Tankarna går runt runt runt :-)


Hej på er alla,
 
Idag känner jag minsann för att blogga lite och det händer ju inte alltför ofta nu för tiden :-) Har faktiskt funderat på att lägga ner bloggandet helt för jag får inte till det längre.....men så har vi ju nära o kära i Sverige som jag vet vill hålla lite kolla på oss :-)
 
Jag tror det beror på att vi har haft en väldigt känslomässigt jobbig lågsäsong där tankarna och planerna bara snurrat i huvudet....det har varit lite som en bergodalbana. Nu känns det äntligen som att det börjar klarna lite.
 
Jag vet att många av er säkert har sett att Papillon varit till salu och kanske undrat varför. Jens och jag är ju inte mycket för att tänka praktiskt och logiskt, vi följer snarare hjärtat hela tiden vilket innebär att våra planer kan ändras från dag till dag...rätt jobbigt att vara sån men ganska skönt samtidigt :-)
 
Det som hänt är väl att Papillon helt enkelt sköter sig självt nu för tiden och det som vi trodde skulle vara skönt blev istället tråkigt. Vi har längtat ihjäl oss efter nya utmaningar och började därför planera att bygga upp ett helt nytt ställe. Vi letade efter den perfekta marken och gjorde upp planer tillsammans med våra vänner här på ön om ett samarbete.Allt var väldigt jobbigt för vi hittade flera ställen vi ville ha men fick vänta länge på svar hela tiden....och då hann vi ju planera och göra upp planer för det stället vilket innebar att det blev en besvikelse varje gång vi fick nej. Men så hittade vi en ny mark igen och gjorde upp nya ritningar, nya planer, satt på businessmöten mm.....tills vi fick nej igen. Detta i kombination med att vi hade svårt att förlika oss med tanken på att släppa vårt Papillon gjorde att vi kände oss ganska känslomässigt utmattade till slut.
 
I vilket fall så har vi under tiden fått några bra bud på Papillon.....intresset har ju varit enormt faktiskt, mycket högre än vi trodde. Det fick oss också att tänka oss för ytterligare en gång :-)
 
Till slut började vi fundera på vad det egentligen är vi vill ha....och vi kom väl fram till att vi behöver ombyte, vi mår som bäst när vi får variation i våra liv. Drömmen innan vi flyttade till Thailand var att kunna leva sommarhalvåret i Sverige och vinterhalvåret i Thailand men vi visste att det inte går att lösa ekonomiskt. Nu har det visat sig att det är ju faktiskt  möjligt. Vi borde ju istället utnyttja att Papillon är så självgående och att vi har så bra personal....och vi har ju råd att leva året runt på avkastningen från Papillon även om vi bor i Sverige halva tiden....det vore ju helt underbart. Då kan barnen gå i skolan några månader i Sverige och restan av tiden här. Det som jag och Jens gör på Papillon idag kan vi sköta från Sverige utan problem (bokningar, planering, menyer etc). Dock vill vi ha ett eget boende om vi ska vara så länge i Sverige varje år så därför letar vi nu hus :-)
 
Nu är det vår stora passion att hitta ett litet hus vi kan köpa som vi kan bo i ungefär 6 månader per år. Vi hittade ett i Johannishus utanför Karlskrona som kändes perfekt och vi la ett bud på det men tyvärr bestämde sig tanten för att bo kvar istället. Vi har några till vi är väldigt intresserade av men de är för dyra så vi får se hur det går. Spännande :-)
 
Hur vi gör med Papillon i framtiden vet vi inte....just nu behåller vi det en säsong till iallfall och så får vi se nästa år. Dyker det upp nya spännande projekt kanske vi säljer annars inte. Man vet ju aldrig med oss, vi kanske bor i Australien om några år...ha ha.
 
Nästa stora grej är att vi ska FIRA JUL I SVERIGE!!! Vi bokade biljetter häromdagen och det känns helt underbart. Det gick inte att sudda ut våra leenden på flera timmar när vi bokat för vi bara satt o pratade om vad vi skulle göra och äta.....och vi hoppas hoppas att det blir riktigt kallt. Det är faktiskt inte själva julafton som vi längtar så mycket efter, vi har haft det bra även här nere på julafton. Det är allt förberedande innan...ni vet att baka julgodis, gå o lyssna på julmusik, gå på julmarknad, sitta med tända ljus när mörkret faller, julpynta.....hela december är ju en helt underbar månad :-) Vi blir hemma nästan en månad och det kändes väldigt nervöst först att lämna Papillon så länge i peak-säsongen.....men vi pratade med dem och det kommer inte bli några problem. Vi har så himla bra personal nu och vi litar fullt ut på dem. Vi kommer skypa och prata med dem varje dag och vi kommer alltid vara tillgängliga för Sunny om hon behöver oss.
 
Vi har anställt 3 nya personer på Papillon nyligen som kommer börja hos oss 1 oktober. 2 nya städerskor som ska städa halvtid och jobba i köket halvtid. 1 receptionist/servitris som ska gå omlott med Sunny, supertrevlig tjej som pratar engelska. Nu behöver vi bara en kock till som ska jobba ihop med Weiw i köket, vi får hoppas någon dyker upp. Totalt blir de 8 personer i år plus Lai men hon går ju på mammaledighet i mitten på december.
 
Vi stänger Papillon på måndag och håller stängt hela september. Det är vanligtvis en mycket regnig månad med lite turister. Vår personal får helt ledigt 2 veckor och efter det jobbar vi några timmar om dagen för att förbereda för högsäsongen som börjar 1 oktober.
 
Jag och Jens har skaffat en ny hobby :-) Nåt måste vi ju göra nu när Papillon inte behöver oss längre, så vad blir det då??? Jo vi ska bli cyklister :-) Vi väljer självklart en hobby där vi blir snygga och smala på köpet. Som vanligt gör vi ju inget halvdant utan går "all in". Vi nöjer oss inte med vanliga cyklar utan har beställt riktiga TREK Mountainbikes i hög kvalitet som levererar till oss på måndag. Svindyra var de också så nu ska det jäklar bli cykla av. Vi kör även tillbehören för att verka lite proffessionella....har precis spanat in ett par cykelbyxor med vaddering i rumpan....är ju så benig o spinkig så jag behöver ju det ;-)
Vi har även beställt en cykel till Jamie, han älskar ju att cykla och han kommer bli sååå lycklig på måndag för den cykeln vi köpte begagnad till honom är helt kass. Den vi har köpt nu är en riktig stabil TREK cykel. Vi tänkte be honom hämta cykelpumpen i garaget på måndag efter skolan och där ska han då få syn på cykeln :-)
 
Jamie o Oliver har börjat skolan denna veckan och de fullkomligt älskar det. Jamie har fått en fantastisk lärare som heter Lovisa, känns kanon. Äntligen får jag och Jens lite egentid också.....som vi nu ska fylla med cykling, he he.
 
Pöss o kram....hörs igen.
 
// Caroline
 
Oliver har tappat sin första tand....det var stort :-)
 
Det firade vi med våfflor o mango :-)
 
Första dagen i skolan....underbart :-)
 
Lovely Lanta ...
 


Postat av: Mona

Oj oj oj, vad glada vi blev ! Vad bortskämmda pojkarna ska bli :) Nu ska vi planera massor av roliga grejer ;-) Vilken period är ni är ?
Kram Mona

Svar: Jaaa vad härligt :-) Vi kommer 11 december och åker igen 7 januari. Ska bli supermysigt o träffa er.
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-08-30 / 16:09:01


Postat av: Ida

Jaaaaa! Vad kul att ni kommer hem en sväng i dec!! :-) Då ska vi sjunga Hosianna för fullt!!

Och ännu bättre vore det ju om ni får tag i ett hus och kan bo här halva året, hoppas hoppas! :-)

Antar av den nya personalen att döma att Kruakillen och hans fru bestämde sig för å stanna på Krua?

Ha det gott era mumsisar! KRAM

Svar: Jaaaeee.... det blir kvar där....kanske bäst så vi har någonstans att äta :-) Vi har fått tag i ny personal så vi hoppas på det istället :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-08-30 / 17:34:29


Postat av: Roger J

Hmmm...
Här ska inte säljas! Ska ju komma och hälsa på snart! Men vi kan ju hälsa på nån annan stans också iof!
Ni får blogga var i världen ni är!

Svar: Haha...vi behåller vårt Papillon Roger så bara om du. Hoppas ni hade det gott på östsidan i år :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-08-30 / 21:56:55


Postat av: Mona

Ida, jag har börjat öva in Hosianna på gitarr, kör du munspel eller kanske dragspel, Caroline verkar ju redan kunna texten så hon sjunger :-))

Svar: Vi kanske kan köra Hosianna i kano??
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-09-01 / 18:52:59


Postat av: Anonym

Jag kan köra båda Mona! Blir ju lixom ännu högtidligare då ;-))

Svar: Vad jag minns så var du väl inte världsbäst på musikinstrument i skolan Ida? ;-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-09-01 / 20:27:54


Postat av: Ditte

Vad härligt att du bloggar igen. Jag har saknat inläggen! Verkligen! Spännande att höra om era tankar och planer. Låter i mina öron väldigt klokt! Och nu har ni jobbat upp Papillon och har en personal som är självgående, så passa på att göra det ni känner för.
Kul att ni bestämt er för att var i Sverige över jul.
Säkert kommer ni hitta ett litet hus där ni kan tillbringa halva året i en trakt där ni trivs.
Ha det fortsatt bra!
Kramar!

Svar: Tack Ditte, stor kram till dig :-)
gronqvist.blogg.se

http://akker.blogg.se Postat den: 2013-09-06 / 20:32:04


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!