Nu är vi hemma på svensk mark!


 
Vi har jättebra! Det var fantastiskt att komma hem till Sverige faktiskt...mysigt, mörkt och kallt. Tyvärr ingen snö men det kommer kanske. Corrina hämtade oss på flygplatsen, vi missade ju flyget från Stockholm till Malmö så det blev en lång resa. Min mamma mötte oss hemma i huset och bodde med oss första 5 dagarna.
 
Vi hade rejäl jetlag första dagarna, knallade upp här vid 4 på natten och kände oss pigga....men var dödströtta på kvällarna. Nu är vi i fas igen.
 
Det var en smärre chock att komma hem till de svenska priserna, hur kan allt vara så jäkla dyrt?? Hur överlever man? Nog för att det är dyrt med mat o dryck men det är nästan ännu värre med apoteksgrejor. Skulle köpa vårtmedel till Oliver o det kostade 170 spänn. Eller är det så att jag för första gången i mitt liv faktiskt kollar vad saker o ting kostar för det gjorde jag sällan när vi bodde här.
 
Vi bad att få låna älskade Milton några dagar så nu har vi precis haft honom hos oss I 4 dagar o det var sååå mysigt. Vi har gosat hur mycket som helst o han fick värma vår säng på natten. Nu är han hemma hos sin husse och matte igen.
 
I lördags var vi på kalas hos kusin Anna och fick träffa gänget igen. Det var som alltid jättekul! Barnen lekte precis som om det vore igår de sågs. Vi fick också en massa vinterkläder till barnen så nu slapp vi köpa det, uppskattat!
 
I söndags var det dags att träffa syster Mona med familj. Det var pepparkaksbak för hela slanten och även god middag som Jhonny lagat, söndags-stek! Vi hann också med att gå till brunnsparken och fika på Café Mandeltårtan där min systerdotter Elsa jobbar.
 
Idag har Corrina och våra kusiner Elin o Malin varit här o fikat, lite skvaller och några gapskratt satt perfekt idag :-) Elin hade med sig sin nya lilla valp, en chow chow som ser ut som en liten björnunge.
 
Vi fullständigt älskar vårt hus, det var till o med bättre än förväntat. Så himla gulligt och mysigt. Alla möblerna lämnades kvar av förra ägarna och det är riktigt coola gamla möbler. Vi har fått låna gardiner av Corrina så vi har faktiskt fått det riktigt julmysigt. Vi sover som änglar för sängarna är så jäkla sköna.  Corrina, min mamma och Jens mamma hade städat och handlat så allt var perfekt redan när vi kom hem :-)
 
Tyvärr har barnen åkt på en rejäl förkylning, de är riktigt febriga, snoriga och hostiga....men det var nästan väntat. En annan sak som är lite dryg är att jag har ätit sedan vi satte foten på svensk mark...oavbrutet..så jag rullar snart fram. Just nu sitter jag o äter After Eight. Vårt internet är skitdåligt....så det tar ca 1 time att ladda upp varje bild.
 
Dagarna bara springer iväg självklart, nu till helgen kommer min bror Jhonny hit och stannar till efter jul, det ser vi fram emot. Min bror Jimmy var här i lördags men han åker till Thailand på torsdag för att träffa Ning över jul så honom ser vi inte mer. Vi kommer fira lille-julafton med Jens familj och sedan julafton hos min syster. I mellandagarna åker vi till Ljungby och hälsar på andra delen av familjen,... Engvalls. Sedan blir det lite fest med tjejerna också, ska bli superkul!
 
På Papillon är allt toppen, de är så duktiga och vi är mäkta stolta över dem. Vi pratar med dem dagligen men de löser själva problemen som dyker upp.
 
 
Vi stannade ju i Bangkok några dagar innan vi åkte till Sverige, här njuter vi av ett McDonalds besök :-)
 
Utsikten från vårt hotel som för övrigt var ett av de bästa vi bott på. Det hette Windsor Suite och hade ett bra läge, bra pris och jättebra o stora rum.
 
Hela Bangkok var julpyntat och storslaget, underbart.
 
På Terminal 21 upplevde vi den coolaste toaletten ever. Helt digital styrd, så vi var helt fascinerade. Först kunde man välja att värma upp toasitsen.....sen när man var klar så tryckte man på spolning och då kom en typ av rumpdusch fram och började spola. Man kunde välja ifall den skulle röra sig fram o tillbaka eller stå still, man kunde också välja temperaturen. När man kände sig nöjd så satte man på fläkten och då blåste det varm luft tills man var helt torr.....hahaha....coolt va?
Grabbarna i sina nya onepiece som de fick av Corrina, de sover till och med i dem :-)
 
Vår gosing Milton....attans vad fin han är!
 
Kolla in pepparkakstraktorn barnen gjorde hos Mona....
 
Första frukosten i huset....ohh vad gott med rediga smörgåsar :-)
 
Corrina har förberett presenter för varje dag fram till jul...våra barn blir inte bortskämda eller så :-)
 
Vårt fina vardagsrum...som nu bara är någon form av allrum men som ska bli tv-rum till sommaren.
 
Igår var det sjukstuga så då bäddade vi ut soffan och låg o myste framför tvn :-)
 
Kram på er alla!
 
// Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: sonja o bo

Skönt att ni är på hemmaplan för ett tag, hadet nu så jättegott.

Postat den: 2013-12-18 / 09:16:05


Postat av: Ditte

Välkomna till Sverige! Önskar er en God Jul och Ett Gott Nytt År!
Siktar fortfarande på ett besök på Papillon så småningom. Måste ju vara i skuggan... Men jag vill.
Kramar!

http://akker.blogg.se Postat den: 2013-12-18 / 21:44:13


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!