Magiskt!


Det är svårt att förklara känslan av när lågsäsongen infinner sig...... det är magiskt!
 
Lugnet lägger sig över Lanta, allt går lite saktare. Det är nu tid att läka. Allt går i en rasande fart i högsäsong och all fokus för oss som arbetar här ligger på att få så nöjda kunder som möjligt och att få allt att fungera så smidigt som möjligt. Ofta handlar det om att släcka bränder....om något går sönder så blir det ofta någon temporär lösning och man säger ofta: - Ok, vi får hoppas att det håller högsäsongen ut så tar vi hand om det i lågsäsong. För det är just det lågsäsong handlar om....att reparera och bygga upp. Både materiella saker men lika mycket kropp och själ. Vi är alla slutkörda och behöver lugn o ro. Naturen och alla växter har inte fått vatten på 3-4 månader och sjunger nu av lycka över dropparna som kommer. På bara några dagar så blir allt grönt och frodigt.....djur kläcks överallt och man hör grodor och fåglar som kvackar och kvittrar, dygnet runt. Hela Koh Lanta börjar sakta men säkert läkas efter en hård tid och byggs upp så att ön är redo i oktober igen. 
 
När man är ute o kör så möter man människor på ett annat sätt, nu har man tid att hälsa och le mot varandra på ett mer äkta sätt. Det finns ett samförstånd mellan alla som bor här, inga ord behövs utan man bara nickar och himlar med ögonon lite......det betyder - Äntligen är lågsäsongen här....we made it! Pengabössan är påfylld och man känner sig trygg...nu kan vi njuta och ta hand om oss själva...vara lite ego ett tag och unna oss lite extra.
 
Stränderna är nästan öde....så otroligt vackert. Att gå ut på morgonen och strosa längs havet är verkligen en lisa för själen...man har tid att tänka, njuta av tystnaden och bara känna. Nu finns det inga tankar på vad vi vill uppnå nästa säsong, inga planer....nu bara ÄR vi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Caroline
 
 
 


Postat av: Corrina

Så vackert....man nästan känner lugnet och tystnaden när man läser och tittar på bilderna ;-)

Postat den: 2013-05-05 / 12:47:47


Postat av: sonja o Bo

Njut till 100% längtar till er

Postat den: 2013-05-05 / 18:41:33


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!