Suck!!


Jaha.... lite tungt nu faktiskt!! Emma har också slutat hos oss nu så vi går på knäna. Skit me!! Det gick ju så bra och allt kändes toppen och så sticker 2 personer inom loppet av 2 dagar??!! Det var tårar både när Weiw och Emma slutade men nu är det bara att blicka framåt och gå vidare. Så här är det i Thailand och vi måste bli mer härdade.
 
Just nu är det självklart fokus på att hitta personal.... tyvärr är det som vanligt personalbrist på Lanta så det lär inte bli enkelt, men inte omöjligt! Vi är en bra och attraktiv arbetsplats som tar hand om vår personal och efter hand så sprids det vidare på hela ön och för varje år kommer det bli lättare att hitta folk. Under tiden får vi jobba desto mer och hanka oss fram dag för dag. Huvudsaken är att inte gästerna blir lidande.
 
Vi har bestämt oss för att hitta en thailändsk "manager" som vi kan anställa året runt. Det är för svårt att ta in en västerlänning, kulturkrocken är faktiskt större än man tror. Är man inte van så är det väldigt svårt att arbeta med thailändare, de har ett helt annat tankesätt än oss och ser väldigt annorlunda på saker o ting.
Sen behöver vi akut en städerska...en duktig städerska. Lai som haft den rollen fram tills nu har ju verkligen gjort ett strålande jobb men hon är också väldigt duktig i köket så hon har fått gå dit nu istället och då måste någon ersätta henne. Man skulle ju kunna tro att det är lätt att hitta en städerska här men det är grymt svårt kan jag säga...allra helst nu när det är personalbrist på ön.
 
Idag har vi skrivit kontrakt på vårt nya hus, jippi! Ska bli så himla gott att flytta dit, längtar redan. En dryg månad kvar.
 
Ida och Isak har dragit till Koh Ngai några dagar och Corrina o gänget har åkt hem.... så vi är plötsligt själva! Det körde ihop sig lite idag när vi både skulle skriva kontrakt på huset och ha en arbetsintervju med en tjej vi är intresserade av (som inte dök upp).... så vi fick för första gången anlita en barnvakt. Det var riktigt lyxigt faktiskt. Sue som är en vän till oss bor här nere med sin man som är dykinstruktör. Sue är lärare från England, en lugn och väldigt gullig kvinna. Både Jamie o Oliver tyckte det gick jättebra (även om Jamie var väldigt skeptisk innan ) så vi kommer nog anlita Sue flera gånger. Det är inte fel med lite egentid ibland.
 
Just nu väntar jag på att några gäster ska checka in... vi har stängt restaurangen för dagen eftersom det är lördag men vi har några sena incheckningar som vi måste ta hand om. Ikväll blir det nog film o godis skulle jag tro, en myskväll är precis vad vi behöver efter den här skitveckan.
 
Här firade vi Isaks födelsedag, han blev 7 år.
 
Vi åt en brakmiddag på The tawern....inte fel alls :-)
 
Alla var nöjda o belåtna.....
 
Systra mi sista kvällen på Lanta....
 
Dags för gänget att dra hem.... Anders ser ut som ett streck efter semestern som ni ser ;-)
 
Kram på er, hoppas att livet leker där hemma.
 
//Caroline
 
 


Postat av: Hanna

Åh sa Lova, det är ju han på mitt fritids ...(Isak) han skulle ju till Thailand i en månad! Känner han Jamie? ...hoppas det löser sig för er med personalen .Vi har sett mycket bilder från Lanta de sista veckorna( på fb) så det verkar ju vara mycket folk på ön. Ha det så gott allihopa. Kram Hanna

Svar: Kram på er också.... det kommer lösa sig med personalen. Och hälsa Lova att Isak o Jamie är gamla vänner :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-01-19 / 13:43:11


Postat av: Anonym

Hoppas att det ordnar sig med personal.Kram på er. Monica.

Svar: Kram på dig :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-01-20 / 16:38:03


Postat av: Els-Mari

Hej på er allihop! Här har vi fortfarande sträng vinter, längtar till värmen. Skönt att ni har mycket att göra, sedan får man väl hoppas att det löser sig med personal. Härligt att se alla bilder på er. Jag kämpar med min arm, men det ska väl bli bra någon gång. Ha det så bra så hörs vi igen. Många kramar från Els-Mari och Ronny.

Svar: Kram på er!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-01-21 / 15:05:31


Postat av: Frallan

Fan vad trött jag blir ibland. Försök hitta burmeser, de är tacksamma för jobb.

Postat den: 2013-01-22 / 08:40:11


Postat av: Jonna

Själv åker jag ner till thailand på lördag och åker direkt till koh lanta, bor för femte gången irad på koh lanta villa :D

Svar: Härligt, hoppas du får en underbar tid på Lanta :-)
gronqvist.blogg.se

http://mellonis.blogg.se Postat den: 2013-03-05 / 16:52:35


Postat av: DG

Inspirerande att leva sin dröm, hatten av för er!
Undra om jag skulle våga göra detsamma!

Svar: Tack :-) Klart du vågar!
gronqvist.blogg.se

http://dergham.blogg.se Postat den: 2013-03-06 / 00:32:03


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!