Nu är vi alla elever......


Sawas dee kah!
 
Nu har vi precis haft vår första thai-lektion och det var jättekul! Sharon, en tjej som är svensk/thai bor här nere och arbetar på Lilla Svenska Skolan..... hon ger oss privatlektioner nu en gång i veckan. Jamie har ju även henne som språklärare i skolan så han känner henne väl. Jättegullig tjej, hon kommer hem till oss en timme åt gången o undervisar hela familjen... främst mig o Jens men barnen också när de känner för det.
 
Idag har vi lärt oss till exempel:
 
Räkna till 100....
Sawas dee kah - Hej
Khun Sabai dee mai kah? - Hur mår du?
Chan Sabai dee kah - Jag mår bra
Chan mai Sabai kah - Jag mår inte bra
Sabai Sabai - Det är lugnt (slang)
Khun chu arai kah? - Vad heter du?
Chan chu Caroline kah - Jag heter Caroline
Khun ah-yu taorai kah? - Hur gammal är du?
Chan ah-yu taorai samziphock bpee kah - jag är 36 år
Anni taorai kah? - Vad kostar den här?
Chai - Ja
Mai chai - Nej
Pop gan mai - Vi ses!
 
Vi kunde redan det mesta av det här men idag fick vi lära oss att uttala det rätt och sedan fick vi veta vad orden betyder exakt..... de vänder ju på det mesta så de säger verbet sist. Som ex :
Khun chu arai =  Du heter vad?
Khun ah-yu taorai = Du ålder hur mycket?
 
Himla intressant.... sedan fick vi lära oss att om vi utalar siffran 7 fel så betyder det "att ha sex" i stället. Att räkna är hyfsat enkelt, har man lärt sig att räkna till 20 så kan man även räkna till 100, det är hyfsat logiskt.
 
Problemet är att thaiarna pratar så himla otydligt...precis som vi svenskar gör. Vi drar ju ihop ord och skippar ändelser ibland o då är det ju jättesvårt att förstå. Sedan skiljer det väldigt mycket mellan olika dialekter (också precis som i Sverige). De i norr och söder har svårt att förstå varandra.
 
Nåja, himla kul är det iallfall och toppen att vi hittat en lärare som kan undervisa oss på våra villkor, mycket bättre än att gå en kurs tycker vi.
 
Vad gör vi annars då? Vi letar febrilt efter en ugn just nu. Vi hittade en på HomePros On Line shop men när vi väl fick tag i dem så fanns inte den ugnen och de kunde istället erbjuda oss en mindre som kostade typ dubbelt så mycket, de förstod väl att vi var faranger så de såg chansen att blåsa oss. Det går ju att hitta i Krabi men vi vill helst beställa den så vi slipper att åka dit. När vi ringde Homepro så uppgav vi deras artikelnummer de har på hemsidan.... de hade inte en aning om vad det var för nummer, vi var tvungna att återkomma med en beskrivning av varan. Tycker jag var lite kul, undrar vad de har artikelnumrena till om de ändå inte kan söka på dem i sina system :-)
 
Tjejerna håller på att göra fint i köket, de har idag satt gång våra frysar o kylskåp o skurat dem..... snart börjar vi bli redo att öppna restaurangen. Jens o Daeng bygger o gjuter plattor inför det nya vattensystemet som ska installeras på torsdag. Sedan stagar de upp taket på baksidan..... o mycket annat.
 
Jamie har ju börjat skolan, han tycker det är superkul. Idag följde han med Alfred hem o lekte. Oliver leker med Ayatoh nere på Papillon.
 

Här sätter tjejerna koraller på tråd som vi hänger utanför bungarna.... Oliver hjälper till genom att äta glass o heja på.
 

Här ska nya vattensystemet vara.... de planerar var de ska gjuta plattan osv.
 

Jamies första dag i skolan... 1:a klass :-) De är bara 4 elever och 2 lärare nu i början så det är riktigt lyxigt.
 

Jamie utanför sitt klassrum....
 

Oliver o Ayatoh målar med vattenfärger...
 

Här bygger Daeng o Jens nya sänglampor till bungarna utav bambu...mycket påhittigt av Jens måste jag säga.
 

Här sitter Sharon o undervisar oss i Thai...ni hade skrattat om ni hörde oss. Man ska ju låta lite gnällig i betoningen och dra ut länge på vokalerna...låter himla kul.
 
 
Pop gan mai :-)
 
/Caroline
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Åhhh vad vi jobbar..... och åhh vad kul det är!


Heeej!
 
Hur mås det i stugan där hemma? Hösten kommit ännu?
Här har iallafall regnperioden kommit, det regnar så mycket på nätterna att vi har svårt att sova. Vi börjar vänja oss nu och tar med oss regnställ vart vi än åker för även om himlen är klarblå när vi åker hemifrån så börjar det helt plötsligt ösregna helt plötsligt. Det regnar så hårt ibland att när vi är ute o kör på motorcyklarna så gör det svinont när regndropparna slår mot ansiktet.
 
Vi fixar o donar på Papillon. Som vanligt när det gäller mig o Jens så har vi helt plötsligt 100 projekt på gång fast vi hade bestämt oss för att ta en sak i taget. Just nu håller vi på med:
Taket på baksidan av restaurangen
Målar toaletterna, sängarna och väggarna i bungarna.
Målar toalett vid restaurang.
Målar och skurar kök.
Skurar metalnät och all utrustning i köket.
Helt nytt vattensystem på resorten.
Försöker få tag i en speciell gas som ska vara till vår myggfångare.
Mäter o ska beställa möbler som saknas i bungarna.
Ska sätta upp belysning i trädgården och ute vid vägen.
Fixar o skissar på ny logo.
Sätter ihop ny meny.
Skissar på skyltar.
....och bara för att vi hade för lite o göra så ramlade hela staketet ner över oss idag in till grannen så nu måste vi fixa nytt.
 
Nåja, det löser sig väl. Just nu ser det ut som kriget på Papillon men vi hoppas att vi hinner klart med allt.... och att vi vinner på lotto så att vi kan betala för allt :-)
 
Nästa vecka tänker Jens att han ska åka till Krabi med Yak för att hitta en ny ugn. Vi kommer också få en ny skrivare/ fax/ copy/ scanner levererad på måndag. Sedan ska vi börja snacka ihop oss med en minimart som vi gillar och ge dem en lista på allt vi använder på Papillon.... så ska de få leverera allt till oss istället för att vi far runt som galningar.
 
I torsdags hade vi personalmöte. Det började sådär för det regnade JÄTTEMYCKET. När vi äntligen kommit fram till Papillon så fick vi trycka in oss i köket allihop o stänga dörren för vi hörde inte varandra, regnet lät alldeles förfärligt högt. Barnen tryckte vi in i ett hörn på några kuddar och en surfplatta :-) I vilket fall gick allt bra tycker jag, vi gick igenom planerna för nästa säsong, deras arbetstider och lite om vad vi vill utveckla. Sedan gick vi in på mer mjuka delar som att vi alla måste respektera varandra, att ingen är bättre än någon annan, vi har bara olika arbetsroller osv. Vi pratade om att Ning förblir densamma även om hon numera är tillsammans med min bror... hon är fortfarande anställd som alla andra och får inga fördelar. Vi diskuterade att det som är viktigast är vad gästerna tycker.... ibland måste vi ändra på saker o ting även om vi inte vill,  för har vi inte nöjda gäster så har vi inget jobb kvar. Sedan tog vi tjuren vid hornen och sa att vi känner att det är problem mellan Lai o Naa....att vi tycker jättemycket om dem båda men vi vill att problemen reds upp för annars kan vi inte arbeta bra tillsammans. Därefter började långa diskussioner på thai.... vilket verkade mynna ut i att de blev hyfsade vänner och ska försöka att glömma gammalt groll. Vi får hoppas det iallafall :-) (de kan också ha sagt: Vilka jäkla nötter, låtsas att vi pratar ut nu...tänk på att det är löning snart ;-)
 
Vad mer då.... Jo vi var på välkomstsamtal på Lilla Svenska skolan häromdagen, Jamie börjar ju skolan på måndag. Det kändes kanon, de är bara 3 stycken i Jamies klass första veckorna men de kommer vara en del tillsammans med de äldre barnen också. Sedan kommer det att bli en 1-2a med maxantal 12 elever samtidigt. Jamie känner redan många av eleverna så han ser verkligen fram emot det.
 
Som säkert några läste på facebook så är vi nu på 10:e plats bland alla hotell på Koh Lanta på Tripadvisor. Sååå roligt...det var ju något vi bara drömde om i början. När vi tog över Papillon så låg vi på 58:e plats av 75 hotell.... nu ligger vi på 10:e plats av 79 hotell. YES!! Det gör att vi blir ännu mer sporrade att verkligen få nöjda gäster så vi kan behålla den här platsen. Vi kommer verkligen göra vårt bästa iallafall :-)
 
Ikväll när vi var ute o åt så blev vi så imponerade av Jamie. Alltså han förstår nästan allt på engelska nu, han för ett samtal med servitören utan problem kring vad han heter, hur han mår, vad han vill beställa, om han går i skolan osv. Det verkar som om han har fått ett riktigt språköra, han tycker det är väldigt roligt också, det märks. Jag antar att läsning o skrivning ligger på andra hjärnhalvan för det är han helt ointressarad av :-)
 
Imorgon ska jag o Jamie upp på thaiboxning. Man kan ju tycka att jag borde ha gått ner en massa i vikt nu efter allt jag tränar... allra helst eftersom jag inte äter några kakor eller godis heller. Men NEJ, jag måste ha en sjukdom för min kropp håller fast i varenda jäkla gram som om den förberedde sig för en flygplanskrasch i Anderna.
 
När jag kom in i köket häromdagen så möttes jag av en kryddig gryta..... luktade smask.
 
Sen tittade jag lite närmre och höll på att spy.... det var ju alla de där larverna som Daeng samlat ihop.
 
Daeng o Jens är utsedda till målare...från början gjorde vi det allihop men det funkar inte, Jens blir helt knäckt över hur dåliga de är på att måla, det kommer färg precis överallt så därför bestämde vi oss för att det får bli de två själva som målar bungarna.
 
O vi andra vilar..... eller nej, vi jobbar faktiskt också ibland :-)
 
Barnen däremot bara njuter o har semester.....
 
Jamie spexar så klart...
 
De spelar fotboll....skriker o är allmänt odrägliga som pojkar är :-)
 
Oliver bad Daeng klättra upp o ta ner lite kokosnötter o det gjorde han gärna... så himla gott var det, vi fick alla smaka.
 
Här skuras det... ett nytt nät skulle kosta 2 tusen bath så då försökte vi få det rent själva istället o det funkade kanon. Det här nätet sitter i köket så det är stekos som samlas i det.
 
Här skuras det för att sedan målas...
 
Weiw har skurat alla våra maskiner, ugnar o andra redakap idag....
 
Fick besök av Lisa... o samtidigt tittade Cedrik förbi så vi passade på att ta en fikapaus.
 
Vi stack iväg till vårt favoritcafé o åt glass också :-)
 
Ning som är vår tolk står i telefonen halva dagen o ringer alla våra samtal. Hon håller kontakt med skrivarföretagen, vattenbolaget och gasbolaget mm. Sen lär vi henne o ljuga så gott det går, säger att hon ska ringa till Homepro o be om information om en produkt som vi köpt där (vilket vi inte har) osv osv. Det är så förbaskat svårt att hitta information här nere ibland så man får vara lite ful emellanåt. Medan hon ringer så retar vi andra henne för hon är så liten o söt... hon når ju knappt upp till receptionsdisken som ni ser :-)
 
Weiw och Lai hade nog dödat oss om de visste att vi la ut sådana här bilder... det är väldigt noga att de ser bra ut på bild ;-)
 
Dags för personalmöte....
 
Sen var vi på restaurang o åt god middag.....
 
Barnen var alldeles för busiga som vanligt men tack o lov älskar ju thailändare barn!
 
Ayatoh vår lille goding äter så stark mat så han måste blunda. Han fick smaka en pommes av Jamie o spottade ut den.... sen fick han en riktigt spicy räka av Lai o då njöt han o ville ha mer. Där ser man att allt handlar om vad barnen är uppvuxna med för mat. De lär sig vad de ska tycka är gott o inte.
 
Precis innan vi gick hem idag så ramlade staketet in över oss.... det var så termitangripet så det var inget kvar av det.... nu måste vi komma på en lösning imorgon som inte kostar oss skjortan. Oliver satt o kelade med en kattunge precis intill så han fick staketet över sig.... men han kravlade fram som om ingenting hänt o skrattade över vad som hänt. - Vad tokigt det blev sa han!
 
Imorgon är det söndag.... nya utmaningar på Papillon. Jag jobbar väldigt mycket för Contribe i Sverige nu i veckorna så därför är det väldigt lyxigt med helgerna då vi kan ägna oss helhjärtat åt Papillon.
 
Kram på er... tack för alla era kommentarer... det är så mycket roligare o skriva när vi vet att någon lyssnar :-)
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Ja vad gör vi egentligen?


Ja här sitter jag och försöker komma ihåg vad vi gjort sista dagarna. Det är bra att blogga för det gör att jag också reflekterar lite över allt :-)
 
Idag provade jag första gången träning via vårt Xbox. Spelet heter Your Shape och jag kan verkligen rekommendera det här. Vi har ju alltså Xbox Kinect som fungerar så att allt du gör händer på skärmen... du använder inga kontroller utan bara din egen kropp. I det här spelet kunde jag välja mellan massa olika sporter, som exempelvis boxning, afrodans, hip hop, kondition/work-out, styrketräning osv. Jag valde först afro, sen box och slutligen kondition o jag kan säga att det spelet var GRYMT bra, riktigt bra och roligt. Jag var helt slut.... jag valde en hög nivå o det tog kol på mig. Det är som att ha en personlig tränare... jag ser mig själv på skärmen hela tiden och när jag gör rörelserna fel säger de till mig.... o sen peppar de hela tiden o säger typ: Snyggt, det där gjorde du riktigt bra! osv.... :-) Men de säger också när du behöver ta i lite till, typ: kom igen nu, lyft benen lite högre, du klarar det!.... o sen svarar de när man gör det med att höja en till skyarna. Det som är lite irriterande är att instruktören som står framför dig på skärmen är skitsnygg o smal... sedan visar de mig ännu fetare än verkligheten (hoppas jag) så man kämpar ännu mer. I vilket fall så tycker jag ni ska prova det här om ni vill ha rolig träning som man kan göra hemma.
 
I söndags var jag ute o tog en drink med tjejerna. Vi tog en (eller några :-) drinkar på Layana, det 5 stjärniga hotellet på Long Beach.... vi satt o tittade på solnedgången o bara njöt. Det var jag, Lisa, Sue och Fiona... mycket trevligt. Jag drack så himla goda drinkar, en med krossad vattenmelon, lime och vodka.... och en som serverades i en kokosnöt - kokosmjölk, ananasjuice, vodka o is...ahh så fin den var!
 
Höjdpunkterna på dagarna är definitivt när vi äter... jag har aldrig njutit så här mycket av mat i hela mitt liv. Jag inser nu att jag var lite tråkig förra säsongen i Thailand, jag åt mest kyckling med chilliJam o cashew. Nu äter jag precis allt känns det som o nu när jag insett hur mycket gott det finns så äter jag aldrig ChilliJam längre :-) Det blir mycket curry... rödcurry, gröncurry, gulcurry i alla dess former. Starkt som tusan o ju fler chilli desto bättre. Även om vi ofta provar nya restauranger så äter vi oftast på Krua Kritsana här på Long Beach.... alltså deras mat är oslagbar. Att de dessutom har väldigt bra priser och är underbart trevliga är en bonus.
 
Nu har Ning kommit tillbaka och även Naa har varit o hälsat på flera gånger. Naa börjar inte jobba förrän nästa månad men Ning är redan igång. Vi målar, sätter upp lampor, bygger staket, lagar tak och mycket annat. Tyvärr så har vi lite problem med kemin i gruppen så på torsdag ska vi sätta oss ner och försöka prata igenom allt. Lai och Naa har tydligen en historia sedan tidigare ihop och kommer inte alls överens vilket gör att stämningen sjunker drastiskt när de kommer tillsammans. Eftersom det inte ligger i thailändarnas natur att reda upp saker så blir det här en utmaning. Vi tycker så mycket om både Naa och Lai så vi vill ju reda upp det här men vägrar de att öppna sig blir det svårt. I Sverige upplever jag att vi är bättre på att jobba ihop med människor som vi inte gillar.... man har liksom en arbetsmoral som säger att oavsett om jag gillar henne eller ej så måste vi jobba ihop och därför behärskar jag mig och biter ihop. Så funkar det inte här kan jag säga! Vi får väl se hur det går... allt går att lösa med kärlek sägs det ;-)
 
Ikväll har Jamie varit med om ett jättespännande äventyr. Vi upptäckte härom dagen ett enormt getingbo högt uppe i ett träd på Papillon. Nu snackar vi minst en halvmeter i diamet och riktigt ilskna stora monster inuti. Vi fick veta att det fanns folk som kunde ta ner det åt oss men de skulle ha ungefär 2000 bath. Detta fick Jens o Daeng att fnysa irriterat och de bestämde sig för att lösa detta själva :-) De väntade tills det blev mörkt för att getingarna skulle vara i boet o sova.... sedan använde de ett jättelångt bamburör för att sätta eld på boet. Ni ser bilderna nedan. När Jamie kom hem sa han att det här var bästa kvällen i sitt liv, haha.
 
Här är boet... inte så bra bild men det satt ca 7 meter upp i ett träd.
 
Här eldar de på :-)
 
Här ser ni ett gäng rostade getingar...
 
Nu kommer det värsta... Daeng plockar ut larver ur vaxkakan...
 
Som han sedan äter!!!
 
Och han fick Jens att äta en!!! Fatta vad vidrigt, han gjorde det!!
 
Jamie agerade brandman efteråt och släkte elden.
 
Vi fick äntligen en bild på grodorna som låter så högt. Det låter som om grodan skulle vara ungefär stor som en noshörning men den är alltså så här liten.... ser ni den lilla lilla bruna grodan i mitten?
 
Sen har vi tydligen fått apor på Papillon, det sitter en uppe i hörnet :-)
 
Och Oliver har börjat röka cigarr.... det går utför.
 
Vem behöver leksaker när det finns vattenslangar?
 
Rep o trägungor funkar oxå!
 
Jens låtsas jobba igen....
 
Jag däremot var jätteduktig och limmade fast alla snäckorna som vi plockade på stranden, fint va? Superlim är människans bästa vän :-)
 
Weiw, Lai o Ning målar sängarna svarta..... imorgon börjar vi måla väggarna vita.
 
Ett välförtjänst dopp efter en hård arbetsdag :-)
 
Om det regnar så gör det inget... då blir det bara ännu roligare tydligen!
 
Ha det så gott tills vi hörs igen!
 
Kram Caroline
 
 

Kommentera inlägget!

Allt är under kontroll..... tror vi :-)


Vi fortsätter feja och dona på Papillon på förmiddagarna... det går framåt. Vi har dock en sak hängande över oss och det är att vi måste byta taket på baksidan av Papillon och vi vet inte vem vi ska be. Vi har haft flera hos oss som har tittat på det men ingen verkar riktigt veta hur de ska göra.... och vi vet av erfarenhet att när de tvekar så har de inte en aning. Vi vill ju att det ska bli bra. Problemnet är också att regnet kommer snart.... alla här nere säger att i september regnar det jättemycket och då skulle ju helst taket vara klart....eftersom det regnar in i vårt förråd och i sovrummet som Lai o Daeng ska ha. Vi hoppas att det löser sig, Ning kommer imorgon och allt blir mycket lättare när vi har någon som kan översätta. De har precis byggt ett hus längre ner  backen från vår lägenhet och de killarna som gjorde det taket verkar veta vad de håller på med...så vi kanske tar med oss Ning dit och frågar.
 
Jag har varit på thaiboxning i morse o Yap tömde mig på all kraft kan jag säga. Det gick inte alls bra idag, får inte in rätt "höftsving" på sparkarna. Man borde ju ha det i sig som tjej kan jag tycka men tydligen inte. Jag är blåslagen och frustrerad just nu.... får hoppas morgondagen blir bättre.
Idag kom äntligen regnet... kanske är det september-stormarna som närmar sig för det regnade väldigt kraftigt. Vi har inte haft en droppen på flera veckor nu så det var välkommet....kanske blir det lite svalare nu.
 
Igår hade vi ett härligt möte med vår poliskår här på Lanta igen :-) Vi åkte till banken för att vi har tappat bort vår bankbok. För det första kan man ju undra varför man behöver en bankbok men det är mycket mycket viktigt här i Thailand. Man ska både ha bankbok, pass och skriva under 20 papper varje gång man vill göra ett ärende. I vilket fall var vår borta och vi behövde en ny så både jag och Jens fick åka in till banken med våra pass. Självklart gick inte det här... vi blev direkt anfallna med frågor om vad som hänt med boken.... vi var tvungna att anmäla det stulet hos polisen. Att det inte är stulet spelade ingen roll....
 
Jag åkte till polisen medan Jens o barnen tog en glass. Det var som vanligt en upplevelse. De har absolut ingenting att göra nu i lågsäsong så mitt "allvarliga" arende sysselsatte nu 6 tjänstemän. Först tog det 15 minuter att få fram vilken bank vi har. Jag upprepade Siam Commersial med tydlig röst ca 8 gånger men de var helt nollställda. Av erfarenhet vet jag att betoningen är allt i Thailand så jag sa istället: - Siiaaaaaaaaaaaam.... och då utbrast allihop Ohhhhh!  Sedan la vi ca 15 min på uttalet av mitt efternamn också... i o med att de inte har bokstaven Ö. Därefter kommer den unga killen in (som jag berättat om tidigare).... jag gör mitt bästa för att ignorera honom o tittar ut genom fönstret men eftersom han har som mål att stila inför alla kvinnor så ger han inte upp...till slut ställer han sig bakom tjänstemannen som håller på med min rapport o säger: - Miss...Miss! Jag tittar på honom o svarar..... då kommer det : - You´re beautiful!!  Minns ni honom nu? :-) Han måste vara praktikant eller nåt där för hans enda uppgift verkar vara att gå fram till varenda kvinna som kommer in och säga You´re beautiful. Han ser så himla nöjd ut också när han har sagt det :-) I vilket fall så kom jag därifrån efter en timme eller nåt....datorer finns ju inte med på kartan så rapporten skrivs väldigt noggrant i ett block med kalkyleringspapper emellan. Därefter ska jag, tjänstemannen och en  överordnad skriva under.
Vi har nu en ny bankbok och vi kommer aldrig tappa bort den igen...VI LOVAR!!
 
Igår var vi på ytterligare en restaurang som vi inte varit på förrut.... och maten var sååå jäkla bra. Herregud, jag kan inte förstå dem som inte gillar thaimat...det är ju galet gott. Nu har jag o Jens börjat dela maten också... vi beställer två olika rätter och äter hälften var så man får smaka olika. Det är sån lycka varje gång man smakar o det är så där riktigt gott!
 
Barnen mår jättebra. De leker på Papillon varje dag och sedan badar de i poolen o leker här hemma. Härom kvällen så spelade vi ett familjespel och det visade sig att Oliver är en riktigt dålig förlorare (eller hör det bara till åldern). Han blev vansinnig när han inte vann..... ändå vann han 2 av 3 gånger men det räckte tydligen inte.
 
Jamie börjar skolan om en vecka och det ser han fram emot. Vi fick veta häromdagen att han ska få en jättebra lärare som ansvarade för 3-4 klassarna förra året. Hon heter Birgit.... mycket trevlig.
 
Här planerar vi köket. Diskbänken är utriven för där ska det in en fet ugn. Det blir en 80 cm bred med gasolplattor uppepå tror vi.... måste åka till Krabi o köpa den. Svindyr är den me.
 
Buspojkarna...
 
Haha.... visst ser han from ut. Skenet bedrar kan jag säga!
 
Vår lille Ayatoh.... han leker jättebra ihop med killarna nu. Ingen blyghet där längre.
 
Olivers nya säng....
 
Här byggs det ett nytt staket...
 
Jamie var jätteduktig o hjälpte till.
 
Vi har ett gäng som sprayar alla bungarnas tak svarta.... ser lite tattigt ut här men det kommer bli kanon. Nästa steg är att måla väggarna vita.
 
Häromkvällen var vi på födelsedagskalas på Palm Beach Divers.... Steve, en av dykarna fyllde år. Kul o träffa alla. Steve sitter i mitten med vit t-shirt... och hans fru Sue som sitter bredvid är vår engelskalärare. (som utbildar vår personal)
 
Solnedgång på Long Beach....
 
Oliver sitter o lyssnar på sin favoritlåt som är : Somebody I used to know.... han är så söt..... sjunger jättehögt så fort refrängen kommer och däremellan försöker han nynna med :-)
 
Igår var jag o Jamie på snäck-jakt. Vi behöver pryda vår nymålade skylt som står vid ingången till Papillon.
 
Long Beach visade sig från sin bästa sida!
 
Jamie tog ett dopp i havet....
 
Han hittade även en gunga längs vägen...
 
Idag öppnade himlen sig...det kom så mycket på en gång så vägarna svämmade över men nu har det runnit undan igen.
 
Nu ska vi åka o äta lite lunch.... ha det gott tills vi hörs igen!
 
Kram Caroline
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Dagarna går, men tiden står stilla...


Dagarna rullar bara på nu. Cedrik kom tillbaka från Tyskland idag o frågade hur länge vi varit tillbaka .... jag kunde inte svara på det, visste inte ens vilken dag det var :-) I vilket fall var det jättekul att träffa honom igen och även Ae som också kom förbi... det blir tydligen ingenting med Klapa Klums flytt 50 meter bort på stranden, de letar nu efter andra platser. Suck.. i värsta fall hamnar de på en annan strand, det är ju deppigt!
 
Vi har det finfint... idag följde Jamie med mig på thaiboxningen och han tyckte det var jättekul så han vill fortsätta med det. Det blir ju lite extra kul när man är två, vi övade sparkar och slag i poolen efter passet.
 
Vi är i himmelen när det gäller maten, guuud vad vi njuter. Varje dag är en lyx, att välja restaurang och mat vi inte provat förut. Nu ikväll åt vi något supergott, någon curry-rätt som var så stark att man nästan inte härdade ut.... men oj så god!
 
Dagarna är heta som attan, vi har aldrig varit med om att det varit så här varmt förr. Termometern i skuggan visade 35 grader idag... jag tror sällan det går under 45 i solen. Vi jobbar oftast på Papillon på förmiddagarna och sedan tar vi det lugnt på eftermiddagen. Jag jobbar för Contribe medan Jens o barnen badar o päser lite.
 
Jag börjar ta ifatt månaderna utan massage nu.... det är helt galet skönt och jag njuter extra mycket nu när jag fått vara utan det. Hittade ett nytt ställe igår med en tjej som var så himla duktig, så nu måste jag tillbaka dit igen!
 
Annars börjar det hända saker på Papillon, vi kommer en bit varje dag. Ska lägga ut lite bilder när vi är klara.
 
Ikväll tog vi mopparna o åkte runt lite på ön, det är ju så himla gott att ut o köra precis innan solen går ner. Vi åkte ner till Klong Kong, körde ner på småvägar och satte oss på stranden för att njuta av solnedgången. Sedan åkte vi till Papillon och tog med oss Naala ner till Klapa Klum där vi avslutade kvällen med en varsin shake och en öl. Jens är helt lyrisk, han börjar bli riktigt trevlig att umgås med nu när han är lycklig igen :-)
 
Killarna brukar dra ut legot och sitta vid poolen o bygga. Min som står i bakgrunden bor granne med oss och han kommer intultande till oss titt som tätt. Oliver gråter inte...han fick nog nåt i ögat :-)
 
Vi tog det här kortet på väg ner mot Klong Kong....
 
Igår åkte vi ner till Klong Nin och åt lunch... passade på att kolla in stranden. Stormen som drog in i somras tog ju med sig stora delar av strandrestaurangerna ut till havs men de håller på att bygga upp det igen.
 
Jamies skapelse....
 
Det är så varmt o skönt i vattnet, omkring 30 grader.
 
Vi åt lunch på Ottos bar.... ett väldigt mysigt ställe på stranden.
 
Vi blir alltid lika inspirerade av hur mycket man kan göra om man bara ha lite fantasi. Snäckor, rep och drivved kommer man långt med.
 
Oliver är glad för det finns säkert 100 saker att klättra på....
 
Barnen är så nöjda att de till och med borstar tänderna utan gnäll :-)
 
Jamie in action i morse på Thai-träningen. Han hade en personlig tränare som var med honom hela tiden. Ibland fick han öva på säcken, ibland sparrar tränaren slagen o sparkarna. Det är mycket teknik nu i början.
 
En solnedgång på Klong Kong.
 
Ett gulligt ställe vi körde förbi längs en liten dammig väg...
 
En öl på Klapa Klum...
 
Beckmärkt ute men himmelen är röd. Naala står nere vid vattnet.
 
Smack! Han är så bra på att pussas den där godingen :-)
 
Alla mina tre killar... alla lika knäppa på sitt vis :-)
 
Fast Oliver är kanske värst, han är nog den som får oss alla att skratta mest!
 
Hej så länge, vi hörs snart igen!
 
Kram Caroline
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Då har vi kommit in i lunken igen...


Halooo :-)
 
Vi har redan kommit in i matchen tycker jag, känns kanon! Första dagarna kände jag mig rätt frustrerad när allt gick så sakta men nu har jag vant mig igen.... var liksom tvungen att komma in i rätt lunk. Det som var jobbigt i början var att ingenting flöt på...vi hade så mycket vi ville komma igång med men thailändarna tittade ju bara på oss när vi flög förbi och undrade vad vi gick på. Man måste ta dagen som den kommer här, allra helst i lågsäsong. Hinner man inte idag så hinner man imorgon. Är affären stängd idag utan någon som helst anledning så är den väl öppen någon annan dag. Är elektriciteten avstängd en hel jäkla dag så får man väl passa på att vila :-)
 
Jag har börjat på thaiboxning nu.... kört två dagar i sträck med 1,5 timmas pass. Sååå himla kul och såå himla jobbigt. Absolut den värsta träningen jag varit med om, jag svettas säkert 2 liter per pass. Jag har så ont i kroppen nu så jag gråter nästan. Min tränare är underbar, han heter Yap....riktigt duktig.....att han är otroligt charmig är bara en bonus ;-) Jag börjar komma in lite i tekniken nu men ujj vad jag har mycket att lära. Varje gång jag sparkar fel så gör det svinont och jag får blåmärken på hela kroppen. Imorgon ska jag bara jogga och sedan är det dags på måndag igen :-)
 
En jättekul nyhet är att mamma kommer hit redan i november....det var ju meningen att hon skulle komma två månader efter jul men nu delar hon istället upp det eftersom hon längtar så. Det blir alltså en månad i november och en månad i mars....och i mars så ska hon ha syrran Nina med sig :-) Förutom de här pumorna så blir det många andra som besöker oss i år. Sara, Matte, Vidar o Valter kommer över jul..... likaså Mona, Jhonny, Elsa o Gustav. Även mitt kusinbarn Isabelle o hennes pojkvän kommer då. Sedan efter jul o nyår så kommer Ida och Isak för att stanna en månad och Corrina o Anders svänger förbi några veckor. Med sig har de Anders bror med familj och även Linus o Emelie. Jimmy är ju en inventarie här nere så han kommer både i oktober och efter jul :-) Min kusins mamma Annelie kommer i mars tillsammans med lille Ville. PG o Ingela som var här förra året kommer två hela månader i år, underbart! Sååå vi är inte rädda för att känna oss ensamma :-) Vi tycker det är superkul när familj och vänner kommer.... och även återvändande gäster för många av dem känns redan som vänner.
 
På Papillon är det full ruljans nu (för att vara Thailand). Vi har haft en massa folk där som hugger ner våra palmer som växer genom vår restaurang. Sorgligt men vi hade inget val för cocosnötterna tog sönder vårt tak hela tiden så det regnade in. Sedan har vi börjat "möblera" om i köket...köpt ny diskho och flyttat ut den på baksidan för att få plats med en riktigt ugn i köket. Vi ska ju ha en café denna säsongen varje dag mellan 11-16 och sedan vanlig restaurangmeny på kvällen. Detta göra att vi behöver en riktigt ugn för att kunna baka mycket mer än förra året. Vi har även lagat taket i restaurangen, vi har börjat sätta upp hyllor, vi putsar, vi målar, vi plockar snäckor för att göra fint utanför bungarna och mycket mycket annat som jag inte kommer på nu :-)
 
Idag har vi köpt en tvättmaskin, Jens håller på att koppla in den nu, (han skrek precis att han hatar de här jäkla skitkopplingarna de har i Thailand) så vi får väl se hur det går. Vi lämnar ju alltid bort vår tvätt men har kommit på att vi nog tjänar ganska många kronor på att ha en egen maskin när man bor här året om. Vi har även lyxat till det och köpt en 32" platt-tv.....det ni!!! Det var till barnen för att de ska kunna spela på sitt nya Xbox....det är inte så kul att göra det på en 21" tjockis. Och inte nog med detta.... vi ska även köpa en dammsugare!! Ska blir riktigt skönt för det är svårt att få det riktigt rent med sopborste.
 
Igår sprang personalen på en kobra på Papillon, inte kul alls. Naala hade skällt på den och den hade rest sig högt eftersom den kände sig hotad. Allt gick tack o lov bra o den ringlade iväg. Nu i lågsäsong är det ju mer ormar och de är mer närgångna. Härom dagen så kom Jamie springande o berättade att det satt en ekorre i en bur bakom en av bungarna..... jag frågade Lai o Daeng varför och de skulle tydligen äta den. Tja, varför inte :-) Det är inte så att vi inte ger vår personal mat..bara så ni vet. De är tydligen vanligt att äta ekorrar här.
 
Oliver och Ayatoh
 
Barnen älskar att vara på Papillon nu när vi varit borta så länge, vi får dra dem därifrån. De leker med Ayatoh hela tiden.
 
Penaeng Curry...det här är så otroligt gudagott. Det måste ni prova när ni är i Thailand....det ska vara riktigt spicy!
 
Här är det dags att ta ner palmerna... de fick kapa bit för bit och svinga bort bitarna för att de inte skulle krossa taket.
 
De var åtta personer till detta :-)
 
Vår nya tvättmaskin!!!
 
O nya tv:n....lyx ska det va :-)
 
Jens o Daeng arbetar hårt.... eller...arbetar iallafall :-)
 
Nu är det dags för oss att åka ut o äta, kram på er alla, vi hörs snart igen.
 
//Caroline
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Vi är äntligen hemma....my god vad underbart!!!


Ja vad ska man säga.... vi är så himla glada :-)
 
Det första som mötte oss var ju självklart älskade Naala....
 
Hon kunde inte få nog av oss :-)
 
Vi bara gick omkring o tittade o tittade..... vår personal har hållt det så fint och välskött!
 
Jamies mangroove-växt som han planterade i julas har nu förökat sig och börjat växa....
 
Allt har vuxit hur mycket som helst, vi var helt chockade. De här buskarna vid toaletten måste ha vuxit en halvmeter!
 
Och vi har fått bananer!!
 
Alla var så glada, först träffade vi Weiw och sedan kom även Lai springande.
 
Även Daeng syns i bakgrunden men Ayatoh låg o sov så honom får vi träffa imorgon.
 
Vi gick ner till stranden en runda med Naala....det var såå fint.
 
Naala badade självklart...
 
Jamie började leta efter roliga saker som flutit i land....
 
Barnen lekte för fullt.... både Klapa Klum och Calypso var kvar ännu så länge men ska flytta inom kort. Vi såg att Chalet som äger marken börjat bygga på vad vi tror är en restaurang och kanske även strandbungar.
 
Fiina Naala var så lycklig!
 
Sedan åkte vi o käkade på Alex, vårt favorithak.
 
Kan säga att den här var gryyyym :-)
 
Min favoritmat :-)
 
Hur gott var det inte att åka motorcykel igen då?!
 
Vi körde in till Saladan och körde runt på smågator för att se vad som hänt sedan vi var här sist.
 
Men det var så varmt så varmt .....så vi åkte hem o lekte i poolen till slut.
 
Bättre än så här blir det inte :-)
 
Kram Caroline
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Nu är vi snart klara med storstan...


Sista dagen i Bangkok! Kan säga att vi längtar hem till Lanta nu. Det är spännande med storstan men nu vill vi njuta av lugnet. Jamie sa till mig idag: - Mamma, guuud vad jag längtar hem till Lanta nu... tänk när vi sitter på moppen och kör runt på grusvägarna i djungeln, det finns inget bättre. Jag håller med honom :-)
 
Idag har vi varit på MBK och eftersom vi gett oss den på att åka skytrain så gjorde vi det. Det var rätt smidigt faktiskt, man köpte biljetter i en automat och sedan stod man som packade sillar 7-10 minuter innan vi var framme. När man väl kliver av vid stationen som heter SIAM så har man allt inom gåavstånd, Paragon, Siam Center, Siam Discovery och MBK ligger i samma korsning.
 
Vi hittade precis det vi behövde idag...massor med fina bilder som vi ska ha på väggarna i bungarna. Sedan bytte vi skalet till Iphonen och sedan fick även Jamie o Oliver köpa sig ett par skor. Väl hemma igen så jobbade jag medan Jens packade väskorna inför imorgon, vi fick ner allt :-)
 
Nu ikväll tog vi en promenad bort till Terminal 21.... ett riktigt kanonställe verkligen. Det går ju inte att jämföra med MBKs shopping men det är så härligt att gå omkring där. Vi åt supergod thaimat.... det var första gången på flera månader som jag åt så stark mat att jag grät, munnen värkte en halvtimme efteråt :-)
 
Vi gick förbi ett ställe som sålde frusen yogurt....ajajaj så gott det var. Såg ju inte mycket ut för världen men riktigt fräscht och gottigt!
 
Skytrain....det var väldigt viktigt för Jens att vi stod på exakt rätt pilar medan vi väntade (de gula ni ser på bilden)... ibland påminner han riktigt mycket om Rune ;-)
 
Ja här står vi packade som sillar....
 
MBK!
 
Skoaffärer måste finnas minst 500...
 
Här letar Jens X-boxspel...
 
Barnens nya skor. Jag sa till Oliver att de skorna skulle skava och inte vara sköna men han envisades och vägrade ge med sig. När han gått i dem en stund så började han halta men varje gång jag frågade om det gjorde ont så fick jag svaret  - Nepp! :-)
 
Fast i fikapausen valde han ändå att byta skor till sina gamla.... han vill ju gärna variera sig lite ;-)
 
Här äter vi på thairestaurangen på Terminal 21... mycket gott men jag var tvungen att häva den där ölen för att mildra smärtan i munnen efter den starka maten. Behöver tydligen öva upp mig igen!
 
Frusen yogurt, yammi!!
 
Bangkok by night...
 
En massa fina bilder som vi hittade idag... vi köpte 28 st.
 
Detta är min favorit... det var faktiskt Corrina som berättade för mig vad den stod för: Det är inte bra för barn att höra för mycket, se för mycket eller prata för mycket ;-)... den är så söt.
 
Imorgon flyger vi kl 9, vi bör vara på Lanta strax efter lunch..... jag börjar nästan gråta när jag tänker på att kliva in på Papillon....och krama Naala!
 
Kram o hej på er!
 
//Caroline
 
 
 

Kommentera inlägget!

En halvjobbig dag måste jag säga....


Hej hej,
 
Idag har vi inte haft någon toppendag faktiskt. Den har väl inte varit helt kass men abolut inte som vi tänkt oss.
Efter en sovmorgon, frukost och lite slötid vid poolen så var det dags att åka till Kungliga palatset. Vi hade läst oss till att man ska kunna skyla sina axlar och helst ha täckta fötter så vi förberedde med strumpor och sjalar. När vi väl kom fram till palatset efter ca 35 minuters taxiresa (vill bara berätta att vi faktiskt ville åka skytrain men personalen på hotellet sa att vi skulle behöva ta både tåg och taxi, det lät jobbigt :-)
 
Det var väldigt väldigt varmt idag.... jag tror faktiskt att våra kroppar precis hunnit vänja oss vid Sveriges klimat så därför blev det här en chock. Värmen gör ju att man blir trött, matt, får huvudvärk och blir jäkligt lätt-irriterad om man inte är van eller har laddat med vatten o solkeps åtminstone.
 
I vilket fall så var det supermycket folk på palatsområdet....jag säger området för palatset är ju bara en liten del. Det sitter 3 gubbar o tanter innanför dörren och ropar: - Hello, you...not good!... om man inte är tillräckligt bra klädd och sedan visar de med en pekpinne att man ska ställa sig i kö för att låna kläder. Det var sjukt lång kö.... jag hade en stor sjal runt axlarna men de hävdade att jag skulle ha t-shirt. Vi hade inget val, Jens o barnen fick vänta utanför i denna stekande hettan o jag fick ställa mig i kön.....som tog upp mot en timme!!! Jag grät nästan när jag kom fram. Jag hade panikkänslor och ville bara därifrån men visste att Jamie skulle bli helt förstörd då. Svetten bara rann om mig i denna kvävande kön utan någon fläkt...det rann längs benen, ryggen och ansiktet så det såg ut som jag hade duschat. När jag försökta fråga tanten utanför om även barnen behövde täcka benen så säger hon väldigt otrevligt: - I only say this once! You need to stand in this line and borrow a t-shirt!!! Hon påminde om den där gamla tyska serien "Allo Allo Emliga Armen".  När jag äntligen kom fram och fick betala en deposit för att få låna en äcklig gammal ful skjorta så bad jag om ett par byxor till Jens också eftersom hans tydligen inte var tillräckligt långa, de ska ju gå ner över anklarna??!! Då vägrar hon ge mig dem om inte Jens själv kommer o hämtar dem.... jag fick låtsas att han var på väg och sedan smuggla ut dem, helt sjukt.
 
Nu kan vi äntligen gå in på området, barnen hade tack o lov varit jätteduktiga, ungefär 200 japaner hade fotograferat dem eftersom de har ljust hår. Vi pallade att gå runt på området max 40 minuter sedan dog vi av törst och värmeslag (eftersom vi var påbylsade från topp till tå).... vi slängde oss ut och in i en taxi tillbaka till hotellet och poolen.
 
Nu ikväll bestämde vi oss för att gå ut och hitta en god thairestaurang i närheten men det var lättare sagt en gjort. Jag vet inte om Soi 29 som vi bor i är gjort för japaner men det går jäklar inte att hitta något annat än japansk mat...vilket jag inte alls gillar. Vi gick o gick...barnen svettades o vi hade så ont i fötterna... Oliver var bajsnödig o vi hittade ingen toalett.... vi kom in på en bakgata och gick förbi en soptunna som kryllade av stora feta råttor, sååå äckligt! Till slut var tillbaka på vårt eget hotell och gick till första bästa restaurang vilket var en irländsk pub men det var ok, maten var faktiskt god o fräsch.
 
Nu pustar vi ut på rummet iallafall. Vad har vi lärt oss idag då?? Jo, Royal Palace är pampigt och fint men inte värt allt vi fick utstå. Kommer man dit en dag när det inte är stekande sol, när man är rätt klädd och kan gå rätt in så är det säkert värt det men för oss blev det bara jobbigt.
 
Vi har också lärt oss att vi inte vill bo på Sukumvit Road... inte med barn. Det finns inga området utanför där man kan strosa, bara stora stora gator med massa trafik. Svårt att hitta mysiga restauranger i närheten om man inte känner till området. Vi har tidigare bott även på Twin Tower som också ligger väldigt centalt nära de se stora shoppingcentrena..... men det var samma sak där, inga mysiga närområden och svårt att hitta trevliga thairestauranger i närheten. Vår favorit är helt klart Khao San road, allra helst området Rambuttri där vi bodde.... tycker det var bäst och där kommer vi bo hädanefter. Massa restauranger, trevliga gator man kan strosa runt på och shoppa ....samt en skön stämning...inte alls den här stressiga trafik och höghus-miljön.
 
Nu har vi bara en dag kvar i Bangkok och den kommer vi nog starta på MBK. Vi ska försöka shoppa det sista och även byta ett krossat glas på en Iphone som vi fick utav min systerson Gustav. Vi hittade flera ställen på MBK som både säljer och fixar det för ca 400 sek, som hittat ju!
 
Lite bilder från dagen....
 
 Lite säl-fria poolbilder....
 
 
 
Kram på er alla!
 
//Caroline
 
 

Kommentera inlägget!

Shopping shopping shopping :-)


Idag har varit en enda stor shoppingdag. Vi hann inte ens med Kungliga Palatset så det får vi ta imorgon. Vi började dagen med en sovmorgon och sen frukost så kom inte iväg förrän 11.30. Vi valde att ta en taxi till Pratunam vilket var ett misstag, pga trafiken tog taxiresan nästan 40 minuter, hade nog gått snabbare att gå. Måste börja åka skytrain också men vi är lite mesiga... orkar inte sätta oss in i var man ska hoppa av och vilken station som är närmast dit vi ska osv osv. Men vi ska ta oss i kragen imorgon (tror jag).
 
Iallafall så var Pratunam marknad inte så mycket att ha....vet inte varför jag gillade den sist, tycker inte det fanns något av värde den här gången. Tror faktiskt att helgmarknaden Chatuchak är bättre... ska nog åka dit istället. Vi letade oss fram till ett köpcentrum precis bredvid Pratunam som hette Indra och det var faktiskt helt ok. Många affärer och ganska fräscht (till skillnad från marknaderna). Här passade vi på att ta en fika på Dunkin Donuts vilket var mysigt fram tills att en stor fet kackerlacka ramlade ner från en springa i taket (welcome to Thailand :-)
 
Vi började sedan leta efter en affär som hade kuddfordral och sänglöpare till Papillon... vi hittade många men tyvärr var alla butiker så små att de bara hade ett fåtal av varje. Dessutom talade de väldigt dålig engelska på det här varuhuset (där det är mest Thaiare som handlar) och det slutade med att jag fastnade i en diskussion med en affärsinnehavare som missuppfattade mig fullständigt och till slut stod jag där med henne och innehavaren till grannbutiken samt 3 andra thailändare som kom springande med varor hon ringt efter (som hon trodde jag ville ha). Tack o lov kom det en annan kund som kunde både thai och engelska som tolkade och redde upp situationen.... vi bestämde oss för att dra vidare istället. Vi valde ännu en gång MBK.
 
Vi trodde att vi var klara med MBK eftersom vi varit där de andra gångerna men det var vi alltså inte. Vi älskar verkligen MBK och det växer för varje gång vi är där. Vi hittar precis allt vi vill ha där, behöver inte åka någon annanstans. En bonus är att det är luftkonditionerat och väldigt rent o fräscht. 8 våningar med omkring 2000 butiker och matstället/ caféer för energitankning. Vi hittade nästan allt vi behövde och till väldigt bra priser dessutom. Barnen är som vanligt älskade och de fick små presenter från butiksinnehavarna var vi än gick, Thailändare är verkligen galna i barn. Jamie kan tycka att de är jobbiga när de blir för närgångna medan Oliver bara smilar upp sig och njuter av uppmärksamheten :-)
 
Efter shoppingen tog vi ett dopp i poolen.... vi tog några bilder som jag tänkte lägga ut men tyvärr var en stor fet säl i grön bikini med alla bilderna så det blir inget med det. Jag väntar tills jag har kommit igång med thaiboxning och ser ut som en puma :-))
 
Ikväll gick vi ut på en restaurang i närheten som såg jättemysig ut. Precis när vi fått in maten så inser jag att jag inte har någon plånbok. Blev svettig o funderade på när den blev stulen... hade den senast i en taxi från MBK. Jens begav sig hemåt till hotellet för att leta, vi hade ju inte ens pengar till att betala notan så jag o barnen fick sitta kvar o försöka trycka ner maten vilket inte var så lätt med de panikkänslorna. Efter ett tag kom jag på var plånboken var (i en låda på hotellet) och insåg att Jens aldrig kommer hitta den där. Jag la den där när vi skulle ner till poolen just för att ingen skulle hitta den...vi hade nämligen mycket pengar i den. Såååå klantigt att glömma det!! Fick hjälp av restaurangen att ringa till receptionen på vårt hotell för självklart hade jag glömt telefonen också.... receptionisten sa att Jens precis gått ut igen. Sen tog det evigheter innan Jens kom för han hade ju lyckats hitta sin egen plånbok och begett sig till en bankomat som låg på andra sidan Sukumvit Road.... vilket innebar att han fick riskera livet för att ta sig över med den trafiken...finns inga övergångställen. När Jens till slut kom tillbaka till restaurangen så fick jag skamset berätta...och han fick äta kall mat. Men men, han kom över det rätt snart, han måste ju förstå att även solen har sina fläckar ;-)
 
Pratunam består av små gränder med mängder av små butiker.
 
Mycket av det som säljs faller mig inte så himla mycket i smaken :-)
 
Men för mormor som är en dramaqueen hade det nog varit paradiset... men hon är ju tyvärr inte här, snyft...saknar henne redan. Vi är så vana vid att hon alltid är med, barnen har säkert sagt 10 gånger idag - ohh det här hade mormor gillat.
 
Fika på Dunkin Donats (innan kackerlacksbesöket).
 
Här har vi kommit fram till MBK.... Oliver hittade en grön kompis. I lampbutiken ovan köpte vi massor av lampor till Papillons restaurang så de kunde nog stänga efter att vi gått :-)
 
Det blev en Italiensk restaurang ikväll...fast vi välde thaimat och pizza.
 
Fried chicken with cashewnuts... den absolut godaste rätten i Thailand om jag får välja!!
 
Dagens inköp. Lamporna till restaurangen i olika färger och storlekar köpte vi 13 st. Kuddöverdrag i grönt och vinrött....hälften av bungarna ska gå i rött och hälften i grönt. Sänglöpare i svart och väggprydnader i alla olika färger. Imorgon ska vi försöka hitta tavlor och även lampor till bungarna.
 
Kolla in mina nya fordral till telefonen och surfplattan. Våning 4 på MBK är smockfullt med precis alla teknikprylar och tillbehör. Fordralet till plattan var superbra, ställbart i 4 olika nivåer och roterbart så man även kan ha den stående. Oliver och Jamie köpte varsin robot.
 
Dags att krypa ner...imorgon är en ny härlig dag :-)
 
Kram Caroline
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!

Nu brinner livsgnistan :-)


Ja idag ler vi ikapp med solen.... vi är som kalvar på grönbete :-)
 
Resan var så där.... även om Qatar var ett toppenbolag så är det jobbigt, det går inte att komma ifrån. Vi gick upp kl 4 på onsdagsnatten i Sverige, och sedan dess har vi sovit ett par timmar....så man är lagom mör nu. Kl är 21 här i Thailand fredagkväll så snart ska vi sova gott. Qatar hade fina plan, bra service. Mellanlandningen i Doha halvvägs gick bra, de hade tack o lov tänkt till lite så i vänthallen fanns det en enorm lekplats, perfekt!
 
När vi kom till hotellet imorse blev vi väldigt glada... hotellet var så fint och personalen var supertrevliga. Vårt rum var inte färdigt så tidigt så vi gick o åt lite frukost i närheten och sedan la oss vid poolen. Jamie o Oliver var helt lyriska över att få bada i pool igen, uuhh vad de lekte. Jag såg ett lyxigt gym bakom poolen också men jag förträngde att det fanns är så fort som möjligt :-)
 
När vi sedan fick vårt rum trodde vi knappt det var sant. Hur stort som helst. Fint sovrum med enorm säng och flatscreen på väggen.... tillhörande lyxigt badrum med både kar och dusch. Sedan vardagsrum med tv, skrivbord, matbord..... sedan kök och hall med tvättmaskin o hela kittet :-) För det här betalar vi bara 2600 kr för 4 nätter inkl frukost...ändå är läget jättebra på Sukumvit soi 29...gåavstånd till nya gallerian Terminal 21 och Emporium. 5 min till närmsta skytrainstation. Borde nästan finna någon kugge...vi får väl se om vi upptäcker någon :-)
 
Vi slumrade en stund på hotellet i eftermiddags och sedan tog vi en promenad bort till nya gallerian Terminal 21 som vi hört mycket gott om. Den var jättefin och ovanlig. Varje våning hade teman: Rom, Istanbul, Carribien, London, Paris, Tokyo, San Fransisco osv. Sedan fanns 1 våning med mat från hela världen.... och en våning med en typ av saluhall...en massa delikatesser. Det var kul :-)
 
Imorgon tänkte vi börja med att åka till en stor marknad som heter Pratunam..... och på eftermiddagen ska vi åka till Kungliga Palatset...vi har lovat Jamie det flera gånger så nu ska det äntligen bli av!
 
 
Vårt sovrum på Legacy Suite Bangkok.
 
Vardagsrummet...
 
Vardagsrum med kök och hall i bakgrunden...
 
Bangkoks trafik... hörde idag att det går 25 miljoner bilar i den här staden.... skulle inte förvåna mig om 20 milj av dem är taxibilar.
 
Det finns dock ett stort utbyggt skytrain-nät så vi tänkte ge oss på det den här gången.
 
Här har vi det nya Terminal 21 som vi besökte idag...
 
Superfint... Här ser ni lite av våningen som har temat Rom...
 
och här från våningen Tokyo....
 
o den här våningen kanske ni kan gissa själva :-)
 
Överallt ligger det små söta butiker och caféer....
 
Lunch-time!! Jamie o Oliver tog en massaman, jag en chicken - cashew och Jens en Larb-gai.....det var länge sen!!
 
En miniatyr av San Fransisco-bron.....
 
Tänkte avsluta med den här bilden som jag tog när vi promenerade hemåt....så himla typiskt thailändare nämligen. En av ägarna i den här stora fastigheten bestämde sig tydligen för att "hotta" till sin våning.... hängde de andra på? Näää :-)
 
Puss o kram på er... vi hörs snart igen!
 
//Caroline
 
 

Kommentera inlägget!