Så är det då ÄNTLIGEN första advent!!


Har längtat såå efter detta :-) Dels för att jag älskar julen o dels för att nu är det bara en månad kvar tills vi åker.
Livet blir så mycket mer underbart när man får sätta upp adventsbelysningen och annat myspyssel hemma. Bäst av allt är att få sätta upp vår alldeles speciella disneygran som Jamie o Oliver fått av mamma. Det är en handtillverkad vacker gran från Bradford med alla disneyfigurer på, den spelar musik och figurerna på dansar, tåget går runt runt o tomten med renarna på toppen åker också runt :-)



Jag fuskade i år o satte upp allt i veckan trots att jag själv alltid skäller på folk som fuskar, he he.

Ser fram emot 1 december när vi får ge barnen deras adventskalendrar. Jamie ska få en leksakskalender från Star Wars och Oliver en från Pet Shop med en massa små djurfigurer. Vet dock inte hur Oliver kommer reagera när han inte får öppna alla luckorna samma dag,,,blir väl några utbrott innan han vant sig :-) Sedan måste de självklart få en varsin chokladkalender också, vad vore väl julen utan dem??!!

Idag ska jag åka till Ljungby o träffa mina underbara vänner, vi ska bara mysa, dricka vin o sitta o skratta.

Kram på er alla och happy advent!

Kommentera inlägget!





Det är måndag......


o jag har verkligen ingenting positivt att skriva så jag lägger in lite bilder på våra godingar istället :-)

Gosingarna







Killarna i badet

Kommentera inlägget!





Livet här o nu....


Jaha, då var snart denna helgen slut....alldeles för fort som vanligt :-). Vi har hunnit med mycket faktiskt så det känns bra, vi har hunnit umgås med familj o vänner, vi har hunnit byta ytterdörr (eller Jens o Mattias har gjort det, Jens tycker inte om när jag skriver vi om någon han har gjort :-)

Nu är det 4 arbetsveckor kvar... tick tack tick tack :-) Vi har suttit borta hos Sara o Mattias idag o planerat vad vi ska ha med oss. Ska vi packa en resekaffebryggare, snabbkaffe eller filter o malet kaffe?? Ja det är ju den svåra I-landsfrågan som måste lösas, ha ha. Självklart gick ju Aftonbladet ut idag med STORA VARNINGAR om alla som dör av brännmaneter i Thailand också..precis som om det var nåt nytt. Risken att dö i taxin på väg till hotellet är betydligt större o när man väl läste artikeln som sa att resebolagen gick ut o varnade resenärerna betydde egentligen att fritidsresor hade skrivit in det i sin informationspärm eftersom det inte funnits med där tidigare. Men men..lite nojjig blir man ju ändå så vi kommer vara noga med att ha med oss vinäger till stranden ifall olyckan är framme.

Igår tittade vi på tredje delen av Twilight, Eclipse.....ohhh så bra den var!!! Bäst hittills!

Mamma har precis varit här o vi satt o planerade när hon ska gå i pension, hon fyller ju 65 nästa år...vad hände??? Känns jättemärkligt att mamma är så gammal så det är dags för pension! Innebär det att vi är medelålders nu då??? Nääääää :-) Men mamma har lovat att leva tills hon är 100 o när jag var liten bestämde vi att jag skulle leva tills jag var 70 o då kunde vi dö samtidigt så att vi slapp vara utan varandra. Hmmm men nu har ju jag Jamie o Oliver, så nu vill jag leva tills jag blir 100 för att få njuta av dem. Tror nog det är ok för mamma, hon får bara vänta in mig några år på andra sidan, det finns ju ändå inget tidsbegrepp där sägs det :-)

Imorgon är det ny vecka o nya utmaningar. Jag älskar mitt jobb o där händer så mycket nu så veckan kommer bara springa iväg. O på fredag åker jag ensam till Ljungby o ska träffa tjejerna. Vi ska sitta inlåsta hos Helena o bara skratta o dricka vin ett helt dygn, ska bli underbart!



Jag o mamsen

Kommentera inlägget!





Hur orkar alla som inte har en Thailandsresa att se fram emot??!!


Uch vilken stressig tillvara de flesta av oss lever i. Livet går i ett i ett i ett hela tiden. Det är mycket på jobbet, mycket hemma, mycket med barnen. Sedan stupar man i säng o väcks av en signal kl 5.45 igen. Sedan kommer helgen o då ska man hinna allt det där man inte hunnit i veckan som att tvätta, städa, handla, gratulera de som fyllt år, köra fram o tillbaka på barnens aktiviteter.

Vi kan hela tiden trösta oss med att snart är vi lediga i 3 månader tillsammans, snart sitter vi med en paraplydrink i handen o tittar ut över vattnet. Men hur gör alla människor som inte har något sådant att se fram emot? Livet blir ju liksom bara en enda lång stress. Ska det verkligen vara så?? Nästa år sitter ju vi också i den sitsen o det känns inte alls kul. Men tyvärr kan man ju inte åka på långsemester varje år. När ska man hinna ha lite kvalitetstid, hinna njuta av barnens tokigheter istället för att bli irriterad, när ska man hinna vara romantisk med sin partner? Det finns ju för sjutton inte ens på kartan nu! Nja,,det här får vi nog fundera över....kanske får göra nåt radikalt o flytta till ett land där livet levs lite långsammare :-)

Eller så sitter nyckeln ännu en gång i att leva i nuet o njuta av de små stunderna. Som imorse när jag väckte Oliver o han var så där kramig o gosig som bara en trollunge kan vara. Han var som en liten koalabjörn o bara skrattade o luktade så där gott som bara Oliver kan göra...jag njöt av varje sekund :-)

Synd bara att det inte finns mer tid till de där ögonblicken...det måste ju ändå vara det som är meningen med livet liksom.

Kommentera inlägget!





Tiden bara rusar iväg men ändå känns det som om det är evigheter kvar...


Leva i nuet...inte mycket :-) Hur gärna vi än vill njuta av varje sekund så drömmer vi ändå bara oss bort till Thailand hela tiden. Allt vi pratar om och gör har liksom med Thailand att göra. Vardagssysslorna består mycket av att planera för att vi ska vara borta länge, t ex köpa in väskor, ringa runt till försäkringsbolag, banker etc för att allt ska vara under kontroll. Sedan måste man kontakta typ Radiotjänst, bokklubbar, bredbandsbolag, telefoni, sophämtning osv osv. På helgerna är det simskolan som gäller så att Jamie hinner lära sig simma nu när han ska bada i havet i 3 månader.

Något som känns fantastiskt är att vi har hittat en familj som ska ta hand om Milton medan vi är iväg. En riktigt bra familj också, vänner till syster Mona. Milton kommer bli så bortskämd att han aldrig vill komma hem igen :-)

Allt bara flyter som smäck just nu, allt löser sig liksom. Jag har fått jobb, mitt drömjobb dessutom, jag stormtrivs! Känns så skönt att veta under hela Thailandsresan att jag har ett jobb som väntar här hemma...och en riktig lön!! Det är man ju inte bortskämd med :-) På Jens jobb verkar allt lösa sig med vikarie oxå. Sedan är det andra småsaker som också går i lås. När vi flyger ner så har vi bokat en anslutning i Bangkok som redan är betald o klar. Problemet är bara att det är för kort bytestid i Bangkok så det är inte säkert vi hinner med det flyget o det är sista flighten den dagen. Då helt plötsligt i veckan så får vi ett meddelande att den flighten har blivit senarelagd så nu är det problemet oxå borta, snacka om tur! Någon däruppe säger till oss att vi är på rätt väg :-)

Nu ska barnen i säng o vi ska slänga oss på soffan....o efter 5 minuter kommer vi sänka ljudet på tv:n o börja prata om Thailand igen...som vanligt :-)




Mitt o Jens fotavtryck i sanden på Similan-öarna. Hann precis ta kortet innan vattnet sköljde bort spåren.

Kommentera inlägget!





Detta är vår favvis-låt just nu :-))


Kommentera inlägget!





Första etappen av vår resa...Koh Lanta.


Snart ett år sedan vi började planera vår långresa. Trots att vi vetat om det så länge, är det svårt att verkligen greppa att vi ska vara borta i 3 hela månader o bara njuta. Snacka om once in a lifetime! Vi talar ofta om hur det kommer kännas första dagen när vi har ställt in väskorna i vår bungalow och inser att shit....3 månader utan några måsten och utan några tider att passa. Hur kommer det att kännas??

Vi kommer börja på Koh Lanta och där ska vi bo på ett litet mysigt ställe med ett 20-tal bungalows mitt på Klong Dao stranden. Banana Garden Home heter det och drivs av en fantastisk kvinna vid namn Annie. Vi hittade stället via Tripadvisor, det hade fått 49 5:or och 2 4:or. Ingen som har bott där har något negativt att skriva utan är helt lyriska. Man blir nästan tårögd när man läser omdömena. Trots att det bara är en enkel träbunge på ca 20 kvm så valde vi (Jens) detta stället framför många andra. Jens kommer ligga risigt till om det inte stämmer :-)

Utanför Banana Garden på stranden ligger där tydligen en jättemysig bar som många kommer till, "Paz Bar". Indianen som äger den är tydligen en riktig karaktär som har eldshower o sånt på kvällarna.

                                

Bungalown på Banana Garden

Så här kommer vi bo på Banana... :-)

Paz Bar



Paz i egen hög person :-)

 

Här på Koh Lanta stannar vi i 5 veckor. Vi åker ner med samma flyg som Jimmy, Hanna o barnen. Jamie o Oliver kommer älska att få tillbringa så mycket tid med sina kusiner Julia och Lova. Jimmy och Hanna kommer stanna 3 månader på Koh Lanta, barnen ska gå i skolan där. De ska bo på ett ställe i närheten av oss, så vi kommer umgås mycket. Ska bli superkul för vi trivs så himla bra med dem.

Efter ca 3 veckor så kommer Sara o Mattias ner till Koh Lanta. De stannar i 2 månader så vi åker hem samtidigt. De ska gifta sig på Koh Lanta...ska bli riktigt härligt att få gå på bröllop i Thailand :-) När jag o Jens gifte oss på Koh Samui så var ju vi i mittpunkten och hade fullt upp med att "gifta oss". Men nu får vi se ett bröllop från andra sidan och det ska bli spännande. I samband med bröllopet kommer det bli fullt hus på Koh Lanta eftersom vänner och familj kommer dit. Från vår släkt blir det iallafall Anna o Magnus, Monica o Rolle. Hela Mattias familj och även vänner till brudparet. Kommer bli hur kul som helst.

Under tiden vi stannar på Koh Lanta så kommer vi hinna göra många fina utflykter. Vi är sugna på öarna nedanför Lanta, exempelvis Koh Ngai och Koh Mook. På Koh Mook finns bland annat en cool grotta som man simmar in i där det finns en gömd lagun.





Lagunen som du kommer till när du simmat genom grottan.



Här är en bild från härliga Koh Ngai...


Slut för idag, tack för idag...vi ses imorgon, ha det så bra :-)

        

Kommentera inlägget!





55 dagar kvar...jiieehaaa!


Då testar vi för första gången att blogga! Elsa har skapat denna superfina bloggen till oss. Den har vi tänkt använda under vår kommande Thailandsresa så att alla som vill kan följa oss..om det nu finns någon som vill det :-)

Kommentera inlägget!





Välkommen till vår nya blogg!


.

Kommentera inlägget!