Lite egentid...


Det har varit en tuff tid nu med mycket jobb jobb jobb..... och även när man inte jobbar så jobbar man mentalt..... och när jag o Jens går o lägger oss på kvällen så avslutar vi tyvärr ofta med personalmöte en timme (där vi sällan är överens) vilket gör att man faktiskt jobbar dygnet runt. Jag börjar känna av det nu.... har börjar få lite dåliga känningar, svårt att andas, känner för att gråta för ingenting, blir arg utan anledning osv... typiska stress-symtom. Tyvärr så är det ju inget som går över bara för att man är ledig en eftermiddag, det måste till andra förändringar. En av dem är att jag o Jens måste få lite egentid ibland. Vi trodde att det skulle vara lugnt att köra hårt i högsäsong eftersom vi sedan har en lång lågsäsong att se fram emot, men det funkar inte riktigt....vi måste få lite andpaus även i högsäsong. Så igår tog vi faktiskt egentid efter att vi stängt restaurangen på eftermiddagen. Vi drog iväg på en varsin hoj o bara njöt av friheten. Vi stannade först vid Viewpoint, en mysig restaurang med fantastisk utsikt. Efter det körde över hela ön, stannade lite här o där, bara insöp den thailändska landsbygden som vi älskar så mycket. Överallt möttes vi av glada leende ansikten och barn som sprang längs vägen och vinkade till oss. Det är så härligt att se dessa människor som har så lite men ändå ser så lyckliga ut.....








Här nedanför började det hoppa omkring apor i träden, o vi blev alldeles till oss, tog fram kameran för att fota.... då smäller det till högt som tusan 2 gånger och vi insåg att de stod o sköt med luftgevär eller nåt på terassen under oss....de försökte skrämma bort aporna.... det sabbade stämningen något :-) men samtidigt förstår jag dem för det funkar inte att ha apor på restaurangen, de blir för närgångna och kan även bli agressiva.


Ölen var iskall direkt från frysen ;-)


Dags att dra vidare....


Jag tycker det är så vackert när man möter dessa gamla män längs vägen som går sakta längs kanten med en käpp.... och ler när man möter deras blick.


O helt plötsligt står det en ko o betar vid vägkanten.... ibland står de mitt i vägen. Ibland möter man till o med en elefant.


Vackra vyer längs vägen...


Vi kör förbi många gummiplantage... här arbetar många thailändare i lågsäsong.... i högsäsong är de upptagna med alla turister. Ni ser de svarta små behållarna på varje träd, där samlas gummit som rinner ur trädet vid vissa tider på året.


Helt plötsligt har de slagit upp en liten marknad mitt på vägen mitt ute i ingenstans.... där sålde de skaldjur.


En fiskfarm...


Vi avslutade rundan med att åka till Paz Bar och ta en kaffe o titta på solnedgången.... eftersom vi var så harmoniska när vi bodde där så ger det alltid oss good feelings.


På kvällen så åkte vi in till Saladan och åt middag tillsammans med Corrina och Anders eftersom det var deras sista kväll. Jättetråkigt, vi kommer verkligen sakna dem.


Vi åt en fantastisk HotPan.....sedan gick vi o shoppade lite....Jamie köpte en surprise åt mig, en jättefin vit dykarväska och jag blev så glad :-)

När vi kom hem gnälldes det lite över att vi hade en fladdermus på gäst-toan.... vad är det med det då?? ;-)


Sötnos...?!


O imorse var det ormjakt igen, den här gången tog sig en rackare in på vårt kontor/förråd....vi tömde hela stället 5 personer men hittade den inte..vi såg hur den ringlade in men inte ut.... känns härligt att gå in där hela tiden nu o undra om den är kvar :-)


Kram på er alla därhemma!

//Caroline



Postat av: Anonym

Ta det lungt Caroline snart kommer eran snygga poolskötare ner igen.Ha det så bra

Postat den: 2012-01-16 / 06:51:26


Postat av: Caroline

ha ha,,,vad bra Jimpa!! :-)

Postat den: 2012-01-16 / 07:00:41


Postat av: Els-Mari

Ni måste nog koppla av lite också ibland, det är nog inte fel. När det gäller ormjakten kommer ju Joakim ner snart, han kan ju ta sig på det jobbet, han älskar ju ormar. Vi börjar vår resa på fredag morgon och kommer med plan TG 241 tjugo minuter över nio på lördag morgon.Vi hörs. Kram Els-Mari.

Postat den: 2012-01-16 / 11:32:04


Postat av: pg

ormjägare med paraflax jojo!!!

Postat den: 2012-01-16 / 13:48:22


Postat av: Cina Fantenberg

Vad bra att du lyssnar på "varnings-signalerna". Var rädd om dig! Kom ihåg sen att det är ok att inte alltid vara på toppenhumör.

Postat den: 2012-01-16 / 17:10:49


Postat av: Monica

Fast det kanske är svårt så måste man försöka att glömma jobbet när man lägger sig. Men, det är ju bra att du själv förstår att du måste varva ner. Jag hade gärna varit där och hjälpt dig om jag kunnat. Vilka vackra bilder . Krama alla Monica.

http:///gronqvist.blogg.se Postat den: 2012-01-16 / 19:21:51


Postat av: Stina Thyr Alklid

Tack för alla fina bilder och intressant läsning. Du borde kunna skapa en bok om entreprenörskap i Thailand eller vara konsult för nya etableringar! Det är ju många trådar att hålla i och att vara spindeln i nätet är inte lätt.



Hoppas ni hittar en bra strategi för ert arbete, livet är ju till för att levas i balans sägs det, men vet av egen erfarenhet att det inte är så lätt. Lycka till med allt.

Postat den: 2012-01-17 / 19:13:41


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!