Länge leve kungen!...och kärleken :-)


Hej hej :-)

Igår var det kungens födelsedag här i Thailand. Ni fattar inte hur stort det är här! Allt statligt stänger och det får inte serveras alkohol. Allt tas på största allvar, man ska klä sig i gult eller rött och man måste självklart ställa ut podium utanför alla ställen med bilder, ljus och vackra skålar för att visa hur mycket man tycker om kungen. Blev dock lite jobbigt för oss eftersom närmsta grannen är ett elbolag som tydligen hade hur mycket pengar som helst...de hade ett podium som inte var av denna värld med böljande sidentyg, glitter och guld. Sedan övade hela personalen genom att ställa upp sig på led varje dag i en vecka och sjunga nationalsången. Vi gjorde vårt bästa för att inte vara den tattiga grannen, vi köpte nya foton, satte ut ett bord vid vägen med blommor, foton och ljuslyktor...... vi ställde dock inte upp oss och sjöng nationalsången :-)

Vi är fullbokade just nu på Papillon..... det är vi glada för eftersom vi fått höra att många har problem efter alla avbokningar från Europa pga översvämmningarna i Bangkok. Folk tror tydligen att vi har problem även på Lanta men vi är inte påverkade ett dugg bortsett från att vi får vänta på vissa leveranser.

Sista dagarna har varit stressiga som attan.... igår målade jag väggar i en av bungarna tills efter midnatt för att hinna få klar den tills idag när nya gäster skulle flytta in. Vi råkade ut för bekymmer då en av bungarna blev väldigt termitangripen.... det är ju vanligt här men det var så mycket att vi fick ta hit en som "sanerade" och målade hela bungen med ett termitmedel. Det här medlet visade sig dock vara orange.... och det gick inte att måla över för all färg bara rinner av. Vi insåg detta när Loh och Min hade målat taket 4 gånger o det fortfarande var orange. Då bestämde vi att sätta nytt tak istället och tog hit hantverkare eftersom vi inte hinner själva just nu. Hantverkarna var ju som vanligt helt jäkla kassa....så kassa att man blir förbannad. Så det slutade med att vi fick slita ner det igen och måla så gott det gick....halva natten..... sen får vi helt enkelt vänta tills nuvarande gäster har flyttat ut innan vi kan sätta nytt innertak. Är det något vi har lärt oss här nere är att det finns knappt inga hantverkare som kan någonting.... de säger att de kan allt men i själva verket har de inte en aning om vad de håller på med...... hädanefter måste vi göra allt själva för man får ändå göra om allt. Det enda de hittills klarat av är att plocka ner cocosnötter och gräva avloppshål i marken, allt annat har vi fått göra om efteråt.

Stressigt ja..... men väldigt varierande jobb. Kunde aldrig tro hur mycket olika arbetsuppgifter man har som hotellägare.... vi gör ju alla saker som ett stort företag gör men eftersom vi är små så sköter vi allt själva. Väldigt roligt men också väldigt mentalt utmattande att hålla allt i huvudet. Den absolut största utmaningen har varit att jobba ihop med Jens... de säger att det som inte dödar en gör en starkare..... i så fall kommer vi ha den starkaste relationen i världen efter det här :-) Det är otroligt jobbigt att arbeta ihop med sin man.... vi tycker olika om precis allt och vi måste ta massor av beslut varje dag. Vissa dagar har jag bara tänkt: - Tilltalar han mig en gång till så måste jag slå till honom. Och efter vad jag har förstått så har han kännt precis likadant :-) Problemet är att alla arbetsuppgifter går i varandra här så det är inte så enkelt att vi kan säga: du är ansvarig för det här och du är ansvarig för det här.... allt hör samman och alla beslut påverkar hela företaget. Vi försöker hitta lösningar för att arbeta bättre ihop hela tiden och förhoppningsvis blir det snart lättare.... det borde det bli efter alla krissamtal vi har haft senaste tiden!


Vi har numera två hundar... båda heter Naala och båda äter hundmat..... har fått tvinga Oliver att spotta flera gånger nu....i hans värld är det absolut inte på låtsas, han ÄR en hund!



Naala har för övrigt förvandlats från en rädd liten krake till en lekfullt monster som styr hela familjen. Hon sover i vår säng också.



Jamie och Olivers nya leksak....har dock bestämt att den endast är till för havet nu, vår pool är för liten.



Ning och Naala....




Här färgar tjejerna håret på varandra.... svart ska bli ljusare.



I söndags på vår lediga kväll kände vi inte för att åka iväg så vi tog en bakdag istället. Vi åkte o köpte saffran för en förmögenhet som inte smakade någonting...så det slutade med att vi gjorde kanelbullar istället...med russin...det var gott det med. Sen gick vi ner på stranden och åt dem vid havet....



Sen satte vi oss och åt middag på Klapa Klum...



Hej för idag....nu ska vi upp o käka middag i restaurangen.

Kram allihop!

//Caroline



Postat av: Corrina

Ha, ha, Oliver kanske behöver människo-vänner innan han blir som Mowgli.....

Postat den: 2011-12-06 / 15:40:24


Postat av: Anonym

Vi saknar bilderna från det ni ställde ut ....?! Vi hade gärna sett att ni stäldle upp bredvid också, det hade blivit riktigt roligt :-))

Det känns som det blev fel julklapp till Oliver, set skulle självklart varit ett hundben eller ett grisöra =) Är det inte rätt så enkelt att jobba ihop egentligen ......... ni bestämmer och tar beslut varannan gång, så slipper ni alla diskussioner !! Annars kan ni vända er till mig och Corrina om ni har bekymemr för vi är riktigt bra på det här med relationer och att inte bråka utan diskutera lugnt och sannsat med våra partners =)) Kram !

Postat den: 2011-12-07 / 10:37:54


Postat av: Anonym

Det är så otroligt kul o läsa vad ni hittar på.Brukar ta min lunchrast att läsa o jag skrattar högt!!

Kommer neråt i slutet av jan och då kommer vi o hälsar på.Ert ställe ser så mysigt ut!! Lugnt o avslappnat.Kram från Cissi

Postat den: 2011-12-07 / 13:44:54


Postat av: Anonym

Tack Cissi, vi ser fram emot att träffa er :-)



Mona,,,hahaha, klockrent! Tänk att vi systrar är så jäkla duktiga när det gäller kommunikation med våra partners :-)....

Postat den: 2011-12-09 / 09:19:03


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!