Livsfarliga djur!!!


 I morse så väcktes vi av Ning (Jens jobbar kvällen så vi hade sovmorgon) som sa att vi behövde komma för att några av gästerna har problem med ett djur utanför sin bunge o Ning hade fullt upp med frukosten eftersom Daeng var sjuk idag. I vilket fall slänger sig Jens upp ur sängen, på med kläderna och åker ner till Papillon fort som attan. Lai hade redan tagit tag i problemet och avlägsnat odjuret.... vilket var en groda som satt på terassen :-) Rätt kul vad folk har för uppfattning om djur ibland när de kommer till Thailand. Vi har ju haft gäster som brutit ihop över en kackerlacka eller en ödla..... vilket är husdjur i Thailand. Det går inte att komma ifrån ödlorna, de är överallt och helt ofarliga. Vad det gäller kackorlackor så finns de precis överallt i Thailand.. även på 5 stjärninga hotell och lyxiga villor. För det mesta slipper man dem ifall man sprayar vilket vi gör på Papillon varje dag men ibland så hjälper det inte utan det dyker upp en rackare ändå.... that´s life och klarar man inte av det så har man nog hamnat i fel land :-)
 
Annars är allt bra tycker jag. Vi har haft en skön helg...ett par utryckningar till Papillon men inget allvarligt. Vi har varit på stranden både i går och idag... njutit, bränt oss lite och badat en massa :-)
 
På fredag kommer Sara, Mattias, Vidar och Valter.....sååå kul!! Hoppas vi får en massa tid över nu så att vi verkligen hinner umgås med dem. Det som ställer till det lite är att Emma åker hem till England under vår peakperiod 20-31 december och då måste vi hoppa in och jobba extra. Jag tänkte dock ta semester och vara ledig från Contribe den perioden så det ska nog gå bra.
 
Häromdagen testade vi det nya Gelato glass stället på Klong Dao, gottigt! Provade saltlakrits vilket i och försig inte smakade så mycket mer än vanilj men banan-choklad var gott.
 
När vi satt och åt glass så kom det förbi en lång karavan med bilar och motorcyklar. Det var en manifestation mot de rådande trafikproblemen. Ur högtalarna skreks det ut: Drive carefully! don´t drink and drive! Ware a helmet!..... dock sabbades grejen lite av att över hälften av motorcyklisterna körde utan hjälm...ehhh?
 
 
I onsdags var det Kungens födelsedag och det är STORT här i Thailand. Vi fick sätta ut ett bord utanför Papillon med blommor och ett enormt foto på Kungen. Vi fick också lite irriterade blickar från vår personal när vi kom på morgonen och inte hade gula kläder på oss.... fy på oss! Ingen alkohol serverades på hela dagen...skumt sätt att fira :-)
 
Apor ser man rätt ofta längs vägarna...allra helst i närheten av fruktstånd för de är ena riktiga tjuvar, fruktförsäljarna får jaga iväg dem med kvastar titt som tätt.
 
Vår sötnos!
 
Här har jag precis lämnat Jamie i skolan och de börjar dagen med att öva på lite luciasånger. Mårten, en av lärarna spelar gitarr.
 
Sen har vi förstås julpysslat igen.... himla kul var det faktiskt att göra egna små julkort.
 
Tomteverkstan.... mina små nissar gör det mesta utan kläder, även julpysslar :-)
 
Jamies mästerverk!
 
En dag på stranden...
 
Bobbie hjälper grabbarna att gräva efter krabbor....
 
Tänk vad kul man kan ha på stranden, finns alltid nåt att göra.
 
Oliver rullar sig alltid i sanden så det är nästan omöjligt att få bort sanden från hårbotten oavsett hur många gånger han duschar.
 
Strandpromenad...
 
Lycka! Jamie och Oliver fick köpa en varsin vattenleksak.
 
Snacka om att de har haft kul med den denna helgen...
 
Roliga Jens tog det här fotot på mig.... jag bjuder på det... ser faktiskt lite kul ut. Det är en uppblåsbar stingrocka jag ligger på :-)
 
Kan man anna än älska livet??
 
Kram på er därhemma. Snart är det jul :-)
 
//Caroline
 


Postat av: pg

SNART SÅ !!!!!!

Svar: Jaaa PG, vad härligt! Ska bli kul att träffa er igen :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-12-09 / 13:38:13


Postat av: Jimmy Grönquist

Tur du skrev att det var en stingrocka Caroline för jag såg den inte ha ha

Svar: ojojoj vad rooolig du är Jimmy!!!!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-12-09 / 16:52:07


Postat av: els-Mari

Hej Jamie och Oliver! Vilka fina julkort ni har gjort. Ni är verkligen duktiga på att pyssla.Det ser ut som tomtenissarna vill dölja något, jag kan undra vad, men söta är dom alla tre. På morgonen idag hade jag 17grader kallt när jag skulle köra till jobbet, det är lite skillnad mot vad ni har det. Njut och ha det gott.Många Kramar från farmor Els-Mari.

Svar: Tack farmor. Usch det låter kallt...men det hade varit roligt att kasta lite snöbollar :-)
Kram Jamie och Oliver
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-12-09 / 19:50:10


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!