Jodå, vi lever :-)


Hej Hej!
 
Ni undrar kanske om vi lever eftersom det var ett tag sedan..... det gör vi :-) Vi har haft uselt internet sista veckan här i lägenheten.... tror att vår hyresvärd hade missat att betala räkningen eller nåt, kändes så mellan raderna. Sen har vi haft mycket regn o rusk vilket också gör att det ligger nere mycket.
 
Men... vad har vi hittat på då? Massor som vanligt...... sist så var det ju lite deppigt som ni såg men allt är mycket bättre nu :-) Ena dagen känns det som om man bara har problem men nästa dag så verkar allt lösa sig på nåt sätt... så är det ju i livet. Det största misstagen vi gör är att vi oroar oss i onödan många gånger. Det är ju så att om man bara ger det lite tid så löser ju det mesta sig även om det inte känns då just i stunden.
 
1. Killarna som skulle laga taket som inte brydde sig........ dagen efter kom killen över till oss med ett visningsex på en annan duk som han ska försöka få tag på, nu hoppas vi på det. Dessutom börjar de bygga en connecting door i dubbelbungen idag.
 
2. Vi fick inte tag i en tuk tuk att köpa någonstans, vi åkte runt till varenda mc-handlare o hittade bara skit som knappt höll ihop............ dagen efter så var vi ute o körde en sväng och helt plötsligt kom vi förbi ett ställe där både jag o Jens hajade till, magkänslan sa att det här kanske kan vara nåt? När vi börjar prata med killarna som står där o pular med en tuk tuk så visar det sig att det här är en gammal känning till oss. En supertrevlig kille som körde oss till flygplatsen en gång för flera år sedan, vi pratade mycket med honom och fick hans kort men vi tappade tyvärr bort det. Killen kom ihåg oss och nu ska vi börja jobba ihop med honom. Han hämtar på flygplatsen så vi ska anlita honom till familj och gäster. Det bästa var att killen stod o blev precis klar med en jättefin tuk tuk som han jobbat på i 3 veckor....motorcykeln har bara några år på nacken och vagnen och klädseln är precis helt ny....Vi är nu stolta ägare till den!!! :-)
 
3. Vi har så jäkla mycket mygg, jag hatar mygg!............. ett par dagar senare så kommer det in en dansk kille som bor på ön och ska börja med en ny business, att spraya mot mygg. Han undrar om han gratis kan få använda vår resort som ett testobjekt för att se hur det funkar. Vill vi sedan fortsätta med det så ska han ge oss ett bra rabatterat pris. Då kommer han och sprayar mot myggen varje vecka. Ja tack :-)
 
4. Ormar o andra kryp.... inte sett en enda orm sista veckan, gott!
 
Som jag sa... allt löser sig :-)
 
I helgen tog vi helt ledigt från Papillon, vi bara gjorde precis vad vi kände för. Vi åkte runt mycket på moppen, fikade, spelade spel, badade, åt god mat. Sedan satte vi igång ett nytt projekt.... ja precis... vi tyckte det var dags! Vad vore väl en ny vecka utan ett nytt projekt i familjen Grönqvist?? Vårt nya projekt heter husjakten. Vi är sugna på att flytta till hus nämligen. Vi har det bra här men vi längar efter lite mer yta... gärna ett sovrum till så att barnen får varsitt och sedan vore det lyxigt med ett riktigt kök, inte bara en pytteliten kokvrå. Därför har vi senaste veckan finkammat hela Lanta i vår jakt på hus och hittat många mysiga husområden. Helt sjukt vad lyxiga hus det finns och helt sjukt hur mycket folk betalar per vecka för att få bo där!! Eftersom vi hyr året om så sitter ju vi i en bra sits självklart så vi hoppas hitta något klockrent till ett väldigt bra pris. Just nu har jag snöat in helt på ett hus som ligger i närheten, vi har dock inte fått tag på ägaren ännu och vet inte om han hyr ut året runt. Men OM vi skulle få det huset så vore det såååå härligt, det är galet stort :-) Det här med att åka runt o leta hus är ju väldigt roligt och avslappnande.... dessutom kan vi nog varende område på norra Koh Lanta nu vilket är mycket bra då vi får mycket frågor kring det.
 
Igår hade vi vår 3:e thailektion....det går jättebra tycker jag. Himla kul och mycket lärorikt. Sharon är så duktig och sedan underlättar det självklart att vi kan prova våra kunskaper på personalen. En sak som är underbart med thailändska språket är att man böjer inga ord och sätter inga ord framför.... man säger till exempel aldrig bordet elller borden..... det är bara ordet bord helt enkelt.
 
Idag är Jens nere på Papillon o målar, vi ska försöka bli klara med målningen inom en vecka. Jag har tillbringat morgonen med att jobba för Contribe, men nu ska jag åka och hämta Jamie i skolan.
 

Vi åkte upp till Viewpoint i helgen och tog en shake på restaurangen där.
 

Utsikten är härlig så högt upp :-)
 

Barnen älskar våra utflykter....
 

Sen åkte vi till Lanta Old town o shoppade lite i souvenirbutiken där... Jamie köpte en present till pappa i smyg och Oliver köpte en till mig.... under mycket viskande :-)
 

Sen körde vi omkring och tittade på lite husområden... här hade jag nog kunnat bo...om det hade leget på andra sidan ön.
 

Sen var vi uppe i ett husområde som ligger uppe i bergen...fantastisk utsikt och underbara hus till bra priser. Dock för långt upp...det blir liksom inte praktiskt för oss.
 

I förrgår köpte vi oss en "bambo-hut". Jag kan säga att det var inte helt lätt att få in den här hyddan på Papillon, för många träd i vägen. Sen tänker man kanske inte till riktigt här i Thailand heller, man bara kör på och försöker, funkar det inte så börjar man om igen en annan väg :-)
 

Den kom på plats till slut iallafall!
 

Heyyy, vad tycks om vår nya fina tuk-tuk???
 

Vår trädgård blir så fin nu, Naa och Weiw jobbar varje dag med att plantera o fixa.
 

Oliver är så attans busig så vi har fullt sjå med honom... undrar vad det ska bli av honom? Som tur är ger han oss många skratt också :-)
 
Kram på er, hoppas ni mår gott allihop!
 
//Caroline
 
 
 
 
 


Postat av: Corrina

Oj, vilken fin tuk tuk....skit bra att ni fick tag i den. Åh, vad jag längtar efter att bara få köra runt Lanta på moppen ...Kram

Svar: Ja det är riktigt härligt att köra runt på Lanta. Dock inte idag för det ööööööösregnar!!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-09-12 / 17:30:54


Postat av: sara

Matte undrar om han inte kan få åka er nya snyggo-tuktuk när vi kommer ner?
...jag sa att han får ha lite is i magen!

Svar: Det beror på hur han ser ut när ni kommer.... bara riktigt läckra, vältränade snyggisar som får åka med den ;-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-09-12 / 21:22:27


Postat av: Frallan

Hur mycket fick ni betala för bambuhyddan?

Svar: 3700 bath.... Vilken bra blogg du har Frallan!
gronqvist.blogg.se

http://tastelikechicken.blogg.se/ Postat den: 2012-09-13 / 06:54:24


Postat av: annelie

jätte fin tuk tuk ,ska bli så kul att komma till er och se allt fint ni har gjort lär väl bli mycket innan mars månad så energiska som ni är:) det är så kul att följa er och alla projekt ni har /Kram

Svar: Tack vad roligt att höra Annelie! Ska bli så kul när ni kommer ner och hälsar på oss :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-09-13 / 10:49:24


Postat av: Frallan

Ok, då ligger priserna ungefär samma. Jag köpte fyra stycken hyddor för 15 000 baht. Två "Sala non" (ligga), och två "sala nang" (sitta) men det har ni säkert redan snappat upp på thaikursen vad det betyder...

Och tack.

Svar: Ha ha.... vi hade faktiskt bara lärt oss nang ännu så länge så nu lärde vi oss nåt nytt :-)
gronqvist.blogg.se

http://tastelikechicken.blogg.se/ Postat den: 2012-09-13 / 19:35:57


Postat av: Els-Mari

Så roligt att se att ni har det så bra, och en fin tuk-tuk fick ni ju tag i. Jag längtar ju efter er naturligtvis, men jag är glad att jag kan se er på bloggen. Ska bli spännande att se när ni öppnar för säsongen igen, och hur ni upplever det. Många Kramar Els-Mari. Ge Jamie och Oliver några extra kramar från mig.

Svar: Tack farmor, ja vi har det bra :-) Vi längtar efter er också, hoppas allt bra där hemma! Stor kram från oss alla :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-09-14 / 20:31:20


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!