utmärkt utan oss....kan inte annat än bli imponerad. Stämningen är på topp när man åker ner där, de skrattar o verkar stortrivas allihop.
 
Förra veckan var vi på utvecklingsamtal med Jamie i skolan och det var en fröjd kan jag säga. Han är hur duktig som helst och vi är så stolta över honom. Han har redan klarat  nästan alla målen som man ska ha gjort när man går ut 3e klass...och han går bara i 2:an. De som var extra kul att höra var hur engagerad han är i alla ämnen, han älskar verkligen att gå till skolan. Han har aldrig haft några problem eller minsta bråk med några andra av barnen utan är kompis med alla och framför allt (viktigast för oss) så är han ödmjuk och snäll, han är jättenoga med att alla får vara med och att ingen är dum mot någon annan. Det är en fantastisk skola och eftersom de är max 11 elever så har de massor av resurser och kan verkligen ta sig tid att se alla. De jobbar mycket med barnkonventionen i Jamies klass vilket har gjort dem extra uppmärksamma på att alla har rätt att vara sig själva, ingen får bli mobbad osv. Det som är coolast med Jamie är att han inte verkar ha något behov av att passa in...det kanske kommer när han blir äldre men ännu så länge så vågar han säga vad han tycker och stå upp för sig själv även om han går emot strömmen. Hans pappa Teddy hade ju också den egenskapen, han hade aldrig något behov av att hävda sig utan var alltid nöjd med sig själv precis som han var. Härligt om Jamie ärver den egenskapen....själv var jag tvärtom när jag var tonåring så vi får hoppas han inte brås på mig ;-)
 
Nu är det mindre än 3 veckor tills vi åker till Sverige....känns overkligt....och hur kul som helst :-)
 
Soluppgång när vi åkte färjan i fredagsmorgon....på väg till Bangkok.
 
Jens nya outfit...han blev lite sugen på skorna med björnar på. Är det inne i Sverige också? ;-)
 
Allting är så spacat i bangkok, de måste liksom bygga upp originella montrar hela tiden för att synas.
 
Kolla bara detta caféet. Just gosedjur verkar vara väldigt coolt...även bland vuxna människor. De syr gärna på lite björnar eller Hello Kitty figurer på sina kläder också.
 
Och restaurangerna slåss om uppmärksamheten genom färger och mönster.
 
Här tog vi en hederlig fet amerikansk burgare :-)
 
och sen shoppade vi loss självklart...det är så kul att shoppa i Bangkok för utbudet är ju enormt.
 
O vem är den här pinglan då?? ;-)
 
En kväll var vi på en riktigt cool bar....Titanium Ice bar (de hade alltså en igloo-bar i ett frysrum på övervåningen :-).
 
Det spelade liveband hela kvällen och för en gång skull var det riktigt riktigt bra. Vi har varit på rock-barer tidigare men oftast sjunger de hellre än bra....men här var banden superduktiga!
 
Här sitter vi på en annan mycket trevlig bar som hette AM Rooftopbar....skön musik, goda drinkar och en underbar utsikt över staden.
 
Mina favoritdrinkar denna helgen har varit Mai Tai och as always....Pina Colada :-)
 
På vägen mellan barerna fastnade vi här... en spågubbe som satt på gatan och Jens fick hela sitt liv utstakat. Det verkar som om vi kommer bli väldigt väldigt rika.....om det är på pengar eller lycka återstår väl att se.
Det som möjligtvis drar ner trovärdigheten lite var att han sa "you dont need to worry about anything, your wife will take care of your home so you can concentrate on your business". hrmmm....
 
Under tiden så firade barnen Loy Krathong med sina krathong båtar som de tillverkat i skolan.
 
De utforskade en paradis strand...
 
Så har de ju en galen mormor och gammelmoster också :-)
 
 
Här laddar de upp för sitt party....
 
och rider elefant....
 
hur kul som helst hade de!!
 
Hur kul vi än hade i Bangkok....så är det alltid lika härligt att komma hem till Lanta igen....och denna utsikten :-)
 
Den här lille krabaten kom gående utanför vårt hus häromdagen...vi blev helt chockade. Har faktiskt aldrig sett en landsköldpadda i det vilda förut. Funderar på om den kanske rymt från någon. Det kändes konstigt att den kom gående på gatan liksom.
 
När Oliver lyfte den så fällde den in både benen och huvudet i skalet och "stängde luckorna"...hur coolt som helt :-) Efter någon timme vandrade den vidare och vi har inte sett den sedan dess.
 
Kram på er, hoppas ni alla mår bra.
 
// Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Vilken härlig tid!!


Hej på er,
 
Hoppas ni alla mår fint :-) Vi har det jättebra, njuter verkligen till fullo nu.
Det är ju jättekul att ha mamma o Monica här, och de verkar tycka det samma....livsnjutare som de är :-) De äter gott, solar lite, läser o slappar. De har varit på matlagningskurs, shoppat i Saladan och åkt runt ön med oss.  Imorse åkte de till Koh Ngai där de ska sova på hotell i 2 nätter, kommer nog bli toppen.
 
Igår hade jag och Jens en fantastisk dag ute på havet där vi gjorde 3 dyk tillsammans med Lisas nya företag Andaman Dive Adventures. Allting var perfekt, dyken var helt otroliga och allt gick precis som det skulle. Vädret var varmt och soligt, inga vågor eller strömmar så det var bara att sväva ner och njuta av den magiska världen under ytan. Jag kände absolut inga panikkänslor någon gång så nu är jag inte det minsta orolig för nästa dyk. Vill bara ner igen och igen och igen :-)
 
Papillon går som smort....vi behöver fortfarande hitta en personal till innan vi åker till Sverige så vi får fokusera lite på det nu. Vi sätter ju fötterna på svensk mark om exakt en månad idag, såå kul :-)
 
Nästa helg ska jag och Jens åka till Bangkok 3 nätter ensamma.....så himla kul...vi passar ju alltid på att ta en trip när mamma är här för nu är det ju 7 månader sedan vi var barnlediga sist.....lyxigt :-)
 
En av bilderna vi fick ta när vi skulle ansöka om Jens arbetstillstånd....varje gång man gör det måste man ta bilder på när Jens lär ut saker till vår personal....och vi skrattar lika mycket varje gång för det blir ju så tillgjort och de kan ju redan det där :-) Jens däremot vet inte alls hur Agodas bokningssystem funkar som de tittar på just nu,haha.
 
Den här kom springande i en jäkla fart utanför vår dörr uppe i huset....Jens fick jaga ifatt den och lyckades till slut avliva den innan den slank in genom dörren. Det är ju en centerpiece, en sorts scorpion som inte dödar dig men betten gör tydligen så fruktansvärt ont att man önskar att man fick dö.
 
Åska och blixtrar.....mäktigt :-)
 
En härlig bild på en fiskare som är ute på havet....
 
Här är vi och fikar på Garden Hill....valde denna bilden för Monica ser så rolig ut :-)
 
Konstverk...
 
Här har mamma och Monica överraskat oss och gjort en riktigt brakmiddag. Vi allihop så vi nästan storknade. Fläskfilé, potatis, gräddig svampsås och stekta o kokta grönsaker...galet gott!
 
 
En kväll tog jag med mamma och Monica till Layana, det 5 stjärniga hotellet på Long Beach för att ta en sunsetdrink. Det gillade damerna :-)
 
Vi drack Coco-Loco....otroligt god blandning av rom, ananas och cocosmjölk.
 
 
Så här snygga är de när vi tvingat på dem hjälmar för det är vi mycket noga med. Trots att det sabbar deras frisyrer :-)
 
Här är vi på utflykt. Jag och jens passade på att visa mamma och Monica runt på ön när barnen var i skolan. Vi körde runt på småvägarna genom djungeln.
 
Här strosar vi runt i Lanta Old Town...vi fick släpa iväg dem därifrån innan de köpte upp hela byn.
 
En bild på Saladan när vi åker ut på havet.
 
Visst är det vackert...
 
Lisa var vår dykinstruktör vilket var lyxigt...det är ju perfekt att dyka med någon man känner så väl.
 
Vi åkte till Koh Haa...
 
En fantastisk dag som vi hoppas få göra om snart. Nu när vi inte måste vara på Papillon hela tiden så är ju tanken att vi ska ha tid med många dyk.....längtar redan :-)
 
Vi hörs igen :-)
 
Kram Caroline
 
 
 

Kommentera inlägget!