New improved Papillon 2012


Hej på er!
 
De flesta av er har förmodligen sett bilderna på facebook men eftersom inte alla ränner där så kommer de även här på bloggen :-) Vi är jättenöjda och idag anlände våra första gäster, yey! 
 
 
Välkomna, nu är vi redo :-)
 
Terrass Standard Bungalow
 
Standard Bungalow
 
Badrum Standard Bungalow
 
Stor Bungalow
 
Naa har jobbat hårt med trädgården...
 
Rabatt i restaurangen
 
Rabatt vid entren...
 
Den nya salan....
 
Standard Bungalow
 
 
Standard Bungalow
 
Stor Aircon
 
Bar / Reception
 
Bar / Reception
 
 
Restaurang
 
Restaurang
 
Bibliotek / Broschyrställ
 
Glassboxen på plats :-)
 
Stor Aircon
 
Restaurang
 
Restaurang
 
Stor Aircon Bungalow 9 (den enda bungen som inte är vit)
 
 
Terass Stor Aircon 9an
 
Stenröset vid poolen...
 
Trädgården
 
Terass Standard Bungalow
 
Terass Stor Bungalow
 
Bungalow 8
 
Bakre trädgården
 
Nya myshörnan...
 
Gäst toa vid restaurangen....
 
Badrum Standard Bungalow
 
Utsikt från Standard Bungalow
 
Alla badrum har fina nya speglar....
 
Köket...
 
Badrum Stor Bungalow
 
Bungalow 7
 
Utsikt från entren mot vägen...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Regnet det öser ner, men vad gör väl det? För nu har vi flytet, nu är allt som det ska....


Nää nu får det allt sluta regna, det är hopplöst när det öser ner hela dagen lång. Men det är ju tur att det är varmt iallafall.
 
Vi har haft en lång o produktiv dag på Papillon. Igår var ju en skitdag som inte gjorde någon som helst nytta så det var skönt att få lite gjort idag. Vi åkte ju till Krabi hela familjen eftersom Jens skulle komplettera sina papper hos work of labour. Det skulle ju gå på ett litet kick eftersom Jens var där förra veckan och redan då saknades papper som vår revisor lovade ordna. Vi har nog ringt vår revisor 4 gånger denna veckan o kontrollerat att alla papper är ok nu. Det gick INTE alls på ett kick, det blev 4 rundor fram o tillbaka mellan revisorn och work of labour. Det var felaktigheter i papperen och det saknades papper osv osv. Den fjärde rundan tillbaka till revisorn skällde Ning ut dem efter notor, då hade hon tröttnat :-) Det blev bara en kort runda på Lotus innan vi fick bege oss hem o vi var ändå inte tillbaka på Lanta förrän 8 på kvällen. Då möttes vi av hellregn, storm och strömavbrott, yey!
 
Det positiva är iallfall att Jens nu har arbetstillstånd ett år framåt och att jag numera är delägare till Papillon på papperen. Så om något händer någon av oss går inte Papillon förlorat som tidigare. Så nu lever Jens farligt ;-)
 
En annan kul grej är att på vägen hem från Krabi stannade vi och köpte en födelsedagspresent till mamma. Hon fyller ju år bara dagarna innan hon kommer hit och hon kommer bli jätteglad för den här presenten :-)
 
Vi fortsätter med våra thailektioner o det går bra. I tisdags lärde vi oss månaderna vilket verkligen var en utmaning. Det finns liksom ingen logik över huvud taget, kolla in dem:
 
Mackara kom
Gumpa Pan
Miina kom
Meza yon
Prutsa paa kom
Mituuna yon
Garagara kom
Sing haa kom
Gan yaa yon
Dtula kom
Prutsa jii gaa yon
Tan waa kom
 
Pluggis som jag är så kan jag dem självklart redan men Jens konstaterade snabbt att han inte tänkte lära sig dem för han ansåg att han aldrig kommer ha nytta av dem :-)) Det var mao omöjligt för honom.
 
Vi är verkligen på slutspurten nu... våra första gäster anländer om två dagar på lördag. Vi öppnar ju egentligen inte förrän på måndag men vi valde ändå att tacka ja till den här bokningen. Två tyska kvinnor blir säsongens första gäster :-)
 
Daeng röjer gräsmattan.... o då ville han även skydda huvudet, det här var vad han hittade. Hoo hooo hoo :-)
 
Ning går o dammar o fixar i restaurangen... alltid glad !...(nästan... hon är ju ändå kvinna :-)
 
Jens jobbar också på.... dock inte med samma leende som Ning. Han är ju som alla andra sura gamla gubbar ;-)
 
Naa gör ett monsterjobb i trädgården. Jag förstår att hon är så smal o fin för det är riktigt tungt o hårt jobb att gräva o fixa som hon gör.
 
Barnen bryr sig aldrig om att det regnar, de badar ändå!
 
Den här feta växten tog musten av allihop, den ska flyttas ner i trädgården.
 
Jamie o Oliver är lyckliga för Nestlé har varit o fyllt på glassboxen....mamma var också lite glad ;-)
 
Oliver blir väl tvungen o börja använda kläder snart när vi ska få gäster på Papillon... blir ju en omställning.
 
Ning bakar bröd....
 
Så idag blev det nybakt varmt bröd med smält smör på....så jäkla gott.
 
Dock var det inte helt enkelt att baka i den nya ugnen men vi börjar lära oss. Här ser ni 3 glada bagare :-)
 
Vi provlagade även mc-nuggets och chicken Tempura..... smakade underbart men vi behöver göra smeten tjockare så det fäster bättre. Nytt försök imon!
 
Här provsmakar vi en ny rätt på menyn, garlic and pepper. Den blev riktigt god trots att det var första försöket. Lite mer sås bara.....
 
O här har vi Green Curry, den var också perfekt i smaken men det ska vara mer sås och tjockare sås... vi får finslipa den.
 
Naala är snabb på att hoppa upp bland kuddarna när man lägger ut dem så det blir till o vänja henne av med alla olater nu. Hon är iallafall redo för högsäsong säger hon!
 
Här sitter vi på färjan på väg till Krabi....
 
Big C....
 
Vi beställde mat på Big C o det var verkligen helt oätligt. Thailändare älskar ju fisk och de tror att alla andra också gör det vilket resulterar att allt bara dryper av fisksås när man beställer mat på typiska thai-ställen. Vi beställde ändå en Pad Thai men man kunde tro att det var en helt annan rätt. Detta slutade med att jag, Jamie och Oliver åt oss mätta på våfflor istället.
 
När Oliver ser ut så här vet man att han varit olydig....tur att han är så söt.
 
 
Stor kram på er där hemma.... i helgen ska jag lägga ut en massa bilder på hur bungarna o allt ser ut efter renoveringen.
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Det blev en dag på stranden....lalalalalalala :-)


Igår var första dagen på länge som var riktigt het hela dagen utan en droppe regn, ahh så gott det var. Enda nackdelen var väl att hela familjen lyckades bränna sig på ryggen :-)
 
Vi var lediga från Papillon igår och eftersom vi vaknade upp till strålande sol så satte vi oss på motorcyklarna efter frukost och drog iväg. Vi körde först o tittade på elefanterna..... sedan körde vi vidare över ön och mötte en familj på apor på vägen..... efter det sprang det en varanödla i vägkanten. Vilken tur man kan ha! Vi körde även förbi en kossa och på ryggen satt det en stor vit fågel. Jag utbrast till Oliver -Vad i allsin dar gör den där fågeln på kossans rygg?? Oliver svarade  -  Men mamma, det vet du väl? I min diegofilm (Doras kusin) berättade de att fågeln sitter på rygger för den äter små djur som bor på kossans rygg.  Hm...vem behöver skola när Dora och Diego finns tänker jag :-))
 
Vi körde vidare upp över viewpoint och ner mot Klong Nin där vi hittade en mysig bar på stranden. Vi beställde Banana Split och kaffe och njöt av värmen o utsikten. Sen badade vi i vågorna och gick längs stranden. Jens o barnen hade båttävling. Vi körde hem på eftermiddagen och satt vid poolen några timmar innan vi gick ut och åt pizza på kvällen. En bra dag :-)
 
Idag har vi börjat laga mat på Papillon..yes! Jag hade glömt hur god mat vi har, kände mig alldeles lyckling. Jag o Jens beställde en Chilli Jam som är lite av vår specialitet och det var himmelskt. Vi har bestämt att äta igenom hela menyn denna veckan och föreslå förbättringar men det finns ingenting att förbättra på den rätten :-) Oliver beställde vårrullar och de var också helt perfekta....lagom krispiga och underbara!
 
Nu är vi på sluttampen känner vi...inte mycket kvar nu. Bungarna är nästan helt färdiga förutom vår familjebunge med 2 rum som ska fixas till när Jimmy kommer ner, han har med sig en tigersåg. Restaurangen har blivit så fin, Naa har verkligen fyllt den med växter och blommor. Sen har hon rengjort och fixat med dammen, lagt i lite fiskar o näckrosor. Dock blev det lite mycket vatten så vi fick nästan köra konstgjord andning på några små-firrar idag när de hoppade ut på marken :-)
 
Personalen verkar funka jättebra ihop, allt flyter på. Nu när vi börjat laga mat så känns det bättre för Weiw också för hon får känna sig lite behövd. Hon har ju nämligen tummen mitt i handen när det gäller allt annat. Denna veckan ska vi ta en massa foton också så vi kan uppdatera hemsida och Agoda.... och självklart här :-)
 
På onsdag åker vi till Krabi hela familjen tillsammans med Ning och Yak. Dags o fixa till arbetstillstånd o då passar vi på att gå o shoppa lite på Big C.
 
Ni undrar kanske hur det gick med min hemliga person som vi skulle träffa i tisdags? Det gick tyvärr inte. Det var en intervju med en person som är väldigt duktig på västerländsk mat men även om hon var jättesugen så var hon redan bortlovad på annat håll. Men det gör inte så mycket för vi har kommit på att vi ändå är tillräckligt med folk, vi får bara dela upp uppgifterna lite mer. Fler måste lära sig att laga mat o baka för Jens hinner inte med allt.
 
Ön börjar fyllas med folk igen... vi träffar trevliga människor varje dag nu som kommer förbi Papillon av olika anledningar. Ett par som heter Bosse o Annika kom förbi idag, de har tagit över uthyrningsverksamheten av hus o lägenheter på ön från Lanta Divers och Jojo Lanta Rental.... ett tips för er som söker boende och vill bo i hus eller lägenhet http://www.jojolantarental.com/.
 
Det ser ut att lösa sig med hus till oss framöver men jag väntar med att säga något innan allt är klart.
 
Jamie ÄÄÄLSKAR skolan enligt honom själv...det går jättebra o han läser bättre o bättre. Kul!
 
Tja vad mer.... vi har tömt alla konton i Sverige nu så om inte det börjar rulla in pengar snart får vi flytta hem. Och då menar jag verkligen tömt alla konton på varenda krona.... usch.... men det kommer lösa sig för vi har fler bokningar än någonsin. Vi måste bara hålla oss över ytan fram till november för innan dess lär vi inte sätta in några pengar på några företagskonton. Uppsidan är att jag bara ler när jag går omkring på Papillon nu, det har blivit så fint och jag känner mig så stolt över allt vi gjort. Alla bungarna är så fina, rena och fräscha....nymålade o nydekorerade. Det enda vi har kvar är att måla bungarna utanpå men det får vänta tills nästa år, nån måtta får det va!
 
 
En väldigt lycklig Jamie har tappat en framtand.... så nu retar vi honom för att han läspar lite :-)
 
Vi har ju beställt massa fina speglar och lådor o ramar i trä från en souvenirbutik på Klong Kong. Handgjort utav ägaren alltihop o eftersom de är så trevliga skulle jag kunna köpa hela deras shop :-)
 
Tur vi har tuk tuk nu för den var smockfull med alla speglar, lampor o lådor :-)
 
Knäppo-Oliver i poolen på Papillon :-)
 
Här har vi precis satt oss på Klong Nin o väntar på fika...
 
Det var en helt underbart varm o härlig dag.
 
BananaSplit..... som var så god så vi genast införde det på menyn när vi kom hem.
 
Det var superroliga vågor och vattnet var jättevarmt...typ 30 grader som alltid. Det är knappt så det svalkar.
 
Även valrossen vågade sig i ;-)
 
Tävling på gång, vilken båt ska vinna ner till havet???
 
Vissa försökte fuska....
 
Den vinnande båten!
 
På eftermiddagen blev det poolen, Spotify o några glas rött. En söndag i min smak :-)
 
Kram på er! Nästa gång blir det förhoppningsvis lite bilder från Papillon på allt vi gjort.
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Nu närmar det sig!!


 Hej o hopp!
 
Här är allt bra.... allra helst idag eftersom jag fick mig en tankeställare igår när jag läste en oerhört gripande historia om 16årige Sebbe som dog i cancer. Även om jag tycker att jag för det mesta är väldigt tacksam för det jag har.... så blev det 100 gånger starkare nu. Ibland behöver jag läsa sådant för att verkligen inse hur glad jag ska vara. Efter att jag o Jens brutit ihop en stund så gick vi in till barnen och bara kramade på dem en lång stund. Tack gode gud för att våra älsklingar är friska! Ibland kan jag skämmas över hur jag deppar ihop över småsaker eller är irriterad för att barnen aldrig lyssnar. Det är väl inte så farligt! Det enda som verkligen är viktigt är att vår lilla familj mår bra och älskar varandra.
 
Mer då? Jag har inte tränat så mycket på sistone (det var en underdrift) men häromdagen så spelade jag o Jens Xbox där man tävlar i att hoppa i olika kombinationer i takt till musik.... det resulterade i att vi fick en grym träningsvärk och gick väldigt ryckigt...såg ut ungefär som Gollum från sagan om ringen :-)
 
Jens var ju i Krabi i måndags för att fixa nytt arbetstillstånd. Det är ju såå tråkigt att åka dit o fara runt till revisor, sjukhus, work of labour osv...... men det värsta av allt var att i slutändan visade det sig att det saknades ett papper som måste ansökas om på Koh Lanta. Vår revisor hade missat detta.... vilket resulterar i att vi måste göra om hela Krabi-resan om en vecka igen... inte för att jag är förvånad, byråkrati i Thailand är tortyr.
 
Idag äntligen lägger de på ett "matta" på vårt tak bakpå restaurangen där köket och personalbostäderna ligger... så nu kanske det slutar regna in. Lite jobbigt att ställa ut hinkar överallt :-)
 
Nu ska jag åka ner till Papillon för vi ska åka till Saladan och hämta lite långkuddar som vi beställt till restaurangen. Sedan måste vi försöka färdigställa bungarna som är färdigmålade, vi öppnar ju om en dryg vecka för sjutton!!
 
 
Långfrukost på Garden Hill Café....älskar deras kaffe!!
 
Sen spelade vi bort frukosten...superkul...jag hade ett par riktigt roliga bilder på Jens när han stod o hoppade i kallingarna men jag fick tyvärr inte lägga ut dem ;-)
 
Mamma tog en välbehövlig paus ;-)
 
Eftersom det är regnperiod så såg det ut så här bara två timmar senare... vädret skiftar helt utan förvarning.
 
Här är vi nere en sväng på Long Beach.... så himla fint o öde just nu.
 
Solnedgången från vår lägenhet på kullen....
 
En ny dag och Jamie står o väntar på att vi ska bli färdiga för att köra honom till skolan... han trivs riktigt bra. Vi är så stolta över honom, han är helt uppslukad av läsning och skrivning nu. Var vi än är så passar han på att ljuda och bokstavera olika ord.
 
Jens åkte ju till Krabi i måndags och han hade självklart munkar med sig hem :-)
 
Och leksaker!! Som självklart gick sönder efter 5 minuter för kvaliten är ju som vanligt här i Thailand :-)
 
Ning kämpar vidare med engelskalektionerna....
 
Jens köpte en kaffebryggare i Krabi. Vi ska använda den till frukostarna på Papillon, det tar för lång tid att använda espresso maskinen för varje kopp. Så vänner o familj kan nu ta med Gevalia om ni vill ha svenskt kaffe :-)
 
Sötlöken Oliver :-)
 
Vi har i år en ny rätt på menyn bland desserterna.... Sticky Rice with mango. Här har Weiw och Naa provlaget rätten till mig o Jens...det var sååå gott :-)
 
Vi har bestämt oss för att inte göra den lika söt som thailändarna ofta gör, den är godare då. Sen ska portionen göras lite mindre, man blir proppmätt annars och det ska ju vara en dessert. Det är en fantastisk blandning av sött och salt, den måste ni prova!
 
Hoppas ni mår gott där hemma! Stor kram från oss :-)
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Ut med det gamla och in med nytt! :-)


Skööna söndag..... sovmorgon och sedan kaffe o dator i sängen :) Till och med vädret ser ok ut som omväxling. Det har regnat kraftigt sista tiden så man blir nästan lite förvånad när solen kommer fram, det kan dock ändras på några minuter nu i regnperioden. Vet inte hur många gånger vi har sagt: ah vi behöver inga regnkläder, det ser så fint ut...... 15 minuter senare sitter vi dyyyyblöta och förbannar vår klantighet!
 
Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag... vi har hel-ledigt och tänkte göra nåt kul så vi får väl se vad det blir :-) Jag borde träna eftersom jag nästan helt slutat med det men tyvärr så har jag inte lust... har tröttnat fullständigt faktiskt...som vanligt.... är ju inte konstigt att jag aldrig når mina viktmål, haha.
 
Vi har fortsatt vår "husjakt" och har faktiskt hittat flera mycket intressanta hus. Det enda tråkiga är att de är upptagna under högsäsong så vi kommer inte kunna flytta in förrän framåt Mars/April, det känns ju jättelångt fram för en otålig människa som mig.... suck! Vi har iallafall åkt runt i de flesta husområdena nu och jag är förvånad över hur många fina hus här finns. När man kör längs vägen så står det bara en liten skylt vid någon grusväg - house for rent och när man kommer upp för backen ligger där fetestora lyxiga poolvillor, det är liksom inte vad man väntar sig i de omgivningarna.
 
Det går framåt på Papillon, Jens o Daeng har målat jättemycket denna veckan och har bara 3-4 bungar kvar. Taket kommer förmodligen lösa sig också för vår nya vän som vi köpte tuk-tuk:en av fixade det till oss.
Däremot måste vi själva installera en mellandörr i vår familjebunge för priset vi fick av byggarna var galet högt, då blev Jens lite suuur o sa att han hellre gör det själv. Vi måste bara köpa in maskinen till att skära i cement först.
 
Imorgon ska Jens o Ning åka till Krabi. Det är dags att skaffa nytt arbetstillstånd. Jack ska köra dem dit och fära runt till revisor, work of labour och även till doktorn så att Jens kan få ett intyg på att han inte har syfilis....huamig, hoppas han klarar testerna ;-) För att han ska få förlängt arbetstillstånd så måste Ning sitta med o berätta hur mycket Jens har lärt henne under året och hur hon har utvecklats.... så först måste vi lära Ning att ljuga ;-)
 
Vi har ett mycket intressant möte på tisdag med en person som vi kanske vill anställa....spännande. Jag säger inte mer just nu utan sparar det tills jag vet mer.
 

Snart dags för fredagssamling i Jamies skola, eleverna har bakat varje vecka nu så samlingen avslutat alltid med god fika. Det är sånt de hinner med nu när de är så få elever.
 

Oliver sitter alltid bland eleverna.... han går nämligen också i skolan!!! ;-)
 

Nu har vår nya ugn kommit och Jens gråter en skvätt varje dag av lycka när han ser den :-) 90 cm bred, man kan grilla en liten gris på ett spätt inne i ugnen om man vill.
 

Gissa hur många personer det krävs för att sätta ihop förråds-ställningar??
 

De lyckades i allafall till sist :)
 

Så nu blev det en riktig utrensning på baksidan för att få ordning och reda!
 

Det blev otroligt bra, det här har vi längtat efter, att få ordning på allt i förrådet. Det var inte lätt att få tag på de här ställningarna men de var värda att vänta på.
 

Vår sprillans nya laser printer/copy/fax/scanner, Yey :-)
 

Någon är lite suuur ;-)
 

Efter allt jobb var vi värda ett cafébesök....
 

Yammi :-)
 

Här spelar vi Skip-Bo..... spelet som ALDRIG tar slut.... tack Anna!! ;-)
 

Avslutar med att visa dessa delikata chillis som växer i trädgården där vi bor :-)
 
Kram på er!
 
/Caroline
 

 
 

Kommentera inlägget!

Jodå, vi lever :-)


Hej Hej!
 
Ni undrar kanske om vi lever eftersom det var ett tag sedan..... det gör vi :-) Vi har haft uselt internet sista veckan här i lägenheten.... tror att vår hyresvärd hade missat att betala räkningen eller nåt, kändes så mellan raderna. Sen har vi haft mycket regn o rusk vilket också gör att det ligger nere mycket.
 
Men... vad har vi hittat på då? Massor som vanligt...... sist så var det ju lite deppigt som ni såg men allt är mycket bättre nu :-) Ena dagen känns det som om man bara har problem men nästa dag så verkar allt lösa sig på nåt sätt... så är det ju i livet. Det största misstagen vi gör är att vi oroar oss i onödan många gånger. Det är ju så att om man bara ger det lite tid så löser ju det mesta sig även om det inte känns då just i stunden.
 
1. Killarna som skulle laga taket som inte brydde sig........ dagen efter kom killen över till oss med ett visningsex på en annan duk som han ska försöka få tag på, nu hoppas vi på det. Dessutom börjar de bygga en connecting door i dubbelbungen idag.
 
2. Vi fick inte tag i en tuk tuk att köpa någonstans, vi åkte runt till varenda mc-handlare o hittade bara skit som knappt höll ihop............ dagen efter så var vi ute o körde en sväng och helt plötsligt kom vi förbi ett ställe där både jag o Jens hajade till, magkänslan sa att det här kanske kan vara nåt? När vi börjar prata med killarna som står där o pular med en tuk tuk så visar det sig att det här är en gammal känning till oss. En supertrevlig kille som körde oss till flygplatsen en gång för flera år sedan, vi pratade mycket med honom och fick hans kort men vi tappade tyvärr bort det. Killen kom ihåg oss och nu ska vi börja jobba ihop med honom. Han hämtar på flygplatsen så vi ska anlita honom till familj och gäster. Det bästa var att killen stod o blev precis klar med en jättefin tuk tuk som han jobbat på i 3 veckor....motorcykeln har bara några år på nacken och vagnen och klädseln är precis helt ny....Vi är nu stolta ägare till den!!! :-)
 
3. Vi har så jäkla mycket mygg, jag hatar mygg!............. ett par dagar senare så kommer det in en dansk kille som bor på ön och ska börja med en ny business, att spraya mot mygg. Han undrar om han gratis kan få använda vår resort som ett testobjekt för att se hur det funkar. Vill vi sedan fortsätta med det så ska han ge oss ett bra rabatterat pris. Då kommer han och sprayar mot myggen varje vecka. Ja tack :-)
 
4. Ormar o andra kryp.... inte sett en enda orm sista veckan, gott!
 
Som jag sa... allt löser sig :-)
 
I helgen tog vi helt ledigt från Papillon, vi bara gjorde precis vad vi kände för. Vi åkte runt mycket på moppen, fikade, spelade spel, badade, åt god mat. Sedan satte vi igång ett nytt projekt.... ja precis... vi tyckte det var dags! Vad vore väl en ny vecka utan ett nytt projekt i familjen Grönqvist?? Vårt nya projekt heter husjakten. Vi är sugna på att flytta till hus nämligen. Vi har det bra här men vi längar efter lite mer yta... gärna ett sovrum till så att barnen får varsitt och sedan vore det lyxigt med ett riktigt kök, inte bara en pytteliten kokvrå. Därför har vi senaste veckan finkammat hela Lanta i vår jakt på hus och hittat många mysiga husområden. Helt sjukt vad lyxiga hus det finns och helt sjukt hur mycket folk betalar per vecka för att få bo där!! Eftersom vi hyr året om så sitter ju vi i en bra sits självklart så vi hoppas hitta något klockrent till ett väldigt bra pris. Just nu har jag snöat in helt på ett hus som ligger i närheten, vi har dock inte fått tag på ägaren ännu och vet inte om han hyr ut året runt. Men OM vi skulle få det huset så vore det såååå härligt, det är galet stort :-) Det här med att åka runt o leta hus är ju väldigt roligt och avslappnande.... dessutom kan vi nog varende område på norra Koh Lanta nu vilket är mycket bra då vi får mycket frågor kring det.
 
Igår hade vi vår 3:e thailektion....det går jättebra tycker jag. Himla kul och mycket lärorikt. Sharon är så duktig och sedan underlättar det självklart att vi kan prova våra kunskaper på personalen. En sak som är underbart med thailändska språket är att man böjer inga ord och sätter inga ord framför.... man säger till exempel aldrig bordet elller borden..... det är bara ordet bord helt enkelt.
 
Idag är Jens nere på Papillon o målar, vi ska försöka bli klara med målningen inom en vecka. Jag har tillbringat morgonen med att jobba för Contribe, men nu ska jag åka och hämta Jamie i skolan.
 

Vi åkte upp till Viewpoint i helgen och tog en shake på restaurangen där.
 

Utsikten är härlig så högt upp :-)
 

Barnen älskar våra utflykter....
 

Sen åkte vi till Lanta Old town o shoppade lite i souvenirbutiken där... Jamie köpte en present till pappa i smyg och Oliver köpte en till mig.... under mycket viskande :-)
 

Sen körde vi omkring och tittade på lite husområden... här hade jag nog kunnat bo...om det hade leget på andra sidan ön.
 

Sen var vi uppe i ett husområde som ligger uppe i bergen...fantastisk utsikt och underbara hus till bra priser. Dock för långt upp...det blir liksom inte praktiskt för oss.
 

I förrgår köpte vi oss en "bambo-hut". Jag kan säga att det var inte helt lätt att få in den här hyddan på Papillon, för många träd i vägen. Sen tänker man kanske inte till riktigt här i Thailand heller, man bara kör på och försöker, funkar det inte så börjar man om igen en annan väg :-)
 

Den kom på plats till slut iallafall!
 

Heyyy, vad tycks om vår nya fina tuk-tuk???
 

Vår trädgård blir så fin nu, Naa och Weiw jobbar varje dag med att plantera o fixa.
 

Oliver är så attans busig så vi har fullt sjå med honom... undrar vad det ska bli av honom? Som tur är ger han oss många skratt också :-)
 
Kram på er, hoppas ni mår gott allihop!
 
//Caroline
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Nehe…. Idag är det lite deppigt.


Har precis jagat runt en kackerlacka i sovrummet som var stor som en hundvalp. Insektssprayet var slut så det fick bli lukta gott spray i stället… vilket förlängde processen en hel del. Det slutade med att jag fick mosa den med en bok…som nu är så äcklig att jag aldrig kan läsa den.

 

Idag ligger jag hemma i sängen. Har magkatarr och känner mig allmänt ostabil. Det har varit alldeles för mycket på sistone…. Som vanligt märker jag inte förrän det är för sent att jag är alldeles för stressad inombords. Märkligt att jag aldrig lär mig, jag borde ju känna igen symtomen efter typ 20 gånger? Jag blir lättirriterad, hatar Jens större delen av dagen, sover dåligt, kan börja tjuta för ingenting , tycker att jag får för lite luft när jag andas och får ont i magen. Det borde ju inte vara så svårt att känna igen.

 

Mitt problem är INTE att jag jobbar för mycket, det tycker jag bara är kul. Det är mitt kontrollbehov…. jag går upp i allt jag gör 120 %.  Egentligen bör ju inte en person som jag driva eget för jag kan liksom inte släppa något.  Från det att jag slår upp ögonens så börjar tankarna mala: Nu måste vi fixa det och det och det…. O hur löser vi det?  Var tar vi reda på det?  O sen startar både Jens och jag upp nya projekt hela tiden istället för att avsluta ett i taget.  Uppe på detta så är det fullt upp med jobbet på Contribe. Mentalt blir detta för mycket. Jens är också nere i gängorna så vi bråkar alldeles för mycket och gör bara saken värre. Som vanligt tycker vi olika om det mesta!

 

Det roliga är att det är lågsäsong!!! Det är ju meningen att vi bara ska glida omkring…. Allt måste ju inte vara perfekt, vi bor ju för sjutton i Thailand!! Nåja…idag har jag tänkt till och nu ska jag tagga ner. Jag stressade på för att kunna öppna restaurangen nästa vecka men jag har insett nu att det går inte. Vi väntar till oktober och öppnar allting då istället. Det är väldigt stressande kan jag berätta att bara se alla pengar försvinna ut i intet utan att få in några… det är ju dessutom våra sista besparingar som rinner iväg, Papillons pengar tog ju slut för länge sen. Men jag måste inse att det är så här…. Vi valde att göra en massa renoveringar  redan första året för pengar som inte finns…. Då får vi även ta konsekvenserna. Förhoppningen är ju ändå att alla investeringar ska löna sig och i slutändan göra att det rullar in mer också.

 

Vad är positivt då??  Ehh… inget just idag. Det regnar, är jättefuktigt så allt omkring mig möglar. Öppnade precis en dosa snut som hade möglat…. liksom 10 andra dosor som jag fått slänga sista veckan. Det verkar som om den höga fuktigheten vi har nu förstör allt. Det är jäkligt mycket mygg just nu och vår förbaskade myggfångare för typ 10.000 spänn går inte att hitta rätt gas till…. För ingen i Thailand verkar veta om de använder propan eller butan i behållarna. Tar vi fel gas så smälter myggfångaren.  Sen har vi stött på flera ormar sista dagarna… en av dem väldigt giftig och dödlig. Kröp fram när Jens o Daeng lyfte undan skrot. Tillsammans med en skorpion…mysigt.  I natt hade jag en mardröm där jag blev jagad och anfallen av en orm…. Och det gick inte att få tag på någon läkare.  Vi är ju vanligtvis rätt vana vid det här men just nu är det för mycket tycker jag…. Jag hatar de jäkla ormarna. Utanför mitt fönster här i lägenheten hänger två ormskinn…. Vilket innebär att ormar brukar ömsa skinn där. Känns ju kanon!!! Då börjar tankarna ifall ormarna kryper in genom fönstret när vi inte är hemma…. Och sedan kryper upp i vår säng på natten… och att jag vaknar av att jag känner något ringla över mitt ben… och jag vet inte om den är dödlig eller ej…. Men jag måste ligga stilla. Värst av allt är ju ändå barnen… man är ju livrädd att de ska springa på en farlig orm. Vi pratar med dem varje dag hur viktigt det är att inte springa i högt gräs och vad de ska göra om de ser en orm. Nu i lågsäsong är ju alla sjuk-kliniker stängda, man får åka till Lanta Hospital på andra sidan ön, då hinner man ju dö.  Vi har tack och lov ett akutnummer till helikopterambulansen i Phuket, jag håller hårt i det.

 

Vi väntade ju på att de skulle komma o fixa taket bak på restaurangen, det läcker ju in massor. Vi har äntligen fått tag på bra folk som målade taken i bungarna, mycket trevliga och duktiga. Det är bara det att de inte dykt upp nu på en och en halv vecka så vi skickade bort Ning idag för att fråga när de kommer. Ehhh jo hon fick svaret att nu gick det inte att få tag på materialet (en speciell tjock byggduk) så de kommer inte. Tydligen tänkte de inte heller komma och informera oss om det??? Ibland blir man ju mörkrädd! Hur kan man bara skita i en sån sak? Här går vi o väntar dag efter dag, vi hade ju bestämt pris o allting med dem och de lovade att komma och fixa både en dörr i en bungalow plus att sätta upp den här mattan som de hade beställt.

 

Idag tog vi adjö av Ayatoh, imorgon åker han hem till sina mor/far föräldrar igen och blir kvar där över högsäsongen. Fick krama extra på honom nu när vi var nere en stund.

 

För övrigt så längtar jag efter mamma, jättemycket. Åhh vad det ska bli mysigt när hon kommer i november!

Imorgon är tack o lov en ny dag :-) 

 


Det här är May´s restaurang på Klong Dao, mycket god mat.

 


Engelskalektion med Ning. Vi kör 3-4 gånger i veckan nu med Ning och Naa så de är redo inför säsongen.

 


Working man :-)... visst ser han lite sliten ut?

 


Hejdå på ett tag min plutt! Vi kommer sakna dig!

 


Naa lägger ner jättemycket jobb på våra land nu. Vi har köpt mycket växter och mer är på väg för att det ska vara riktigt lummigt och mysigt.

 


Naa och Weiw...

 


Läxläsning... Jamie tycker att det är riktigt kul med bokstäver nu, jippi!

 


Jaa,, här har vi då den farliga ormen och skorpionen som låg under skroten.... (skorpionen är dock inte dödlig, det gör nog mest ont)

 


Här var en annan rackare som kom i vår väg... de är faktiskt ganska fina med sina färger men det gör ju inte att jag gillar dem ändå.

 


De här ligger inte högt på min lista heller kan jag säga... så riktigt äckliga är de. Jag vet att de är helt ofarliga men de kryper ju i hela kroppen när jag ser dem.

 

 

Stor kram  på er!

//DeppCarro

 

 

 

 

 

Kommentera inlägget!

Vi kämpar på....livet är hårt :-)


Kommer precis från en fantastisk massage. Helt galet vilken njutning det är att få oljemassage.... man bara önskar att den där timmen aldrig ska ta slut.
 
Det har varit en bra helg, vi har fått mycket gjort. Idag har jag målat väggar i en bunge större delen av dagen. Det är en väldigt mörk, hemsk grön färg som är svår att täcka. Naa började jobba igår, det var ju den 1 september och hon är en frisk fläkt som vanligt.
 
Jag har varit lat med thaiboxningen denna veckan, har lite ångest för det. Inte för att jag inte tränar för det har jag gjort ändå hemma framför x-boxen, utan snarare för att de säkert undrar varför jag inte tränat. Får nog dra mig dit imorgon även om jag inte är så sugen.
 
Vi letar efter en tuk-tuk nu. Yak har berättat att vi är smartare om vi köper en begagnad motorcykel och sedan köper en vägn o sätter på. Köper man en begagnad tuk tuk så är den redan så sliten efter att ha dragit runt vagnen länge så det är bättre att köpa en mc och vagn separat o koppla ihop. Det är himla bra med tuk tuk när man ska hämta lite större saker. Vi har exempelvis en tv här uppe i lägenheten o den ska till Papillon men det går ju liksom inte att frakta den på en moppe :-) Sen vill personalen helst ha en tuk-tuk så att de kan få plats allihop när de ska hitta på nåt. Vi får väl se hur det går.... 
 
 

Sista kvällen på Klapa Klum Bar i fredags...vi satt o njöt av solnedgången medan Naala och barnen lekte på stranden. Nästa vecka börjar de flytta baren till Klong Kong.
 

Snacka om att barnen älskar att vara på stranden på kvällarna....
 

De ser ut som sandtroll varje gång...
 

Mys på Papillon..... Weiw, Oliver och Ayatoh.
 

Tipspromenad på Jamies skola i fredags....
 

Alfred följde med hem o lekte en stund...
 

I lördags började Naa jobba igen.... underbart! Hon är en person som aldrig sitter still, hon vill alltid jobba vilket gör att hon drar med sig alla andra också ..... så nu har det varit ett jäkla drag tycker jag :-)
 

Vi har köpt en högtryckstvätt och skurar toaletterna till max nu, det blir otroligt rent!
 

Alla kuddar ligger o luftas varje dag så de blir fräscha....
 

Hela restaurangen skuras, all textil tvättas o sätts upp igen...
 

Här är vår favoritrestaurang. Väldigt populär eftersom de är både billiga, trevliga och har underbar mat. Läget däremot precis vid vägen och bredvid en bilverkstad lämnar väl övrigt att önska men samtidigt så bryr man sig inte om det när man bor här. Som turist vill man nog ofta äta på stranden men vi äter lika ofta längs vägen. Likaså tar de flesta turister massage på stranden men jag väljer nästan alltid något längs vägen för de har öppet även efter mörkrets inbrott och är enligt min åsikt oftast bättre.
 

Här sitter vi :-)
 

De här trevliga tjejerna lagar vår mat....
 

O den här supertrevliga killen är vår servitör....
 

 Igår bestämde vi oss för att ut o åka runt ön... vi drog iväg framåt kvällen, det är skönast då. Vi njuter fortfarande lika mycket av att åka ut på landsbygden. Naturen är underbar och det är så mysigt att se alla thailändska familjer längs vägen. Man ser hur de bor, hur de lever, vad de gör osv. På lördagar i lågsäsong verkar alla vara lediga för det var väldigt mycket samlade familjer överallt. Vi körde också förbi ett gäng barn som spelade fotboll.... de spelade barfota på en betongplatta :-) De hade lika kul för det!
 

Här kör vi längs östra delen av ön...
 

Sen körde vi över ön och hamnade på Klong Nin. Vi valde en restaurang som vi läst om på Trip.... Oasis Sunset.
 

God mat o fin utsikt.... dock var maten lite smaklös för oss som blivit chilliberoende.
 

Barnen lekte i solnedgången...
 

Magiskt...
 

Var bara tvungen att ta en bild på det här.... hur tänkte de när de satte en tavla över solfjädern? :-)
 

När vi kom hem så spelade vi Mur-Kross på Xboxen. Såå himla kul, svetten bara öser om oss men man vill ändå inte sluta för det är så roligt. Här ser ni mig i action....
 

O här är Jens..... jag vann självklart över Jens vilket gjorde allting extra kul, hehe.
 

Imorse flängde vi ner till Papillon igen.... Sedan staketet rasade så ser vi rätt in till grannen nu vilket inte är en vacker syn som ni ser. Jens o Daeng har börjat bygga lite idag.
 

Vi räfsar o eldar allt vad vi kan nu när vädret varit så torrt o fint ett tag. När det regnar var o varannan dag så växer den där högen till max.
 
Hoppas ni mår bra där hemma!
 
Kram Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!