Vi får inte plats på Lanta längre!!


Det kan inte finnas några människor kvar i Sverige nu för alla verkar vara på Koh Lanta. Vi får inte plats!!! Vilka kontraster, i lågsäsong blir vi nästan förvånade om vi möter någon på vägen in till Saladan men i peaksäsong får vi vänta 10 min för att komma över vägen. Galet mycket folk!!
 
Igår åkte Mona med familj vidare till Ao Nang för att möta upp min andra syster Corrina där. Även Bellis o Eric åkte vidare så just nu är det bara Jimmy kvar här. Dock så kommer Sara o Matte tillbaka idag och om ytterligare 6 dagar kommer Corrina hit med ett stort gäng.
 
Skönt att Emma är tillbaka snart, vi saknar henne. Hon åker från England imorgon.
 
I förrgår när vi kom hem till lägenheten så stod det två ambulander utanför..... en fruktansvärd sak hade hänt. Lille Min, thaipojken som bor granne med oss hittades livlös i poolen av sin mamma. Han är bara 2 år och kan inte simma. Kim som hans mamma heter hade panikslaget ropat på grannen som bor över oss.... hon var den enda som var hemma och tack o lov så är hon polis och kunde genast påböra hjärt och lungräddning. Även hennes man kom hem efter någon minut och kunde hjälpa till. De fick liv i honom efter några minuter och när vi kom hem bar de ut honom i ambulansen, skrikande....vilket är ett bra tecken. Han hade kräkts upp blod och vatten vilket också måste vara ett bra tecken.
 
Det var verkligen jättehemskt.... kan bara ana paniken som Kim måste ha kännt när hon hittar honom där. Man såg att hon hade kommit springande med tvätt i famnen för det låg en hög med rentvätt precis bredvid poolkanten. Idag har vi fått ett meddelande från dem att lille Min hålls nedsövd ännu så länge... han lever men man vet inte hur det kommer gå och man vet inte hur länge han var utan syre.... hoppas hoppas hoppas.
 
Det är en stor lättnad att både Jamie och Oliver kan simma. Olyckor kan hända ändå så man får inte slappna av men riskerna är iallafall betydligt mindre om man kan simma. Nu är det ju väldigt få thailändare som kan simma tyvärr. Man kan ju tycka att det är märligt eftersom de bor vid havet men om inte deras föräldrar kan simma så kan de ju inte heller lära sina barn.... och det finns ju inte simskolor här som hemma i Sverige.
 
Sedan upplever jag att thailändare inte riktigt ser faror som vi västerlänningar gör. Kanske beror det på att vi är så upplysta och pumpas med statistik och information från det att vi är små. Sedan läser ju vi i dagstidningarna om olyckor i Sverige dagligen vilket inte alls görs här. Det märks tydligt för de släpper sina barn på ett helt annat sätt här...vi reagerar ofta på hur farligt det ser ut.
 
Annars är allt gott, igår hade vi en ledig dag och päste vid stranden vid Paz Bar. På kvällen var vi  o åt med Jimmy o Ning på L Maladee..... som är en super super restaurang. Vi bad om spicy och fick verkligen spicy . Både jag o Jimmy svettades som grisar och tappade nästan känseln i ansiktet :-)
 
Jimmy som håller på att börja gråta efter att ha ätit en jäkligt stark hotpan.
 
Middag på L Maladee... såå god mat de har där, vi blir aldrig besvikna!
 
Oj vad suddig den här blev.... här sitter vi o äter middag på ThaiCat sista kvällen innan Mona o gänget åkte vidare. ThaiCat är för övrigt också en riktigt bra restaurang, bra mat, bra service och en fantastiskt utsikt över havet.
 
SlöJimmy på Papillon....
 
Hej då.... ha så kul i Ao Nang!!
 
Igår på stranden tog Oliver sin första massage och han älskade det!
 
Självklart charmade han flickorna så de svärmade runt honom när han skulle gå :-)
 
Idag ösregnar det och det ser inte ut att lätta heller. Får bli en städdag hemma kanske...inte fel det heller!
 
Kram på er!
 
//Caroline
 
 
 
 


Postat av: Anonym

Oj, vad det ser ljuvligt ut. Imorgon Nyårsafton skall jag skypa med er kl. 12.00. Hoppas Sara o mATTIAS ÄR DÄR DÅ. kRAM PÅ ER ALLA FRÅN rOLAND O mONICA.

Postat den: 2012-12-30 / 18:45:11


Postat av: Els-Mari

Hej på er allihop! Ett Gott Nytt År.Skulle inte vara dumt att vara hos er nu. Här är det lite grått och trist som vintrarna bruka vara, men det blir väl bättre. Dagarna blir ju snart längre, då finns det alltid hopp om bättre tider. Ser att allt är gott med er, gläds åt det. Ha det nu så bra, så hörs vi. Många kramar Els-Mari och Ronny.

Svar: Stor kram på er!!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-12-31 / 17:15:14


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!