Livet är verkligen som det ska vara :-)


Hej på er!

I fredags var vi på Sara och Mattias bröllop, det var sååå fint! De var självklart otroligt vackra, Sara såg ut som en dröm i sin klänning. Stranden var fantastisk och vigseln ägde rum i solnedgången. Vi vill inte ta ifrån dem äran att lägga ut bilder så därför hänvisar jag till deras blogg som finns på: http://saraochmattias.blogg.se/ men här kommer iallfall en bild på hur familjen Grönqvist såg ut under kvällen:





Nu har hela gänget flyttat hit till Klong Dao, även PG (Jens arbetskamrat) och hans fru Ingela har kommit hit så nu lär vi inte känna oss ensamma iallafall :-) Allihop kom förbi tidigare i kväll...



PG, moster Monica och Ingela...




Alla barnen flockas som vanligt runt moppen....




Valter och Oliver skulle tydligen åka till Saladan :-)




Rolle svalkade sig med en Chang i skuggan.



Tidigare idag var vi på en fantastisk utflykt. Tillsammans med Jimmy, Hanna, Lova, Julia och ytterligare en familj hyrde vi en longtailbåt som tog oss ut till öarna runt omkring. Rena paradiset på sina ställen och bra snorkling med massor av fina fiskar. Jamie och Oliver var så jäkla modiga, vid ett tillfälle simmade vi genom en 80 meter lång grotta i kolmörker sånär som på en liten pannlampa på vår guides huvud. Efter grottan kom vi ut till en underbar lagun, otroligt, tänk den som upptäckte den grottan för första gången! Sen snorklade vi vid flera ställen från båten, även här var barnen underbara. Jamie snorklar alldeles ensam, han bara simmar omkring med huvudet under vattnet hur länge som helst. Oliver satt på min rygg medan jag snorklade o pekade på fiskar och tryckte ner fingret i lufthålet på min snorkel så jag höll på att kvävas :-) Sen gick vi i land på en ö (ett paradis) där vi åt lunch och myste. Här kommer lite blandade bilder från dagen...







Den här lagunen kom vi ut i när vi simmat genom grottan (kunde inte ta någon egen bild eftersom vi inte kunde ta med kameran genom grottan)




Här snorklar jag och Jamie bland mängder av fiskar. Helt plötsligt skrek Jamie att han såg Doris (från hitta Nemo-filmen, en sån där gul-svart med lång fena), de var jättefina!





Visst är jag en av dem som verkligen klär i snorkelmask?? :-)





































På vägen hem slocknade Oliver i Jens famn...



och Jamie på däck.... :-)

En underbar dag!!




JAMIE OCH OLIVERS BLOGG

Hej hej....

Först vill vi börja med att berätta vad som orsakar högarna på stranden. Det är en stor läbbig mask som bor i sanden och "tillverkar" de här högarna nerifrån. De gräver sig neråt och bajsar ut sanden på vägen ner. (så elefantbajs var fel :-)

Kul att ni har frågor till oss :-).....

Hur vi bor? Vi bor i en enkel liten bungalow ca 30 meter från stranden. Vi har bara ett rum med en dubbelsäng och en extrasäng. Sen har vi en toalett med dusch. Vi har även tv och en bärbar dvd på rummet. Bungalown har en terass med lite möbler där vi ofta sitter. Vi tänkte filma en snutt om några dagar så ska ni få se!

Varför elefanten dyker ner med huvudet? Vet inte riktigt, han gillar väl att svalka sig, det är ju faktiskt över 40 grader varmt härnere. O sen är det nog för att elefantens ägare säger åt elefanten att göra det, elefanterna är väldigt lydiga, och de får en massa gotte när de är duktiga :-)

När får ni se Selma? Vi träffade Selma för en stund sedan men glömde fråga det, tror hon kommer hem om ca 10 dagar. Hon har fullt upp med att vara busig och bada hela tiden, hon verkar trivas!

Vad är en bar? Ja ni ska inte lyssna på Olivers pappa :-) En bar är ett ställe där man beställer något att dricka. Jamie och Oliver går ofta upp till vår bar och beställer Bananshake, sedan sitter de där o pratar lite med Paz som äger baren.




Jamie, Paz och Oliver


Vi har det jättebra och leker för fullt med alla kompisar. Ibland åker vi iväg till andra stränder och ibland åker vi på utflykter....och ibland bara myser vi på vår egen strand och gräver i sanden eller leker med Paz). Här kommer lite bilder...




Här beställer vi jättegod cocosglass av en thailändsk "glassbil"....den kommer ett par gånger i veckan och den plingar så man hör när den är på väg.




Moppe åker vi nästan varje dag...





Och vi börjar varje morgon på stranden med en bananshake...




Många sandslott blir det, vi brukar använda våra dinosaurier som vaktposter för att skydda borgen.




Vi äter på restaurang varje dag...(knäppisen som smilar upp sig i bakgrunden är vår farbror Jimmy:-)





Vi är ofta inne i byn Saladan och då brukar vi passa på att köpa bananpannkaka.




Snorkling är jättekul!




Här rider Oliver på en elefant.....(hihihi, nu blir pappa sur)





Vi utforskar djurlivet på ön varje dag, finns massor att se.



Ha det bra så länge, vi hörs snart igen!

SAWADEE KAP!



















Postat av: corrina

Gud vilka underbara bilder...Faan ni är ju kolsvarta nu....:-))

Postat den: 2011-02-06 / 16:36:40


Postat av: Caroline

Det kommer du ifatt på en vecka, du behöver ju knappt visa dig i solen för att bli svart. Ja visst är bilderna fina, öarna var supermysiga o vattnet var nästan lika fint som Similan....men bara nästan :-)

Postat den: 2011-02-06 / 18:13:00


Postat av: Mona

Ja, det är självklart så att du är en av de få som passar i en snorkelmask.....:-) Gud vad fort tiden går ! Jag räknade ut att ni varit borta i 5 veckor snart, det är ju inte klokt, det känns som ni åkte förra veckan 0)

Det ser helt otroligt ut på bilderna, passa på att njuta !! Kram, kram

Postat den: 2011-02-06 / 19:18:24


Postat av: PEGU

Hej Grönqvists!



Det ser inte ut att gå någon nöd på er ännu :)



Vill bara att ni ska veta att jag har fått grymt bra respons för bloggen och det är många som älskar reportaget vi gjorde om erat Thailands-äventyr.



Fortsätt njut!

PEGU

http://allahjartans.blogg.se/ Postat den: 2011-02-06 / 21:03:41


Postat av: Caroline

Tack PEGU, jättefina reportage du gjort, tänk att vi delar sida med Di Leva :-) Stor kram!

Postat den: 2011-02-07 / 03:29:29


Postat av: Elsa

Vilka underbara bilder!

http://elsaglans.blogg.se! Postat den: 2011-02-07 / 17:02:04


Postat av: Ida

Hej hej!! Shit va najs ni har det :) Underbart!! Börjar bli riktigt bruna med, inte så lite avundsjuk man blir när man sitter här i piskande regn, blåst & äckeväder!!



Puss & Kram



P.S. Caroline är ungefär lika snygg i snorkelmask som Jens Mens i mopedhjälm :D

Postat den: 2011-02-07 / 18:58:23


Postat av: Caroline

Tack Elsa :-) Hoppas du mår toppen, krama de andra! Och träffar du älskade Milton så ge honom en jättepuss !

Postat den: 2011-02-08 / 03:23:44


Postat av: Caroline o Jens

Ha ha ha Ida, eller hur :-) Kram på dig och håll i hatten där hemma !

Postat den: 2011-02-08 / 15:42:23


Postat av: Elisabeth

Hej på er, ni verkar ha det rätt gött!

Det är med glädje att jag ser Jens "ämnesintegrera" med Hv Florist!Bra !

Har just pratat med min dotter som är på någon lite ö som heter Kokood men det är nog på helt annat håll än där ni nu är.

Ha det fortsatt bra!

Snö slaskiga hälsningar från Sturkö

Postat den: 2011-02-10 / 18:41:19


Postat av: Els-Mari

Oj! vad ni hittar på en massa roliga saker,och vilka tuffa killar ni har.Det var modigt att simma i mörker som ni gjorde.Här är regn, blandat med snö. I dag var jag ute och skottade, så ni har det verkligen skönt där ni är.Ha det så bra. Kram Els-Mari.

Postat den: 2011-02-10 / 20:51:52


Postat av: Jens

Ha ha ha ja det var min första tanke Elisabeth. Jag tog rätt mycket bilder bland orkidéerna som jag tänkte dra iväg på ett mail till dig och carina. Ha det så bra sålänge... DET HAR VI!

Postat den: 2011-02-11 / 03:26:58


Postat av: Elisabeth

Ja du Jens, idag har jag skattat så Friskis o Svettis kan slänga sig i väggen!8Har träningsvärk i mag trakten:::)

Din Käre kollega Hans....Var så sjuk i går ...(Ja Caroline det här är för dig att översätta...oss female emellan)för Jens! Han åkte hem 15,00 och var på plats dagen efter kl 07.30 och hade "sovit ut" bakterierna...Detta är sann "Kommunal" anda! eller hur Jens, Nu kan du snart hålla med mig ang ...APPANAGET!!

Du milde vilken "Himan" vi har här!!!Skolverket hade varit gröna av avund om de besökt oss"!

Stor kram till dig och din Familj!

Florist Bettzy

Postat den: 2011-02-11 / 21:21:29


Postat av: Sofia Ahlsten

Hej hej vad rolig din blogg verkar vara. kommer verkligen att läsa lite mer! =P Hoppas du har en kul helg =P

http://jade.se Postat den: 2011-06-28 / 13:31:35


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!