En dag i Krabi och sista dagarna innan säsongsstart...


Hello hello....
 
Sista dagarna innan öppning för säsongen....usch....alltid lite jobbig känsla. Känner mig allmänt nervös och orolig, är alltid så precis innan vi öppnar för man vill ju att allt ska vara så bra. Så mycket o tänka på och planera...dyker upp nya saker hela tiden. Sen när vi väl kommit igång så släpper det. Egentligen finns det ingen anledning att oroa sig...vi hinner gott o väl...det är alltid relativt lugnt i början på oktober och lär säkert bli så även i år.
 
Hörde ni hade lite ryss-kyla på väg till er där hemma.....kanske blir lite skönt efter den varma sommaren.
Vi väntar fortfarande på regnet som inte kommit ännu. Helt galet vilken varm och torr månad september blev, vi får till och med vattna för allt torkar. Det är hett o kvavt som i ett björnarsle som Jens säger :-) Vi är ganska säkra på att regnet kommer snart för hur vi än vänder på det så måste det komma och tyvärr blir det nog i högsäsong när alla turister är här.
 
Säsongen ser mycket bra ut för Papillon, vi har massor av bokningar.
Vår säsongsöppning är på tisdag...så nu är det schemaläggning, städning, trädgårdsarbete, býgg, menyer och skyltar som gäller.
 
Vi har köpt lite krokar som vi ska sätta upp i bungarna, har fått önskemål om det. Även duschhyllor är nytt för i år. Vi håller också på att installera internet på alla rummen....det känns som en bra investering, vi har ju bara haft internet i restaurangen tidigare. Bytt ut en ac-anläggning, fixar lite el, reparerar en vattentank.
 
Sen håller vi på att bygga en liten innegård till Lai o Daeng som ska bo kvar på Papillon även när Lai är mammaledig. Vi erbjöd de det nya boendet och även en egen privat inhängnad trädgård och det tog de gärna. Det känns skönt för oss att ha dem på Papillon, de håller så bra koll på stället och skulle det hända någonting när vi inte är där så kan Daeng snabbt ta hand om problemet. Dessutom är det de som har hand om hundarna och vi såg ingen bra lösning på det. Sen blir det självklart skönt för Lai o Daeng också...de slipper betala ett eget boende och har gratis internet, tv och kök.
 
Vi håller som sagt också på med menyerna....vi drar ner på den västerländska maten i år och satsar mer på den thailändska samt mer sallader, pizzor etc. Detta för att Jens inte ska behöva göra någon av maten, vår personal ska kunna driva Papillon utan oss på plats.
 
I tisdags åkte vi till Krabi allihop....det var faktiskt riktigt trevligt. Bortsett från ett tråkigt besök hos revisorn så var det mest shopping, mat o fika på schemat. Vi handlade massor till Papillon och så gav vi alla i personalen en varsin tusenlapp så de fick shoppa loss lite.....en sorts kick-off.
Vi köpte en vattenmaskin som ska vara till gästerna.....från och med i år så ingår det gratis vatten i rummen men eftersom vi måste tänka lite på miljön (blir ju mängder av plastflaskor) så får gästerna flaskor första dagen som de sedan gratis kan fylla på med kylt vatten vid receptionen.
 
Imorgon ska vi ha ett personalmöte där vi ska gå igenom hur vi bäst tar hand om vår nya personal som börjar på tisdag. Det är ju 3 nya personer som på ett smidigt sätt ska ta sig in i matchen. Spännande :-)
 
Jimmy o Ning lämnade oss i lördags.... Ning är hemma i sin by och Jimmy är tillbaka o knegar i Sverige.
 
 
Detta firade vi med våffla och glass .....hehe...nejdå. Bara vanlig helgfika på Catfish.
 
Här är vi och kollar till våra vänners nya bygge. Lisa, Lars och Lee bygger upp en ny dykfirma på Klong Dao. Ser jättebra ut, det är dem vi kommer använda på Papillon....Andaman Dive Adventure.
 
Här väntar vi på färjan...på väg till Krabi. Resan gick bra både dit och hem bortsett från att stackars Lai kräktes stup i kvarten eftersom hon är gravid.
 
Sötis Ayatoh var finklädd dagen till ära. Det var första gången de åkte till Krabi.
 
Sunny...vår klippa sedan Ning slutade...hon är riktigt bra och vi är så glada att vi hittade henne.
 
Här är vi på Macro i Krabi....jättestor och billig matvarukedja.
 
Mister Donut :-)
 
Men det går ju inte bara att roa sig....back to work igen :-)
 
Oliver har kommit på att hans helikopter kan blir en utbåt...
 
En klasskompis är hemma o leker....och det är avancerade krigslekar i poolen :-)
 
Vi hörs snart igen...stor kram på er !
 
/// Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Allt tuffar på som det ska....och så har vi firat födelsedag :-)


Här är allt fint :-)
 
Vi jobbar på Papillon på förmiddagarna medan barnen är i skolan. Har röjt hela trädgården snart och vi målar, bygger och organiserar. Massa samtal med revisor ang arbetstillstånd och visa etc etc.
 
Jimmy o Ning åker hem på lördag ..... och på tisdag ska vi åka till Krabi hela gänget. Vår personal tycker det är jättekul att komma iväg så vi åker allihop och medan de roar sig med shopping så handlar jag och Jens in allt vi saknar på Papillon inför öppningen. Barnen får ta ledigt och följa med.
 
Vi är jättesugna på ett gammalt kråkslott i Sverige som vi ska lägga bud på om två veckor...spännande....så himla jobbigt att vänta bara. Vill ju sätta igång och planera :-)
 
Naa är på besök. Jättekul att träffa henne för vi har inte sett henne på länge. Som ni säkert minns har Naa jobbar för oss tidigare och nu ville hon passa på att träffa Ning.
 
Vi gick ut och åt middag tillsammans inne i Saladan....men först en drink i solnedgången :-)
 
Jimmy o Ning hjälper till på Papillon, vi har jobbat hela veckan med att röja i trädgården och bygga.
 
Kolla in den här sköningen som lagt sig för natten på ett blad :-)
 
O vad hittar de här fulingarna på ;-)
 
Oliver :-)
 
I veckan var det Lantajoggen där båda svenska skolorna träffas och springer för välgörenhet....
 
O här laddar killarna :-)
 
Här firar vi Jimmy som fyllde år igår...
 
Finfina tårtor köpta på 7eleven :-)
 
Som ni ser fick Jimmy superfina paket :-)
 
På kvällen gick vi ut och åt på Red Snapper......och vi åt o åt o åt....vi kunde knappt resa oss när vi skulle hem.
 
Ett smakprov...
 
Inte heller så fel :-)
 
Ning valde laxfilé...
 
Hej på er så länge,
 
Kram Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Snart börjar allvaret igen :-)


Vi njuter av de sista sorglösa dagarna nu innan högsäsongen börjar :-) Vi börjar jobba imorgon kl 9 och kommer ha fullt upp med att rusta inför högsäsong medan barnen är i skolan. Vi ska måla, städa och framför allt rensa upp trädgården. Sen ska vi också hinna göra nya menyer, skyltar och även köpa in saker som saknas. Vi behöver åka till Krabi för att handla porslin, hyllor, krokar mm så vi får väl ta en heldag innan vi öppnar. Det ska faktiskt bli lite gott o arbeta lite även om jag kommer sakna våra långfrukostar och cykelturer....men det är ju bara i två veckor sedan kan vi komma o gå som vi vill igen.   Jimmy o Ning kom häromdagen, jättekul :-) De hade med sig massor av gottigt godis så vi har verkligen moffsat i oss :-)     Fredagsavslutning i skolan. Barnen lekte hela havet stormar till Gangnam Style :-)   Jens o jag passade på att skura lite när regnet öste ner häromdagen....motorcyklarna fick sig också en tvättning. Jimmy o Ning har kommit på besök :-)    De har varit några dagar uppe i Nings by och nu tillbringar de sista tiden här innan Jimmy drar tillbaka till Sverige. Jens är jättenöjd över koppen han hittade i skåpet....haha...så lättroad.   Vi sätter självklart Jimmy i arbete som vanligt, här planterar han o Jens några växter som vi varit o köpt. Ska pryda terassen :-)   Lite sightseeing....vi är långt söderut på ön och ska äta på ett jättemysigt ställe som heter Sunset viewpoint. Härlig utsikt från restaurangen.... Vi har ju underbart väder på Lanta nu igen...regnet kom av sig :-)   De hade fin mat.... här är Nings tallrik med räkor, grönsaker o torkad chilli... Jens testade för första gången färska vårrullar, var tydligen väldigt gott. Barnen tillbringar timmavis varje dag i poolen med Jimmy....hoppas från hans axlar och skriker så hela kvarteret hör dem...tur vi är nästan själva här uppe på kullen :-) Kram o hej så länge :-)   /// Caroline          

Kommentera inlägget!





Regniga september är här...


och det är rätt skönt faktiskt :-) Vi har haft det riktigt varmt o torrt länge nu så det känns uppfriskande med lite regn. Jag vet att jag kommer få äta upp de här orden framöver för jag vet hur jag svor över vädret förra året i september när det regnade HELA månaden. Det är ju helt klart den värsta månaden på året vädermässigt.....det som är jobbigt är alla översvämningar, elavbrott och internetavbrott som det oftast medför. Sedan är det lite drygt när det regnar utan uppehåll dag efter dag för ingenting hinner torka, det luktar mögel och man kommer knappt utanför dörren. Men men.... vi har iallafall stängt på Papillon så vi behöver bara tänka på oss själva.
 
Vi tillbringar just nu våra lediga dagar med att slappa, äta gott o fika en massa. Jag och Jens har varit ute o cyklat en massa roliga rundor på våra nya cyklar denna veckan....4 långrundor har det blivit och vi har hittat riktigt bra vägar i djungeln nu. Första dagarna grät vi nästan av smärtan i röva.....men sedan vi köpte vadderade cykelbyxor är det mycket bättre. Vi är supernöjda över cyklarna, vilken kvalitet!! Det var värt varenda öre att få en cykel man kan lita på. Jamie blev sååå himla glad över sin present. Han visste absolut ingenting utan kom hem från skolan i måndags och undrade nästan direkt om vi hade fixat en pump så han kunde pumpa upp däcket på sin gamla skrothög....vi sa att den låg i garaget och när han gick o öppnade där å stod hans nya cykel o glänste där. Vilken känsla att se honom bli så lycklig. Han har cyklat nästan dygnet runt sedan han fick den :-)
 
Vår personal njuter just nu av sin ledighet, vi kollar bara till dem ibland. Vi har en vecka till helledigt innan vi börjar förbereda så smått inför högsäsong. Vi behöver fortfarande en kock men vi har nu en intervju inplanerad om en vecka som vi hoppas på. Nu när Papillon har vuxit och vi är så många anställda så har vi fått sätta oss ner o göra upp lite regler...vi kan inte bara vara en stor familj längre utan vi behöver bli lite mer business orienterade. Kan vara lite jobbigt för vår personal att komma in i det men det är nödvändigt. Vi behöver lite riktlinjer och tydlighet om vad vi förväntar oss och vad vi erbjuder.
 
Vi letar fortfarande hus och ser verkligen fram emot att spendera halva året i Sverige :-)
 
Champion Bike har kommit från Krabi o levererat våra cyklar.
 
Jamie har fått syn på sin cykel o kan fortfarande inte tro det riktigt....
 
Oj vad cyklas nu :-)
 
En liten läskig sak utanför vår sovrumsdörr...Toki.
 
Här sitter jag o Jens varje morgon när vi lämnat barnen i skolan....vi dricker cappuchino o löser världsproblem :-)
 
Ibland åker vi dit efter skolan med barnen också....Catfish är ett underbart ställe. 
 
Olivers lördagsfrukost...inte så dumt :-)
 
En krabba som hittade ett soldäck ute i vattnet :-)
 
Till Jens stora förtjusning har det öppnat en riktig sushi restaurang på Lanta....så det fick bli en lunch där :-)
 
Fredagsavslutning i skolan....
 
Oliver o hans fröken Sharon....här sjungs det för fullt :-)
 
Kram o hej så länge!
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!