Nu har vi kört igång!


Jahopp.... då har Papillon öppnat igen :-) Vi har varit så spända allihop sista veckan innan premiären så det riktigt kändes i luften. Hoppas vi kan börja andas nu igen men det har inte direkt börjat bra.
 
I måndagsförmiddag så hade vi en välsignelse av Papillon som Ning o Naa ordnade. Vi offrade en massa på offerbordet, vi knöt sidenband runt altaret o vi tände rökelse enligt alla regler. Detta gjordes exakt kl 9.49 vilket också var viktigt. Men tydligen offrade vi inte tillräckligt för jag tycker det körde ihop sig rätt rejält :-)
 
Vi har ju varit himla oroliga för Weiw, hon pallar inte att vara huvudkock. Hon är helt enkelt inte tillräckligt duktig eller erfaren. Sedan är hon ganska omogen som person, hon tycker egentligen det är viktigare att spegla sig o sminka sig hela dagarna. Vi satte press på henne sista veckan innan öppning o beställde en massa olika rätter och gav sedan feedback på hur de kan förbättras....i början gick det bra men sen blev det sämre. Hon verkar ha glömt det mesta från förra säsongen för hon fixade knappt att göra en peanang curry. Iallafall insåg vi att vi måste hitta en kock till.... och så får Weiw vara side-kicker istället. Vi har letat med ljus o lykta i över en vecka, åkt runt till alla vi känner, skrivit på fb och satt ut skyltar.... men det är ju tyvärr väldigt svårt att hitta en duktigt kock som är ledig. I vilket fall så lyckades vi få kontakt med en erfaren kock som vi intervjuade i måndags o vi bestämde att ta in henne på prov i 2 veckor till att börja med för att se vad hon går för. Det verkade ju lovande men eftersom vi hade premiär i går så visste vi att vi bara måste klara första kvällen själva.
 
Jens förberedda 4 stora formar med pajer som är nytt på menyn för i år...... och misslyckades! Jäkla skit, pajen smakade jättegott men pajdegen blev fel o stenhård....så han fick göra om allihop!! 20 portioner. Inte kul.
 
En timme innan vi öppnade så sprang vi runt o fixade till det sista..... då lyckas stackars Daeng kortsluta hela resorten när han kopplade om några sladdar så det började brinna i ledningarna och hela stället dog. Jippi!! Kan säga att vi inte skrattade. Tack o lov lyckades vi få tag på vår elektriker som kunde komma direkt.... vilket inte hör till vanligheten i Thailand. De jobbade in i det sista och lyckades få igång delar av elen så vi hade iallafall mycket av belysningen i restaurangen men saknade vissa lampor och alla fläktar.
 
Daeng, vår underbara handyman blev helt förkrossad över att det var hans fel så han blev ledsen och ville inte jobba mer den dagen (vi räknade med honom på kvällen).... så då fick vi försöka förklara att vi verkligen inte är arga på honom, det här kan hända vem som helst o vi är supernöjda med honom...för det är vi verkligen. Det löste sig till slut....men det känns att vi alla är trötta, slitna och har nerverna utanpå.
 
Det blev jättemycket folk och som vanligt kom de flesta samtidigt. Vi hade flera långbord med 8-10 personer som skulle få ut sin mat samtidigt. Jag fick åka ner med barnen och de fick titta på film i en bunge medan jag hjälpte Ning i serveringen. Det var nästan bara västerländsk mat som beställdes så Jens jobbade grymt hårt. Weiw hade gjort bättre nytta om hon inte var där kändes det som, hon imponerade inte alls. På samma tid som Wiew lagade en rätt så fick Jens ut 6-7 västerländska rätter.....suck! Vi överlevde kvällen med nöd o näppe, alla verkade nöjda o belåtna så kvällen var ju lyckad....men vi som jobbade såg det på ett annat vis.... nämligen att vi måste ha en kock till. Någon som kan göra 2 saker samtidigt.
 
I morse åkte Jens ner igen vid 7 på morgonen efter några timmars sömn.... han jobbar ju dygnet runt nu. När han kom ner visade det sig att vi har haft inbrott på Papillon i natt. Tjuvarna har gått in i en av bungarna när gästerna sov och stulit pengar o mobil. Dessutom skrämde de skiten ur gästerna i bungen bredvid genom att försöka ta sig in i deras bunge i 40 min...genom ett fönster..de försökte lirka upp det (mycket märkligt eftersom vi har järngaller för alla fönster :-)
 
Hela förmiddagen har gått åt till att hjälpa våra gäster, prata med polisen, sitta o titta på övervakningsfilmer osv. Det har tyvärr varit en inbrottsvåg på Lanta sista veckorna...de har varit runt på jättemånga ställen och gått in hos folk som sover...ingen kamera har lyckats ta dem för de bär masker. Vår granne Long Beach Chalet hade inbrott för 2 veckor sedan och Garden Hill för några dagar sedan. Även Blue café nere på gatan och Red Snapper.... inte kul alls.
 
Vår nya kock anlände och började jobba imorse...sedan berättar hon efter några timmar att hon kan bara jobba dagtid??!!..... ja vad ska man säga.... hon fick ju gå direkt. Så nu står vi utan igen.... himla kul eftersom vi förklarade för Weiw igår att hon inte klarar att vara huvudkock och att hon nu kommer få vara nummer två i köket. Så idag har jag åkt runt till folk vi känner igen och försökt hitta en kock... iallafall lagt ut trådar.  Jens får fortsätta kämpa ensam.
 
Jag hoppas att säsongen fortsätter bättre än den börjat.....kan iallafall tillägga att nu ikväll när jag var nere o hjälpte Jens med några bord så hade Weiw steppat upp lite.... vi fick ut thairätterna väldigt snabbt.
 
 
 
Säsongens första gäster, underbart trevliga Britta och Julia. De ska stanna en vecka till, tycker Papillon är underbart :-)
 
Jens goda paj....som blev jättegod när han gjort om degen...
 
Vårt offerbord...
 
Här ber vi för välsignelse o "good luck"
 
Vi tänder rökelse....
 
och vi knyter sidenband som ska ge tur....
 
Kram på er!
 
//Caroline
 
 
 


Postat av: Jessica

Ååå herre min Buddha...
Fast nu kan det ju bara gå åt ett håll -rätt!
Håller alla tummar för att kockjakten lyckas!
Och att allt annat flyter på som sagt...:)
Kram & hej

Svar: Det har redan lugnat ner sig Jessica så nu kan vi andas lite igen :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-10-02 / 21:34:12


Postat av: Sara

Fy vilken otur med öppnandet! Hoppas nu ni hittar en kock. annars skulle jag kunna skicka ner Mattias?
Kram

Svar: Ja tack, kan du göra det!!! Han kan bo i barackerna bakom köket så det behöver han inte oroa sig över ;-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-10-02 / 22:26:51


Postat av: hanna

oj vilken start. Men nu kan ju allt bara bli bättre. Ni har ju fått det jättefint, vilka fräsch bungar och mysig omgivning. Lycka till med allt! kram

Svar: Tack :-) Jag det känns jättebra, nu behöver vi inte skämmas när vi visar runt våra gäster.
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-10-03 / 08:22:10


Postat av: Fredman

Så fint det ser ut på papillon.. Har ni mycket folk som endast äter på restaurangen och inte bor över? Ser gott ut :) trevligt att följa era äventyr! Kör hårt!

Svar: Tackar :-) Ja vi har en hel del utifrån men det skiftar väldigt. Ibland är det nästan bara gäster och ibland tvärtom. Vi har tänkt att satsa mer på utomstående i år genom att bättra på vår skyltning.
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-10-03 / 22:33:00


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!