Bali Bali Bali....


Oj så tiden springer iväg här på Bali, vi hittar på massor. I förrgår gjorde vi en dagsutflykt till Kuta där vi nästan fick panik över allt folk och alla otroligt jobbiga försäljare men å andra sidan var det grymt bra shopping :-)



Inne bland marknadsstånden i Kuta...vi hittade till Olivers förtjusning flera t-shirts med Angry Birds.


Den här bamsen sprang vi på längs strandspromenaden..


Coola grabbar...


Till lunch fick faktiskt Jens äta sushi.... det är massa japaner på Bali. Ön har varit en japansk koloni en gång.... och även en Holländsk kolini.


Mer shopping :-)


Igår begav vi oss från Nusa Dua där vi har vårt hus till Ubud som ligger några timmar bort. Här stannar vi två nätter. Ubud är en större stad med mycket hantverks-shopping och mycket sevärdheter.



Här är vi på väg i taxin.... längs hela vägarna ser man kvinnor som är på väg till templena med sina offergåvor. Bali kallas ju de 10.000 templenas ö och jag förstår varför nu....det är nästan fler tempel än vanliga hus på sina ställen. De är väldigt religiösa och när man går o shoppar säger de hela tiden att man ska handla för att ge dem lycka...och när de får pengarna så slår de dem mot varorna för att välsigna och tacka.


På vägen till Ubud körde vi igenom olika hantverksbyar. Den första vi kom till är Batik-byn. Här sitter mängder av människor och väver, målar och syr batik.... och de är grymt duktiga.


De doppar sin penna i den här geggan....


Och här sitter de o syr upp kläder....

 
Nästa by var silversmedes byn men det var inte så intressant faktiskt.... det har man ju sett även i Sverige. Men sedan var det dags för trädskulptur-byn o det var coolt. Det går inte att förklara vilka skapelser de gör..... från en trädstam så kan de sitta o karva för hand i flera månader och det är otroliga figurer de får fram. Vi har kört förbi sådana fantastiska konstverk så man tror knappt det är sant.


Den här ville Oliver ha....


Ett av 100-tals tempel vi åkte förbi...


Sedan stannade vi och åt på en jättemysig restaurang....med riktigt god mat. Maten här på Bali är inget speciellt annars, vi längtar redan tillbaka till vår kryddiga thaimat.


Men vi hade en underbar utsikt där vi satt :-)


Så kom vi till vårt hotell som var över förväntan. Vi hade tagit ett halva priset erbjudanden via Agoda och det visade sig vara ett lyckokast.


Hotellet heter Sri Rathi Cottage och det rekommenderar vi gärna. Vi bor i en svit på 60 kvm plus en jättestor terass. Badrummet är det vackraste och största jag sett.


Det här är bara ena hörnan av badrummet...


Nere vid poolen testade vi en cocosnöt-drink :-)


Sen begav vi oss till den lokala marknaden i Ubud.... o my god!! Här finns precis allt och det är jättebilligt. Man orkar inte mer än någon timme för de är väldigt påflugna...det är som ett gatulopp....men det är kul en stund.


Barnen var så klart överförtjusta....


o mamma med ;-)


Här sitter vi på frukosten i morse.... vi bor granne med ett risfält.


Efter frukost tog vi en taxi för att utforska lite kring Ubud....och vi blev inte besvikna. Vad sägs om den här vyn! Här går vi ner för långa långa trappor genom risfälten för att komma till ett undangömt tempel som heter Gunung Kawi Rock Temple.


Det blev många vattenpauser... fast Jens o Jimmy tävlade om vem som hade bäst kondis o skulle självklart springa utan att flåsa...


Här välsignar vi oss lite innan vi kliver in på tempelområdet..... som ni ser var vi tvungna att bära saronger.


Det var sååå vackert...


Man kunde knappt se sig mätt...


Templet är från 1100 talet....


Tja vad ska man säg :-)


Gamla gravkammare..... till Jamies stora lycka.


Man undrar ju verkligen hur det såg ut här på 1100 talet och vad de gjorde med alla rummen...





Efter att nästan kollapsat av alla trappstegen upp igen....ja förutom Jens o Jimmy förstås för de är ju sååå vältränade..... så åkte vi vidare till Bali Pulina Agrotourism. Här odlar de kaffe, choklad, chili, ginger, ananas, vanilj och mycket annat. Man fick gå omkring inne i en underbar trädgård med en guide som berättade om hur allt går till.



Här har vi en kakaofrukt...


så här ser den ut inuti....


o den smakar jättegott.....väldigt söt.


O nu till det bästa.... på Bali tillverkas det väldigt exklusiva kaffet Kopi Luwak som har en ovanlig tillverkningsmetod. Man väljer ut mogna fina kaffebönor....


sedan låter man det här djuret äta dem..... och det är riktiga finsmakare, de väljer bara ut de finaste bönorna, resten ratar de. Sedan bajsar de ut bönorna hela men självklart har det hänt lite med dem på vägen :-)


Här förklarar jag för Oliver att man självklart tvättar bönorna ordentligt efteråt....


och sedan rostar den här killen dem...


O här är den färdiga produkten....


Det var faktiskt väldigt gott tycker jag....


Vi fick prova massor av spännande smaker.... vaniljkaffet var supergott och även ginsengkaffet. Både Jens o Jimmy hällde ner ginsengkaffet när de fick veta att det har goda effekter för manligheten....som typ viagra. Vad det nu skulle vara bra för, de får ju ändå aldrig nåt :-)


Slutligen ruinerade vi oss genom att köpa lite av kaffet som gått igenom ett katt-röv :-)


Vi hade iallafall en härlig dag. Det finns massor att se på Bali och naturen är precis inpå dig hela tiden. Dock är här så himla myllrigt och högljutt så man orkar inte med mer än en vecka. Vi skrattade faktiskt idag när vi fantiserade om hur min svåger Anders hade mått om han hade gått in på den lokala marknaden.....de hade nog fått ta in honom på en klinik efteråt :-)

/// Kram Caroline





Postat av: Corrina

Gode gud vad vackert ....och vad häftigt med alla tempel....men tyvärr kommer jag nog aldrig dit eftersom jag lever ihop med Anders. Han hade inte stått ut en sekund......Nu börjar jag faktiskt längta lite efter min chef Jimmy :-) så nu får han pallra sig hemåt:-)

Postat den: 2012-05-03 / 18:18:14


Postat av: hanna

Vilken natur! Verkar ju vara mycket saker att titta på eller så är det bara åldern...att det faktiskt är väldigt intressant att läsa om era besök på tempel, tillverkning m.m. Ha det så gott alla. kram

Postat den: 2012-05-04 / 08:45:12


Postat av: Els-Mari

Det är verkligen intressant att följa er resa på Bali. Jag visste ingenting om denna ön innan. Ni har verkligen upplevt mycket intressant. Ha det så bra. Många kramar Els-Mari.

Postat den: 2012-05-04 / 21:54:02


Postat av: Fröken M

Halloj !!



Jag hittade din blogg av en slump och fastnade.

Vilken fantastisk tillvaro n verkar ha.

Vi ska åka till koh lama och gifta oss i November så ja tänkte höra om du har några bra tips på aktiviteter eller utflykter att åka på, både med och utan våra bröllopsgäster :) Med vänlig hälsning, fröken M

http://frokenmela.se Postat den: 2012-06-10 / 20:45:24


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!