Nationalparken


Hej hej,

Jag har absolut inget kul att skriva för vi har haft storm, ösregn och strömavbrott de senaste dagarna. Känns helt ok att åka till Bangkok på torsdag för jag vill inte se mer regn. Hoppas verkligen vädret håller i sig i Sverige även efter att vi kommer hem så vi slipper åka från regn till regn.

Lägger ut lite bilder från när vi åkte ner till nationalparken för en vecka sedan... det var första gången vi var där och vi kan verkligen rekommendera det, iallafall i lågsäsong när det är nästan öde.


Att bara ta sig hit var en upplevelse på moppe... backarna är grymma, det stupar rätt ner ibland. Här är vi iallafall framme.



O självklart ska vi vandra upp till fyren....



Jamie in action....



Efter vandringen var det helt fantastiskt att få svalka sig i havet...



Otroliga vyer...



Och små oaser längs stigarna...



Apor överallt.... snälla dessutom för ovanlighetens skull.



Så mysigt!



Nehe, det är väl inga färgämnen i läsken här i Thailand va?!



Fler som var törstiga..



Första gången vi såg kramträd... coola.



Här är vyn från toppen vid fyren.


Hit kommer vi absolut åka tillbaka.

Kram o hej!

//Caroline

Kommentera inlägget!





Önskar man kunde stanna tiden.....


Har ni känt någongång att det här är nog höjdpunkten i mitt liv? Det känns så för mig just nu.... jag önskar att jag kunde stanna tiden och förbli i det här ögonblicket för alltid. Det kanske är så att när jag ligger på min dödsbädd och funderar över vilken som var den bästa tiden i mitt liv....så blir svaret 2012 :-)

Jag känner mig så väldigt skön o harmonisk just nu. Jag är avslappnad till max, gör precis vad jag vill och trivs med mig själv. Känner mig bra i kroppen, retar mig inte ett dugg på att jag har några kg för mycket utan känner mig lagom rund :-) Jag äter bra mat (och godis), är ute o går en lång runda varje dag, sover ut varje morgon o dricker mycket vatten.
Vår lilla familj verkar blomstra just nu... Jamie o Oliver mår hur bra som helst. Jamie stormtrivs i skolan, han trivs till o med bättre nu när de bara är 5 i klassen vilket förvånade mig lite eftersom jag trodde det skulle kännas lite tråkigt men icke. Oliver bara går o myser, leker hela dagarna o är nästan jämt glad o go. För mig o Jens är det här lugnet rena rama medicinen och vi känner oss nykära.... går o nyper varandra i baken hela dagarna ;-)

Jag tror kanske att valmöjligheten är det som gör att jag trivs så bra. Det är ju en av de stora fördelarna med att driva eget. Om jag väljer att jobba mindre och självklart också tjäna mindre pengar så är ju det upp till oss. Som häromdagen åkte vi ner till Papillon o målade lite... men efter en stund kände vi att Nej, det här var inte kul... så jag la ner penseln, åkte hem o la mig i en solstol med ett glas rött istället :-) Jens höjde ögonbrynet o frågade om vi börjat dricka vin på förmiddagen nu.... o jag tittade helt oförstående på honom, för klockan var ju 9 minuter över 12 !?! o då var det ju ok sa Jens ;-)

Vi åker till Bangkok om exakt en vecka. Och även om det ska bli jättekul så ser jag inte fram emot det direkt. Jag trivs ju så bra här...under min korkek!

Här kommer lite bilder från min kvällstur på Klong Dao... för mig finns det absolut inget bättre än att gå längs stranden på kvällen när solen går ner med min älsklingsmusik i lurarna. Jag tror att alla människor har sin speciella plats på jorden där de riktigt känner att de hör hemma.... jag tror att min plats är här :-)



















//Kram Caroline


 


Kommentera inlägget!





Jobb jobb jobb.... pust.


Ja det är hårt nu, vi jobbar nästan varje dag.... vi åker ner på Papillon så fort vi har sovit ut och ätit frukost, omkring kl 10. Sedan målar vi o pular lite..... i ett sträck ända fram till lunch bortsätt från någon fruktstund och kafferast. Då brukar vi pusta och säga att nu får det räcka för idag. Sedan åker vi ut o äter lunch på någon mysig restaurang (vi har hittat så grymt bra restauranger nu i lågsäsong) och sedan åker vi hem o slänger oss i poolen. När det börjar svida lite i skinnet av all sol så går vi in o lägger oss en stund o sover lite siesta. Framåt kvällen fixar vi till oss och går ut o äter.... ibland tar vi mopparna o bara kör omkring o utforskar små grusvägar inne i djungeln. Ahhh...ni förstår säkert att vi gillar lågsäsong :-) Maj har hittills varit vädligt fin...några få regnskurar annars bara strålande sol o väldigt varmt. Knappt inga turister på ön men nu har alla thailändare istället vaknat upp och man ser dem överallt. Det är som om de drar sig undan lite i högsäsong och när sedan lågsäsong kommer så tar de tillbaka ön :-)

Imorgon fyller jag år... då är det jag som bestämmer hela dagen. Då blir det mest lugn o skönt... tänkte skämma bort mig på Dreamy Spa med en rad behandlingar och sedan blir det nog glass på vårt favvoställe över gatan....och på kvällen tror jag vi åker till Klong Nin o äter middag på Roi Thai. En toppendag mao!

Om ett par dagar så börjar jag faktiskt jobba på riktigt :-) Det ska bli jättekul. Jag ska arbeta halvtid för Contribe, IT-bolaget som jag arbetade för innan vi flyttade hit. Carin som tog över min tjänst ska ha en liten bebis snart så jag ska hoppa in under tiden hon är mammaledig och arbeta på distans. Vissa uppgifter går ju inte att sköta på distans så det tar andra kollegor över men allt som går att sköta ska jag ta över. En smidig lösning för Contribe eftersom jag redan är insatt i allt..... och en jättekul chans för mig eftersom jag älskade att jobba för dem och eftersom mitt hjärta fortfarande klappar för Contribe :-) Mina arbetsuppgifter kommer vara exempelvis att hitta uppdrag till våra konsulter, hålla kontakt med partners, varumärkesarbete och administrativa uppgifter.

I och med detta så kommer jag inte arbeta mycket på Papillon nästa säsong.... bara hålla i bokningar och personalbiten annars så blir det Jens som sköter allt. Vi har lagt upp det så att Jens ska jobba dag men vara ledig på kvällarna för då jobbar ju jag för Contribe. Eftersom vi ligger 6 timmar före så börjar ju min arbetsdag kl 14 för då är kl 8 i Sverige. Det kommer bli kanon!



Här målas det.... ni som har fb vet nog att den här färgen sedan blev grön/grå och sedan ljusgrön/vit. Vi blev missnöjda två gånger och gjorde om allting :-)



Lunch på Alex restaurang som vi nyligen hittat. De gör otrolig mat där....vi skulle vilja ha den kocken.



Oliver o Ayatoh leker varje dag....



De verkar trivas bra ihop...



Baren har fått sig en ny blank fräsch färg.....



O här sätts första pinnen till ett halmtak vi ska bygga över baren.... Jimmy brors förslag så vi får väl se hur det blir :-)



Sen är det mycket lek i poolen. Oliver fick ju en gummihäst av Jimmy när han fyllde år och vi tävlar om vem som kan hålla sig kvar längst på den utan att ramla av.... det är lite som rodeo :-)


//Kram Caroline

Kommentera inlägget!





Obs!! Barnförbjudet och varning för starka bilder!!!


Ja, som vi nämnt tidigare så fick ju Jens en speciell gåva när han slutade på sitt jobb ..... och han lovade dyrt och heligt att lägga ut en bild... så här kommer den :-)


Obs! Vi vill varna för starka bilder med beroendeframkallande sexuella inslag. Jens undanber sig olämpliga förslag och erotiska anspelningar!

Dräkten finns för övrigt till försäljning.... så öppna plånkan o lägg ett bud.
Alla intäkter går till en ny baddräkt inför nästa säsong.




"sorry.... den här bilden är uppköpt av Playgirl och därmed försvann vår publiceringsrätt"







Hälsningar Caroline.... som för övrigt är singel!

Kommentera inlägget!





10 saker som skulle göra Thailand ännu bättre :-)


Då var det dax för mig igen, Caroline sköter ju det här med bloggandet så bra så jag har liksom inte tagit mig tiden att göra det så ofta...hmm...ofta är väl att ta i , detta blir ju mitt andra inlägg sen vi kom hit så all heder till min fru som lägger ner all denna tid på bloggen.
Det sjuka är att när jag läser bloggen ibland känns det som jag läser om en annan familjs liv. Det är ju så att när man är mitt upp i allt så hinner man sällan reflektera över allt man får uppleva och gå igenom och så har de här sista 8 månaderna varit här nere. Det har varit allt från inbrott, förgiftningar, personal som sticker och folk som blåser en mm. men det känns som om alla dessa motgångar bara gör oss starkare och starkare på nåt sätt, och för att inte tala om alla underbar upplevelser vi har haft, ta tex våra nya vänner och vår härliga personal, dykningen, vädret, den avslappnade livsstilen och all tid jag får med min familj.....ja listan kan göras lång.

Men visst finns det saker som man saknar här nere och det är pga dessa jag tänkte blogga lite om idag. Jag har helt enkelt satt ihop en 10 i Topp lista av "saker" man kan sakna när man bor en bit ifrån Svedala och är det så att det är någon/några där hemma som känner att de gärna vill in på listan eller klättra några steg så går det självklart bra att muta mig:-) 

Nu föll det sig så att jag helt enkelt inte kunde välja vilka jag saknade mest av de på platserna 7-8-9 och 10 så jag valde att sätta ihop platserna 7-10, och det föll sig så här. 



                                                                   Platserna 7-10 går till......

                                    Familjen, Vänner och Kollegerna på Af Chapman gymnasiet 


                          

                         Familjen: Jag som sitter i knäet på en så kallad moster 1975..tvivlar stark på att en
                                 så snygg man som jag hör till denna minst sagt udda familj...hmmm..


                         

Kollegerna på Af Chapmangynasiets julfest 2010 eller nåt, vill helst glömma dessa tråkiga fester så det är inget jag saknar fast kollegorna saknar man ju...Leffe Lif och hans lille Sir Toby, Pg "Pastorn", Damerna med tomte luva i mitten på bilden...Elisabeth och Carina på florist programmet och resten av dårarna på bilden vet jag faktiskt inte vilka de är för man var tvungen och va dyngrak om man skulle palla med en julskiva med de..
Okej då.. bilden är väl inte riktigt sann men den skulle helt klart kunnat se ut så här:-)


                              
                               Fotnot: Jens Grönquist upp till vänster på bilden.


                                         Vännerna: Jag vad ska man säga, visst saknar man dem...:-)



                                                                               Plats nr. 6
 
                                                 The one and only Mr. Hans "Majonnäs" Konungen


                                       

Denna underbara sjuka och otroligt roliga kollega/kompis som jag hade nöjet att få arbeta med under min tid som lärare, han var även min sidekicker i vårt grymt stora företag vid namn "Östersjö Bagarnas Hb",,ja namnet var särskrivet för att det var analfabeten Jens "jag alltså" som lämnade in papperna till skatteverket.Vilket jag också fick höra av Hans ett antal gånger...
Bilden är tagen på Ronneby torgs Julmarknad Dec. 2010 som för övrigt slog besöks rekord det året, hela 15 personer och typ tre knallar stod och frös i 15 minusgrader och Östersjö Bagarna satsade stort på Semlor detta år vilket inte riktigt föll besökarna i smaken. Kan ju bero på att grädden frös, bullen frös och fan ta mig allt frös till is på denna förbannade marknad... MEN när det känndes som att till och med pungen höll på att frysa till is så tar Hans fram ett litet stormkök och en stekpanna , öppnar sin väska och trollar fram en påse Kroppkakor till min förtjusning. Glatt tänder han köket och börjar steka på de små godingarna sen var det bara att frossa:-) Vem fan bryr sig om kylan när man har en ko-lega (som för övrigt är Hans stavning på kollega) som han...Detta är bara ett av all glada minnen från vår tid som Knallar..Du är saknad min vän!!!!


                                                                                Plats nr. 5

                                                                         Svenska Tv-kanaler 


                                       


Svenska Tv-program: Tex. Solsidan, Aktuellt mm. Något som kan göra en galen här nere är ju alla dessa dubbade filmer som går...Suck...därför kommer svensk tv med på listan.




                                                                                 Plats nr. 4 

                                                                                 Svensk Ost

                                                       

Hur svårt ska det vara att göra en ost som smakar något här nere??? Vi ska vara så förbannat lyckliga i Sverige över de underbara ostar vi har..så ta fram en grov macka och lägg på en fet skiva lagrad ost och njut för det saknar jag....!!
  


                                                                                 Plats nr. 3

                                                                               Weber Grillen

                           

    Ja ja ja, jag vet vad ni tänker men håll det för er själva för jag saknar verkligen min grill otroligt mycket!!!

   
            ... och vad hade då plats nr. 3 varit utan plats nr 2....????? Så på plats nr. 2 kommer.........



                                                                                  Plats nr. 2
                                                                     
                                                     Tjock grillad med bröd....Aroy mak maaaa !!!!


                                                       

                                    Säger bara: FET GRILLAD MED BRÖD..!!! Finns inget som slår det..!!!!!!!!
                                                                   (Obs...måste vara grillad på Weber)



Spänningen är ju olidlig eller hur, alla ställer sig ju nu frågan om vad det är dåren saknar mer än en tjock grillad med bröd eller ost macka med extralagrad svensk ost???
Ja det är då inte det kalla vädret , snö slasket, ekorrehjulet eller att gå upp halv sex för att palla sig in till kollegerna på plats 7-10. Nej...det kan jag lova att det inte är och det är inte heller de 4 "underbara" årstiderna som man ofta säger är så bra med Sverige....Nu tänker ni säkert..."de är klart det är kaffet, alla svenskar saknar ju det när man är utomlands" men där har ni fel...he he he...nej kaffet i Sverige är grymt gott och med lite efter tanke så skulle det kanske för tjäna en plats på listan men så mycket saknar jag det inte i år så det kommer in på listan.




                                                                            Nej på Plats NR. 1 

                                                        går med en solklar seger till........????? 


   

                                                                        MILTON  !!!!!!

Denna underbara gosing som man bara kan älska, det knyter sig fortfarande i hjärtat när jag ser på bilderna av han. Den enda trösten jag har är att jag vet att han har hamnat hos en underbar familj och att han har det sååå bra där han är annars hade jag förmodligen givit upp allt här nere och flyttat hem bara för att veta att han hade det bra. Till sommaren kommer vi hälsa på han igen och det är med blandade känslor jag gör det för jag vet fatiskt inte om jag kommer vilja lämna honnom igen om jag får se han:-)

Nåja....tre veckor kvar tills vi kommer hem och vem vet hur listan ser ut efter två månader i Sverige..men innan jag säger hej då vill jag passa på att lobba för Tosia 2012, som i år kan stoltsera med inte bara två utan tre grymt snygga brödförsäljare med Sveriges godaste bröd om jag får säga det själv...missa inte det!!!!  

Ha det så bra nu så får vi väl se om jag lyckas printa ner några rader längre fram.....


// Jens
            



 


 
 

Kommentera inlägget!





Sköna maj :-)


Hej,

Här är allt lugnt o skönt..... vi tar det riktigt lugnt... åker ner till Papillon ibland o kollar läget...sitter o planerar o ritar upp alla våra planer inför nästa säsong. Vi hade tänkt vänta till Augusti med att börja måla men nu kliar det i fingrarna på oss så kanske sätter vi igång lite redan nu... om bara jag o Jens kan komma överens om den perfekta färgen. Vi anser båda två att den andra är färgblind nämligen så det är inte så lätt :-)

Igår kväll hände det en jättekul grej... tycker jag ;-) Vi hade en myskväll med film o godis i sängen, vi tittade på en riktigt äcklig skräckis som handlande om ett litet barn som hämnades på sin familj genom att döda dem en efter en , The Unborn. Som ni vet är man ju alltid lite obehaglig till mods efter en skräckis. Jag slumrade lite i sängen o jag hörde att Jens gick upp o släckte hos barnen...sedan gick han och låste ytterdörren.... vad han inte visste var att jag då gick förbi honom i mörkret in på toaletten (han trodde ju att jag låg o sov), jag tände inte lampan på toa. Jens kommer sedan gående till toan, går in och trevar efter lysknappen..... och det är nu jag inte kan motstå frestelsen så jag hoppar fram mot honom och skriker till. Ja ni anar inte hur rädd han blev...och den minen var oslagbar. Jag skrattar fortfarande :-) Håret reste sig på Jens armar o ben, jag kände på honom och han var helt knottrig. Han gick in på toan för att pinka men han kunde inte få fram något sen för hela kroppen hade låst sig....hahahaha... jag vet det är elakt och kanske inte så bra för hjärtat men jäklar vad kul det var! Jens berättade i efterhand att han tyckte att jag såg ut precis som "monstret" filmen och det var därför han blev så rädd.... jag har lagt in en bild från filmen nedan.


Kan inte riktigt känna igen mig i den bilden men det får väl stå för honom :-)


Här kommer lite andra bilder från senaste dagarna.....


Sötis :-)



Det ska va gött o leva....



Klapa Klum... nästan enda stället som fortfarande är öppet på stranden. Vi passar på att njuta för snart flyttar de till sitt nya ställe... bara 100 meter bort men ändå. Här ska istället Long Beach Chalet som äger marken bygga bar o restaurang inför nästa säsong (vad vi har hört iallafall).



Idag åkte vi ner till Klong Nin o käkade lunch, Roi Thai som är öppet året om är en av de bästa restaurangerna på Koh Lanta tycker vi... mycket god mat och Klong Nin är ju en väldigt mysig strand.



Den här tavlan hängde på väggen där.... och Oliver frågade om det var mormor på bilden, det tyckte vi var rätt kul :-)



En bild från igår kväll när vi var nere på Long beach och åt middag....



Barnen älskar att leka på stranden.. finns alltid något spännande att gräva upp eller utforska.



Knappt en människa på hela stranden....



Mamma sitter o njuter av solnedgången....


Kram på er!

// Caroline

Kommentera inlägget!





Hem ljuva hem...


Hej hopp.

Nu är vi hemma på Lanta igen och jag bara njuter. Lanta är verkligen vårt smultronställe o vi älskar att vara här...ibland behöver man åka bort för att bli påmind om det. Vi var bara borta i 9 dagar men jag längtade verkligen hem till Papillon sista dagarna... trots att Bali var underbart.

När vi kom hem igår kväll så skulle jag bara ner tll 7eleven för att köpa mjölk...men kunde inte låta bli att köra bort till Papillon och smyga omkring lite...känna känslan...tänk att man kan känna så för ett ställe :-) Ibland känns det fortfarande overkligt att Papillon är vårt. Sen körde jag hem och vi beställde lite mat....snacka om att vi saknade thaimaten när vi var iväg...maten smakar ju inget på Bali. Jag som inte åt något kryddstarkt överhuvudtaget innan vi flyttade hit, har ju nu blivit beroende av chilli...det är så gott!! Allra helst torkad chilli som de grillat i ugnen. Nu för tiden när jag äter så rinner tårarna lite, näsan likaså och jag är tvungen att pausa emellanåt för det gör så ont i munnen...o ändå älskar jag det.... då är det som bäst :-)

Imorse gick Jamie till skolan och vi åkte ner till Papillon...det var så kul att träffa Naala och personalen igen. Medan vi var iväg så fick vi tyvärr beskedet att Harry, vår trebenta älskling nere på Klapa Klum Bar hade blivit förgiftad och dött. Det gjorde ont...därför var det extra roligt att träffa Naala igen. Vi gav personalen lite presenter från Bali, de blev jätteglada. Sedan började vi planera vad vi ska fixa innan nästa säsong..vi har massor att göra och det ska bli så kul!

Snart ska vi få tillökning på Papillon. Lai o Daengs son Ayatoh ska komma hit o bo med oss. Daengs mamma som idag har hand om honom har tyvärr cancer i magen... och kommer förmodligen dö. De är ju väldigt fattiga och bor i Burma så jag kan inte tänka mig att de får någon vidare läkarvård. Lai o Daeng frågade väldigt ödmjukt om de fick ta hit sin son och det kändes ju självklart. Han är 3 år så nu får Oliver en kompis. Vi får fixa till Lai o Daengs arbetstider så att det funkar o resten av tiden får vi hjälpas åt o ta hand om honom. Ska bli jättekul!

Jag var ute o gick en lång runda på stranden idag.... o det var himmelskt. Lanta är så vackert i lågsäsong...alldeles öde och underbart. Jag bara gick o andades in luften från havet... på hela vägen mötte jag bara två personer. Det finns bara några få ställen öppet nu, alla andra har bommat igen för säsongen. Det ligger massa drivved o bråte som har blåst upp på stranden men jag gillar det...det är så äkta på något sätt.

Här kommer lite bilder från sista dagarna på Bali.

































Bali är en riktig upplevelse-ö och vi rekommenderar er verkligen att åka dit. Massa saker att se o göra, väldigt billig shopping, stort utbud av kläder, smycken och hantverk. Otroligt vacker natur....helt ok stränder. Väldigt mycket folk dock och ganska långa avstånd, man behöver åka runt rätt mycket för alla sevärdheter ligger utspridda.

Om mindre än en månad så åker vi tillbaka till Sverige....ska bli spännande att se hur det känns. Skypade med Corrina idag o hon frågade vad vi vill ha att äta första dagen, efter diskussioner mellan mig, Jens, mamma o barnen föll valet på ugnsbakad falukorv och hemmalagad potatismos :-) Nu längtar vi efter nära o kära så det pirrar i magen av förväntan över att få träffa alla igen.

Kram kram

//Caroline

Kommentera inlägget!





Bali Bali Bali....


Oj så tiden springer iväg här på Bali, vi hittar på massor. I förrgår gjorde vi en dagsutflykt till Kuta där vi nästan fick panik över allt folk och alla otroligt jobbiga försäljare men å andra sidan var det grymt bra shopping :-)



Inne bland marknadsstånden i Kuta...vi hittade till Olivers förtjusning flera t-shirts med Angry Birds.


Den här bamsen sprang vi på längs strandspromenaden..


Coola grabbar...


Till lunch fick faktiskt Jens äta sushi.... det är massa japaner på Bali. Ön har varit en japansk koloni en gång.... och även en Holländsk kolini.


Mer shopping :-)


Igår begav vi oss från Nusa Dua där vi har vårt hus till Ubud som ligger några timmar bort. Här stannar vi två nätter. Ubud är en större stad med mycket hantverks-shopping och mycket sevärdheter.



Här är vi på väg i taxin.... längs hela vägarna ser man kvinnor som är på väg till templena med sina offergåvor. Bali kallas ju de 10.000 templenas ö och jag förstår varför nu....det är nästan fler tempel än vanliga hus på sina ställen. De är väldigt religiösa och när man går o shoppar säger de hela tiden att man ska handla för att ge dem lycka...och när de får pengarna så slår de dem mot varorna för att välsigna och tacka.


På vägen till Ubud körde vi igenom olika hantverksbyar. Den första vi kom till är Batik-byn. Här sitter mängder av människor och väver, målar och syr batik.... och de är grymt duktiga.


De doppar sin penna i den här geggan....


Och här sitter de o syr upp kläder....

 
Nästa by var silversmedes byn men det var inte så intressant faktiskt.... det har man ju sett även i Sverige. Men sedan var det dags för trädskulptur-byn o det var coolt. Det går inte att förklara vilka skapelser de gör..... från en trädstam så kan de sitta o karva för hand i flera månader och det är otroliga figurer de får fram. Vi har kört förbi sådana fantastiska konstverk så man tror knappt det är sant.


Den här ville Oliver ha....


Ett av 100-tals tempel vi åkte förbi...


Sedan stannade vi och åt på en jättemysig restaurang....med riktigt god mat. Maten här på Bali är inget speciellt annars, vi längtar redan tillbaka till vår kryddiga thaimat.


Men vi hade en underbar utsikt där vi satt :-)


Så kom vi till vårt hotell som var över förväntan. Vi hade tagit ett halva priset erbjudanden via Agoda och det visade sig vara ett lyckokast.


Hotellet heter Sri Rathi Cottage och det rekommenderar vi gärna. Vi bor i en svit på 60 kvm plus en jättestor terass. Badrummet är det vackraste och största jag sett.


Det här är bara ena hörnan av badrummet...


Nere vid poolen testade vi en cocosnöt-drink :-)


Sen begav vi oss till den lokala marknaden i Ubud.... o my god!! Här finns precis allt och det är jättebilligt. Man orkar inte mer än någon timme för de är väldigt påflugna...det är som ett gatulopp....men det är kul en stund.


Barnen var så klart överförtjusta....


o mamma med ;-)


Här sitter vi på frukosten i morse.... vi bor granne med ett risfält.


Efter frukost tog vi en taxi för att utforska lite kring Ubud....och vi blev inte besvikna. Vad sägs om den här vyn! Här går vi ner för långa långa trappor genom risfälten för att komma till ett undangömt tempel som heter Gunung Kawi Rock Temple.


Det blev många vattenpauser... fast Jens o Jimmy tävlade om vem som hade bäst kondis o skulle självklart springa utan att flåsa...


Här välsignar vi oss lite innan vi kliver in på tempelområdet..... som ni ser var vi tvungna att bära saronger.


Det var sååå vackert...


Man kunde knappt se sig mätt...


Templet är från 1100 talet....


Tja vad ska man säg :-)


Gamla gravkammare..... till Jamies stora lycka.


Man undrar ju verkligen hur det såg ut här på 1100 talet och vad de gjorde med alla rummen...





Efter att nästan kollapsat av alla trappstegen upp igen....ja förutom Jens o Jimmy förstås för de är ju sååå vältränade..... så åkte vi vidare till Bali Pulina Agrotourism. Här odlar de kaffe, choklad, chili, ginger, ananas, vanilj och mycket annat. Man fick gå omkring inne i en underbar trädgård med en guide som berättade om hur allt går till.



Här har vi en kakaofrukt...


så här ser den ut inuti....


o den smakar jättegott.....väldigt söt.


O nu till det bästa.... på Bali tillverkas det väldigt exklusiva kaffet Kopi Luwak som har en ovanlig tillverkningsmetod. Man väljer ut mogna fina kaffebönor....


sedan låter man det här djuret äta dem..... och det är riktiga finsmakare, de väljer bara ut de finaste bönorna, resten ratar de. Sedan bajsar de ut bönorna hela men självklart har det hänt lite med dem på vägen :-)


Här förklarar jag för Oliver att man självklart tvättar bönorna ordentligt efteråt....


och sedan rostar den här killen dem...


O här är den färdiga produkten....


Det var faktiskt väldigt gott tycker jag....


Vi fick prova massor av spännande smaker.... vaniljkaffet var supergott och även ginsengkaffet. Både Jens o Jimmy hällde ner ginsengkaffet när de fick veta att det har goda effekter för manligheten....som typ viagra. Vad det nu skulle vara bra för, de får ju ändå aldrig nåt :-)


Slutligen ruinerade vi oss genom att köpa lite av kaffet som gått igenom ett katt-röv :-)


Vi hade iallafall en härlig dag. Det finns massor att se på Bali och naturen är precis inpå dig hela tiden. Dock är här så himla myllrigt och högljutt så man orkar inte med mer än en vecka. Vi skrattade faktiskt idag när vi fantiserade om hur min svåger Anders hade mått om han hade gått in på den lokala marknaden.....de hade nog fått ta in honom på en klinik efteråt :-)

/// Kram Caroline



Kommentera inlägget!