Vår minisemester till Ao Nang


Ja då var vi hemma efter några dagar i Ao Nang. Härligt att komma iväg och lika härligt att komma hem :-)
Vi var precis förbi Papillon och där var allt bra. Våra gäster gav oss beröm för vår duktiga personal, det värmer. Vi är så stolta över vårt team, tror inte det är många som kan åka iväg så här och känna sig trygga med att personalen tar hand om allt. De ringde inte ens oss på hela helgen..... mycket bra jobbat!
 
Vi trodde knappt vi skulle komma iväg i fredags, det var så jäkla mycket att göra. Torsdagskvällen var nog den mest hektiska på hela säsongen, vi sprang benen av oss allihop, helt galet var det!
Men vi kom iväg och det var sååå skönt. Vi tog båten för första gången och det var riktigt trevligt, vi hade lite picknick med oss. Först när vi skulle på färjan så fick vi ångest för det bara vällde av människor, men tack o lov var det inte alls så många som skulle åka från Lanta. Det är ju otroligt vackert att åka båtvägen till Ao Nang...man kommer förbi Railey och många andra fina ställen.
 
Vi checkade in på ett litet hotell som vi hittat på nätet...Grand Inn. Det var det enda vi kunde hitta i vår budgetklass, det är ju så himla dyrt i Ao Nang. Vi blev glatt överaskade, Grand Inn är ett väldigt enkelt ställe (lite som ett vandrarhem) men rent o fräscht. Inredningen är ju ruggig men om man ser förbi det så finns ändå allt man behöver. 1 dubbelsäng, 1 våningssäng, kabeltv, gratis wifi på rummet, varm dusch och kylskåp. Vi betalade bara 1500 bath per natt och Grand Inn ligger väldigt centralt, mitt emot Mc Donalds. Prisvärt och jag tänker lägga en review på Tripadvisor åt dem.
 
Första kvällen slängde vi oss in på McDonalds och njöt av en big Mac för första gången på evigheter..det var magiskt :-) Sen gick vi o strosade resten av kvällen, shoppade lite och fikade.Jag tog en massage, valde närmsta stället från vårt hotell och blev helt förstummad över hur bra det var....tror faktiskt att det var den bästa massagen jag varit med om. Otroligt duktig kvinna som verkligen visste vad hon gjorde, jag valde huvud, rygg och axlar, jag var som i ett rus efteråt.
 
På lördagen fick Jamie helt bestämma vad vi skulle göra så efter att vi ätit frukost tog vi en longtail ut till Railey Beach. Ja...vad ska man säga....det är ju jättefint men tyvärr så är det så sjukt mycket människor så hela charmen är ju borta. Vi kom i land på Railay west och begav oss sedan mot Railey east. East såg ut mest som en sophög, vi undrade var vi hamnat. Vi letade oss till slut fram till Phraa Nang Beach....som är otrolig vacker. Jag kände direkt igen mig för det var där jag och Teddy var för många år sedan....nostalgiskt. Vi letade upp den enda lediga fläcken på stranden och satte oss där så barnen fick bada. Jag satt o tittade mig omkring och kände mig med ens väldigt sorgsen. Hur kan vi förstöra vår vackra jord på det här viset? Jag tittade på alla hundratals båtar som körde i skytteltrafik, såg dieselmolnen bakom och såg framför mig hur korallerna och fiskarna sakta dog ut. Om 10 år kommer öarna bara bestå av sopor och döda rev. Det var så många turister på stranden så man blev chockad...jag fick nästan panik. Att sitta på Phraa Nang och titta ut över denna otroliga vy måste vara bland det bästa man kan uppleva om man får göra det ensam men med så här mycket människor känns det bara plastigt och stressigt.
 
Något som däremot är positivt med Railey är grottorna. Vi gick in i "diamond cave" vilket barnen tyckte var spännande. Ljudet från fladdermössen var nästan öronbedövande och det fanns otroliga formationer som skapats genom åren.
 
Vi gick tillbaka till Railey west och åt på en restaurang med skyhöga priser och dålig service. Personalen såg ut som om de hatade allt vad turister heter.
 
Efteråt ville Jamie paddla kajak....och detta var verkligen höjdpunkten på dagen. Jag, jamie och Oliver hyrde en kajak en timme och bara paddlade omkring bland bergen som skjuter rätt upp ur havet, sååå fint. Här kände man inte av alla människor utan bara njöt av naturen.
 
Vi kom tillbaka trötta till Ao Nang och kvällen spenderades ännu en gång på massage, middag och shopping. Vi satte oss även utanför en minimart och tog en drink. Skrattade lite åt hur uppfinningsrika thailändare kan vara. En helt vanlig minimart ville de hotta till lite och satte därför upp en liten bardisk och några soffor utanför, drog igång lite musik och chip chilli vipp så blev det en bar :-)
 
Vi satt o filosoferade lite över vårt liv här i Thailand. Så annorlunda vi ser på "paradiset" nu när vi bott här i ett och ett halvt år. I Sverige när man tänkte på Thailand så tänkte man på vackra stränder, palmer och paraplydrinkar.... vänliga leende människor som bugade och sa "Sawadee Kaa". Inget av de här sakerna dyker längre upp i huvudet när vi tänker på Thailand :-) Bilden vi har idag är självklart ärligare. Vissa saker är bättre än vi trodde och vissa saker är mycket sämre. Idag när jag tänker Thailand så tänker jag istället på människornas pengajakt, kulturen, styrningen av landet, kampen för överlevnad, korruptionen..... men också kreativiteten hos människorna här, glädjen, känslostormarna och "ta dagen som den kommer-atmosfären". Att människor ställer upp för varandra och försöker bygga upp något ur ingenting. Blandade känslor. Vi kom iallafall fram till att vi älskar det här landet och människorna här. Det kan vara tufft ibland men vi skulle aldrig byta bort vårt liv här!
 
Vi kände oss lite bekväma idag när vi skulle hem så vi ringde till en kille som vi brukar anlita till transfers och bad honom hämta oss i Ao Nang. Stannade till på Big C på vägen hem o köpte munkar till personalen. Nu är vi hemma o sitter bara o softar.
 
Det är bra att komma bort ibland och få lite perspektiv på vår tillvaro. Lanta är verkligen vårt paradis.....även när det är mycket turister här så är det aldrig i närheten av Ao Nang, Phuket eller Phi Phi.....han är kan man andas och verkligen njuta av Thailand.
 
Så här mycket folk möttes vi av på piren....
 
Här åker vi iväg.... i rätt tid otroligt nog. Good bye Lanta!
 
Vackra vyer på väg till Ao Nang....
 
Vårt hotellrum i Ao Nang på Grand Inn.
 
Där fanns en gemensam terass...
 
Utsikten från vårt fönster....
 
Oliver invigde toan...o blev jättesur när jag tog kort :-)
 
Den här skylten satt i korridoren utanför vårt rum...hmm... brukar folk slänga ut saker genom fönstret på det här hotellet eller?!
 
Hello McDonalds!!
 
Mmmm...det satt fint :-)
 
Väntar på båten i hamnen...
 
Hamnen i Ao Nang...väldigt välorganiserat. Man köper biljett i en lucka och får sedan vänta tills de tar dig till en longtail...du åker sedan tillbaka med vilken båt du vill som det finns plats på.
 
På väg till Railey...tar ca 10-15 minuter.
 
På väg från Railey west till east.
 
På vägen hittade barnen några kattungar...
 
Min djungel-george :-)
 
Otroliga berg o grottor på Railey...
 
Phraa Nang. För mycket folk...men väldigt vackert (vilket ni tyvärr inte kan se här)
 
En pingla vi träffade på ett café i Ao Nang.... Jens var bara tvungen att ta ett kort ;-)
 
 
Imorgon är det Jamies stora dag..... då blir det till o gå upp tidigt o sjunga för 8-åringen.
 
Kram på er!
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Mona

Hip Hip Hurra till vår Älsklingskille Jamie ! Hoppas du får en häääärlig födelsedag !
Kram från oss alla :-)

Postat den: 2013-02-11 / 13:05:08


Postat av: Lisa

Åh det ser så fint ut! Här är det bara slaskigt just nu -.-

Svar: Jo jag vet.... det är det tråkiga med Sverige, allt slask. Om det bara höll sig till snö så vore det bättre :-)
gronqvist.blogg.se

http://lisaaaas.blogg.se Postat den: 2013-02-15 / 14:39:14


Postat av: Lotta

Gud va häftigt! bor du där?? :D

Svar: Japp....inte i Ao Nang men på Koh Lanta. Love it!
gronqvist.blogg.se

http://olesenstjej.blogg.se Postat den: 2013-02-16 / 19:00:49


Postat av: Anna Kubel

åh vad kul att läsa eran blogg! Jag har själv bott på Koh Lanta i nästan 1 år under 2009. Längtar verkligen tillbaka!

Svar: Tackar. Ja då vet du vad jag talar om :-)
gronqvist.blogg.se

http://annakubel.blogg.se Postat den: 2013-03-05 / 10:53:37


Postat av: Cissi

Åhh vad härligt att kunna uppfylla ens drömmar :)

Vi åker till Thailand 1 månad i slutet av året, så kanske jag kan fånga massa med tips hos dig eftersom vi bara har bokat flyg än så länge ;)

Svar: Härligt! Bara hör av dig om du har några frågor.... mailadressen är: [email protected]
gronqvist.blogg.se

http://cissileandersson.blogg.se/ Postat den: 2013-03-05 / 15:53:45


Postat av: Silje Helene's Konst&Foto

Alltså hjälpes vad vackert Thailand är. Skulle verkligen vara coolt att åka dit någon gång O.O

Svar: Du är välkommen :-)
gronqvist.blogg.se

http://www.roligheterna.blogg.se Postat den: 2013-03-05 / 16:20:15


Postat av: Elinor

Åh vad härligt det ser ut! Jag var i Ao Nang för två månader sen, längtar verkligen tillbaka!

Svar: Ja Ao Nang är mysigt....liksom många platser i Thailand :-)
gronqvist.blogg.se

http://elinorsfoto.blogg.se Postat den: 2013-03-05 / 17:08:17


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!