Vi är i himmelen :-)


Jag har egentligen inte tid att blogga...vill ju gå här hemma o pula o packa upp bara! Helt galet härligt är det med allt detta utrymme. Det är ett jättestort hus! Vi har 4 toaletter, vilket innebär en var :-) Vi har sovit här 2 nätter nu och njuter av varje sekund.
 
I fredags när vi flyttade in så hjälpte Lisa oss, vi hade mycket mer än vi trodde så det blev 4 rundor med pick-upen. Det var ju min och Jens brollopsdag i fredags också (händer alltid bra saker 22/2). Vi valde att inte gå ut på egen hand och fira eftersom det var första dagen i huset....istället slängde vi oss i vårt fina lyxiga vardagsrum efter en lång dag och satte på en film på vår 42 tummare med surround-system och åt godis. Kändes som i himmelen! Konstigt är att jag har inte alls saknat detta sedan vi flyttade till Thailand, har inte brytt mig om att vi har haft en gammal tjock tv 26 tum med dåligt ljud men nu när vi fick all den här lyxen så blev jag helt överväldigad...så kanske har jag då saknat det omedvetet :-) Vårt kök är däremot något jag verkligen har saknat.... nu kan vi sitta tillsammans vid köksbordet och äta middag även hemma, ibland tröttnat man på att gå ut o äta hela tiden.
 
Vi fyllde kylskåp, frys och skafferi med massor av godsaker så nu har vi gått där o nallat hela helgen.Det var nästan så jag ville göra en Maria Montazami och sätta en rosett på kylskåpet.
 
Sen ska vi ju dock inte glömma att vi är i Thailand så självklart har vi stött på problem också. Vi beställde ett internet 2 veckor innan vi flyttade in för att vara säkra på att vi inte skulle bli utan. Killen dök självklart inte upp och vi fick åka dit igen...han lovade komma efter en timme och dök inte upp så vi fick åka dit dagen efter igen....han lovade komma och efter att vi ringt honom ytterligare 2 gånger så dök han äntligen upp. Något som skulle ta en halvtimme att fixa har de nu hållt på i 2 dagar med  och vi har fortfarande inte internet. Dock har vi blivit lovade att det ska vara grymt bra när det väl funkar :-)
 
Oliver och Jamie tycket att livet är fantastiskt, de har så mycket utrymme att leka på. Jamie håller på att bygga ihop alla sina legoskepp och har nu plats att ha dem stående framme. Vi har idag anmält Oliver till förskolan hela nästa år. Vi hade först tänkt vänta ett år till men han vill så gärna och då får vi lösa det.
 
Oliver har kommit in i en period där många tankar kretsar kring döden. Han har hakat upp sig fullständigt på att jag och Jens en dag kommer dö och att Oliver då blir ensam kvar och inte har någon att gosa med. Det är ju hjärtskärande det här för jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Jag själv har ju levt med den här skräcken hela livet, började redan när jag var liten fråga mamma gång på gång när hon skulle dö och hade ångest över att hon skulle lämna mig kvar ensam på jorden. Vissa människor kanske helt enkelt har de här tankarna mer än andra. Jamie har aldrig varit så här uppriven över det men det kanske beror på att döden känns lite mer naturlig för honom sedan pappa Teddy dog. Vi har ju alltid talat öppet om att Teddy är i himmelen och att han kommer hit ibland o tittar till oss.
Jag vill ju säga till Oliver att vi aldrig kommer att dö....men samtidigt tycker jag det är viktigt att vara ärlig för OM något skulle hända mig eller Jens så skulle Oliver känna sig sviken av oss. Därför försöker vi förklara att alla dör någon gång, men då kommer vi ses igen i himmelen. Försöker också få honom att förstå att är man blir gammal så slutar till slut kroppen att fungera (som en gammal bil) och då längtar man efter att åka till himmelen och få ett nytt liv. Oliver förstod det här och jämförde det med en robot som får problem med datorn (hjärtat), då fungerar ingenting längre. Det som känns jobbigast är att han inte kommer kunna gosa med oss när vi är i himmelen men vi kom fram till att det kan vi ju ändå även om han inte ser oss så kan han blunda och känna oss.....precis som vi gör med Teddy. En annan jättejobbig sak var ju att Jamie är 3 år äldre än Oliver och då säger Oliver med gråten i halsen att både jag, Jens och Jamie kommer dö före honom och då blir ju han ensam kvar.....jo säger vi men det vet man aldrig, ibland dör man när man är 70 och ibland 90. (svårt för honom att greppa). Vi sa också att den dagen vi dör så har ju både Jamie och Oliver egna barn och fru som de kan pussa på....detta fick honom att börja fnittra....aldrig i livet att de vill ha en fru!!!! Dessa underbara barn.. tack gode gud för att vi får njuta av dem! :-)
 
På Papillon är allt jättebra just nu....som vanligt är vi lyckliga över vår underbara personal. De är superduktiga och självständiga, fantastiskt!
Vi har lagt upp planerna för lågsäsongen nu, öppnat bokningarna för maj, juli och augusti och vi fick in vår första agodabokning för augusti idag via Agoda. Vi kommer ha stängt hela juni och september. Övriga månader kommer vi ha öppet varje dag men bara dagtid. Vi kommer ha frukost inkluderat i priset för vi tror att det är en framgångsfaktor i lågsäsong. Vi har ju redan 2 hela veckor uppbokade utav en amerikansk dykgrupp som hyr hela vår resort. Hoppas vi får det att gå runt.
 
Nu ska jag fortsätta packa upp.....stor kram på er därhemma, hoppas ni har det kanon!
 
Hej då White Flower, tack för det här året. Vi har haft det bra här men nu längtar vi efter större.
 
Hello Garden Hill, här kommer vi trivas! Kortet är taget från terassen och bakom fönstrena ligger vårt vardagsrum.
 
Terassen ser ni på övervåningen och våra sovrum ligger på två våningar till höger om palmen.
 
Köket...
 
Vardagsrummet...
 
Från andra hållet...dörren som står på glänt är toalett och sedan kommer köket. Går man ner för trappan till höger så kommer man till sovrum nr 3.
 
Lördagsfrukost...
 
Bad i poolen....
 
Barnen tittar på film o äter godis....
 
Sen shakar de loss lite av sockerkicken :-)
 
Terrassen....
 
Ingen dålig utsikt!
 
Här är ett foto från i torsdags när Jamie hade fotbollsträning på stranden...då passade vi på att ta en kaffe.
 
Oliver planterar tillsammans med Daeng.
 
Kram Caroline
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: meh.blo.gg

Åh lyxiggt :-)

Svar:
gronqvist.blogg.se

http://meh.blo.gg/ Postat den: 2013-02-24 / 09:35:29


Postat av: Annelie

Oj oj vad lyxigt ser helt underbart ut sånt man bara drömmer om,nu ses vi snart/Ha det bra kram

Svar:
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-02-24 / 20:21:11


Postat av: Micke

Så härligt det ser ut. Ligger huset långt från papillon?

Svar:
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-02-25 / 17:33:13


Postat av: Edde

Härligt! Välkomna upp på kullen!

Svar: Tackar Edde!! Vi trivs kanon :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-02-25 / 21:28:55


Postat av: Roger Jern

Härligt det ser ut!!!
Nu snackar vi boende!
Kul att se nya boendet samt att det flyter på med Papillon.
Nu har vi bokat 28/6-17/7.
Bkk-phangan-samui blir det. Är ni ute och far då kanske vi stöter på varandra!
Ha det kanon!!! :)

Svar:
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-02-26 / 19:58:49


Postat av: Ayan osman

åh, så underbart!!!

Svar: Ja, det är inte fel alls :-)
gronqvist.blogg.se

http://ayans.se/ Postat den: 2013-03-05 / 16:14:51


Postat av: Elin

Åh vilket vackert hus!

Svar: Ja det är det verkligen.... lyx för oss :-)
gronqvist.blogg.se

http://www.fluffmonster.blogg.se Postat den: 2013-03-05 / 17:40:49


Postat av: Eline

Å jag satt faktiskt idag och tänkte på hur mycket jag saknar Thailand! Vi bodde på Koh Lanta i två månader när jag var 11, tror vi besökte Long Beach då också :) Paradiset på jorden.

Svar: Härligt!
gronqvist.blogg.se

http://elinenorin.blogg.se Postat den: 2013-03-05 / 18:30:51


Postat av: Jennie Ivarsson

Åh vilken dröm. Ni måste verkligen trivas! :)

Svar: Ja det gör vi verkligen! Inte alla dagar men de flesta 😊
gronqvist.blogg.se

http://jennieivarsson.blo.gg/ Postat den: 2013-03-05 / 19:32:03


Postat av: Tess

Utsikten ser superhärlig ut! :) Kram

Svar: Ja, jag vet.....vi njuter verkligen!
Kram!
gronqvist.blogg.se

http://inifranochut.se Postat den: 2013-03-06 / 07:18:10


Postat av: Mellika

Åh, så fint det är...
Måste vara underbart att få ha sitt eget.
Barnen har verkligen blivit så stora också, önskar ni kom hem i sommar.
puss och kram<3

Svar: Puss :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-03-21 / 08:21:49


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!