Det blev en dag på stranden....lalalalalalala :-)


Igår var första dagen på länge som var riktigt het hela dagen utan en droppe regn, ahh så gott det var. Enda nackdelen var väl att hela familjen lyckades bränna sig på ryggen :-)
 
Vi var lediga från Papillon igår och eftersom vi vaknade upp till strålande sol så satte vi oss på motorcyklarna efter frukost och drog iväg. Vi körde först o tittade på elefanterna..... sedan körde vi vidare över ön och mötte en familj på apor på vägen..... efter det sprang det en varanödla i vägkanten. Vilken tur man kan ha! Vi körde även förbi en kossa och på ryggen satt det en stor vit fågel. Jag utbrast till Oliver -Vad i allsin dar gör den där fågeln på kossans rygg?? Oliver svarade  -  Men mamma, det vet du väl? I min diegofilm (Doras kusin) berättade de att fågeln sitter på rygger för den äter små djur som bor på kossans rygg.  Hm...vem behöver skola när Dora och Diego finns tänker jag :-))
 
Vi körde vidare upp över viewpoint och ner mot Klong Nin där vi hittade en mysig bar på stranden. Vi beställde Banana Split och kaffe och njöt av värmen o utsikten. Sen badade vi i vågorna och gick längs stranden. Jens o barnen hade båttävling. Vi körde hem på eftermiddagen och satt vid poolen några timmar innan vi gick ut och åt pizza på kvällen. En bra dag :-)
 
Idag har vi börjat laga mat på Papillon..yes! Jag hade glömt hur god mat vi har, kände mig alldeles lyckling. Jag o Jens beställde en Chilli Jam som är lite av vår specialitet och det var himmelskt. Vi har bestämt att äta igenom hela menyn denna veckan och föreslå förbättringar men det finns ingenting att förbättra på den rätten :-) Oliver beställde vårrullar och de var också helt perfekta....lagom krispiga och underbara!
 
Nu är vi på sluttampen känner vi...inte mycket kvar nu. Bungarna är nästan helt färdiga förutom vår familjebunge med 2 rum som ska fixas till när Jimmy kommer ner, han har med sig en tigersåg. Restaurangen har blivit så fin, Naa har verkligen fyllt den med växter och blommor. Sen har hon rengjort och fixat med dammen, lagt i lite fiskar o näckrosor. Dock blev det lite mycket vatten så vi fick nästan köra konstgjord andning på några små-firrar idag när de hoppade ut på marken :-)
 
Personalen verkar funka jättebra ihop, allt flyter på. Nu när vi börjat laga mat så känns det bättre för Weiw också för hon får känna sig lite behövd. Hon har ju nämligen tummen mitt i handen när det gäller allt annat. Denna veckan ska vi ta en massa foton också så vi kan uppdatera hemsida och Agoda.... och självklart här :-)
 
På onsdag åker vi till Krabi hela familjen tillsammans med Ning och Yak. Dags o fixa till arbetstillstånd o då passar vi på att gå o shoppa lite på Big C.
 
Ni undrar kanske hur det gick med min hemliga person som vi skulle träffa i tisdags? Det gick tyvärr inte. Det var en intervju med en person som är väldigt duktig på västerländsk mat men även om hon var jättesugen så var hon redan bortlovad på annat håll. Men det gör inte så mycket för vi har kommit på att vi ändå är tillräckligt med folk, vi får bara dela upp uppgifterna lite mer. Fler måste lära sig att laga mat o baka för Jens hinner inte med allt.
 
Ön börjar fyllas med folk igen... vi träffar trevliga människor varje dag nu som kommer förbi Papillon av olika anledningar. Ett par som heter Bosse o Annika kom förbi idag, de har tagit över uthyrningsverksamheten av hus o lägenheter på ön från Lanta Divers och Jojo Lanta Rental.... ett tips för er som söker boende och vill bo i hus eller lägenhet http://www.jojolantarental.com/.
 
Det ser ut att lösa sig med hus till oss framöver men jag väntar med att säga något innan allt är klart.
 
Jamie ÄÄÄLSKAR skolan enligt honom själv...det går jättebra o han läser bättre o bättre. Kul!
 
Tja vad mer.... vi har tömt alla konton i Sverige nu så om inte det börjar rulla in pengar snart får vi flytta hem. Och då menar jag verkligen tömt alla konton på varenda krona.... usch.... men det kommer lösa sig för vi har fler bokningar än någonsin. Vi måste bara hålla oss över ytan fram till november för innan dess lär vi inte sätta in några pengar på några företagskonton. Uppsidan är att jag bara ler när jag går omkring på Papillon nu, det har blivit så fint och jag känner mig så stolt över allt vi gjort. Alla bungarna är så fina, rena och fräscha....nymålade o nydekorerade. Det enda vi har kvar är att måla bungarna utanpå men det får vänta tills nästa år, nån måtta får det va!
 
 
En väldigt lycklig Jamie har tappat en framtand.... så nu retar vi honom för att han läspar lite :-)
 
Vi har ju beställt massa fina speglar och lådor o ramar i trä från en souvenirbutik på Klong Kong. Handgjort utav ägaren alltihop o eftersom de är så trevliga skulle jag kunna köpa hela deras shop :-)
 
Tur vi har tuk tuk nu för den var smockfull med alla speglar, lampor o lådor :-)
 
Knäppo-Oliver i poolen på Papillon :-)
 
Här har vi precis satt oss på Klong Nin o väntar på fika...
 
Det var en helt underbart varm o härlig dag.
 
BananaSplit..... som var så god så vi genast införde det på menyn när vi kom hem.
 
Det var superroliga vågor och vattnet var jättevarmt...typ 30 grader som alltid. Det är knappt så det svalkar.
 
Även valrossen vågade sig i ;-)
 
Tävling på gång, vilken båt ska vinna ner till havet???
 
Vissa försökte fuska....
 
Den vinnande båten!
 
På eftermiddagen blev det poolen, Spotify o några glas rött. En söndag i min smak :-)
 
Kram på er! Nästa gång blir det förhoppningsvis lite bilder från Papillon på allt vi gjort.
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 


Postat av: Jens

Kan bara säga utan Caroline hade inte den här bloggen funnits. Även om man får sig en känga ibland eller avbildas på ett felaktigt sätt (är snyggare i verkligheten) så måste jag säga BRA jobbat älskling !!!

Postat den: 2012-09-24 / 14:22:44


Postat av: Corrina

Smöra inte så mycket Jens....du får inget ändå ;-))

Svar: He he.... o ändå fortsätter han försöka gång på gång. När ska de lära sig?? ;-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-09-24 / 19:36:33


Postat av: Hanna

Vi som sitter i kalla Sverige är ännu gladare att bloggen finns, så vi kan drömma oss bort en stund...Vilka härliga bilder(utan äckliga ormar) hälsa alla,kram

Svar: Ni har ju precis varit iväg Hanna :-) Blir det nån resa för er i jul?
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-09-24 / 19:39:38


Postat av: Elsa

Vilka härliga bilder!! 80 dagar kvar nu, längtar :-)

Svar: Oj, nu går det undan. Ska bli jättekul när ni kommer Elsa, hoppas du får mamma o pappa till att köra moppe runt ön också :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-09-24 / 20:35:13


Postat av: Sara

Älskar sista bilden!! (antar nämligen att det är där jag kommer sitta snart :)

Svar: Jepp, det stämmer bra Sara och vi läääängtar efter er!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-09-24 / 22:02:10


Postat av: Frallan

Intressant att se Nature Beach i bakgrunden på bilden "tävling på gång..." även om det var avlägset. Bakom finhusen närmare i bilden så har du ju även mitt kära Nature House.
Banana splitten ser ut att vara intagen på Miami Resort?

Kom ihåg också att souvenirprylar på Lanta är mycket dyrare än i Krabi. Jag jämförde själv på lampor och dylikt och det skiljer ca halva priset.

Ni kan förresten tjäna pengar på att hyra ut DVD-spelare för regniga dagar, (om det finns TV på rummen). 1000 baht i inköp för en LG. Hyr ut per dygn för 200 baht ink film.

Svar: Japp, vi stannade o tittade på Nature House Frallan, såg fint ut! Souvenirprodukter är vanligtvis dyra på Lanta men den lilla butiken på Klong Kong håller bra priser och framför allt om man handlar mycket. Vi ger inte mer än 300 bath för de stora handgjorda taklamporna som är klädda i valfri färg.Vad det gäller DVD så har alla våra bungar det gratis eftersom vi inte har kabeltv. Sedan har vi ett stort dvd-lager med filmer som de får välja mellan.
Regniga dagar?? Det har vi inga på Lanta ;-)

gronqvist.blogg.se

http://tastelikechicken.blogg.se/ Postat den: 2012-09-25 / 09:25:35


Postat av: Jessica

Åååååååå, igen...
Håller med Jens -du e superduktig "bloggCarro" ;)
Ja hela gänget verkar ju kämpa på duktigt!
Smart ide' av Frallan det här med DVD-spelare, lätt värt 200 b för dem som inte har med egen :)!
Och Åååååååå igen -som vi längtar...
Kram å hej från ett regnigt Grebbestad

Svar: None
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-09-25 / 12:29:36


Postat av: Caroline

Tack Jessica, vad snäll du är!

Nu är det inte så länge kvar tills ni kommer ner till värmen. Hoppas allt går med med husförsäljning :-)

Postat den: 2012-09-25 / 16:48:28


Postat av: Frallan

Ah ok. OM du har färska bilder från Nature House och Nature Beach så får du gärna maila mig dem. Restaurangen blev ju förstörd på N Beach av tidvattenvågen i juni. Skulle vilja se hur och om de har reparerat den.
Som tack ska jag göra reklam för Papillon på min blogg.

Svar: Jag har inga bilder men lovar att ta så fort vi kommer förbi där igen Frallan... o det blir nog ganska snart :-) Just nu ösregnar det här varje dag men jag hoppas solen kommer fram i helgen.
gronqvist.blogg.se

http://tastelikechicken.blogg.se/ Postat den: 2012-09-25 / 20:08:06


Postat av: Fredman

Härliga bilder! :)

Svar: Man tackar :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-09-25 / 21:30:12


Postat av: Bosse

Hej och tack för reklamen, vi kommer och sponsrar er när serveringen startar, och självklart när våra kunder frågar efter trevliga bungar.

Bosse o Annika

Svar: Det var så lite så :-) Tack för besöket!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-09-28 / 09:35:30


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!