Another day in paradise...


Trots varningar från både Paz och Annie så valde vi att sätta oss på moppen och påbörja resan längst ner i söder på Koh Lanta. Jimmy och Hanna som varit där förut (på en scooter) trodde att det skulle gå att ta sig dit trots dåliga vägar. Allt gick bra till vi kom förbi Klong Nin men sen började det bli mer guppigt och backigt......sen blev det bara värre o värre...shit!! Andra turister vi mötte bara vinkade att det inte gick att komma längre, de hade fått vända. Men skam den som ger sig :-) Vi utgjorde nog en rolig syn där i backarna eftersom varje gång det gick uppåt fick jag hänga utanför, framför moppen medan Jens stod upp för att inte förlora styrseln. På vissa ställen fick jag, Hanna och barnen gå medan Jens o Jimmy körde upp och ner mopparna för de branta backarna. Vid ett tillfälle var vi på väg upp för en backe när Jens skrek - Ut ut ut!! då fick jag slänga mig ut i farten o börja putta på för att moppen inte skulle kantra eller åka bakåt...hua vilken pärs, o svetten bara rann när vi stretade med vagnen upp för dammiga grusvägar som hade djupa fåror efter monsunregnen. Jamie o Oliver tyckte allt var mycket spännande.



Jimmy, Hanna, Julia och Lova som slirar framför oss i en av backarna....



När vi äntligen kom fram så visade sig en underbar och mysig strand, bara vi och ett fåtal personer till hade hela stranden för oss själva. Där låg några "reggiebarer" där vi kunde beställa in lite shakes och slänga oss i en varsin hängmatta. Vi badade och utforskade stranden och åt sedan en god lunch på en liten restaurang.



 






Jens kollar självklart in baren direkt :-)









Längst bort på stranden hittade vi ett litet ställe som erbjöd elefantridning, barnen blev överlyckliga o ville absolut rida. Jens är ju inte mycket för höga höjder men jag älskar också att rida elefant så vi tog chansen. Det som var så speciellt här var att man kunde välja att bada med elefanten, då fick man sitta på elefantens huvud istället för en korg på ryggen, wow säger jag bara....det var såååå coolt! Elefanten dök under vattnet och la sitt huvud på havsbottnen :-)



Nu väntar vi på elefanterna...




Här är jag och barnen på väg upp ur vattnet och då möter vi Jimmy som är på väg ner :-)


 


Efter den adrenalinkicken så valde vi att slänga oss i hängmattorna och lapa lite sol innan det var dags att påbörja resan hem igen...... what a day!






På kvällen gick vi ut o åt en god middag med Jimmy o Hanna, sedan gick vi hem till dem och spöade dem i kortspel...som vanligt ;-)

Sawadee kaa!


JAMIE OCH OLIVERS BLOGG

Hej på er alla. Idag tänkte vi berätta om vårt coola äventyr häromdagen. Vi bestämde oss för att åka moppe (tuk-tuk) ner längs kusten till en strand längst ner i söder tillsammans med våra kusiner Lova och Julia.
 



Som vanligt började vi med att kolla så allt var ok med moppen, tillräckligt med bensin o sånt.





Sen drog vi iväg. Vi hade hört att det skulle vara nästan omöjligt att åka tuk-tuk ända ner till söder eftersom det är så dåliga vägar och mycket backar men vi ville iallfall försöka.





Det var hur coolt som helst, vi hoppade o studsade o flera gånger var det så brant att vi fick gå av och gå. Ibland fick vi putta på moppen för att komma upp o en gång fick mamma slänga sig av moppen mitt i en backe och börja putta på för att vi inte skulle rulla bakåt :-)





Till slut kom vi iallafall fram till en jättefin strand...






Där slängde vi oss i några hängmattor o beställde in en varsin banana-shake....





innan vi började utforska......





Det fanns en hemlig grotta gömd längst ner på stranden men det var svårt att ta sig upp till den för där var en massa vassa stenar o koraller. Vår kusin Julia slog upp ett otäckt sår på både handen och knät, som tur var hade hennes mamma ett förbandskit med sig.


Det fanns elefanter längre ner på stranden och när vi hade ätit lunch så fick vi rida på dem. Det var jätte jätte kul! Vi fick sitta på elefantens huvud tillsammans med mamma och vi elefanten gick ner i vattnet o badade med oss! Den dök ner med huvudet på bottnen så vi också kom ner i vattnet :-) Titta på filmen som ligger längre upp på sidan (på mamma o pappas blogg). Här kommer en film från när vi kommer upp ur vattnet.






När vi badade där ute i vattnet så bajsade elefanten och det var de största bajskorvarna vi har sett i hela vårt liv!!! De bara flöt omkring i vattnet o efter en stund kom en pojke vadande med en stor korg i famnen som han skulle plocka upp bajset med. Det dumma var att pojken inte kunde simma så de fick slänga ut en gammal traktordäck-slang som han kunde flyta på när han fyllde korgen.




Efter att vi badat med elefanten fick vi rida en sväng inne i skogen och på stranden.





Sen gick elefanten ner på knä och släppte av oss.


Efter det här äventyret gick vi och badade o solade en stund innan det var dags att påbörja resan hem igen. Självklart stannade vi och åt glass på vägen hem.


Hoppas ni har det bra där hemma, vi hörs snart igen :-)

Sawadee kap!





Postat av: Corrina

Gud vad häftigt och bada med elefanten, det skulle jag med vilja göra ....Anders blev lila i ansiktet av rädsla , så han kommer inte att göra det i alla fall.

Dom tuffaste killarna i världen heter Jamie och Oliver tycker vi, för att dom vågade bada med elefanten ...Puss på er mina bajsungar.

Postat den: 2011-01-30 / 10:02:15


Postat av: Els-Mari

Vilken härlig dag ni har haft.Det såg ju helt underbart ut att få rida på elefanterna.Ni är verkligen tuffa som Corrina säger.Ronny blir sjuk av avund.Undrar vad ni ska hitta på näst.Det är lika spännande varje gång vi ser vad ni har gjort.Kram Farmor och Ronny.

Postat den: 2011-01-30 / 18:23:33


Postat av: Simon

Hej Jamie!

Jag saknar dig. Skulle också vilja rida på elefanten.

Thailand verkar vara härligt, hoppas mamma och pappa tar mig dit någon dag!

Snipp snapp slut nu var allt jag skrivit slut!

Simon

http://www.silverskar.se Postat den: 2011-01-31 / 19:07:00


Postat av: Jamie

Hej Simon, vad kul att du hörde av dig! Vi har sett på veckobladen att ni också har det kul i snön, här är det jättevarmt, det snöar aldrig i det här landet. Hälsa alla de andra.



Hälsningar Jamie

Postat den: 2011-02-01 / 03:01:01


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!