Vi välkomnar Chilli till Papillon!


Idag har vi fått hem en ny vän till Papillon. Hon heter Chilli :-) Vi hämtade henne på Lanta Animal Welfare. Vi valde länge och väl innan vi till slut bestämde oss för just henne. Inget vet var Chilli kommer ifrån, hon bara dök upp på hundhemmet en dag och har varit där sedan dess. Hon är ungefär 7 år gammal, lugn o mycket kelen. Hon har pondus mot andra hundar men är väldigt lugn och stabil. Nu ska vi bar lyckas få henne att stanna här på resorten. Vi har henne i koppen första dagarna och i lång lina....för att hon ska känna till gränserna. Hoppas det går bra. Barnen lyckades släppa ut henne utan koppen tidigare o då var hon på väg ut mot vägen....inte bra.


Här är vi ute o går med Chilli utanför Lanta Animal...... för att få känna på henne lite.



Här har de precis varit o lämnat henne hos oss. Barnen är väldigt förtjusta.... allra helst Oliver.


Här har vi gjort en hörna på vår terass som vi hoppas hon ska trivas på. Meningen är att hon ska kunna gå lös helt men det tar nog ett tag innan vi vågar det.

Sista dagarna har varit varierande kan man säga.... Vi hade ju en ledig dag i fredags och i torsdags lämnade Ilse, Ijang och Pong oss....så nu är vi själva här med Ning, Weiw, Loh och Oh. Det funkar bra... mycket att göra men roligt. Hoppas dock att vi kan slappna av lite mer snart, det har varit lite nervöst nu i början innan man känner sig säker i rollen och det har gjort att vi är lite överspända, kan inte riktigt njuta som vi borde. Vi har nu flyttat in i vår bungalow som vi ska bo i på riktigt och vi trivs jättebra. Vi har köpt in en massa bra förvaring så att vi får undan alla kläder och leksaker....det funkar faktiskt riktigt bra att bo på små ytor, vi är ändå för det mesta vid restaurangen eller poolen. I bungen sover vi, duschar o tittar på film.... barnen leker med lego ibland.


Oliver tar kommandot över receptionen :-)


Städdag!


Slappetid är också ett måste.....


Jamie lär sig hoppa från mormors axlar, såg rätt kul ut faktiskt :-)


Det går bra att bada fast det ösregnar också.....


och regnat har det gjort en del sista dagarna... här satt vi fast på Lanta animal center i över 40 minuter medan himlen fullständigt öppnade sig och det åskade o blixtrade som bara den. Har nog aldrig sett värre oväder, det var mitt över oss. Oliver blev så rädd att han grät.... det lät som om de smällde raketer bredvid oss.


Här har vi hyrt en tuk-tuk och är ute o kör lite. Vi får tvinga på mamma hjälm, hon vill nämligen inte förstöra frisyren :-)


Här bakas det äpplepaj, blev riktigt smaskigt. Vi har nu testat kladdkaka, äppelpaj, våfflor och bröd...allt blir jättebra, Jens är så duktig. Det är nämligen en stor utmaning att få till bakningen med de här ugnarna och ingredienserna.

Hoppas ni alla mår toppen där hemma!

Kram Caroline


Postat av: Anonym

hej på er alla jag ser väl hur underbart ni alla har det men getingen och ormen skrämde mej jag ser också att min syster längtar efter sin syster för att dricka ett gott glas vin och prata lite roliga minnen pussar och kramar till er alla moster ingalill och syster ingalill.

Postat den: 2011-10-22 / 17:53:43


Postat av: Sara/Mattias

Hej, vad roligt det var att se er igen!! Funkade ju kanon med skype :) Hoppas att ni kommer in i alla rutiner snart så att ni kan slappna av mer, det är ni värda! Ha det underbart, Kramar!

Postat den: 2011-10-22 / 21:01:05


Postat av: Mona

Hihi, vi undrade just hur många dagar det skulle ta innan det kom en hund till resorten :-) Tror ni inte högsäsongen kommer att hjälpa till med rutiner och även skolstarten kommer att göra sitt ! Vi håller tummarna för att ni slipper ovädret som härjar i norr !

Postat den: 2011-10-23 / 09:22:30


Postat av: Jens

Ormar och oväder är nog något vi måste lära oss att leva med men än så länge känns det riktigt tryggt här, ön är ganska beskonad från de värsta ovädrena och de giftiga ormarna håller för det mesta till i bergen och nu har vi ju som sagt en vakthund som kan varna oss ifall det kommer in nåt oväntat på resorten:-) Absolut kommer det bli mer rutiner framöver, nu är det ju massa fix inför säsongen och Jamie´s skola gör ju att det underlättar en hel del då han behöver stimmulans i vardagen, en pool löser ju inte allt:-)

Postat den: 2011-10-23 / 14:44:20


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!