Underbara Bangkok!


 
Hej på er!
 
Ja nu har jag och Jens varit i Bangkok 3 dagar helt på egen hand....underbart! Kvällen innan vi skulle åka hade vi lite ångest, det var så länge sedan vi var utan barnen och när det väl gäller så tänker man bara på hur mycket man kommer sakna trollen. Men när vi väl kom iväg så var det jätteskönt, vi längtade inte hem för fem öre. Vi bara strosade runt o gjorde vad som föll oss in, badade skumbad, tog massage, åt en massa god mat och drack en MASSA goda drinkar :-) .... och sen shoppade vi julklappar till barnen och lite till Papillon. Vi upptäckte en ny galleria som vi verkligen tyckte om, World center plaza. Sedan gick vi självklart även på MBK som vi gillar jättemycket. Nu när vi varit i Bangkok ett antal gånger så börjar vi känna oss hemma där, vi känner till staden lite mer och kan lättare lokalisera oss. Vi har fattat grejen med skytrain nu också, det är ju ett betydligt snabbare sätt att ta sig runt.
 
Den här gången bodde vi i Soi 4 vilket är mitt i smeten. Men from nu kommer vi att bo i Soi 8 för det är vår favorit. Vi har hittat ett kanonställe där som heter Adelphi Suites, ligger perfekt och har en riktigt bra restaurang. Vi åt där båda dagarna, restaurangen heter Monsoon och både maten o drinkarna var grymma. Skytrain ligger precis intill.
 
Bangkok är en härlig stad... men självklart ser man ju mer och mer av det tragiska också ju mer man är där. Det gör ju ont i hjärtat att se alla tiggare på gatorna..... gamla kvinnor som sitter och tigger med små spädbarn i famnen mitt i natten.... handikappade människor utan ben som släpar sig fram på trottoaren med en bössa i handen....ensamma barn som sitter o tigger i trappor. Självklart vet jag att det finns en business-sida av det här också. Föräldrarna skickar dit sina barn för de vet att det ger mer pengar och de gamla kvinnorna vet att fler människor ömkar för dem med små barn i famnen, men hur som helst så är det sorgligt och tragiskt. Ingen borde behöva leva i den missären.
 
Det är svårt att greppa hur jäkla stort Bangkok är. När vi flög från Bangkok till Trang så flög vi över staden och den sträcker sig så långt man kan se åt alla håll, det finns ingen ände på det! Och vilken business... det finns galet mycket gallerior. Shoppingen är fantastisk....men det är nästan för mycket, jag tycker man får lite black-out :-) Vi var inne på en leksaksaffär, Toys´R`Us och den var helt enorm. Vi gick nog därinne i över en timme, man får sådan beslutsångest med ett så stort utbud. På MBK shoppade vi presenter till vår personal. Vi hittade superfina klänningar till Lai och Weiw, en riktigt fin märkesskjorta till Daeng och fina virkade tröjor till Ning o Naa.
 
Vi är mäkta stolta över Ning efter den här helgen. Helt otroligt att hon klarar av att driva Papillon på egen hand 3 hela dagar. Det är så mycket som händer på Papillon varje dag när vi är fullbokade och varje problem som uppstår måste lösas. Det här gjorde Ning själv med bravur och hon ringde bara oss en gång på hela helgen. Det är nästan jag får en tår i ögat när jag tänker på hur mycket Ning har vuxit på bara ett år. När hon kom till Papillon hade hon aldrig jobbat med varken restaurang eller resort, hon hade aldrig jobbat med att laga mat, hon kunde väldigt lite engelska. Det var ett tufft år för henne, hon grät många gånger första säsongen pga all press och alla utmaningar  men nu ett år senare kan hon laga både Thai och västerländsk mat, hon kan baka, hon talar mycket bra engelska (för att vara thai) hon har all kontakt med myndigheter och andra businesspartners, hon tar hand om alla gäster, hon tar mycket av personalfrågorna, inköp och mycket annat. Imponerande :-)
 
Idag hade vi Emma på intervju, som jag berättade om sist. Hon var precis så härlig och trevlig som vi trodde så hon börjar arbeta hos oss imorgonbitti! Härligt :-)
 
Vi har fått 3 st nya 5:or på Tripadvisor så nu väntar vi med spänning på att se vilken plats vi hamnar på...de uppdaterar bara det en gång per månad och vi vet inte exakt när. Det är så himla kul att få reviews, man blir så glad så glad. Sen att de i den senast reviewn kallade oss för Caroline och Jan var bara en ren bonus, då får jag chansen att reta Jens lite ;-)
 
Vår nya favoritrestaurang. Maladee ligger in i ett kvarter på vägen till Saladan. Det är inget ställe man råkar gå förbi eftersom det ligger lite avigt men de som gör det har tur för det är ett fantastiskt ställe. Supergod mat, underbar service, bra priser och miljön är så mysig. Kan verkligen rekommendera den här restaurangen, vi kommer definitivt äta där många gånger.
 
Mamma beställde hotpan som var jättefin. Deras råvaror var verkligen fina och fräscha, riktigt krispiga. Längtar redan tillbaka.
 
Här är vår nya snälla men väldigt tröga hund Scoobi.
 
På väg till Bangkok! Yak skjutsade oss till flygplatsen, vi satt ihoptryckta i en liten liten bil tillsammans med Yak och hans föräldrar....det var en upplevelse.....som varade i 2,5 timme.
 
Här är menyn på planet...vi tyckte det var väldigt kul att de skriver dit kolorierna. Tänkte ta en snickers men ångrade mig när jag såg 265 kcal :-)
 
Utsikten från vårt rum.... hmmm.
 
Första tuggan på McDonalds...galet gott!! Vi hann nog med 5 burgare under helgen :-)
 
Här shoppar jag loss till mamma eftersom hon var barnvakt... tur inte hon var med för hon hade köpt hela affären.
 
Stor Buddhadag märkte vi, hela torget utanför World Center var fullt med människor som tände rökelse och bad.
 
Central World var en mycket bra shoppinggalleria med många märkesbutiker. Ganska dyrt men så var det också äkta originalprodukter.
 
Gelato...ahh så gott. Vi smakade mango och någon banan/hallon blandning.
 
Massor av converseskor i alla färger. Kostar runt 250 sek.
 
He he...
 
Vi åt lunch på en mysig italiensk restaurang, beställde in 4 sorters pasta, mycket mycket gott!
 
Vad sägs om det här stället.... underbart!!
 
Här åker vi tuk tuk :-)
 
Hoppas ni mår fint där hemma, vi hörs snart igen!
 
Kram Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Corrina

Jag såg mig själv bakom disken på Cup Cake Love ;-))

Svar: Ha ha... jag tänkte på dig när jag såg det :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-11-12 / 15:54:35


Postat av: Elsa

Åhh, idag är en exakt 1 månad kvar tills vi åker, nu längtar man!!

Svar: Så gott Elsa, ni som ska åka runt så mycket har ju ett riktigt äventyr framför er!
//Caroline
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-11-12 / 16:12:29


Postat av: Anonym

Kryper i kroppen när jag ser era bilder. Tolkar det som att det är ju där i värmen jag skall vara....
med andra ord är det skit väder här hemma hela tiden. Hoppas ni har det gott och verkligen njuter och är stolta över vad ni har/gör. kram hanna

Svar: Ja Hanna, jag tror det är här du ska vara!! Kom nuuuu! :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-11-13 / 10:03:26


Postat av: Frallan

Angående Ning's utveckling så kommer jag att tänka på vad Nud på Noon Viewpoint sa en gång. Hon anställer bara oerfaret folk. "It's better with an empty glass that you can fill up yourself.." En person med lång erfarenhet avfärdade hon med ett "A full glass...how can you fill anything there?"

Svar: Sant Frallan! Tack för senast, det var kul att träffa dig igen :-)
/Caroline
gronqvist.blogg.se

http://tastelikechicken.blogg.se/ Postat den: 2012-11-15 / 07:15:30


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!