Regniga september är här...


och det är rätt skönt faktiskt :-) Vi har haft det riktigt varmt o torrt länge nu så det känns uppfriskande med lite regn. Jag vet att jag kommer få äta upp de här orden framöver för jag vet hur jag svor över vädret förra året i september när det regnade HELA månaden. Det är ju helt klart den värsta månaden på året vädermässigt.....det som är jobbigt är alla översvämningar, elavbrott och internetavbrott som det oftast medför. Sedan är det lite drygt när det regnar utan uppehåll dag efter dag för ingenting hinner torka, det luktar mögel och man kommer knappt utanför dörren. Men men.... vi har iallafall stängt på Papillon så vi behöver bara tänka på oss själva.
 
Vi tillbringar just nu våra lediga dagar med att slappa, äta gott o fika en massa. Jag och Jens har varit ute o cyklat en massa roliga rundor på våra nya cyklar denna veckan....4 långrundor har det blivit och vi har hittat riktigt bra vägar i djungeln nu. Första dagarna grät vi nästan av smärtan i röva.....men sedan vi köpte vadderade cykelbyxor är det mycket bättre. Vi är supernöjda över cyklarna, vilken kvalitet!! Det var värt varenda öre att få en cykel man kan lita på. Jamie blev sååå himla glad över sin present. Han visste absolut ingenting utan kom hem från skolan i måndags och undrade nästan direkt om vi hade fixat en pump så han kunde pumpa upp däcket på sin gamla skrothög....vi sa att den låg i garaget och när han gick o öppnade där å stod hans nya cykel o glänste där. Vilken känsla att se honom bli så lycklig. Han har cyklat nästan dygnet runt sedan han fick den :-)
 
Vår personal njuter just nu av sin ledighet, vi kollar bara till dem ibland. Vi har en vecka till helledigt innan vi börjar förbereda så smått inför högsäsong. Vi behöver fortfarande en kock men vi har nu en intervju inplanerad om en vecka som vi hoppas på. Nu när Papillon har vuxit och vi är så många anställda så har vi fått sätta oss ner o göra upp lite regler...vi kan inte bara vara en stor familj längre utan vi behöver bli lite mer business orienterade. Kan vara lite jobbigt för vår personal att komma in i det men det är nödvändigt. Vi behöver lite riktlinjer och tydlighet om vad vi förväntar oss och vad vi erbjuder.
 
Vi letar fortfarande hus och ser verkligen fram emot att spendera halva året i Sverige :-)
 
Champion Bike har kommit från Krabi o levererat våra cyklar.
 
Jamie har fått syn på sin cykel o kan fortfarande inte tro det riktigt....
 
Oj vad cyklas nu :-)
 
En liten läskig sak utanför vår sovrumsdörr...Toki.
 
Här sitter jag o Jens varje morgon när vi lämnat barnen i skolan....vi dricker cappuchino o löser världsproblem :-)
 
Ibland åker vi dit efter skolan med barnen också....Catfish är ett underbart ställe. 
 
Olivers lördagsfrukost...inte så dumt :-)
 
En krabba som hittade ett soldäck ute i vattnet :-)
 
Till Jens stora förtjusning har det öppnat en riktig sushi restaurang på Lanta....så det fick bli en lunch där :-)
 
Fredagsavslutning i skolan....
 
Oliver o hans fröken Sharon....här sjungs det för fullt :-)
 
Kram o hej så länge!
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 


Postat av: Frallan

Hej Caroline. Nu hoppas vi på finväder eftersom vi åker till Thailand på tisdag. Kommer till Lanta senare. När öppnar ni?

Var ligger sushistället förresten?

Svar: Hallå Frallan, härligt att du kommer till Thailand nu :-) Idag är det riktigt finväder så det bådar gott. Vi öppnar 1 oktober. Sushirestaurangen har öppnat i Papas lokaler i Saladan.
gronqvist.blogg.se

http://tastelikechicken.se/ Postat den: 2013-09-08 / 12:52:31


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!