Nu är det mycket...


Hej allihop,

Här är verkligen fullt ös på Papillon nu med stora familjen och alla andra gäster. Mycket att göra men också roligt :-) Ska bli skönt med nyårsafton imorgon för då stänger vi kl 14 och sedan ska vi ha lite BBQ här på kvällen och sedan går vi ner till Klapa Klum Bar allihop.

Corrina och Anders kom häromdagen, det var superhärligt att se dem igen. De hade med sig massa efterlängtade saker hemifrån, bland annat mammas symaskin så hon är i himlen :-)

Idag har hela gänget varit på Koh Rok (en ö utanför Koh Lanta) och snorklat, Jamie var också med. De hade en kanondag.

Här kommer lite blandade bilder...


Jens nybakta bröd är uppskattat på morgnarna...



Naalas nya favoritplats, intryckt i musik/alkohol-skåpet...blir nog en partyhund av henne :-)



Lite mys i restaurangen bara....



Tänk vad tomt det kommer bli när alla åker hem...


Här kommer lite bilder från snorkelutlykten idag....vi var inte med men vi fick låna Corrina och Anders bilder....





Jamies fotspår i sanden....så gulligt :-)


Kram på er därhemma, hoppas ni mår underbart.

//Caroline

Kommentera inlägget!





Julkul!


Hej på er alla, hoppas att ni haft en riktigt skön jul hemma i Sverige och ni fått njuta lite av ledigheten. Det blev lite ledigt här också, vi stängde ju restaurangen kl 14 både julafton och juldagen så det blev en hel del mys med familjen. Julen här nere blev mycket bättre än förväntat, jag trodde inte att vi skulle få nogon julstämning alls men det fick vi faktiskt. Det var mycket trevligt med god mat, släkt o vänner och barnen var väldigt nöjda.


Mamma och Jens förberedde julbordet....



Jamie dukade fint och vek servetter....



Vi fick ihop ett riktigt bra julbord, det enda jag saknade var riktig senap så det ska vi fixa med hemifrån nästa år.



Alla tog för sig av julbordet, även Ning, Weiw och Naa som var inbjudna. De tyckte det smakade "intressant", det är väl ett annat ord för inte så gott ;-)


Vi satt vid långbord och sjöng lite nubbevisor också...



I bakgrunden hade vi Kalle Ankas jul i högtalarna och det gav en riktigt härlig stämning, det kändes som om vi satt och tittade på det för man kan ju det utantill vid det här laget :-)



Efter maten kom även tomten till Olivers förtjusning..... Jamie sa: - Hallå Jimmy, det var väl det jag visste hela tiden...att det är vuxna som klär ut sig :-)



Barnen fick massa fina paket, både hemifrån och härifrån....tack allesammans för klapparna!!



Jag o Jens fick också några fina klappar, bland annat de här fina tändsticksaskarna från Mona med familj.... vi fick också Blekinge-boken med massa fina bilder från hela Blekinge...vilket tjejerna här tyckte var jättekul att se. Vid det här laget vill de nog träffa en varsin svensk man och flytta till Sverige :-) De är ju lite blinda med för en av tjejerna viskade till mig häromdagen att hon tyckte Jimmy såg ut som Rocky..... ska se om vi inte kan få in synkontroll i förmånspaketet till personalen ;-)



Tycker ni han ser ut som Rocky???!!



Naala roade sig med att käka upp allt paketpapper....



På kvällen satt barnen och byggde ihop sitt starwarslego medan vi vuxna hade lite partaj, Jimmy var dj så vi lyssnade på dansband hela kvällen....



O buggade lite :-)



När vi hade stängt igår på juldagen så tog vi mopparna allihop och begav oss långt ner på ön till en strand som heter Kantiang Beach.



Där satte vi oss på en restaurang vid havet....



Anette och Tora....



Jimmy o Kristoffer diskuterade deras kommande dyk-utflykt...


Kantiang var en mysig strand....




Senare på kvällen åkte vi hem till vår strand och några av oss tog massage medan andra bara slappade  o tittade på solnedgången.... en bra dag!


Kram på er alla, vi hörs igen!

Kommentera inlägget!





Från oss alla......till er alla.....en riktigt god jul!!















Kommentera inlägget!





Sol och värme.... vilken kontrast :-)


Dagarna bara springer iväg och helt plötsligt sitter jag här ....dan före dan..... Just nu sitter jag här vid datorn, Jens sitter några meter bort o snackar med Jimmy o Nettan i baren.... Jamie sitter bredvid och lyssnar med öron stora som grytlock. Naala ligger under min stol och sover. För en timme sedan var jag och tog en massage, det får mig alltid harmonisk och lycklig :-)


En vy från Long Beach häromdagen...




Naala följde med till stranden o mös hon me, vi över för fullt med att ha henne lös nu.




Tröttnar aldrig på dessa solnedgångar....



Det är jättekul nu när vi har familjebesök, det blir många skratt. Jimmy o gänget har haft fullt upp hela veckan med att åka runt och upptäcka Koh Lantas stränder och byar..... de älskar att köra runt på mopparna.



Oliver.... han lyckas alltid sätta på sig byxorna på fel håll....ALLTID :-)



Jamie och Oliver är självklart jätteglada att ha morbror här....



Det var skulavslutning för Jamie härom dagen och det var vädligt juligt...... alla (inklusive vi föräldrar) fick en varsin tomteluva när vi kom. Det var uppträden och sång och sedan fikamingen efter det.



Dans runt granen..... i solskenet :-)



Här gör de raketen..... vilken tur att jag hade fullt upp med att fota :-)



Här ber Jens Oliver för 50:e gången att ta på sig lite kläder, han är ju en riktig nakenfis och vill aldrig ha kläder på sig...



Ilse svängde förbi härom dagen igen..... vi satt o snackade en stund och Cedrik stannade också till..



Jimmy, Nettan och Johan sitter o surfar lite efter frukosten...



Mamma tog sitt vanliga morgondopp....



Pressa pressa pressa!



Här sitter alla grabbarna vid piren och väntar på att Kristoffer och Isabelle ska anlända med färjan från Phuket idag....de var efterlängtade.






Jamie tog kort på den här söta båten.


Nu ska jag slå in sista klappen till barnen, när de somnat ska jag lägga en varsin i deras sängar enligt traditionen :-)......det är allt lite mysigt med jul! Imorgon stänger vi restaurangen kl 14 och sedan ska vi bara umgås och äta julmiddag tillsammans med familjen. Vi har fått tag på en stor julskinka som vi ska griljera, och Jens har rullat en massa köttbullar idag...... sedan har han bakat ett helt underbart gott vörtbröd, ska bli så gott med en riktig skinkmacka imon med senap :-)

Godnatt alla vänner och god jul i stugan!

Kramar Caroline

Kommentera inlägget!





La familia ;-)


Hallooo!


Vi piffade upp och gjorde bunge 7 så fin vi kunde innan Jimmy o Anette kom... det blev riktigt bra tycker vi :-) Nymålat tak (eftersom det var orange efter att termit-mannen var här) och lite nya lampor o piff piff! Utanför lite växter och snäckor.



Vi hann även fixa lite med bunge 8, vi målade en vägg, hängde upp lite snäckor och köpte lite piff hit också. Här bor just nu morbror Ola och om drygt en vecka ska Corrina och Anders bo här, längtar efter dem :-)



I Johans och Lisas rum gjorde vi vårt bästa för att jaga ut en groda som envist ville vara kvar.... det gick sådär.... när de anlände så satt grodan på kudden och väntade på dem :-)



Första dagen satt vi o slappade vid poolen en stund. De kollade in stranden och senare på kvällen gjorde vi Saladan :-)



Det gick några Chang första dagen :-)




Igårkväll åt vi gott på en restaurang inne i Saladan.... och vi hann även kolla in shoppingen.



När vi kom hem så var Oliver lyrisk eftersom tomten hade lämnat lite julgodis till honom (tack Els-Mari!)



Idag på morgonen satt jag och barnen som vanligt o åt frukost och tittade på film, det är mys det!



Idag har gänget varit på stranden och lapat sol. Nu ikväll så hyrde de sig en varsin hoj och åkte in till Saladan.



Titta och njut ;-)



Jag och Jens har tagit hand om våra gäster, vi är ju fullbokade nu. Och sedan kom Ilse på besök också (förra ägaren till Papillon), alltid lika kul och träffa henne!



Lite julmys har vi här på Papillon nu också för Jimmy o Nettan hade väskan full med saker som Corrina hade fixat, tack snälla! Och tack Mona för julkorten till oss och mamma, vad vore väl en jul utan dina fina kort!
Vi fick också massor av julklappar från både fam Engvall och Grönqvist så barnen lär inte bli missnöjda i år, tack snälla allihop!


Snart dax att krypa ner, vi hörs snart igen!

Kram Caroline

Kommentera inlägget!





Nu kommer vår familj !! :-)


Ikväll kommer min bror och morbror med familjer, ska bli så himla kul!! De blir kvar nästan en månad. De som kommer är: Min bror Jimmy och hans Anette....deras son Johan med flickvän Lisa....min morbror Ola med sin flickvän och hans dotter (min kusin) Tora. Om en vecka kommer även Jimmys andra son Kristoffer hit med sin flickvän men de stannar några dagar i Phuket först.

Barnen längtar ju ihjäl sig, de planerar ju hur de ska lura morbror Jimmy på olika sätt (väldigt poppis, Jamie har visst hittat en grej som ser ut som tuggummi-paket men när man tar ett tuggummi så får man en elektrisk stöt, he he).

Vi har skickat en chaufför till Phuket flygplats för att möta dem idag och vi har även gjort en skylt som chauffören ska möta dem med så att de hittar rätt:


Vi är väldigt lättroade här i Thailand, vi hade väldigt roligt när vi skrev den här :-)

Vad händer annars då?.... Jag kan inte röra mig idag för jag körde mitt andra träningspass med min tränare igår och det var inte nådigt....AJ!! Jamie och mormor var som vanligt ute på äventyr imorse medan jag och Oliver låg o slappade i bungen o tittade på Rudolf med röda mulen. Vi är fullbokade nu så det är också en del att göra med alla gäster, precis nu blev jag avbruten i bloggandet för att det kom två gäster och ville checka in, då visade jag dem till rummet och gav dem alla information. Barnen leker i poolen och Jens byter en lampa i en av bungarna...men han kom precis tillbaka för att kolla upp en orm som han precis såg på en av trädgårdsstolarna....det var en ofarklig grön trädorm så det är lugnt :-) Snart ska Jens och grabbarna åka in till Saladan o köpa en liten leksak, de får köpa en liten sak var varannan lördag och det är dags idag.

Vi har pysslat mycket i trädgården sista dagarna, planterat en massa fina orkideer och satt upp ormnät runt hela tomten för att säkra stället. Jens och Loh har renat våra vattentankar lite och satt upp nytt nät ovanför så det inte kommer in löv och annat skit.


Naala växer och frodas, vi var och gav henne en ny vaccination idag på hundcentrat.



Idag kom Loh med en kattunge, det är hans och han ska ta med den hem på kvällarna men den kommer vara här på dagarna och den är sååå söt :-) Oliver bytte genast bästis, Naala betydde helt plötsligt ingenting....men det går nog över.



Här byggs det och fixas!



Här hamnade några orkideer....



och här några till :-)

Kram på er alla!

/ Caroline

Kommentera inlägget!





Sankta Lucia på stranden...


Igår var vi med om ett annorlunda lucia-firande. Det är inte varje dag man hör barnen sjunka julsånger medan vågarna rullar in från havet :-)



Alla föräldrar samlades på stranden precis innan mörkret föll....



Sedan kom alla barnen intågande, Jamie och hans klasskamrater satt i en båt.



Jamie och de andra tomtarna hade ett eget litet nummer....



Efter halva uppträdet fick Oliver nog i publiken och deklarerade att han också tänkte stå där uppe och sjunga...det gick inte att hindra honom :-)


Vi har det rätt lugnt just nu så vi sätter igång lite nya projekt, idag började vi spåna på hur vi kan tillverka lampor att hänga i trädgården med hjälp av tyg och tomma innerplastkrukor....blir nog bra när det är klart :-)



Detta satte igång Jamies kreativa sida och han började tillverka en stjärna av tyg...


Nu ikväll sitter jag här i restaurangen o lyssnar på lite julmusik o bloggar. Har pratat med Corrina en stund i telefonen, hon längtar till värmen nu :-) Jens sitter i bungen o tittar på film med barnen, de ska snart sova.

Imorgon ska jag träna efter att jag lämnat Jamie i skolan tänkte jag.... om jag kan gå vill säga för jag tränade ju första passet med min personliga träningscoach häromdagen och det var det värsta passet jag upplevt (kvinnlig coach tyvärr Sara, jag inser ju nu att jag inte riktigt tänkte till där :-)Sedan ska jag måla en vägg i en av bungarna och sedan ska jag o mamma färdigställa Jimmys bunge eftersom de kommer på lördag, taket är nymålat där så vi ska städa och göra lite fint. Sedan blir det väl ett besök till veterinären, dags för en vaccination av Naala..... är lite sugen på att ta med en kattunge hem också, några vänner till oss som bor här på Lanta sa att det är bra att ha katter för de tar hand om tusenfotingar och skorpioner.... tycker jag låter bra. Jens är tveksam dock, han är rädd att det kommer lukta, att katten pinkar överallt.... det tror jag verkligen inte, hur gör alla andra som har katt?? vi vår väl se hur det blir.

Kram på er alla, hoppas ni har det bra hemma i julstöket!

/ Caroline

Kommentera inlägget!





Ssssssssssssssssssssssnake!!! :-)


Ho ho ho..... snart är det jul. Helt sjukt vad tiden går fort nu, det är ju bara 12 dagar kvar! Dags att börja fundera på julklappar till barnen antar jag :-)

Här är allt bra, vi har åter igen en dipp så endast 3 bungar är upptagna just nu. Många på Lanta säger att det är värsta året på länge, att det är så lite folk.... men vi har ju inget att jämföra med så det är svårt att säga hur det har påverkat oss.

Iallafall är det orm-år. Det har regnat mycket och därför har ormarna frodats vilket inte alls är kul. Vi har haft ett gäng på sistone och även om ormar är väldigt skygga varelser som flyr så fort de kan så blir jag ändå nojjig..... framför allt tänker vi ju på barnen. Igår när vår nya tjej Naa gick förbi ett ihåligt stenröse med växter i så fick hon syn på en svart orm som låg där och sov. Hon larmade direkt och några ur personalen försökte ta den (få bort den eller döda den) men den ringlade in i håligheterna i stenröset. Eftersom det var en giftorm fick vi kalla kårar, vi går ju förbi där varje dag...usch. I allafall så försökte vi röka ut ormen, vår städerska stod med en egentillverkad ormfångare (en stav med en lina som hon drar åt :-) men ormen kom inte ut hur mycket vi än eldade på. Till sist fick vi ringa de som har ormfarmen längre ner på ön och de kunde tack o lov komma hit....de eldade på i över en timme och stack med pinnar i varenda hålighet innan den till sist gav sig och kom ut. Skööööönt!! De gick även igenom resten av vår resort utan att hitta några fler och efter det så visade de oss hur vi "ormsäkrar" Papillon....vilket vi nu har påbörjat. Vi har köpt fisknät som ska grävas ner runt hela stället och vi klipper ner varenda liten tuva samt eldar upp massor av trä och löv just nu.

Vad har mer hänt då?? Tja...jag ser ut som en fläskpadda insåg jag när jag såg ett kort på mig själv igår, det var faktiskt riktigt hemskt. Medan resten av familjen går ner i vikt här i Thailand så går jag av någon anledning upp i samma takt. Det var bara att ta tag i att så imorse var jag ute o joggade 40 minuter och från och med i morgon har jag en personlig tränare som ska träna med mig 2-3 gånger i veckan och även coacha mig vad det gäller kosten. Hon är väldigt duktig enligt några vänner som går hos henne så det ska bli jättekul faktiskt, jag har aldrig haft en personlig träningscoach.

Naa, den nya tjejen som skulle jobba tillfälligt hos oss i 2 veckor har vi nu anställt i stället.... hon är helt underbar och jätteduktig så vi kunde helt enkelt inte släppa henne. Hon ska hjälpa till med allt möjligt.

Idag fick vi ännu en super-review på Trip-advisor.... så vi svävade på moln där ett tag :-)



Här grävde vi lite bland gamla julsaker som vi hittade i förrådet.... Passar ju bra eftersom Jamie ska vara tomte imorgon ï Luciatåget.



Häromdagen var vi på stranden hela förmiddagen och åkte omkring i Jamies gummibåt..... eller rättare sagt så åkte barnen omkring medan jag tvingades vara haj som anföll dem :-)



Oliver älskar att "surfa" på sin bräda vid strandkanten, han ramlar hela tiden och skrattar sedan åt sig själv.



Här börjar vår ormjakt....



O här tar killarna från ormfarmen över och fortsätter elda....



Till slut kom den rackaren ut :-) Det är en dödlig giftorm men alla dör inte, vissa blir bara förlamade :-) Vi läste någonstans att den dras mest till vissa blodgrupper..... man kan ju hoppas att man tillhör "rätt" grupp.



Jamie är som vanligt väldigt modig! Båda barnen kände på ormen.... vi försöker lära dem så mycket som möjligt om hur ormar fungerar och var de brukar gömma sig...vad de ska göra om de möter en orm osv.



Här eldar vi nu för fullt upp allt som eventuellt kan dölja en orm....



Här är Naa..... som förhoppningsvis kommer stanna länge hos oss. Hon bor på andra sidan ön med sin pojkvän. Hon har en vuxen son som går på universitet i Bangkok.



Rosor ser man nästan aldrig på Koh Lanta, det är för svårt att få dem att växa i det här torra klimatet..... men Naa har iallafall lyckats i sin egen trädgård och idag gav hon den här till oss och tackade för att vi gett henne ett jobb..... (som jag sa, hon är en underbar :-)

Nehe.... nu ska jag ner till bungen och äta en morot..... jippi.

Kram på er alla och glad Lucia :-)


Kommentera inlägget!





December på Lanta....


Sista dagarna har varit bra tycker jag. Vi har mycket nöjda gäster och då blir man ju varm om hjärtat :-) Två gäster i restaurangen senaste tiden har sagt att de tycker vi har den godaste maten på Koh Lanta....jättekul att höra. Sedan har vi fått ett inlägg på Tripadvisor, 5 av 5 möjliga :-) Dessutom så har vi haft många kunder nu som valt att stanna längre än planerat bara för att de trivs så bra.... exempelvis Lorna och Dan från England som är ute på en jorden runt resa...de har inte stannat längre än 5 dagar på något ställe under 7 månader förrän nu....de ändrade sina planer och valde att stanna kvar här 2 veckor...det ni!! Hur gott känns inte det?? :-)

Ingen julkänsla har infunnit sig ännu... vi har försökt att pynta lite men det gick så där...barnen öppnar sin bamsekalender och sina chokladkalendrar varje dag och tittar en del på juldisney....sen så övar Jamie o resten av klassen på Luciasånger nu så lite jul är det väl ändå. MEN så kom det ett paket från Elsmari igår med massa svenska specialiteter...Jens hade också bett henne skicka med pepparkakor och julmust (essens) till mig så nu älskar jag min man igen :-) Tack Elsmari för paketet!


mmmm, Mor Annas pepparkakor, min favis! Sen är det julmust i mineralvattensflaskan bakom mjölken, vi bara häller essens i vattnet o det blir väldigt gott. Inte exakt som Apotekarnas men dock :-)



Det är till att vara lat :-)



Ibland har vi det riktigt lugnt i restaurangen... då blir det mest att vi sitter o babblar. Av någon anledning kommer alltid gästerna samtidigt och då är det jättestressigt....sen blir det kav lugnt. Då slänger jag mig ofta i hängmattan, sjukt skönt med hängmattor tycker jag!



Vi har kommit efter lite i trädgården på sistone, vi har haft mycket annat. Därför tog vi chansen och anställde en tjej som kom förbi igår tillfälligt för att göra fint. Hon ska vara här 2 veckor sedan får vi se. Hon verkar dock hur bra som helst så egentligen skulle vi vilja ha kvar henne (men då får vi ju skicka vår ordinarie och det har jag inte hjärta till). Han är inte jätteduktig i trädgården men han är bra på mycket annat, i köket exempelvis.



Loh och Min :-) som för övrigt fick eld i baken när jag anställde den nya tjejen, har aldrig sett dem jobba så hårt. Kanske blev lite oroliga att de skulle bli utbytta.



Brödbak idag igen.... Jens lär tjejerna och de blir bättre o bättre.



Idag åkte Guido och Tina hem, våra underbara gäster som bott här i över tre veckor. Vi kommer sakna dem!


Några av våra gäster som bestämt sig för att gå på lina :-)




Imorse ställde jag klockan på 6.30, det är så härligt på stranden då....


Öde och vackert...


Några av hundarna som bor på stranden...


Mitt favoritställe längst ner i söder på Long Beach, tycker det är fint när det är stenigt.


En kompis jag träffade på vägen...


En strandad haj..... om man har bra fantasi :-)


En skön snubbe som som tog en paus på stranden o kanske rökte en braja...vad vet jag :-)


Jag föll lite för den söta thai-gubben till höger.....han gick länge fram o tillbaks i vattnet o fiskade...


På vägen tillbaka kom mamma gående...då var hon ute på sin morgonpromenix...


De här sötisarna möter oss varje gång vi går ner på stranden, de bor bara 30 meter ifrån oss.


Ingången till vår bakdörr....något tattig men vi hinner inte ta tag i det just nu. Skylten har klätt in i gladpack eftersom färgen började regna bort :-)...........men vi är ju faktiskt i Thailand....det är inte direkt så att man har någon press på sig att allt måste vara perfekt :-)


Nästa vecka kommer Jimmy o gänget ner....ska bli så himla kul!! De ska stanna en hel månad :-)




Kommentera inlägget!





Länge leve kungen!...och kärleken :-)


Hej hej :-)

Igår var det kungens födelsedag här i Thailand. Ni fattar inte hur stort det är här! Allt statligt stänger och det får inte serveras alkohol. Allt tas på största allvar, man ska klä sig i gult eller rött och man måste självklart ställa ut podium utanför alla ställen med bilder, ljus och vackra skålar för att visa hur mycket man tycker om kungen. Blev dock lite jobbigt för oss eftersom närmsta grannen är ett elbolag som tydligen hade hur mycket pengar som helst...de hade ett podium som inte var av denna värld med böljande sidentyg, glitter och guld. Sedan övade hela personalen genom att ställa upp sig på led varje dag i en vecka och sjunga nationalsången. Vi gjorde vårt bästa för att inte vara den tattiga grannen, vi köpte nya foton, satte ut ett bord vid vägen med blommor, foton och ljuslyktor...... vi ställde dock inte upp oss och sjöng nationalsången :-)

Vi är fullbokade just nu på Papillon..... det är vi glada för eftersom vi fått höra att många har problem efter alla avbokningar från Europa pga översvämmningarna i Bangkok. Folk tror tydligen att vi har problem även på Lanta men vi är inte påverkade ett dugg bortsett från att vi får vänta på vissa leveranser.

Sista dagarna har varit stressiga som attan.... igår målade jag väggar i en av bungarna tills efter midnatt för att hinna få klar den tills idag när nya gäster skulle flytta in. Vi råkade ut för bekymmer då en av bungarna blev väldigt termitangripen.... det är ju vanligt här men det var så mycket att vi fick ta hit en som "sanerade" och målade hela bungen med ett termitmedel. Det här medlet visade sig dock vara orange.... och det gick inte att måla över för all färg bara rinner av. Vi insåg detta när Loh och Min hade målat taket 4 gånger o det fortfarande var orange. Då bestämde vi att sätta nytt tak istället och tog hit hantverkare eftersom vi inte hinner själva just nu. Hantverkarna var ju som vanligt helt jäkla kassa....så kassa att man blir förbannad. Så det slutade med att vi fick slita ner det igen och måla så gott det gick....halva natten..... sen får vi helt enkelt vänta tills nuvarande gäster har flyttat ut innan vi kan sätta nytt innertak. Är det något vi har lärt oss här nere är att det finns knappt inga hantverkare som kan någonting.... de säger att de kan allt men i själva verket har de inte en aning om vad de håller på med...... hädanefter måste vi göra allt själva för man får ändå göra om allt. Det enda de hittills klarat av är att plocka ner cocosnötter och gräva avloppshål i marken, allt annat har vi fått göra om efteråt.

Stressigt ja..... men väldigt varierande jobb. Kunde aldrig tro hur mycket olika arbetsuppgifter man har som hotellägare.... vi gör ju alla saker som ett stort företag gör men eftersom vi är små så sköter vi allt själva. Väldigt roligt men också väldigt mentalt utmattande att hålla allt i huvudet. Den absolut största utmaningen har varit att jobba ihop med Jens... de säger att det som inte dödar en gör en starkare..... i så fall kommer vi ha den starkaste relationen i världen efter det här :-) Det är otroligt jobbigt att arbeta ihop med sin man.... vi tycker olika om precis allt och vi måste ta massor av beslut varje dag. Vissa dagar har jag bara tänkt: - Tilltalar han mig en gång till så måste jag slå till honom. Och efter vad jag har förstått så har han kännt precis likadant :-) Problemet är att alla arbetsuppgifter går i varandra här så det är inte så enkelt att vi kan säga: du är ansvarig för det här och du är ansvarig för det här.... allt hör samman och alla beslut påverkar hela företaget. Vi försöker hitta lösningar för att arbeta bättre ihop hela tiden och förhoppningsvis blir det snart lättare.... det borde det bli efter alla krissamtal vi har haft senaste tiden!


Vi har numera två hundar... båda heter Naala och båda äter hundmat..... har fått tvinga Oliver att spotta flera gånger nu....i hans värld är det absolut inte på låtsas, han ÄR en hund!



Naala har för övrigt förvandlats från en rädd liten krake till en lekfullt monster som styr hela familjen. Hon sover i vår säng också.



Jamie och Olivers nya leksak....har dock bestämt att den endast är till för havet nu, vår pool är för liten.



Ning och Naala....




Här färgar tjejerna håret på varandra.... svart ska bli ljusare.



I söndags på vår lediga kväll kände vi inte för att åka iväg så vi tog en bakdag istället. Vi åkte o köpte saffran för en förmögenhet som inte smakade någonting...så det slutade med att vi gjorde kanelbullar istället...med russin...det var gott det med. Sen gick vi ner på stranden och åt dem vid havet....



Sen satte vi oss och åt middag på Klapa Klum...



Hej för idag....nu ska vi upp o käka middag i restaurangen.

Kram allihop!

//Caroline

Kommentera inlägget!





Vi välkomnar Naala!!


Hej på er!

Igår så var jag och Oliver på Animal welfare center för att gosa lite med katterna, Oliver är ju som ni förstår galen i alla djur :-) I vilket fall så är vi ju väldigt välkända där nu sedan Chilli plus att de flesta av volentärerna och veterinärerna där brukar vara på Papillon o äta. De tycker ju att vi egentligen borde ha massor av hundar och katter på Papillon...så klart.... eftersom vi har en stor trädgård och de vet ju att vi är väldigt förtjusta i djur och att vi tar god hand om dem. Därför slängde de sig på oss nu och vädjade att vi skulle ta hand om en valp.... jag var ju inte speciellt svårövertalad för vi längtar ju efter en hund igen och Jens vill att vi tar en valp den här gången som vi kan lära upp från början. Det är ju liksom lättare när de inte har så mycket i ryggsäcken.

En thaifamilj i Saladan hade 6 små valpar som behöver nya hem och Animal welfare har inte plats för mer än 3....resten måste de lämna kvar hos den här familjen som verkligen inte borde ha hundar. Dels för att de inte tar hand om dem och dels för att de inte verkade gilla hundar. Jag och Oliver var där idag och tittade på valparna som var strykrädda och fulla med loppor.....några var jättesmala och en hade ett skadat ben....usch, jag ville ju ta med mig allihop..... men som tur är finns ju Jens som är en stoppkloss :-)

Det slutade iallafall med att vi en timme senare hade en liten flicka hos oss som vi har döpt till Naala. Hon har sprayats med avlusningsmedel idag så vi har plockat de små asen hela dagen...nu börjar de ta slut tack och lov.

Naala var rädd och ledsen i början med efter mycket kel idag så har självförtroendet stärkts och hon börjar tuffa till sig. Hon har till och med börjat ta sig ton, hon skällde när det kom in en annan hund på resorten :-) Hon börjar också redan bli lekfull.
















Naala sover självklart i vår bunge..... Oliver släpper henne inte en sekund med blicken. Man får hålla lite koll på honom så han inte kramar ihjäl henne men han är faktiskt väldigt försiktig och duktig med hundar.

Ikväll har vår extrahjälp i köket börjat och det är såå skönt.... Jens och jag har kunnat äta middag ihop i lugn och ro, vi har faktiskt inte gjort någonting ikväll, Ning, Weiw och Loh sköter allt jättebra själva.....YES!! Det var ju så här vi ville ha det. I värsta högsäsong lär vi nog få hjälpa till men vi ska iallafall inte behöva jobba ihjäl oss. Just nu ligger Jens nere i bungen och kollar på film och när jag har räknat kassan ska jag göra honom sällskap :-)

Kram på er alla!

/Caroline

Kommentera inlägget!