Vi ska få en Papillon bebis!!!


Det är Lai och Daeng som ska ha en bebis. Vi är så glada för deras skull, vet att de kämpat ett tag. De har ju redan lille Ayatoh som varit på Papillon hela lågsäsongen nu och han blir 4 år i oktober så det var väl dags för ett syskon nu. Vi vet inte när det är dags för de har inte varit på ultraljud men min gissning är omkring februari. Vi vet ännu inte hur de ska lösa det eftersom det är mitt uppe i högsäsong men jag gissar att antingen så åker Lai hem i några månader och så kommer någon släkting till dem hit och hoppar in tillfälligt........eller så kanske någon släkting kommer hit istället. Det är ju inte som i Sverige direkt utan här brukar föräldraledigheten bara vara någon månad innan mor/far-föräldrarna tar över.Det har ju inte råd att vara lediga så länge, de har ju en hel familj där hemma att försörja och jag vet att Lai´s pappa skadade synen i en olycka i våras så han är inte arbetsför som byggarbetare längre. Lite skillnad från vårt välfärdssamhälle i Sverige.
 
Vi har haft nästan fullbokat på Papillon sedan dykgruppen åkte hem. Vi hade räknat med kanske 2-3 bungalows och blev väldigt överraskad när bokningarna rasade in. Nu är det lite lugnare igen men det sätter säkert fart snart. Det kändes lite kul att komma in i hetluften igen och vi har haft supernöjda gäster vilket självklart är gott för egot :-)
 
Vi är väldigt trötta på lågsäsongen nu. Den där magiska känslan som infann sig i maj när lågsäsongen började är kaputs väck. Det är helt enkelt för tråkigt att vara på Lanta hela lågsäsongen, alltså 5 månader......så vi har bestämt att inte göra om det. Nästa år kommer vi tillbringa minst 2 månader på resande fot.
 
Vi håller på att lära Oliver att cykla....det går väl sådär. Det är ju inte direkt spännande att springa efter cykeln och hålla i en pinne, allra helst inte när balansen aldrig verkar komma, hoppas det släpper snart. Jamie cyklar som en galning vilket är rätt läskigt för vi har branta backar i området och bromsarna här nere litar vi inte ett dugg på....självklart har vi förbjudit vissa backar men man vet ju aldrig vad han tar sig för :-)
 
Hur går det med våra egna spännande planer vi hade då??? DET GÅR INTE ALLS. Allt går så förbaskat långsamt här i Thailand, ingen kan ta några beslut utan det ska tänkas månad efter månad. Jag och Jens står ju och stampar och bara längtar efter nya spännande projekt eftersom vi är uttråkade och då är det extra jobbigt att bara få svaret VÄNTA hela tiden...ahhhhh!!
 
Nu ser vi iallafall fram emot att Ida och Isak ska komma. Sedan när de har åkt hem så har vi nog bestämt oss för att sticka till storstan några dagar för att få känna lite puls. Det lutar åt Bangkok för vi ska ändå till ambassaden och skaffa nya pass.
 
Oliver med sin nya bike :-) Nu är stöden borta och vi springer runt och håller i en pinne, puh.
 
En bild från när ungdomsgruppen från USA bodde hos oss, här har de lektion.
 
Jens o Daeng slappar :-)
 
En dag hade vi regn o rusk och då fick vi till o med dra på oss kläder. Lite mysigt faktiskt :-)
 
Här har jag och Oliver precis tagit en massage på Serenity Spa och ska dricka lite te på deras terass.
 
Jamie och Oliver leker med MIN nya madrass i poolen...de har väl snart lyckats ta sönder den för allt annat i plast går ju sönder efter någa timmar här :-)
 
Vår älskade Modig. Vi har fortfarande kvar valparna vid huset, bara deras mamma har flyttat ännu så länge och bara nerför backen så hon hälsar på ibland . Varje dag när vi kommer hem så möts vi av 5 lyckliga hundar som springer mot oss :-) Ägarna till Garden Hill skulle ju adoptera valparna sa dem men ingenting har hänt ännu...så vi njuter lite till.
 
Frukost på Papillon....
 
Min trogna vän Lisa....hon håller uppe vår omsättning genom att äta på Papillon varje dag.
 
Här om dagen när vi kom till en av våra favoritrestauranger Cat Fish så överraskade ägaren oss genom att ge Jamie o Oliver en varsin tygväska där han hade ritat av dem....så himla gulligt.!
 
Sötlöken Oliver...
 
Long Beach i lågsäsong...ni ser hur långt upp havet är, nästan uppe vid träden.
 
Primadonnan Oliver...
 
Igår när Lisa kom från Krabi hade hon köpt med sig Mcdonalds till Jens stora lycka :-) Våra gäster bara skrattade o sa: Ni har en egen restaurang men står här och blir lyckliga över en svettig hamburgare :-)
 
Kram o hej på er.....hoppas ni alla mår bra där hemma!
 
//Caroline
 
 
 

Kommentera inlägget!

Den som väntar på nåt gott...


Hej hej,
 
Bara en dag kvar, sedan åker vår amerikanska dykgrupp hem igen. Det har varit en mycket lyckad vecka, de älskar både Koh Lantas dykning och Papillon så de vill inte åka härifrån. Vi har ju haft grym tur med vädret för precis innan de kom var det stormigt och regnigt och imorgon kommer det in ett nytt skitväder men hela denna veckan har vi haft superväder :-) Eftersom det här blev så lyckat så kommer troligtvis det här företaget boka in flera omgångar nästa lågsäsong och då självklart hos oss....riktigt bra! Nästan inget jobb heller, vi serverar dem frukost och middag men däremellan är de ute o dyker och då stänger vi o går hem under tiden.
 
Som ni vet väntade vi ju ett viktigt svar den 10e.....svaret blev tyvärr att vi måste vänta ytterligare 3 månader på svaret o då tappade vi ju all lust...suck. MEN så dök det helt plötsligt upp en ny möjlighet bara 5 minuter senare, som faktiskt är snäppet bättre än det första, så nu väntar vi svar på det istället :-)
 
Jag pluggar thai för fullt. Har lärt mig alla bokstäver flytande, så nu är jag helt fixerad vid att försöka läsa alla skyltar och texter överallt. Problemet är att thailändare har inget mellanrum mellan orden så alla meningar sitter ihop i ett enda ord.....det är ju jättesvårt att veta när ordet börjar o slutar liksom. Därför kan jag ännu så länge bara läsa korta ord och meningar. Det är väldigt svårt och kommer nog ta lång tid att bli duktig.
 
Vi fick erbjudande om billiga flygbiljetter till Sverige över jul...ohhh vad sugna vi blev. En svensk jul med snö vore ju riktigt lyxigt. Egentligen skulle vi nog klara o lämna Papillon trots att det är vår peak för vi har ju så stabil och duktig personal nu. Vi har ju egentligen inte så stort utbyte av att åka hem på sommaren för vi har ju sommar här året om men att däremot få pulsa i snön och sitta inomhus med tända ljus o en brasa är något som låter ljuvligt (förmodligen bara i vår fantasi för vi hatade kylan när vi bodde i Sverige:-). Nu har vi ju redan planerat att åka till Sverige under sommaren nästa år men vi är ju inte sämre än att vi kan ändra oss....det har ju hänt förr liksom ;-)
 
Jag läser att ni har det riktigt gott hemma i Sverige, riktig högsommar. Härligt...det är ni värda. Hoppas det blir mycket grillkvällar o bad.
 
Kram så länge!
 
Har tyvärr inga bilder att bjuda på idag så jag lägger in den här sköna låten istället...  
 

Kommentera inlägget!

Lanta Lanta Lanta


Hej allihop,
 
Nu tog det så där lång tid igen :-) Kommer inte ur semester-bluesen.
 
Allt är bra här....har haft regn i flera dagar vilket är ganska ovanligt. Det brukar ju komma några skurar varje dag men nu har det regnat konstant hela dagarna vilket är riktigt deprimerande. Men idag när vi vaknade så sken solen igen, halelujah!
 
Jag och Jens går i väntans tider kan man säga....vi har en grej på gång (som vi inte kan berätta om nu) och vi går o väntar på ett svar som kan innebära en mycket spännande utmaning . Både jag och Jens är verkligen helt kassa på att vänta, ingen av oss har något tålamod. Därför har den här situationen sugit musten ur oss och det känns som om hela livet är på "hold". Det är meningen att vi ska få ett svar den 10e denna månaden men eftersom det här är Thailand så kan det också innebära om 5 månader och det pallar vi bara inte...vi måste veta nuuuuuu !!!!
 
På söndag kommer dykgruppen från USA som har hyrt hela Papillon i en vecka. Vi hoppas det blir riktigt bra väder så att de kan dyka mycket. Om denna vistelsen blir lyckad så kommer det här företaget att hyra Papillon flera veckor varje lågsäsong och det är ju en riktigt fin chans för oss. Håll tummarna :-)
 
Igår fick vi en jätterolig överraskning, Ida och Isak kommer ner till oss i slutet på månaden och stannar i 2 veckor. Helt underbart...längtar redan :-) De var ju här en månad i januari men nu ska de får uppleva lågsäsongen här, vi får se vad de tycker om det.
 
Det känns verkligen att vi haft semester länge nu för vi har nog aldrig varit så här avslappnade. Det finns inte ett uns stress i kroppen. Jag kan inte ens njuta av massage längre för jag somnar varenda gång efter 5 minuter :-) Vi tillbringar flera timmar varje dag med att sitta nere på Relax Beach och bara njuta. Barnen springer o leker medan vi sippar på en Cappuccino. Relax har blivit vår favoritstrand, vi får abstinens om vi inte åker dit på några dagar.
 
 
Nu är Papillon öppet för säsongen igen :-)
 
Vi fejjar o fixar varje dag. Det är tyvärr knappt inga människor på ön just nu så vi blir inte nedsprungna direkt :-)
 
Barnen är jätteglada att vi är på Papillon på dagarna igen, de leker för fullt. Här tar de en paus o spelar lite.
 
Vår nyfogade pool är vattenfylld igen, det blev superbra!
 
Weiw och Jens förbereder lite köttfärssås. Jens lär Weiw hur man gör för han har bestämt att han inte vill laga någon mat alls nästa säsong.
 
Vår fina Malte har blivit en stor kille nu....dock har han kvar valpbeteendet och biter sönder allt han kommer åt.
 
Barnen inviger Papillon-poolen. Den fick klart godkänt :-)
 
Oliver börjar också bli stor :-)
 
VI fikar väldigt mycket nu....är nog vår favoritsyssla. Oftast tar vi med kaffe o shake till stranden och sitter några timmar.
 
Jag och Lisa har börjat plugga thai på Lanta language school. Jag har bestämt mig att nu får det vara nog, nu ska jag lära mig thai, punkt slut!
 
Jag har börjat plugga in alla bokstäver. Lättare sagt än gjort. Deras alfabet består av 44 konsonanter och 32 vokaler. Inte nog med det utan sedan har konsonanterna olika klasser, låg-mellan-hög och uttalas olika beroende på det. Sedan lägger du till 5 olika toner så över bokstäverna sätter man tecken som beskriver tonen.
Vokalerna i sin tur har dels ett ljud, sedan en specifik plats....alltså alla vokalerna kan vara placerade antingen före, efter, under, över eller runt omkring en konsonant...och har då olika betydelser. De kan ockå var långa eller korta. Ni fattar att den som uppfann det här alfabetet måste varit hög som en julgran när han arbetade :-)
Jag har iallfall pluggat in 34 av konsonanterna nu så jag kan skriva dem och uttala dem. (kan tillägga att många av konsonanterna betyder olika beroende om de är först eller sist i en stavelse, ex betyder det T om det står i början men blir ett N om det står i slutet)...haha.
 
Jag avslutar med lite bilder från vackra Relax Bay där vi tillbringar flera timmar om dagen. Här drömmer jag och Jens om att äga en resort en dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram på er, njut av sommaren och ta hand om varandra :-)
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!