Skilda världar...


Ja nu har ju vår älskade Oliver blivit 4 år... o det är han väldigt stolt över! Han tycker själv att han blivit himla stooor. Det enda som stör honom är att han inte kommer ifatt Jamie.... han förstår inte riktigt varför han inte kan bli lika gammal som Jamie...o varför han alltid kommer ligga 3 år efter -:)

Vi hade en mysig dag....Oliver fick välja så det var mycket lek o bus....vi var först på Papillon några timmar där han fick presenter av Jimmy. Lekte i poolen,  o sen när Jamie kom från skolan åkte vi iväg och åt glass på ett toppenställe över gatan från oss. Det var så himla gott...o kaffet var gudomligt. Själv tog jag en chocolate-parfait med chokladsås o grädde uppepå. Jag går på något som kallas glass-dieten just nu :-)

På kvällen var vi ute o åt med Martin o Janet o deras pojkar, vi var på Klong Dao så barnen kunde leka på stranden..... o Oliver kunde hälsa på sin tjej som jobbar på Banana Garden ;-)


Ja må han leva....



Paketdags! Ett tåg med vagnar som han hade önskat sig. Sedan fick han Angry Bird T-shirts o ett pennskrin.



En krokodil från Jimmy....



Och en häst som heter Ticky..... den fick han också av Jimmy men Oliver själv hävdar att han har hämtat den på hästcentret. Ticky både bits, sparkas och fiser, och det är med stor tveksamhet som Oliver lämnar honom hemma när vi ska iväg på moppen, Ticky vill alltid följa med tydligen :-) De är bästa vänner och Ticky sover tillsammans med Oliver.



Glass i stora lass. De gjorde figurer av precis allt här o i våra Coffee Latte så var det vackra mönster i skummet.



O mormor mofsade i sig :-)



På kvällen bidde det Klong Dao.... vi hälsade på Pas o gänget på Banana Garden.



Middag tillsammans med Martin, Janet, Oscar, Victor och Casper som är här o hälsar på....de kommer från Ronneby.



Children of the forest var på besök!

Så var det dags att överlämna pengarna till Children of the forest. De var på Long Beach och hade aktiviteter nere på Klapa Klum Bar. 24 barn i blandade åldrar. Det var så roligt att se hur de njöt av att få leka på stranden. Det är väldigt långt ifrån hur deras vardag vanligtvis ser ut.

De här barnen lever på gränsen mellan Burma och Thailand. De tillhör ett speciellt folkslag... Karen och Mon, och de är därför jagade...ingen vill ha dem och den Burmesiska gerillan vill helst se dem döda. De lever i stor fattigdom och väldigt få har chansen att gå i skolan.

Många av barnen är föräldralösa då deras föräldrar blivit dödade. De som har föräldrar bor oftast helt ensamma ändå i något ruckel och sedan kommer deras föräldrar hem någon gång i månaden..de arbetar långt från hemmet. Tänk att 6-7 åringar bor själva och tar hand om sig själva!!! Ett antal av barnen arbetar också både före och efter skolan.... en del av dem har 1,5 - 2 mil till skolan och de som arbetar GÅR dit varje dag efter arbetet för då har de missat "children of the forest"- bussen... men de vill ändå till skolan för där är en dröm jämfört med hemma. Där får de känna sig lite som barn igen...där får de leka och lära sig roliga saker.

Det värsta är att många av de här små fina, lyckliga barnen...är bara lyckliga när de är här...hemma lever de i misär. Tyvärr har många av dem blivit våldtagna och misshandlade...det gör så ont att tänka på.

Ae på Klapa Klum är ju väldigt engagerad i den här organisationen.... han berättade att sist han var i Sangkhlaburi där skolan ligger så träffade han en ung kvinna som kom till skolan....hon var höggravid. Det var hennes 3:e barn, alla hade kommit till genom våldtäkter av olika män. Hon var blind men gjorde ändå sitt bästa för att ensam ta hand om sina tre barn.... det är starkt! En annan kvinna som kom dit var också gravid efter en våldtäkt och helt sönderbränd i kroppen eftersom de försökt bränna upp henne. Usch.

Iallafall så försöker skolan få ihop pengar till en resa per år...förra året gick det inte men i år kom de hit :-)



De åkte hit i denna bussen.... över 100 mil..... jag hade inte klarat en timme :-)



Här lämnar Jamie över pengarna ni skänkte... vi fick ihop 12.000 bath och de var jätteglada för den här donationen. Tjejen i randigt linne bredvid Jamie är lärarinna på skolan.



Pappa o Oliver fick också vara med och leka.



Barnen hade hur kul som helst....



Den här flickan heter Mung Mung.... hon var så himla gullig. Jag ville ta hem henne. Lite pojkflicka som gick o spottade i sanden för att försöka upprätthålla en tuff attityd.



Tjejen med cyklopet på huvudet gav oss lite huvudbry först...hon var nämligen aldrig i närheten av vattnet men gick ändå med det på huvudet. Hon hade hittat eller fått det här cyklopet och vägrade ta det av sig...det var ju förmodligen allt hon ägde.

Vi pratade med Jamie och Oliver om hur de här barnen lever.... jag tror det var väldigt bra för dem. Oliver förstår ju inte så mycket men Jamie gick o tänkte länge på det här och frågade mycket. Det gick nog upp för honom hur olika liv vi lever och hur svårt vissa barn har det.



Efter maten slängde sig barnen i vattnet under skrik och skratt :-)



Vi lever verkligen i skilda världar.... och det gör ont. Jag och Jens kommer engagera oss mer i den här organisationen... det är fantastiskt att se hur mycket vi faktiskt kan hjälpa bara genom små medel. Att bara kunna göra den här resan betyder allt för många av de här barnen. Children of the forest är deras enda trygga punkt och ju mer pengar de får in desto fler kan de hjälpa. Tack snälla ni för donationerna, varje krona behövs verkligen för att göra livet lättare för de här fantastiska modiga barnen :-)


Kram på er alla!

//Caroline













Postat av: Corrina

Oj, vilken bra födelsedag Oliver fick, och vilken lycka för alla dessa barn....Man kan inte riktigt förstå hur fruktansvärt livet är mot vissa ...

Postat den: 2012-04-27 / 09:57:28


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!