Varma källorna i Krabi...


Igår var vi ute på byn på kvällen med Jimmy, Hanna o barnen. Vi tänkte fira att Jimmy fyller år på måndag med en god middag.......tji fick vi. Det blev istället "the dinner from hell". När vi hade bestämt vad vi skulle äta allihop och skulle beställa så fanns självklart inte den maten trots att den stod i menyn. Vi fick börja om från början och hitta något...vilket inte alltid är så lätt med 4 veliga barn :-) När vi väl hade beställt så insåg vi efter ett tag att den här restaurangen nog hade tagit sig vatten över huvudet för guuuud vilken lång väntetid det var....o alla var ju jättehungriga! Vi fick vänta över en timme på maten o när den kom så hade de glömt 2 av rätterna (till barnen självklart) så då blev det extra gnälligt.....sen ramlar Oliver när han klättrar ner för stolen och slår upp läppen så det blöder...suck....sen var den mesta av maten dessutom rätt äcklig, det var nästan att vi tog en mc-donalds på vägen hem men hejdade oss :-) Men men...grattis Jimmy, ha ha!

På vägen hem bokade vi dagens minibuss och där hittade barnen en ny kompis, en riktig sötnos som fastnade för Jamie, han vrålskrattade så fort Jamie, Julia och Lova dansade för honom :-)







Vi såg också den här coolingen på vägen hem, en sån skulle man haft hemma o kört runt med :-)






Oliver blev som alltid bajsnödig vid fel tillfälle men det gick bra, vi hittade en liten söt reggie-toalett på en bakgata... måste säga att det hade varit mycket roligare att gå på toa om alla toaletter såg ut så här :-)






Idag hyrde vi en minibuss som körde runt på oss hela dagen, vi började med de varma källorna som var riktigt coola. Naturliga källor skapade av naturen som höll 40 grader och enligt Thailändarna har läkande effekter. Vattnet var rent och klart, luktade lite kisel så det har väl runnit genom berget.










Den här "jag glömde hålla in"-bilden bjuder jag på för att ni ska kunna se hur klart vattnet är :-)



Sedan åkte vi vidare till Kristall-sjön, man kan nog kalla det Thailändarnas Ronneby Brunn.....en naturlig sötvattensjö, vi var nästan de enda västerlänningarna där.











På vägen hem stannade vi på Tesco/Lotus som är ett jättestort varuhus där man säljer allt från mat till kläder, teknikprylar och smycken. Det var en ruskig upplevelse faktiskt, det kryllade av folk överallt o man hittade ingenting, maten var väldigt lokal (gjord för lokalbefolkningen) och ljudvolymen ska vi inte tala om. Tror inte vi kommer att åka dit igen faktiskt :-)





Av ren slump lyckades jag få med när stadaren snubblade, himla kul tyckte jag :-)




Färgglatt mode :-)




Spelhörnan var poppis:-)




och vad säljs bakom den här samlingen av män då?? mmm, just det...teknikprylar så klart!!





På köttavdelningen ligger allt bara helt öppet...hmm, hygienbestämmelser???





o snacka om färsk fisk....they are alive!!!


Roligast grejen på hela dagen var när vi var på väg till källorna och körde in på en mack. Där möter vi en otrolig syn..... de har alltså baxat upp en stor tjur på en pick-up....sen håller 4 thailändare remmar för att hindra att den trillar av. Snacka om ovanlig djurtransport :-) Självklart hann vi inte få upp kameran men här kommer ett suddigt bevis taget från bakrutan på vår buss :-)





Efter den här dagen sa vi hejdå till Jimmy, Hanna, Lova och Julia som åkte tillbaka till Lanta, nu ser vi inte dem mer här i Thailand tyvärr.....bättre resesällskap får man leta efter så vi hoppas på fler resor tillsammans med dem!


Sawadee kaa!












Postat av: Corrina

Gud vad härligt...toan gick ju inte av för hackor :-)Här hemma är det svinkallt, men strålande solsken..så det är rätt mysigt ändå. Men det är fleectröja under vinterjackan som gäller och termobyxor. Vilka kontraster :-))

Postat den: 2011-02-19 / 12:41:35


Postat av: Corrina

Jag trodde Jimmy och dom skulle ta Koh Samui dom sista veckorna...vad sorgligt det blev nu :-) Men, men, livet tar ju inte slut här och nu ...

Postat den: 2011-02-19 / 15:13:46


Postat av: Mona

Dom varma källorna verkar helt fantastiskt :-) Om du ser ut så utan att hålla in så kanske du inte ska klaga ... =) Passa på att njuta nu innan friden är slut och Corrina & Jimmy kommer, jag förstår att ni börjar få ångest .... =))

Postat den: 2011-02-19 / 15:50:34


Postat av: Els-Mari

Va skönt ni har det.Det ser härligt ut med de varma baden.I dag har ni ju bröllopsdag, så då befinner ni väl er på Koh Samui.Ni få ha en riktgt bra dag.Njut av varje stund.Krama Jamie och Oliver från mig. Ronny sänder också en hälsning.

Postat den: 2011-02-22 / 11:03:17


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!