Ännu en härlig helg på Lanta...


Måste ju erkänna att det känns otroligt lyxigt att tillbringa helgerna vid stranden och bara vara...äta gott, bada o kanske dricka nåt glas rött :-) Ibland får man påminna sig om hur lyckligt lottade vi är...det var ju inte direkt så här vi spenderade dagarna i Sverige. 
 
I går hängde vi på Long Beach tillsammans med våra vänner familjen Robertsson. På kvällen var vi inne i Saladan och gick runt lite på "walk around" marknaden...första gången i år vi var där. Det blir ju sällan att vi går omkring där eftersom det känns som om man fått nog av de där kläderna och prylarna i varje stånd men den här gången behövde vi köpa några badskjorts till Jamie och då är ju utbudet bäst där.
Idag har vi lapat sol nere på Relax Beach...slog 2 flugor i en smäll kändes det som... medan barnen lekte på stranden kunde vi passa på att mäta lite i bungarna och göra lite ritningar. Vi håller på att planera för möbler, belysning och allt annat som ska köpas in....en angenäm syssla :-)
 
Vi hade en mindre trevlig upplevelse igår faktiskt. Vi kom på en 9-10 årig svensk flicka jaga efter hundarna med en slangbella utanför vårt hus.....vi var helt chockade. Flickan sa att hundarna brukar stjäla skor från dem. Bad att få tala med flickans föräldrar men då blev vi ännu mer chockade eftersom svaret från mamman var att hon förstod att hennes dotter sköt med slangbellan mot hundarna eftersom hon var rädd för hundar och de kände ju minsann inte hundarna här uppe. Jag frågade om de gick omkring på stranden också och sköt mot främmande hundar men det gjorde de tydligen inte. Vi stod och diskuterade länge och jag sa precis vad jag tyckte vilket inte uppskattades. Det värsta var ändå att det var mamman och pappan som gett flickan slangbellan, herregud alltså. Mamman slängde till slut ur sig att hennes barn blivit attackerade när de slängt soporna....- ärligt svarade jag, var nu ärlig...har de blivit attackerade?? - Nej svarade hon men en hund gick mot dem och de blev rädda. JA DEN KANSKE VILLE HÄLSA!!! Det finns inte ett uns av aggressivitet hos hundarna här uppe, tvärtom...något snällare får man nog leta efter. Faktiskt är det lika sällsynt som i alla andra länder att en hund skulle attackera någon människa, har aldrig ens hört att det hänt på Lanta. Jag och Jens kunde inte släppa detta på hela kvällen, har aldrig träffat så (hur ska jag uttrycka mig..hmm...konstiga?) människor förr. Hundarna blev ju självklart jätterädda, det gör ju otroligt ont att få en sten på sig från en slangbella. Valparnas mamma Bella hade ett sår vid ögat häromdagen som vi fick rengöra och nu undrar jag om det kom från slangbellan. Att thailändska barn kan göra något sådant chockar mig inte för de har vuxit upp i ett land som är så mycket mindre utvecklat och upplyst än oss men att en svensk familj gör något sådant??!! Det är en sjuk värld vi lever i.
 
Över till något roligare. Om en månad så kommer mamma hit och ska bo med oss en månad...underbart! Innan dess ska vi få njuta av min syster Corrinas sällskap, hon är här tillsammans med Anders och Anders bror Staffan med fru Anna. De bara mellanlandade en dag på Papillon innan de åkte vidare till Lipe men snart kommer de tillbaka för att stanna en vecka och då kommer även min systerson Linus hit med sin Emelie. Inte nog med detta för om någon vecka kommer även Jimmy, Hanna, Julia och Lova (Jamie och Olivers kusiner) hit och ska stanna några veckor. Jag tror faktiskt vi träffar vår familj mer sedan vi flyttade hit än när vi bodde i Sverige :-)
 
På tisdag fyller Jamie 9 år! Det blir kalas förstås men det blir också party! På fredag har Jamie bjudit hem sina killkompisar på spel och poolparty. Då blir det pizza, chips och Minecraft spel för hela slanten :-)
Jag och Jens satt i fredags och gjorde en inbjudan som Jamie skulle dela ut till alla sina kompisar...vi tyckte vi fick till det med cool text och bilder etc...vi var jättenoga med att skriva rätt datum och tid. Vi lämnade dem på skolan för att Jamie skulle dela ut dem på rasten. När vi hämtade Jamie efter skolan så påpekade han att det stod "välkomna på Jamies 8-årskalas"...lite pinsamt eftersom han fyller 9 :-)  Det går liksom lite för fort nu! Jamie är ju handlingskraftig så han strök helt enkelt över 8:an och skrev dit en 9:a på alla. Han tog det inte så hårt.
 
Imorgon startar mitt nya liv....med bra mat, inget godis och mycket träning. Visst är det underbart att jag fortfarande efter att ha misslyckats under 20 års tid med alla möjliga dieter och träningsformer TROR stenhårt på att den här gången kommer jag lyckas! Om ett par månader så kommer jag vara smal och vältränad. Alla som möter mig kommer fråga; HUR lyckades du bli så här smal och snygg och vältränad?? - Tja...genom att äta rätt och träna, svårare var det inte! Nej...svårare är det ju inte....och ändå har jag inte lyckats på 20 år..märkligt. MEN DEN HÄR GÅNGEN!!! ;-)
 
Men nu ska jag äta upp mitt godis...kan ju aldrig börja vara nyttig en söndag...måste vänta till måndag.
 
Tjingeling!
 
Förra helgen var vi på ett ställe nere på Klong Khong...underbart härligt var det...nästan folktomt och fin strand. Det var våra vänner som tog med oss dit och vi blev glatt överraskade.
 
Barnen hade fullt upp med alla sina projekt...
 
De var djupt engagerade vill jag lova :-)
 
Vackert!
 
Mysigt ställe va? Kommer dock inte säga vart det ligger, he he.
 
Vår lille plutt som är inbokad på en flight till Sverige den 7e april.
 
Här hänger vi på Relax...
 
Nu har taket kommit på flera av bungarna. Först är det bambu som innertak..sedan plast och takpannor ovanpå det...och slutligen bambu ovanpå det för att få den genuina och naturliga känslan...I like!
 
// Caroline
 
 
 
 
 
 


Postat av: Moga

Härligt att ni njuter och har det bra :)
Vad önskar sig Jamie när han fyller år ?

Det här med slangbellan är helt sjukt men jag är inte förvånad. Jag vet inte hur många gånger jag har stannat i Brunnsparken för att tala om att man inte får kasta sten på änderna och föräldrarna står bredvid och gör ingenting ..... ?
Jag sa till ett par killar att dom inte får stå och hacka med knivar i dom flera hundra år gamla träden i parken och dom tyckte jag skulle hålla käften !
Kul att åka och fixa med inredning ! Sånt vill jag också göra :)
Krama pojkarna !

Postat den: 2014-02-09 / 16:15:36


Postat av: Mona

Moga är mitt nya alias-namn .....:)

Postat den: 2014-02-09 / 16:16:22


Postat av: Agneta

Ett bra sätt att göra en hund farlig för barn är förmodligen att låta barnet skjuta på den. Efter ett par träffar kommer hunden att förknippa barnet med smärta och riskerar bli farlig. Smart strategi av föräldrarna. Eller inte.

Postat den: 2014-02-09 / 16:54:56


Postat av: Wick

Helt sjukt va dagens "folk" är så respektlösa mot djur...
synd att du inte skrämde dom genom att säga att det är ett brott o kan ge fängelse i thailand... ;) ibland får man dra en vit lögn om det hjälper till att stoppa sånt elände...

önskar också att man kunde ta o flytta till thailand... men sambon är inte med på samma noter så man får drömma o hoppas att pensionen infinner sig snart... om 30 år ;)

Postat den: 2014-02-10 / 06:15:12


Postat av: Els-Mari

Tack för sist. Det var så skönt att vara hos er.Grattis Jamie på födelsedagen, ha det så bra på Din Dag. Många kramar Farmor Els-Mari.

Postat den: 2014-02-10 / 15:12:10


Postat av: Jimmy Engwall

Grattis Jamie. Vi syns till helgen.

Postat den: 2014-02-11 / 20:55:57


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!