Första etappen av vår resa...Koh Lanta.


Snart ett år sedan vi började planera vår långresa. Trots att vi vetat om det så länge, är det svårt att verkligen greppa att vi ska vara borta i 3 hela månader o bara njuta. Snacka om once in a lifetime! Vi talar ofta om hur det kommer kännas första dagen när vi har ställt in väskorna i vår bungalow och inser att shit....3 månader utan några måsten och utan några tider att passa. Hur kommer det att kännas??

Vi kommer börja på Koh Lanta och där ska vi bo på ett litet mysigt ställe med ett 20-tal bungalows mitt på Klong Dao stranden. Banana Garden Home heter det och drivs av en fantastisk kvinna vid namn Annie. Vi hittade stället via Tripadvisor, det hade fått 49 5:or och 2 4:or. Ingen som har bott där har något negativt att skriva utan är helt lyriska. Man blir nästan tårögd när man läser omdömena. Trots att det bara är en enkel träbunge på ca 20 kvm så valde vi (Jens) detta stället framför många andra. Jens kommer ligga risigt till om det inte stämmer :-)

Utanför Banana Garden på stranden ligger där tydligen en jättemysig bar som många kommer till, "Paz Bar". Indianen som äger den är tydligen en riktig karaktär som har eldshower o sånt på kvällarna.

                                

Bungalown på Banana Garden

Så här kommer vi bo på Banana... :-)

Paz Bar



Paz i egen hög person :-)

 

Här på Koh Lanta stannar vi i 5 veckor. Vi åker ner med samma flyg som Jimmy, Hanna o barnen. Jamie o Oliver kommer älska att få tillbringa så mycket tid med sina kusiner Julia och Lova. Jimmy och Hanna kommer stanna 3 månader på Koh Lanta, barnen ska gå i skolan där. De ska bo på ett ställe i närheten av oss, så vi kommer umgås mycket. Ska bli superkul för vi trivs så himla bra med dem.

Efter ca 3 veckor så kommer Sara o Mattias ner till Koh Lanta. De stannar i 2 månader så vi åker hem samtidigt. De ska gifta sig på Koh Lanta...ska bli riktigt härligt att få gå på bröllop i Thailand :-) När jag o Jens gifte oss på Koh Samui så var ju vi i mittpunkten och hade fullt upp med att "gifta oss". Men nu får vi se ett bröllop från andra sidan och det ska bli spännande. I samband med bröllopet kommer det bli fullt hus på Koh Lanta eftersom vänner och familj kommer dit. Från vår släkt blir det iallafall Anna o Magnus, Monica o Rolle. Hela Mattias familj och även vänner till brudparet. Kommer bli hur kul som helst.

Under tiden vi stannar på Koh Lanta så kommer vi hinna göra många fina utflykter. Vi är sugna på öarna nedanför Lanta, exempelvis Koh Ngai och Koh Mook. På Koh Mook finns bland annat en cool grotta som man simmar in i där det finns en gömd lagun.





Lagunen som du kommer till när du simmat genom grottan.



Här är en bild från härliga Koh Ngai...


Slut för idag, tack för idag...vi ses imorgon, ha det så bra :-)

        



Postat av: Therese

Men åh, så härligt det ser ut! Ja, som du säger det är verkligen once in a lifetime men jag beundrar verkligen er som bara "vågar" att leva livet just här o nu... hade också faktiskt önskat att våga... ni kommer att få det helt underbart :)

Postat den: 2010-11-11 / 21:18:25


Postat av: Caroline

Tack Therese! Nu har ju ni barn i skolåldern o då blir det genast svårare. Men vågar det gör ni! Bara ni bestämmer er. En månad iallfall :-)

Postat den: 2010-11-12 / 08:04:10


Postat av: Therese WB

Hahahhaa!!! Nu blev det nog fel Therese ;) Vi är ju "lösa o lediga" o har ju alla chanser i världen att göra precis det som ni gör - men det gäller bara att få tummen ur nångång...

Kram

Postat den: 2010-11-14 / 19:06:31


Postat av: Caroline

ooops :-) ja jag trodde det var en annan Therese. Ja men dåså Tesse, go for it,,,ni har ju alla möjligheter i världen. Bara att bestämma er o börja spara!

Postat den: 2010-11-19 / 17:15:52


Postat av: Elvira

Kul sida! Hur länge har du haft din sida?

http://hemförsäkringidag.se Postat den: 2012-03-18 / 20:28:07


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!