Vi har resfeber!!


Ohh vad det börjar brännas. En vecka kvar idag. Tankarna bara snurrar o man undrar hur mycket vi har glömt. Ingenting förmodligen :-)

Vi har packat väskorna, trodde aldrig att allt skulle gå ner men det var faktiskt inga problem. O det som var mest otroligt var att vi totalt har packat 22 kg hela familjen!! Sedan tillkommer dock handbagagen men ändå otroligt tycker jag. Vi har verkligen bara packat det vi tycker är nödvändigt, inga lyxartiklar, bara en varsin basgarderob. Har inte ens med mig en fön, man är ju ändå allt fuktig i håret i Thailand :-)

Nu ser vi fram emot nyår som vi ska fira med hela (nästan) vår härliga familj. Vi blir 20 personer o vi ska bara mysa, äta och dricka gott. Känns bra att avsluta med familjen när vi ska vara borta så länge.

Nu ska jag åka in till stan o luncha med Sara o Carin....o kanske hinna med o shoppa något litet oxå :-o

Kommentera inlägget!





I love christmas :-)




Mmmm, dan före dopparedan. Det är nåt alldeles speciellt med kvällen innan julafton tycker jag, den är magisk på nåt sätt. Kanske speciellt i år eftersom man är helt insnöad o inte har något annat val än att bara mysa. Vi har inte varit utanför dörren idag förutom en kort runda. Sara, Mattias o barnen var här på en fika i förmiddags, vi hinner knappt aldrig ses längre så det var kul. Att vi sedan har en gemensam resa att se fram emot gör ju inte att vi har mindre o prata om direkt :-)

Nu har vi ätit en god middag, tittat på gamla klassikern Flipper på tv o eftersom de talar engelska fick vi upprepa varje mening för Jamie som sedan skulle kommentera vad han tyckte om allt vi berättade...så vi hörde faktiskt inte så mycket av filmen...men det var mysigt ändå. Jens höll sig dessutom vaken över en timme, måste ju vara rekord, ha ha.

Allt är klart, klapparna ligger under granen o maten inför imorgon är förberedd. Vi ska vara hos Mona, hur trevligt som helst. Dock finns det ett orosmoln på himmelen o det är ifall mamma inte kommer loss. Hon ska fira med oss men hon är helt insnöad i Slätafly tyvärr. De hinner inte ploga småvägarna o hon bor ju mitt ute i skogen. Fortsätter det så här så kommer hon nog få fira jul ensam i år....hoppas det löser sig. Vi skulle gärna hämta henne men om det inte plogas kommer vi inte ens fram.

Nu är vi nästan färdigpackade. Ska bli intressant att se hur allt ska få plats i väskan men det är ju en senare fråga. Vi är väldigt oroade över all snö, vi ska ju åka tåg till Kastrup men tänk om vi blir stående. Vi har iallfall bestämt att åka så tidigt vi kan o sedan tillbringa dagen på flygplatsen hellre. Milton lämnar vi kvällen innan till familjen som ska ha honom när vi är borta. Gud vad vi kommer sakna honom!

Nu ska vi ta upp barnen ur badet, kanske spela något spel o när barnen kollapsat tror jag minsann det blir ett glas rött :-) God jul allesammans, hoppas alla får en underbar jul. Massa kramar!
 

Kommentera inlägget!





Känner att julstämningen börjar infinna sig :-)








Kommentera inlägget!





Det ska va gött o leva!


Sitter här på jobbet o njuter av en cafe Latte från vår nya kaffemaskin. Tittar ut på snöstormen o är så jäkla glad att vi snart lämnar det här Antarktis-klimatet. Folk går nästan dubbelvikta mot snön o blåsten på torget utanför, vem gillar egentligen sånt här väder?? De som bor i Norrland förmodligen....för o inte tala om eskimåerna, shit all power till dem!

Har varit ute o köpt julklappar på lunchen, börjar se ljuset i tunneln nu. Som vanligt handlar jag lika mycket till mig själv som till andra i julklapp, varför blir det alltid så? Jag bestämmer mig ju alltid för att jag inte ska handla något till mig själv men sen hittar jag en liten grej där, en annan grej där osv osv. Jag är iallafall barnsligt lycklig över en liten portmonä (stavas det så?) med ett japanskt motiv på, så himla fin. Ska ha den i Thailand :-) Den kostade dessutom bara 29 kr, komiskt att man blir gladast för det billigaste :-)

Köpt ett Nintendo DSi till Jamie. Helt sjukt dyrt. O sen köpte jag Super Mario spelet till, bara det kostade ju 450 kr. Det är väl bara att konstatera att nu är tiden över när man hittade julklappar för 50-lappen. När jag stod där o betalade tänkte jag tillbaka på våra egna jular när vi växte upp. Då fick vi kanske 2 paket var, minns fortfarande den julen när jag fick en Salomonväska,,jag var sååå himla glad. Nu får barnen kanske 10 julklappar var o totalpriset uppgår till ett mindre lands BNP ungefär. Det värsta är att de inte uppskattar paketen hälften så mycket som vi gjorde när vi var små. Nej, det var inte bättre förr men frågan är om man inte gör barnen en otjänst när man skämmer bort dem på det här viset. De hinner ju aldrig ens längta efter något!

Jag är iallfall nöjd över att ett av paketen till barnen är ett gåvobevis från Unicef. Jamie har skänkt myggnät och Oliver har skänkt sagoböcker. Tänkte att vi kan passa på att berätta hur svårt många barn har det runt om i världen och vad deras "små" gåvor kan betyda. Hoppas att det får dem att tänka lite. Jag hoppas verkligen att mina barn hela sitt liv kommer att skänka pengar till välgörenhet, lyckas vi inte ge dem de värderingarna så kommer vi definitivt känna oss misslyckade som föräldrar. Jag tål inte människor som använder ursäkten: "det är ingen idé att skänka för pengarna kommer ändå inte fram", det är det värsta jag vet. Det måste väl ändå vara bättre att 40 kr av en hundralapp kommer fram än inga pengar alls?? Men men, jag vet......det är upp till var och en.

Nu i eftermiddag ska Jens till BVC med Jamie, han ska vaccineras. Stackaren hatar sprutor, han grät i 20 minuter igår när jag berättade det. Jag vill ju egentligen vara med vid såna här tillfällen men jag kämpar med att lära mig att lita på Jens. Jag vet ju att han klarar det minst lika bra som jag, det är bara mitt kontrollbehov som spökar.



När vi var på Similan öarna så mötte vi en sån här i vattnet när vi snorklade..så coolt!!Hoppas vi får uppleva det snart igen.

En dag kvar att jobba, wohooo!

Kommentera inlägget!





Men ärligt, står tiden still eller??!!




Nu är jag så himla inställd på att sluta jobba och åka ner till värmen, just därför går tiden i slooooowmotion. Har fullständigt tappat suget. Vill ta jul, packa väskan o dra iväg, nuuuuu!

Istället äter jag. Hela tiden faktiskt. Kan inte komma ihåg sist jag inte hade nåt i munnen. Rätt trist eftersom jag snart ska trycka mig i en bikini. MEN jag känner ju ingen där nere i Thailand o det finns alltid någon som ser värre ut än jag :-)

Jag o Jens skämtade faktiskt om just det igår kväll, jag la mig med huvudet på hans mage i soffan o sa något som - här var det mjukt o skönt, kanske lite klumpigt ordval :-) Då sa iallfall Jens, - du önskar nog att jag hade ett sexpack, o det var enkelt att svara på för det gör jag verkligen inte, hade min kille haft ett sexpack på magen så hade ju jag varit tvungen att gå omkring o hålla in min mage hela dagarna, o jag hade ju fått klä av mig i garderoben....... Sen finns det ju faktiskt ingen som går upp mot fina Jens :-)

snart 2 dagar kvar gott folk :-)

Kommentera inlägget!





Sankta Lucia




Ohh vad mysigt det är med lucia. Igår eftermiddag var vi uppe i skogen o tittade på Jamie o hans kamrater när de lussade, de var superduktiga. Det bästa var att de tecknade till alla sångerna, Jamie var så fokuserad! De har ju en pojk i gruppen med hörselnedsättning så de får alla lära sig att teckna o Jamie är  alltså superduktig.

Imorse var det sen dags för Oliver, oj oj oj så söt han var i sin lille tomtedräkt. Han älskar o sjunga. Igår på dagis hade han tydligen brutit ihop över att de andra barnen också sjöng, Oliver ville ju sjunga solo :-) Allt var toppenmysigt, o efteråt fikade vi allihop och eftersom både Selma o Valter går på Olivers avdelning så blev det som vanligt lite släktträff :-)

Nu på lunchen har jag letat febrilt efter en bikiniunderdel. Vill bara ha en helt enkel svart bikinitrosa, tror ni att det finns?? Ingenstans! Jag tycker det är mycket märkligt att inte badkläder säljs överallt även på vintern med tanke på hur många som åker utomlands men icke. Men men,,,det lär nog finnas i Thailand, vet inte varför jag jagar mig trött här hemma precis som om vi ska till ett ödeland. Antar att folk badar även där, ha ha.

Igår när vi drömde oss bort till Thailand så försökte jag visualisera hur jag sakta gick ut i det varma havet, hur härligt det kommer bli men plötsligt förstördes hela bilden av att det högg till av rädsla o jag inser nu hur mycket det där skitpratet om maneter har påverkat mig. Just nu känner jag bara att: hur ska jag våga gå ut i vattnet när jag inte har en aning om vad som finns runt benen på mig? Hur vet jag att jag inte går rätt in i en kubmanet?? Faaan!! Vill inte tänka så, jag vet ju hur liten chansen är o jag slutar ju inte köra bil bara för att det händer olyckor hela tiden i trafiken. Hoppas det går över när vi väl är där o man ser alla andra bada. Sen hoppas jag barnen håller sig in till kanten :-)

Om några timmar är det bara 3 dagar kvar att jobba :-)



så här ser rackaren ut...rätt coola faktiskt.

Kommentera inlägget!





Ny dag, nya tag....



Nu sitter man här på jobbet med kaffet i hand o filosoferar.....sista arbetsveckan :-) Möhippan för Sara var himla lyckad. Vi var 13 tjejer o under dagen gjorde vi massa kul som exempelvis Afro-Zumba pass, discobowling o flera timmar på varmbadhuset. Sent på kvällen strålade vi samman med svensexe-gänget hemma hos oss där festen fortsatte. Siste man gick vid halv 4 tiden på morgonen. Jens snarkade högre än en galt efter all whiskey, undrar varför alkohol gör att han snarkar mycket högre än vanligt??? Nåja, när vi hade fått städat dagen efter så åkte vi o hämtade barnen hos farmor o det var sååå mysigt, attan vad man saknar dem när man varit utan dem ett helt dygn.

Nu på morgonen har jag precis haft ett samtal med kommunen o jag kände ännu en gång: Vad hade Sverige varit utan alla jäkla regler o paragrafer?? Snacka om att vi som lever i det är samhället blir behandlade som barn (vilket säkert många uppskattar). Det finns ingen som helst flexibilitet hos kommun o landsting, en regel är en regel!!! Jag ansökte om uppehåll utav våra hushållssopor eftersom vi ska vara borta i 3 månader. NEJ men det går ju inte, det finns regler som säger att man måste vara borta minst 6 månader. Ok sa jag, då säger jag upp abonnemanget då, NEJ det går inte, man kan inte säga upp ett ab överhuvudtaget, för det finns människor som missköter sig. Ok sa jag, men jag måste väl ändå kunna ändra abonnemanget så sophämtningen sker mer sällan (vi har ju varannan vecka idag). Nja, det går ju förstås men då tar de ut en kostnad på 750 kr (vilket gör att det går på ett ut). Så det var bara o skita i det. Det är inte hela världen men jag kan inte låta bli att reta mig på alla dessa regler o paragrafer som man möts av vad man än ska göra.

I eftermiddag ska vi gå o titta på Jamies luciatåg uppe i skogen, ska bli mysigt. O i morgon bitta är det dags för Oliver. Denna veckan kommer bara rusa förbi o det blir en perfekt avslutning på fredag för då ska jag o Jens på julbord med mitt jobb. Sen är vi lediga!!

Nu får jag nog jobba lite...ha ha! Bye bye!

Kommentera inlägget!





Snart snart snart :-)


Jag o Jens bara skakade på huvudet innan o försökte ta in att det bara är EN vecka kvar o jobba. JAAAAAAAAAA vad livet är härligt :-) Det var ju inte länge sen det var 6 månader kvar o nu är vi nästan i mål!

Det är riktigt mycket på jobbet nu o himla kul är det så tiden bara rusar. Så mycket på gång så jag nästan önskar att jag fick stanna hemma o ta del av allt det roliga på jobbet....NOT! Det kan vara hur kul som helst men ingenting går upp mot att vi snart får känna sanden mellan tårna och solen som gassar o värmer :-)

Vi har kämpat med att renovera hallen i flera veckor nu, och nu är vi äntligen klara, bara några detaljer kvar. Helt kalt på väggarna men vi har beställt förstoringar på foton som vi hoppas ska bli fint. Som vanligt hade vi budgeterat åt skogen men men, det är ju Jens o mig i ett nötskal. Vi landar på mellan 25-30 tusen istället för typ 15, vi försöker att skratta åt det men får väl erkänna att skrattet fastnar lite i halsen.

Skulle gärna ladda upp lite bilder men helt plötsligt har datorn låst sig så att vi inte har tillgång till våra egna foton....hmm..skumt. Varje gång vi klickar på bifoga bild både här på bloggen o när vi ska skicka mail så låser sig hela datorn o vi får stänga ner. Men jag orkar inte bry mig.

Åter till resan....pratade med infektionskliniken i veckan. När man är borta i mer än 4 veckor tycker de att man förutom Hepatit A och B (som ligger på ca 5000 kr för hela familjen) så ska man också ta sprutor mot japansk hjärnhinneinflammation som smittas via mygg. Den sprutan kostar då 8000 kr för hela familjen. Helt sjukt..finns det verkligen folk som tar den undrar jag?? Vaccinationerna kostar ju mer än hela resan....vi vägrar! Vi får vara noga med myggskydd o myggnät, det kostar några hundringar. Haverix har vi redan.

Nu kom Jens hem, nu ska vi fortsätta renoveringen....pöss o kram!



Här skulle man gärna ta ett dopp...

Kommentera inlägget!





Barnen blir ju aldrig friska!!!


Jamie o Oliver som aldrig är sjuka i vanliga fall har knappt varit friska den här hösten. Förmodligen bara för att jag har ett nytt jobb o behöver visa framfötterna. Himla kul att ha varit hemma nästan varje vecka sedan jag började..ha ha. Tur man är så jäkla oslagbar för övrigt så de inte klarar sig utan mig...eller? :-) Nu när spysjukan gick över för Oliver förra veckan så slog istället en megaförkylning till...ni vet en sån där härlig där det hänger kakor av grönt snor runt näsan. Stackarn kan inte andas på nätterna.

Men men,,,vi ska snart åka till Thailand, tralalalala. En månad kvar...och bara två veckor kvar att jobba innan det vi går på julledighet. Så jäkla gott att vi först är lediga 3 veckor över julen o sen åker vi iväg 3 månader till värmen. Känns nästan för bra för att vara sant! Livet är sååå gott!

Idag fick Jamie o Oliver sina julkalendrar. Snacka om att de som tillverkar de där leksakskalendrarna måste tjäna storkovan. Jag köpte dem för 250 kr styck i tron att det skulle ligga roliga leksaker i men när vi öppnar första luckan så får Jamie en liten gubbe i papper som är 2x2 cm och Oliver får ett klistermärke. Ok?? Det måste varit dyrt att tillverka. Men whatever...så länge barnen är nöjda så.

Vi håller på att renovera hallen o börjar äntligen se ljuset i tunneln. Tapeterna är på plats o nu håller Jens på med listerna. Vi har letat rätt lampor i all evighet men i veckan samsades vi äntligen om en jättefin kristall-lampa. När vi började leta lampa så sa Jens från början att vi skulle ha en kristall-lampa o jag sa självklart. NEJ, det passar inte i en hall..........men som vanligt fick han rätt :-) så himla drygt.

Det bästa med den är veckan: Superkul på jobbet o härligt med lussekatter o glögg. Det var härligt att träffa mina underbara Ljungby-vänner i helgen.

Det sämsta med den här veckan: Oliver är sjuk, jag kan inte ladda upp bilder och jag spydde i två dagar efter att jag träffat mina Ljungbyvänner, måste varit något fel på vinet :-)

Nu börjar snart bästa tv-dagen i veckan, först bonde söker fru o sedan Grey´s, wohoo!

Kommentera inlägget!