Bangkok för oss och party för barnen :-)


Nu har jag och Jens haft en lång weekend i Bangkok och njutit för fullt. Vi har ätit gott, shoppat och tro det eller ej...partajat 3 kvällar i rad ;-) Vi var inte ett dugg efterlängtade av barnen, de hade så himla kul med mamma och Monica så när jag frågade på telefon om de saknade oss blev svaret:...ehhh...jaeeaa...det gör vi väl :-) De har ju haft värsta holabaloo när vi var iväg, de har ridit elefant, varit uppe sent, haft party där de klädde upp sig och åt en massa gotte, varit på upptäcktsfärd vid havet och klättrat på klipporna....inte så lätt att slå det!! Vi blev dock ganska populära när vi kom hem med en massa presenter, hehe.
 
På Papillon klarade de sig utmärkt utan oss....kan inte annat än bli imponerad. Stämningen är på topp när man åker ner där, de skrattar o verkar stortrivas allihop.
 
Förra veckan var vi på utvecklingsamtal med Jamie i skolan och det var en fröjd kan jag säga. Han är hur duktig som helst och vi är så stolta över honom. Han har redan klarat  nästan alla målen som man ska ha gjort när man går ut 3e klass...och han går bara i 2:an. De som var extra kul att höra var hur engagerad han är i alla ämnen, han älskar verkligen att gå till skolan. Han har aldrig haft några problem eller minsta bråk med några andra av barnen utan är kompis med alla och framför allt (viktigast för oss) så är han ödmjuk och snäll, han är jättenoga med att alla får vara med och att ingen är dum mot någon annan. Det är en fantastisk skola och eftersom de är max 11 elever så har de massor av resurser och kan verkligen ta sig tid att se alla. De jobbar mycket med barnkonventionen i Jamies klass vilket har gjort dem extra uppmärksamma på att alla har rätt att vara sig själva, ingen får bli mobbad osv. Det som är coolast med Jamie är att han inte verkar ha något behov av att passa in...det kanske kommer när han blir äldre men ännu så länge så vågar han säga vad han tycker och stå upp för sig själv även om han går emot strömmen. Hans pappa Teddy hade ju också den egenskapen, han hade aldrig något behov av att hävda sig utan var alltid nöjd med sig själv precis som han var. Härligt om Jamie ärver den egenskapen....själv var jag tvärtom när jag var tonåring så vi får hoppas han inte brås på mig ;-)
 
Nu är det mindre än 3 veckor tills vi åker till Sverige....känns overkligt....och hur kul som helst :-)
 
Soluppgång när vi åkte färjan i fredagsmorgon....på väg till Bangkok.
 
Jens nya outfit...han blev lite sugen på skorna med björnar på. Är det inne i Sverige också? ;-)
 
Allting är så spacat i bangkok, de måste liksom bygga upp originella montrar hela tiden för att synas.
 
Kolla bara detta caféet. Just gosedjur verkar vara väldigt coolt...även bland vuxna människor. De syr gärna på lite björnar eller Hello Kitty figurer på sina kläder också.
 
Och restaurangerna slåss om uppmärksamheten genom färger och mönster.
 
Här tog vi en hederlig fet amerikansk burgare :-)
 
och sen shoppade vi loss självklart...det är så kul att shoppa i Bangkok för utbudet är ju enormt.
 
O vem är den här pinglan då?? ;-)
 
En kväll var vi på en riktigt cool bar....Titanium Ice bar (de hade alltså en igloo-bar i ett frysrum på övervåningen :-).
 
Det spelade liveband hela kvällen och för en gång skull var det riktigt riktigt bra. Vi har varit på rock-barer tidigare men oftast sjunger de hellre än bra....men här var banden superduktiga!
 
Här sitter vi på en annan mycket trevlig bar som hette AM Rooftopbar....skön musik, goda drinkar och en underbar utsikt över staden.
 
Mina favoritdrinkar denna helgen har varit Mai Tai och as always....Pina Colada :-)
 
På vägen mellan barerna fastnade vi här... en spågubbe som satt på gatan och Jens fick hela sitt liv utstakat. Det verkar som om vi kommer bli väldigt väldigt rika.....om det är på pengar eller lycka återstår väl att se.
Det som möjligtvis drar ner trovärdigheten lite var att han sa "you dont need to worry about anything, your wife will take care of your home so you can concentrate on your business". hrmmm....
 
Under tiden så firade barnen Loy Krathong med sina krathong båtar som de tillverkat i skolan.
 
De utforskade en paradis strand...
 
Så har de ju en galen mormor och gammelmoster också :-)
 
 
Här laddar de upp för sitt party....
 
och rider elefant....
 
hur kul som helst hade de!!
 
Hur kul vi än hade i Bangkok....så är det alltid lika härligt att komma hem till Lanta igen....och denna utsikten :-)
 
Den här lille krabaten kom gående utanför vårt hus häromdagen...vi blev helt chockade. Har faktiskt aldrig sett en landsköldpadda i det vilda förut. Funderar på om den kanske rymt från någon. Det kändes konstigt att den kom gående på gatan liksom.
 
När Oliver lyfte den så fällde den in både benen och huvudet i skalet och "stängde luckorna"...hur coolt som helt :-) Efter någon timme vandrade den vidare och vi har inte sett den sedan dess.
 
Kram på er, hoppas ni alla mår bra.
 
// Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Ditte

Vilken härlig kombination mellan Lanta och Bangkok. Och skönt att både ni och barnen har haft det toppenbra. Tack för trevliga Bangkoktips.
Ha det fortsatt bra!

Svar: Tack Ditte, hoppas allt är gott med dig också :-)
gronqvist.blogg.se

http://akker.blogg.se Postat den: 2013-11-19 / 23:02:55


Postat av: Angelica

Åh vad kul att läsa om alla era äventyr i Thailand! Jag, sambon, Felicia o Fanny åker den 7 december o stannar 14 dagar, 11 på Koh Samui o de sista 3 i Bangkok. Fanny ville egentligen åka till Oliver men vi hittade inga passande resor denna gång men planerna är Krabi/Ao Nang/Koh Lanta till nästa år ;)
Ha det så bra o hälsa
/fröken Angelica från Skogsgrinden

Svar: Hej Angelica, kul att höra av dig :-)Hoppas ni får en härlig resa, vi älskar Koh Samui.
Nästa gång är ni välkomna till Lanta!

Kram Caroline
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-11-20 / 12:17:07


Postat av: Linda

Vilken härlig blogg!
Vi åker till lanta för första gången på tisdag, ska bli jättekul. Vi har varit i Thailand många ggr men aldrig lanta. Hur är vädret nu? Prognosen för kommande dagar såg oroväckande ut med bara regn... :-(

Svar: Spännande :-) Vi har superväder igen så det är nog ingen fara. Hoppas vi ses :-)
gronqvist.blogg.se

http://familyspace.blogg.se Postat den: 2013-11-22 / 23:29:04


Postat av: Mellika

Vilken underbar solnedgång, färgerna är enorma WOW!!!
Synd jag inte fick tag på dig när ni var i Bangkok för den outfiten skulle Tommy bara älskat att få i julklapp;)
Saknar Er jättemycket, ska bli så mysigt att få hem er igen<3<3<3

Svar: Jag kan fixa det på vägen hem, vi stannar i Bkk då också, skulle ju passa Tompa perfekt ;-)Saknar er me...ska bli supermys att ses igen <3
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-11-24 / 09:27:36


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!