Gott nytt.....och Lipe


Hej på er,

Då sitter jag äntligen här igen o ska försöka få ner några rader och bilder...... alldeles nyss hade vi en liten akutsituation här för Jens kom springande med Oliver i famnen och sa att han hade druckit en flaska hostmedicin som han hade grävt fram ut min väska....vi ringde läkaren som sa att vi var tvungna att åka till sjukhuset.... som i sin tur skickade en ambulans.....under tiden började vi räkna på hur mycket han kan ha fått i sig och insåg att det inte kan ha varit så mycket....så vi avbokade ambulansen....de hann precis fram så vi fick be om ursäkt för att vi orsakade en utryckning...nu vet vi att det funkar iallafall :-)

Det är mycket som händer på Papillon, vi har haft personalproblem så det bara skriker om det....fattar inte vad det är med folk här nere, det spelar ingen roll hur snäll man är, hur mycket man betalar dem eller vad man än gör för de blåser oss ändå. Men men, vi lär oss och nästa säsong gör vi inte samma misstag. Vi är väldigt glada för att vi iallafall har två personal som vi litar helt på....sen har vi en som vi inte tror så starkt på (vår kock). Trädgårdsmästaren har iallfall slutat, det skrev jag kanske sist...det var ingen förlust och vår städerska som vi lånade ut pengar till eftersom hennes farmor dog....hon drog självklart som en avlöning för det var ju ingen farmor som hade dött där.... så nu letar vi med ljus o lykta igen efter en ny. Suck...så imon blir det till att städa bungar igen antar jag. Men allt löser sig så småningom och även om det ibland känns för djävligt när allt hela tiden går åt h-vete så måste vi inse att det tar tid att lära sig den thailändska kulturen, vi lär gå på många nitar. Det enda vi kan vara helt säkra på här nere är att vi blir blåsta varje dag på ett eller annat sätt :-)

Nyårsafton var himla trevligt med supergod grillbuffé och lite party.... de andra gick vidare ner till Klapa Klum sedan men jag gick och la mig med barnen i bungen för de var för trötta. Så jag låg o läste en bok och åt glass på tolv-slaget :-)


Goskram!



Grilltajm...






Matvraken samlas....



Anders står o flirtar med tjejerna....






Yak kom förbi en sväng också....



o Jamie däckade i en hängmatta :-)



I måndags stack vi iväg till Koh Lipe. Jag, mamma och barnen, Corrina och Anders samt Jimmy med hela familjen. Det var en överaskningsresa till mamma för att hon fyllt 65 år. Corrina hade hittat en jättemysigt hotell och vi har ju hört att Lipe ska vara så himla fint. Det ligger söderut, ca 3 timmar med speedboat, nära gränsen till Malaysia. Eftersom vi hört att speedboaten ska vara väldigt jobbig så valde vi färjan istället som ni ser på bilden, den tar 4,5 timme istället för 3 timmar. Det här visade sig vara ett misstag!! Vi kan väl säga att det blev resan from hell. Pga en massa strul och massa folk så tog resan 9 timmar, det var nog bland det värsta jag varit med om. Vi hade iallfall sittplatser men typ 100 människor fick stå upp.... barnen gnällde hela tiden och det fanns inte ens vatten att köpa på skitfärjan. När vi kom fram ringde jag Jens halvt gråtande och sa: Du måste fixa en annan båt hem till oss för annars kommer jag inte hem på onsdag, jag sätter inte min fot på den där färjan igen.


Tack o lov visade sig Lipe vara värd mödan för det är en helt underbar ö, slår till och med Koh Pangan som tidigare var min favorit. En vacker solnedgång mötte oss när vi kom fram och vi åkte longtailbåt till vårt hotell som låg på norra udden, Mountain resort.



Vår kapten...



Efter middagen på kvällen låg vi o snackade skit på vår terass som var helt enorm och som vette ut mot havet.



Här är utsikten som mötte oss morgonen efter...



Oliver var nöjd :-)



Frukost vid en havet är ju inte fel...



Vår strand utanför hotellet....som ni ser låg bungarna på en bergssluttning...jag kan lova att utsikten var värd besväret att gå uppför trapporna.














Här går vi runt och utforskar stranden lite... o letar efter ett glass-ställe.


Kristoffer o Isabelle



Stranden var kritvit med turkos-blått vatten.... Anette hade rätt när hon sa att det känns som att kliva in i ett vykort :-)



Oliver var nöjd för han hittade små valpar på stranden....så söta.



Var är Oliver??



Han tyckte det var superkul att vara nedgrävd...



Det här kan man ju vänja sig vid :-)



På kvällen åkte vi in till byn...10 minuter med golfbil...






Vi åt på en restaurang som hette Smile..... vi smilade inte ett dugg faktiskt för de gjorde inte ett enda rätt. Vi fick helt fel mat varje gång, den var inte heller god, och de som jobbade där var helt sjukt dåliga på sitt jobb. Det är verkligen inte ofta jag klagar men efter den middagen gick jag fram och berättade att det här var den absolut sämsta restaurangen jag varit på och jag kommer aldrig någonsin sätta min fot där igen. Vi åt oss mätta på glass o kex från supermarket istället :-)



I morse var det surt att börja resan hemåt igen....vi skulle gärna ha stannat minst en vecka på Lipe. Men det var dags att åka hem o jobba igen.



Resan hem tog 3,5 timmar, det var helt ok. Första timmen var det höga vågor så då led vi allihop av bensinångor och hårda dunsar....men sen blev det lugnt och då kunde vi njuta av resan.



Mitt ute på havet så kom det plötsligt en nyckelpiga och landade på min hand...där den stannade i över en timme. Nyckelpigor har ju en speciell betydelse för mig och Jamie så vi kände oss extra trygga eftersom vi visste att någon vakade över oss :-)



God natt gott folk.... det ska bli skönt att sova i sin egen säng och även om Lipe var underbart så var det också jättemysigt att komma hem till Papillon igen.

Kram Caroline








Postat av: Mona

Ja, det är nog som du skriver, att det tar tid att få ihop ett gäng som har en hög arbetsmoral men skam den som ger sig :-) Tyckte Oliver att hostmedicinen var god ? Lipe verkar inte vara helt fel, det får nog bli en tur dit när vi kommer !

Vad härligt att höra att han följde er på båtresan en stund, det känns tryggt <3

Kram Mona

Postat den: 2012-01-04 / 17:49:06


Postat av: Stina Thyr Alklid

Hej på er! Tack än en gång för alla fina bilder och information. Det är så fantastiskt roligt att få följa er på bloggen. Livet har verkligen sina prövningar, ni får uppleva så mycket. Här hemma i Sverige känns det som att allt är som "vanligt".



Stor kram från familjen Thyr Alklid

Postat den: 2012-01-05 / 18:41:42


Postat av: Mellika

Åhhhh....

Kan inget annat än att börja lipa nu. Hade tänkt skriva VILKA UNDERBARA FOTON men sen kom minnena över mig när nyckelpigan fann din hand...Tur ingen är hemma just nu. De är förfäligt trötta på mitt tjutande:)



Nu så...Vilka fina bilder på Er alla och jag känner starkt i mitt hjärta att jag måste uppleva Thailand igen med Dig runtomkring mig<3



Hälsa alla så gott...

Saknar dig<3

Postat den: 2012-01-10 / 09:40:05


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!