Efter regn kommer tack och lov solsken !


Hallå där,
 
Vi har haft riktigt ruskväder i 2-3 dagar på Lanta nu...vi är inte vana vid att det regnar så här ihållande. Denna säsongen brukar det komma en dusch här och där men nu har det regnat non stop vilket innebär översvämningar på alla gator, lerigt överallt och allmänt trist. Men idag så vaknade vi upp till en underbar dag med strålande solsken så nu är ordningen återställd.
 
Vi har tillbringat dagen med mamma och Monica, de åker tillbaka till Sverige imorgon. Sedan planerar vi för vår egen hemresa, det är massor vi behöver fixa med och kolla upp innan vi åker. Papillon sköter sig självt så där behöver vi inte lägga mycket kraft. I går kväll blev det dock lite för mycket för personalen så då fick de ringa in oss på kvällen....det var smockfullt i restaurangen och stora sällskap så då åkte vi ner o hjälpte till. Det var ett tag sedan vi jobbade på kvällen och det var riktigt kul faktiskt....vi har bland annat ett stort gäng med trevliga danskar som bor hos oss nu.
 
Mindre roligt är att batteriet i vårt kassaskåp här uppe i huset tog slut idag så vi kommer inte in i det....och det finns ingen nyckel. Klantigt men sant :-) Imorgon blir det till att ge sig på det med en hammare eller kofot eftersom barnens pass och andra viktiga handlingar ligger där. Idiotiskt att de sätter batterierna på insidan...fattar inte varför...man måste ju ändå ha en kod för att komma in.
 
Det ska bli fantastiskt kul att komma till Sverige nu....längtar efter nära och kära....och efter att se vårt hus :-)
 
Sista dagarna har dimman legat tjock över bergen...
 
Det har regnat och regnat och regnat...trodde aldrig det skulle sluta. Utanför Phi phi Island blåste det storm och flera båtar gick under. En stor färja med 400 passagerare som var på väg till Lanta började gå under och fick vända...tog sig precis tillbaka så inga omkom. En dykbåt gick i två delar och sjönk. Hua mig!
 
Vi fick göra oss lite irish coffee för att värma oss. När det regnade så blev det kallt som attan...var nere på 24 grader så jag o Jens gick med jacka o frös hela tiden faktiskt :-) Man kan ju undra hur vi ska klara den svenska kylan.
 
Och jag passade på att skura golv....vilket Jens var tvungen att dokumentera eftersom det tydligen inte händer så ofta :-)
 
När det äntligen slutade regna lite så passade vi på att åka in till Saladan där det just nu är en stor marknad för att fira in högsäsongen.
 
Massa billiga smycken, kläder, parfymer osv.
 
Idag hade vi strålande väder igen så vi tog mopparna och åkte söderut på ön. Här har vi stannat till på Kong Nin för en Cappuchino.
 
Lika fint som alltid....Klong Nin har en härlig vit sandstrand.
 
Här har vi nått Sunset Viewpoint nedanför Kantiang och klockan är ju över 10 på förmiddagen vilket betyder en drink för damerna ;-)
 
Härliga vyer på vägen hem.
 
Idag var det dags för Jens att arbeta lite, högtryckstvätten åkte fram...var kanske på tiden eller vad säger ni?? ;-)
 
Sista kvällen på Lanta för mamma och Monica...så idag frossade vi ordentligt på Red Snapper...vi rullade nästan hem :-)
 
Avslutar med en vacker bild som Jens tog utanför vårt hus häromdagen. Tröttnar aldrig på alla fina fjärilar som finns på Lanta.
 
Kram o hej på er!
 
// Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Bosse

Hej, gott att solen är tibax.
Innan ni sabbar safen, om det inte redan är gjort så har vi en kontakt som kanske kan fixa det åt er.
Ring i så fall Annika på JoJos nummer.
Ha det bäst/Bosse

Svar: För sent Bosse :-)...men tack ändå!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-11-27 / 15:36:09


Postat av: Linda

Nu har vi kommit till Lanta och njuter att solen äntligen visar sig! Vad heter sushi restaurangen och var ligger den? Vi har inte hittat någon riktigt bra restaurang än och behöver lite tips ;-) dottern saknar sushi haha och såg att ni hittar ett ställe. Förresten vet du om barn får äta på Layana?
Tack för hjälpen!

Svar: Hej hej,
Sushi restaurangen ligger I Papas lokaler inne I Saladan.
Osäker på om dottern får äta på Layana, något sager mig att barn inte är tillåtna där.

Andra väldigt bra restauranger är:
ThaiCat på Long Beach...ligger vid havet.
Catfish I Saladan....ligger till höger nere I korsningen.
Krua Kritsana....längs vägen på Long Beach (billig och god mat)
The Tavern...mitt emot Krua på Long Beach. God västerländsk mat.
Thai Orchid...bredvid Krua på Long Beach. Mycket god och spicy thaimat.
Red Snapper....längs vägen på Long Beach. Underbar tapasmeny.

Kram
gronqvist.blogg.se

http://familyspace.blogg.se Postat den: 2013-11-30 / 09:25:37


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!