Och där kom det en käftsmäll!


Vår resa till Bangkok började sådär får jag nog säga. Vi tog en delad minibuss till Krabi flygplats och det gör vi nog aldrig om. Vi satt som packade sillar, stod i långa köer vid båda färjorna. När vi kört på andra färjan så inser Jens att han var pinknödig....och att han inte klarar sig till flygplatsen. Vi satt intryckta bakom människor och massa väskor så det var sådär kul att säga på bilfärjan: Ursäkta...vi skulle behöva gå av ;-) Dessutom hade den här färjan inga toaletter så Jens fick pinka från båten stående mellan två andra minibussar fulla med resenärer...ha ha. Förutom detta så sitter vi bredvid 4 unga göteborgskor som oavbrutet talar om att chilla...,myyysa och vem som hade satt på vem. Som pricken över iet så väljer en av bebisarna att bajsa och föräldrarna byter blöja under färden medan alla vi andra blir gröna av illamående för stanken var grym!!
 
Bangkok var underbart! Vi njöt verkligen av vår lediga tid....vi strosade mellan gallerior och shoppade hela dagarna. Det bästa med de här galleriorna är ju att det finns jättemysiga mat och fika ställen varannan meter så det blir aldrig jobbigt. Både jag och Jens hittade fina kläder, kryss i taket att Jens handlade också. Vi kände att vi helt tappat suget på MBK den här gången, istället var vi bara sugna på de dyra affärerna den här gången men jämfört med Sverige är det ju ändå billigt. Jag hittade ju H&M vilket var en sån lycka! HM är lyx här i Thailand och ligger på 2 stora plan i en av de finaste och dyraste galleriorna Paragon. Priserna är något lägre än i Sverige men inte mycket, jag shoppade järnet iallafall....så härligt att hitta storlekar för "vuxna kvinnor" också ;-)
 
Vi bodde på ett superbra hotell, S Sukhumvit hette det. Perfekt läge, några meter från BTS som tog oss till alla shoppinggalleriorna på några minuter. Hotellet låg mellan Soi 21 och 23, kan verkligen rekommenderas. Lite dyrare hotell i och för sig men ibland vill man ju lyxa till det lite.
 
Alla 3 kvällarna var vi ute och gjorde stan på kvällarna inpå småtimmarna.....riktigt kul att gå ut i Bangkok. Vi hittade ett ställe i Soi Cowboy (ett av de galna nöjeskvarteren i Bangkok) som spelade livemusik och dit gick vi tillbaka kvällen efter igen eftersom det var så bra. De spelade rockmusik hela tiden så Jens var i himlen :-)
 
MEN.....tyvärr mådde inte Papillon så bra när vi åkte iväg utan krashade ihop helt får man väl säga. Ning ringde gråtfärdig och sa att det var massa bråk och tårar, både Lai, Daeng, Mii och Tho tänkte sluta. Vi fick dem att lugna ner sig lite och Ning bad dem att hålla ut tills vi kom tillbaka för hon kunde inte prata med dem mer. Både Ning och Sunny försökte lugna ner dem och prata men det gick inte, de var alldeles för upprörda. Detta var på söndagen och vi skulle ju åka hem på måndagen. När vi satt på flygplatsen så ringer Ning igen och då hör vi bara skrik och bråk i bakgrunden.....alla bråkade. Stackars Ning kände sig misslyckad fast det inte var hennes fel och sa bara förlåt Caroline, förlåt men jag kan inte hålla ihop dem längre. Ning hade också blivit osams med Daeng så det gjorde itne saken bättre. Vi försökte prata med Lai o Daeng men de vägrade..... vi tog beslut på att snabbt stänga restaurangen och vi bad Ning och Sunny hälsa alla i personalen att gå in på sina rum och bara vänta tills vi kom hem 3-4 timmar senare.
 
 Vi fick slänga oss in i krissamtal direkt då vi steg ur taxin och försökte få lite rätsida. Daeng hade stuckit men Lai ringde tillbaka honom. Hela gårdagskvällen var väldigt upprivande och jobbig....alla grät...även vi.
 
Vad har hänt då? Jo...Lai o Daeng som varit så länge hos oss tog ju hit Mii och Tho som är släkt i släkt med Daeng. Tyvärr blev det inte så lyckat för de har inte kommit överens. Detta har sakta men säkert eskalerat och nu small det. Vi har ju märkt att Lai inte varit lycklig på sistone, hon har grymtat rätt mycket men inte velat berätta när vi frågat. Vi har väl tyckt att både Lai och Daeng är lite för hårda mot Mii o Tho men eftersom de pratar burmesiska vet vi ju inte vad de säger till varandra. Egentligen vet vi inte heller vad som gått fel men, enligt Mii så har Daeng o Lai varit väldigt kritiska och bossiga...... Daeng o Lai´s version har vi inte fått men de vägrar att jobba ihop med dem mer.
 
Först bestämde vi att Mii o Tho skulle få åka hem eftersom Lai o Daeng varit hos oss så länge och de skulle stanna om bara de andra åkte. Detta uppskattades inte av resten av personalen för Sunny och Ning upplever att Lai o Daeng förändras när inte jag och Jens är där, de blir otrevliga. Det kom ju som en stor överaskning för oss eftersom vi aldrig upplevt det själva. Vi fick ta det svåra beslutet och berätta för Lai o Daeng att de andra inte trivs att jobba ihop med dem...vi berättade även varför. Detta resulterade i att Lai o Daeng valde att sluta (eller valde är väl fel ord). Det här var väldigt tufft och både jag o Jens var riktigt ledsna....Lai o Daeng betyder mycket för oss. Näst efter Ning så är det verkligen för dem våra hjärtan klappar.  Vi åkte hem o deppade.
 
Det kändes bara värre o värre och Jens var helt knäckt så jag åkte ner till Papillon igen och pratade med dem....bad att vi alla skulle försöka prata om saken igen....men Lai o Daeng vägrade. Ning ringde mig och hon mådde inte heller bra så hon kom med iden att vi kanske kan fråga om Lai o Daeng vill byta arbetsuppgifter och gå tillbaka och städa bungalows och ta hand om trädgården.....vi gjorde ett nytt försök igen. Jag märkte ju på Lai o Daeng att de egentligen ville vara kvar men de är ju stolta som attan. Jag fick verkligen öppna hjärtat och be dem stanna med tårar i ögonen, jag berättade hur mycket vi kommer sakna dem. Till slut...till slut...kom det några blyga leenden från dem och de valde att stanna hos oss. Jag såg lättnaden i deras ögon.
 
Jag tror det mesta handlar om att de är utarbetade och pressade. De har haft en tuff roll i köket samtidigt som de inte kunnat komma överens med Mii o Tho....och sen är vi i slutet på säsongen, alla är trötta. Detta har gjort att de varit olyckliga och därför också snäst till både Ning och Sunny. Nu ska de iallafall bara jobba med att städa och ta hand om bungarna, inte jobba i köket alls. De kommer bara jobba dagtid fram till kl 16 så det blir nog bra för dem. Jens är lycklig igen för han o Daeng står ju nära varandra....och nu kan Jens få all den hjälp han behöver när det ska byggas o fixas. Lai o Daeng är medvetna om att de inte visat sin bästa sida på sistone o det känns som om de skäms lite...tror de kommer skärpa sig nu. Mii och Tho åkte hem i morse till Burma....det var glada miner även om de var ledsna, de vet att vi uppskattade dem och de fick en extra månadslön med sig hem.
 
Eftersom vi nu står själva i restaurangen med bara Ning och Sunny kvar så klarar vi knappt att gå runt. Vi har dividerat fram o tillbaka om det är värt att försöka hitta en ny kock när det bara är en månad kvar på högsäsongen...och vi kom fram till att vi ska försöka klara oss på egen hand. Vi har minskat ner öppetiderna nu i mars så vi har öppet 8-20.....och från April när Ning åker hem så har vi bara öppet dagtid fram till 16. I maj och juni stänger vi helt...och det ska bli väääldigt skönt för vi behöver en paus.
 
Vi kontaktade även Kaeng igår som ska börja jobba hos oss i oktober....allt är klart med honom. MEN vi är liite oroliga där också för han har luktat lite alkohol två gånger nu när vi har träffat honom....faaaaan....hoppas han inte har problem med spriten för på Papillon är det noll tolerans mot alkohol på arbetstid.
 
Jodå ....men annars är allt bra ;-)
 
De håller på att bygga bro mellan Lanta Yai och Lanta Noi. Och så här gör de i Thailand...bygger upp en brygga av små träpålar och kör ut grävmaskinen på :-)
 
Buddha dag....
 
Allt som har med buddha eller kungen att göra glittrar av guld.
 
Söt buss:-)
 
Central World, en mycket bra galleria med bland annat Toys ur us......vi fick tag i en massa trashpacks till barnen som de fick smak på när Sara o Matte var här o hälsade på. Det är en massa soptunnor med små figurer i som är sopor...hmmm...tänk att det kan vara så poppis. Barnen blev superglada.
 
Kan inte fatta hur många människor som köade utanför den här butiken...de hade vakter som släppte in folk. Why?..svindyrt och fult tycker jag.
 
Måste säga att Bangkok är väldigt rent...denna stora stad och alla soper men man ser nästan aldrig något papper eller fimpar på marken. Här skurade städarna till och med cementpelarna....i en vanlig skywalk.
 
Alla dessa våningar bara fyllda med shopping....ahhh.
 
Här väntar jag på en stoor Kaffe Latte......och en brownie :-)
 
En av alla butikerna....
 
Eyyy...skor i stora lass kan jag lova.
 
Grym trafik....tar evigheter att ta sig fram bilvägen så vi väljer oftast skytrain nu, mycket smidigare.
 
 
Uppepå allt annat skit igår så fick vi dessutom beskedet att Wille fick somna in i förrgår kväll. Vår älskade fina sheltie fick fina och lyckliga år hos sin nya familj men tyvärr så fick han cancer och efter att ha kämpat ett tag så fick de nu ge upp, det gick inte att rädda honom. Fyy vad vi grät...älskade Wille, vi ses på andra sidan.
 
Här sitter Milton till vänster och Wille till höger. Milton bor idag hos en underbar familj i Ronneby och mår toppen. Wille fick bli nästan 8 år....en oerhört snäll och fin hund. Jag är glad att han fick ett så bra liv som han fick.
 
 
 
Vi hörs!
 
Kram Caroline
 
 


Postat av: Agneta

Man lär sig en hel del om Thailand och thailändskt av er blogg... Trist att det gick som det gick. Hoppas ni orkar ta nya tag!

Svar: Tack Agneta.... en ny dag brukar göra susen. Just idag har vi en härlig dag med sol, värme o glada miner :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-03-21 / 09:47:46


Postat av: Lina

Hej Jens & Caroline!!!
Vi vill tacka för underbara dagar hos er på papillon, kände oss väl omhändertagna!!
Vi hoppas på att komma ner nästa år igen :-)

Mvh Lina & Rajje

Svar: Tack snälla för att ni kom o bodde hos oss på Papillon. Välkomna tillbaka :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-03-21 / 14:20:27


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!