Sista dagarna....


 
Hej hopp,
 
Så himla gott att sista veckan i Sverige blev solig o fin.... hela livet blir ju så mycket roligare då :-)
 
Nu börjar det faktiskt kittla lite i magen..... resfebern kommer smygande.... egentligen är det väl inte så mycket oro utan snarare förväntan som gör att det kittlar. Vi har sagt hejdå till de flesta nu och packningen är i full gång.
 
Just nu är barnen hos farmor sedan igår så jag o Jens har haft lite egentid. Igår var vi inne i Karlskrona och åt en riktigt gourmetpizza på Montmartre och sedan gick vi på bio. Vi var på snövit.....otroligt bra film, jag älskade den verkligen. Kanske beror det på att min nya älskling Chris Hemsworth spelar huvudrollen.... alltså Patrik Dempsey som alltid varit min favorit tidigare kan ju slänga sig i väggen nu för denna Chris Hemsworth är absolut den sexigast mannen på vår planet....ahhh jag ler fortfarande när jag tänker på honom när han beskyddar snövit...skäggig, lite skitig, muskulös, hård...lite otrevlig och med retsam sexig blick. Ja...det är ju konstigt att vi kvinnor drömmer om såna män. Hade våra egna män uppträtt illa och slutat tvätta o raka sig så hade vi ju blivit vansinniga :-))
 
 
Lite picknick i det gröna....
 
Vår älskling i Selma... gud vad vi kommer sakna henne!
 
Farmor o Ronny på besök...
 
Här är vi hos Mona och hälsar på....
 
Vi blev bjudna på en underbar grillkväll...massa god mat och Elsas fantastiska kladdkaka till efterrätt.
 
En dag åkte vi ut till Sturkö och låg på stranden där tillsammans med Sara o Anna med familjer. Jättemysig dag o strålande sol.
 
Oliver njöt :-)
 
Här är Jamie och Vidar som sätter bryggan i gungning...
 
De badade hela dagen...Jamie är ju ett riktigt blötdjur medan Oliver är lite mer kräsen...går väl helst inte i under 25 grader.
 
Grabbarna fångar fisk...
 
Sötisarna Oliver och Valter....
 
Selma, Valter och Oliver frossar i chips :-)
 
I lördags blev vi bjudna på grillkväll hos Hans o Annika. Det var supertrevligt och barnen hade hur kul som helst...rusade runt och höll hela kvarteret vakna. Vi åt så himla god mat.... det var första gången jag åt majskaka..men inte sista kan jag säga. Annika hade gjort ett underbart kryddsmör som jag måste komma ihåg receptet på.
 
Edit, Oliver, Jamie och Sixten lekte hela kvällen.
 
I kväll ska vi till Elsmari och fira Jens bror Jocke som fyller 40.... blir perfekt för då får vi ju chansen att säga hejdå till dem också. Nu är det ju bara imorgon också sedan åker vi!!
 
Här är en bild på min nya kille..... bara så ni vet.
 
 
Kram Caroline
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Det rullar på....


Heloooo,
 
Nu kör vi slutspurten i Blekinge. Just denna veckan är vi själva i huset eftersom Corrina o Anders är på semester... vi tar hand om fina Selma. Vi passar på att njuta av sånt som man bara gör när man är ensamma.... typ går omkring nakna, skiter i att städa, äter framför tv:n, kopplar in x-box på stora tvn och ligger o somnar till tvn i sovrummet, ja ni vet :-)
 
Igår var det ju fint väder så vi slängde oss iväg till stranden med Sara, Matte,barnen, Anna o Fia. Det blåste tyvärr så jäkla kallt att vi fick erkänna oss besegrade o bege oss hem till Sara o Mattes altan istället :-) Idag är det också fint men blåser storm så vi har hållit oss inomhus o spelat spel istället, den försvunna Diamanten...barnen älskar det.
 
Lite bilder från senaste veckan....
 
En myskväll med tjejerna Maritha, Ida, Hanna och Mellika.
 
Fina Melli :-)
 
Mamma o Monica kom upp till Ljungby o hälsade på....
 
Det blev lite grillat....
 
o mycket skitsnack :-)
 
Sen var det dags o säga hejdå till Farmor o Farfar för den här gången....
 
Vi åkte vi till Blekinge o då blev det tjejkväll med Anna o Sara.... vi tog en helkväll, satt o filosoferade över livet :-)
Vi överraskade barnen o köpte oss ett Xbox Kinect....de är lyriska...faktiskt är vi det hela familjen, så himla kul att spela, man använder ju inga kontroller utan bara kroppen.
 
Anders värmer upp hojen inför semestern.... i kallingarna o med en cigarr i munnen :-)
 
Det blev en dag på stranden.... eller någon timme iallafall :-)
 
Den försvunna Diamanten. Som vanligt vinner jag hela tiden men jag får ju fejka och låtsas förlora ibland... huvudsaken är att Jens vet VEM som egentligen vann ;-)
 
Vi har nu äntligen bokat in ett hotell i Bangkok som vi hoppas att vi ska trivas på.... valde att lyxa till det lite så vi tog en svit på 65 kvadrat med sovrum, tvrum och kök. Längtar!! Kan vara ett tips till er som ska till Bangkok i framtiden, det heter Legacy Suites Bangkok, kostar ca 500 sek per natt för den största sviten. Frukost ingår. Vi kan ju säga om några veckor om det var bra eller inte.
 
Här ska vi nog överleva :-)
 
Ha det gott allesammans!
 
Kram Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Det är deppigt nu, suck!


Jaha, vad händer hos oss då? Det går sakta sakta sakta nu, tiden släpar sig fram och vår hemlängtan är enorm. Vi känner oss just nu lite halvt apatiska, tar oss inte för någonting. I Thailand tittar vi ju sällan på tv men det har vi tagit igen nu kan jag säga, med råge! Men mest pratar vi och drömmer om Lanta, vi planerar vad vi behöver köpa in till renoveringarna, vad vi ska fokusera på, hur vi skulle vilja utveckla, personalplanering osv. Det kliar i fingrarna på oss nu att få sätta igång med allt, det ska bli så kul! Sedan letar vi boende i Bangkok, funderar på vilken del vi vill utförsta denna gången. Vi stannar ju där 4-5 dagar på vägen hem för att handla saker som behövs till Papillon.
 
Vi är lite deprimerade nu, både jag och Jens. Sverige funkar inte för oss nu helt enkelt, vi ser liksom ingen charm alls i det. Jag trodde att vi skulle uppskatta Sverige mer nu när vi varit borta så länge men jag tycker det blivit tvärt om, känns inte som om någonting lockar mig just nu..... vi tackar gud varje kväll och är så tacksamma för att vi fått chansen att bo på Lanta. Tyvärr är ju inte vi människorna som säger lite käckt: "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Vi blir istället riktigt deppiga av allt jäkla regn o rusk, vi fryser ju för fasen ihjäl!! Vi försökte ta tag i det igår och bestämde oss för att ta en skogspromenad med barnen när solen stack fram.... vi hann halvvägs innan regnet kom, sen var den rundan förstörd. Sen blåser det ju hela tiden isvindar, det är ju helt sjukt!
 
En positiv sak är iallfall att barnen fått leka med kusinerna, det gillas. Sedan har vi sett några riktigt bra filmer på sistone, bland annat: Jägarna 2, Hamilton och Safe House (med Denzel Washington).
 
Nu är det bara nedräkning, snart bara 2 veckor kvar. Jag får fjärilar i magen av lycka när jag tänker på hur det kommer kännas när vi checkat in bagaget och är på väg hem :-)
 
Här kommer några bilder från dagen då vi hade lite sol..... Jamie var helt överlycklig efter att fått åka madrass efter sin farbrors motorbåt, hur kul som helst!
 
 
 
 
Stor kram på er!
 
/Caroline
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Sommar och sol, tralalalaaaa


Nu äntligen har vi fått lite sol o värme, gottigt!! Då längtar vi inte hem lika mycket till Lanta :-)
 
Jens har jobbat mycket denna veckan eftersom det varit Tosia och jag jobbar ju som vanligt halvtid på Contribe men däremellan har vi njutit av det fina vädret, umgåts med familj o vänner och ätit en massa gott!
 
Ronneby Brunn med Anna, Hjalmar och Selma. Det var poppis vill jag lova!
 
Oliver somnade i min famn.... sov hur länge som helst godingen!
 
Barnen fick present av Corrina....  :-)
 
En dag i veckan fick Jamie o Oliver följa med pappa och baka lite.... undrar om det inte är blivande bagare vi har i familjen med tanke på de här mästerverken!
 
Anders framför sin stolthet!
 
Denna helgen var det Tosia och Östersjöbagarna var självklart på plats :-)
 
 
I år var de tre musketörer istället för två.... Hans, Jens och Andreas. Så duktiga är grabbarna, jobbar dygnet runt med att baka o sälja :-)
 
Oliver mediterar :-)
 
Vi träffades hos Mona igår för att fira att hon fyllt år.... hela familjen var med...Jimmy o Jhonny kom från Ljungby o mamma hämtades också hit.
 
Mycket god mat och många goda skratt blev det....
 
Jhonny o Carina....
 
Sen vandrade vi ner mot Tosia....
 
I öltältet mötte vi upp familj och andra känningar...
 
Jimmy o Ning...
 
Idag är det en ny dag o dagen till ära så valde Selma att göra oss sällskap till frukosten :-)

Kommentera inlägget!





Sverige sverige sverige...


Jahopp.... vad händer i vårt liv då? Vi var ju i Ljungby två veckor o träffade familjen. Det var jättekul och efterlängtat. Det var inte många gånger vi kunde gå utanför dörren eftersom graderna sällan översteg 12 grader men det var rätt mysigt o kura ner sig i soffan med en filt också. Både Jens, jag o Jimmy gick väl upp 5 kg var under de veckorna eftersom vi mofsade i oss allt vi hittade :-)
 
Jag träffade mina tjejkompisar också o fikade...det var gott o få skratta lite :-)  Jamie lekte med Isak, Idas son och de hade jättekul ihop vilket bådar gott eftersom Ida o Isak ska komma till Koh Lanta en månad vid jul.
 
I helgen kom vi tillbaka till Blekinge igen o startade med en kul 80/90-talsfest hos Annika o Hans.... Jens blev väl något överförfriskad men jag skötte mig som vanligt ;-)
 
Denna veckan är det rätt mycket faktiskt, Jens ska ju jobba på Tosia och de börjar förberedelserna redan under veckan nu. Jag jobbar varje dag och sedan passar vi på att umgås med vänner också så gott det går. I helgen ska vi träffas hela familjen hos Mona för att fira hennes födelsedag.....o sen är det ju Tosia Bonnadan!!!
 
En fika i solen i Jimmys stuga....Jonas är o hälsar på. (En avdankad gammal badmintonspelare från Ljungby:-)
 
Träffade Therese o hennes sötaste lilla Ella.
 
En grillkväll hos Corrina o Anders.... Jens har numera börjat använda mina byxor, manligt! :-)
 
När barnen sov hos mormor i helgen så byggde Jamie ett flygplan... han hade till och med gjort säkerhetsbälten som spändes mellan två spikar...imponerande!
 
Oliver hade tydligen gjort en stridsvagn...ehhh...ja :-)
 
Mamma bor nu i en underbart söt stuga och barnen älskade att vara där.
 
Här är vi på väg på fest som ni ser :-)
 
Nu ser vi fram emot en het o härlig julimånad!
 
Pöss o kram // Caroline

Kommentera inlägget!