Lite Lanta News


Hej hej hallå :-)
 
Håller ni på att smälta bort där hemma eller? Tänk att ni äntligen fick en sån fantastisk sommar. Har till och med börjat läsa inlägg på facebook om att folk längar till hösten, haha.
 
Vi har det bra. Ida och Isak är ju här och hälsar på oss så vi njuter av lite sällskap.....och äter snusklubbor tills vi storknar :-) Vi har haft regn och rusk i två dagar nu....skittråkigt men idag när vi vaknade så var ordningen återställd. Ser ut att bli en vacker dag så det får kanske bli en tur på motorcyklarna idag.
 
Vi stängde Papillon för några dagar sedan för att få en paus.....vi hade ju så mycket folk hela tiden så vi hann inte ens med att ta hand om trädgården. Därför stängde vi för bokningar i 5 dagar för att återhämta oss, himla skönt. Idag ska Jens och Daeng sätta igång o bygga staket medan tjejerna röjer lite på baksidan och tar trädgården. Vi har varit hellediga i några dagar nu så energin har fyllts på igen.
 
Här på Lanta talas det mycket om oljeläckan utanför Koh Samet nu..... det är svårt att greppa vilken stor katastrof det här är. Bilderna vittnar om otroliga mängder olja som förstört området....bland annat ett korallrev. Tänk att något som byggts upp under tusentals år är helt förstört, alla djur och växter är döda.....för att någon idiot har struntat i säkerhetsföreskrifterna. Det är ju inte första gången heller och garanterat inte sista. Först talades det om ca 50.000 liter men nu säger ryktena att det rör sig om en miljon liter. Det är en oljeledning som gått av.
 
Det har har iallafall satt igång en våg av protester på Koh Lanta mot ett planerat kolverk som planeras byggas i närheten. Det skulle medföra stora risker för Andamansjön när detta kol ska transporteras. Det hålls nu möten på flera ställen och det trycks upp banderoller och upprättas protestlistor. Vi får hoppas att det ger något.
 
Vi planerar en liten semester trip till Bangkok. Vi har bokat flyg den 12 augusti, vi åker upp tillsammans med Ida och Isak. De stannar i 3 dagar innan de flyger hem och vi stannar ytterligare 3 dagar och njuter av storstadspulsen lite. Vi ska gå på bio, åka på vattenland, shoppa och mycket mer, LÄNGTAR :-)
 
Den här kraken simmade i vår pool hemma i huset häromdagen..... vi fick rädda han med håven. Förmodligen drog han in i huset sen och det är ju inte bra men vi hade ju inte hjärta till att döda lille plutten.
 
Speltime.... Jamie och Oliver har fått en varsin ny surfplatta från Sverige så de är helnöjda :-)
 
Middag på the Tavern...man får ju lyxa till det lite extra när det regnar :-)
 
Poolpartyyy :-)
 
Igår kväll åkte vi ner till Relax Bay en stund.
 
Barnen byggde en bro...här planerar de bygget :-)
 
Sedan hade vi lite hopptävling....snyggt jobbat av Isak.
 
Ida fick visa att de gamla takterna fortfarande sitter i .... och det gjorde dem ;-) Jens skyllde på sitt knä och jag försökte inte ens låtsas att jag skulle klara det .
 
Kram och hej på er...vi hörs igen :-)
 
//Caroline
 
 


Postat av: Anonym

Tiden går fort nu. Snart kommer vi. Tror knappt att det är sant. Kram på er alla. Monica.

Svar: Jaaa Monica, det ska bli såå kul :-) Längtar efter er <3
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-08-04 / 15:41:24


Postat av: sonja o bo

Ja du.nu har vi bra väder.nästan som på Lanta , kvällarna är ljuvliga ha de gott

Svar: Underbart Sonja och Bo :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-08-04 / 19:50:00


Postat av: Elisabeth

Hej. Jag har följt er , och med glädje hur ni jobbar er fram.
Jag vill gärna berätta att vi har ehaft en underbar sommar,väder och vind underbart här på ön . Men ett under har slagit oss med storm...jo vi har den stora lyckan att berätta att vi har för 14 dgar sedan blivit mormor o h morfar till en väkskapt liten gosse som ska heta Isac.
Tänk vad livet är förunderligt!
Så,,,fortsättlev ert liv i nuet och ta vara på varandra .
Stor och varm kram
Elisabeth @-}--
Ps. Snygga bilder på blommor.

Svar: Gud va roligt :-) Stort grattis till er alla !!Kan se hur nu njuter av den lille och det fina vädret på ÖÖÖnnn, ha det nu så gott och hälsa alla så gott och glöm inte Carina och Bertan också :-)
Varma kramar från Jens.
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-08-04 / 20:57:42


Postat av: Anonym

Nu.längtar vi till er

Postat den: 2013-08-18 / 20:27:53


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!