Vi får inte plats på Lanta längre!!


Det kan inte finnas några människor kvar i Sverige nu för alla verkar vara på Koh Lanta. Vi får inte plats!!! Vilka kontraster, i lågsäsong blir vi nästan förvånade om vi möter någon på vägen in till Saladan men i peaksäsong får vi vänta 10 min för att komma över vägen. Galet mycket folk!!
 
Igår åkte Mona med familj vidare till Ao Nang för att möta upp min andra syster Corrina där. Även Bellis o Eric åkte vidare så just nu är det bara Jimmy kvar här. Dock så kommer Sara o Matte tillbaka idag och om ytterligare 6 dagar kommer Corrina hit med ett stort gäng.
 
Skönt att Emma är tillbaka snart, vi saknar henne. Hon åker från England imorgon.
 
I förrgår när vi kom hem till lägenheten så stod det två ambulander utanför..... en fruktansvärd sak hade hänt. Lille Min, thaipojken som bor granne med oss hittades livlös i poolen av sin mamma. Han är bara 2 år och kan inte simma. Kim som hans mamma heter hade panikslaget ropat på grannen som bor över oss.... hon var den enda som var hemma och tack o lov så är hon polis och kunde genast påböra hjärt och lungräddning. Även hennes man kom hem efter någon minut och kunde hjälpa till. De fick liv i honom efter några minuter och när vi kom hem bar de ut honom i ambulansen, skrikande....vilket är ett bra tecken. Han hade kräkts upp blod och vatten vilket också måste vara ett bra tecken.
 
Det var verkligen jättehemskt.... kan bara ana paniken som Kim måste ha kännt när hon hittar honom där. Man såg att hon hade kommit springande med tvätt i famnen för det låg en hög med rentvätt precis bredvid poolkanten. Idag har vi fått ett meddelande från dem att lille Min hålls nedsövd ännu så länge... han lever men man vet inte hur det kommer gå och man vet inte hur länge han var utan syre.... hoppas hoppas hoppas.
 
Det är en stor lättnad att både Jamie och Oliver kan simma. Olyckor kan hända ändå så man får inte slappna av men riskerna är iallafall betydligt mindre om man kan simma. Nu är det ju väldigt få thailändare som kan simma tyvärr. Man kan ju tycka att det är märligt eftersom de bor vid havet men om inte deras föräldrar kan simma så kan de ju inte heller lära sina barn.... och det finns ju inte simskolor här som hemma i Sverige.
 
Sedan upplever jag att thailändare inte riktigt ser faror som vi västerlänningar gör. Kanske beror det på att vi är så upplysta och pumpas med statistik och information från det att vi är små. Sedan läser ju vi i dagstidningarna om olyckor i Sverige dagligen vilket inte alls görs här. Det märks tydligt för de släpper sina barn på ett helt annat sätt här...vi reagerar ofta på hur farligt det ser ut.
 
Annars är allt gott, igår hade vi en ledig dag och päste vid stranden vid Paz Bar. På kvällen var vi  o åt med Jimmy o Ning på L Maladee..... som är en super super restaurang. Vi bad om spicy och fick verkligen spicy . Både jag o Jimmy svettades som grisar och tappade nästan känseln i ansiktet :-)
 
Jimmy som håller på att börja gråta efter att ha ätit en jäkligt stark hotpan.
 
Middag på L Maladee... såå god mat de har där, vi blir aldrig besvikna!
 
Oj vad suddig den här blev.... här sitter vi o äter middag på ThaiCat sista kvällen innan Mona o gänget åkte vidare. ThaiCat är för övrigt också en riktigt bra restaurang, bra mat, bra service och en fantastiskt utsikt över havet.
 
SlöJimmy på Papillon....
 
Hej då.... ha så kul i Ao Nang!!
 
Igår på stranden tog Oliver sin första massage och han älskade det!
 
Självklart charmade han flickorna så de svärmade runt honom när han skulle gå :-)
 
Idag ösregnar det och det ser inte ut att lätta heller. Får bli en städdag hemma kanske...inte fel det heller!
 
Kram på er!
 
//Caroline
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Nu är det hot hot hot!


Hallå Hej!
 
Här är allt bra tycker jag.... har inte en aning om vilken dag det är i veckan längre, det är semesterkänsla när vi har familj på besök, det blir inte så mycket jobb gjort. Mona med familj och Isabelle med Eric har bara en dag kvar innan de åker vidare till Krabi. De har tagit det lugnt o mest softat. En dag åkte Mona och Gustav ut o gjorde ett provdyk vilket var en upplevelse. Höga vågor o rätt dålig sikt....Mona avbröt sitt dyk och Jimmy som också var med och redan har ett cert fick inte riktigt till det heller.Gustav däremot hade inga problem och genomförde båda sina dyk. De hade i vilket fall en härlig dag och fick se både delfiner och en leopardhaj...coolt!
 
Sara, Matte o barnen har dragit till Koh Bulone några dagar så de kommer tillbaka på söndag. Deras resa till Bulone var tydligen en mardröm men nu njuter de säkert för vi har haft riktigt fint väder sista dagarna. På måndag är det ju nyårsafton och vi har alla bokat bord på ThaiCat på kvällen...ska bli mysigt. Sedan ska jag o Sara ut o dyka någon dag senare.
 
Jens, Jimmy o Eric hade en helkväll igår, de partade loss på stranden på Klapa Klum Bar och kom hem kl 5 imorse så de mår som de förtjänar idag. Jag o barnen har varit iväg på Relax Bay med Mona, Jhonny, Elsa o Gustav, vi har haft det toppen.
 
Det går bra på Papillon...trots att Emma är hemma i England. Det blir lite mer jobb självklart men det går under en begränsad period. Jag har haft det lite jobbigt på sistone... vaknade en morgon med röda utslag över hela kroppen som kliar. Det blev bara värre o värre, dagen efter var hela jag täckt.... till o med handflatorna. Jag gick till doktorn och hon tror det är en allergisk reaktion på något...vet dock inte vad. Så nu har jag gått på kortisontabletter i flera dagar vilket har gjort att jag binder en massa vatten, kan knappt böja varken fingrar eller tår som är helt vattenfyllda. Hoppas det går över snart. Ingen sol och ingen alkohol sa doktorn. Kul!! Jag roar mig dock med att läsa böckerna som Mona hade med sig.... 50 nyanser av honom....Mr Grey....huamig ;-)
 
Mona o Elsa som ska åka moppe in till Saladan med mig och Sara för en shoppingkväll.
 
Barnen har fullt upp med att leka med sina julklappar.... inget går upp mot lego!!
 
Relax Bay idag tillsammans med familjen Glans...
 
Jamie o Oliver i hängmattan....en sån hängmatta vill jag ha på Papillon också...ska bara hitta en ställe att hänga den på.
 
Oliver o Mona i restaurangen på Relax.
 
Kram o god fortsättning på er alla!
 
//Caroline

Kommentera inlägget!





God Jul!


Hej på er,
 
Ja då var julafton över för det här året också :-) Vi hade det bra, vi åt och drack gott hela dagen och fick tom besök av tomten.
 
Mitt kusinbarn Isabelle och hennes pojkvän Eric. I bakgrunden ser ni Mona som sitter o läser en bok för barnen.
 
Det ska börjas i tid...
 
Jimmy o Jens förbereder julmaten....
 
O nu hugger vi in :-)
 
Hej Tomtegubbar....
 
slår i glasen :-)
 
Vi hade Kalle Anka och hans vänner önskar god jul i bakgrunden för att få lite julstämning.
 
Dans runt granen... vi hade lite problem med att komma ihåg texterna så vi gav oss på små grodorna som är enkel :-)
 
Tralalalalalla
 
Sen kom minsann tomten även till oss :-)
 
God jul alla snälla barn :-)
 
Barnen fick massa paket och blev såå glada!
 
Gissa vems hand....ja..precis...Sara som vanligt ;-)
 
Kram på er, vi hoppas ni har det riktigt skönt o gott där hemma och att ni njuter av ledigheten.
 
Från oss alla, till er alla....en riktigt god fortsättning!
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Koh Rok


Hej på er!
 
 
Här kommer lite bilder från gårdagen.... vi hade en underbar dag. Den började med spöregn men genom ett trollslag så sprack det upp och solen började skina :-)
 
På väg till Koh Rok... vi blir först hämtade med bil.
 
Framme!
 
Enorma termitkräftor bodde på stranden...
 
Och det gjorde även de här....väldigt närgångna när maten serverades.
 
De är rätt läskiga tycker jag. Jättelånga tungor som far in o ut ur munnen så där ormlikt.
 
Koh Rok var en väldigt fin ö....
 
En liten restaurang finns också ifall man vill ta en öl..... man kan även bo i tält här men det finns inga bungalows eller hotell.
 
Mycket bra snorkling.... Jamie har blivit en mästare på att snorkla och nu har även Oliver börjat. Jag o Jamie såg en stingrocka och massor av nemo/doris fiskar.
 
Gottigt :-)
 
Hit åker vi gärna tillbaka!
 
När vi kom tillbaka till Papillon så hade syster Mona med familj anlänt :-)
 
Och på kvällen gick vi ut o åt allihop på ThaiCat.... en mycket lyckad dag :-)
 
Kram på er alla!
 
//Caroline
 
 
 

Kommentera inlägget!





Dan före dan före dan före dan....


Hallå hej!
 
Huamig vad tiden rusar iväg nu...men det gör den väl i Sverige också vid den här tiden. Känns helt galet att det snart är ett nytt år!
 
Idag hade Jamie julavslutning så nu blir han ledig i några veckor. Superbra avslutning där barnen sjöng massor av sånger medan musikläraren kompade. Det var inte bara vanliga julvisor utan mer avancerade "we are the world" där flera barn sjöng solo och i stämmor...riktigt bra gjort och det gav verkligen julstämnining.
 
Imorgon åker vi till Koh Rok hela dagen med Sara o Matte, hoppas på lite sol för den har inte varit så aktiv sista veckan. På eftermiddagen kommer Mona med familj så NIng och Jimmy tar emot dem. Även mitt kusinbarn Bellis o hennes pojkvän kommer under dagen imorgon. Snart är hela julskaran samlad :-)
 
Jag har klippt av mig håret idag.... som vanligt en impulsgrej men det känns riktigt bra. Mitt hår var riktigt långt och rätt risigt nu och det är såå jobbigt att sätta upp tar ner håret hela dagarna när hjälmen ska på...det är för vamt för att ha hängande hår.
 
Före.... Ja jag vet!!
 
Nice va? Riktigt kort i nacken.
 
Uppträde i salan på Jamies skola.... mycke folk nu i peaken.
 
Här har lärarna spexat till det och har ett eget uppträde för barnen.
 
Den traditionella dansen runt granen :-)
 
He he....Jimmy o Jens lagar dörren och Jens byxor har spruckit... han är för tjock helt enkelt :-)
 
Här har mattanterna varit o hämtat mat på KruaKritsana...
 
Och här har Jens och Mattias gjort en pepparkakshus med/till barnen.... blev sådär. Dels var delarna sönder i förpackningen och dels så gör fuktigheten här nere att det bara blir mjukt och sjunker ihop.
 
Jaa... så här blev det färdiga resultatet :-)
 
Grabbarna grus spelar spel så fort de får lov... kopplar ihop sig o allt vad de gör.
 
 
 
Snart e det jul!! Kram på er :-)
 
//Caroline
 

Kommentera inlägget!





Nu blev det jö semester!!


Ja det känns så. Nu när Sara o Matte är här så blir det lite semesterkänsla och jag har nästan helt slutat på Contribe så det är riktigt lyxigt.
 
Idag har vi legat på stranden, på Relax Bay. Det här varit supervarmt o soligt, nästan så man inte kunde vara i solen...men bara nästan :-) Nu ikväll jobbar Jens o jag har också försökt få lite gjort.
 
Igår kom Jimmy ner...åhh det var så roligt att se Nings min. Hon blev helt chockad... hon visste ju ingenting så hon blev grundlurad. Senast kvällen innan satt hon och beklagade sig till Emma över hur svårt det var att känna någon glädje när hon saknade Jimmy så mycket.... och att det var så hemskt att de inte visste när de skulle ses igen. Hon bara skrek när hon fick syn på Jimmy och sedan grät hon.....och slutligen slog hon lite på honom :-)
 
Vi har beställt en dator... Corrina ska ta med den. Känns riktigt gott! Den vi har börjar flimra lite så det är väl bara en tidsfråga. Köper vi en här i Thailand så får vi ju ingent svenskt tangentbord o det är ju såå drygt att skriva utan å,ä,ö. Dessutom är väl kvaliten som allt annat här.
 
Papillon mår bra.... vi har jättegoa gäster vilket alltid är en bonus. Vi har faktiskt investerat i en gran i år så det blir lite julkänsla. Lai kom tillbaka från sin visumresa idag (hon är ju burmes) men hon fick gå o lägga sig direkt för hon var så febrig...hoppas det inte är nåt allvarligt.
 
På lördag ska vi åka till Koh Rok med Sara o Matte, ska bli jättekul. Koh Rok är en heldagstur, bra snorkling och jättefin ö tydligen. Att det sedan går omkring stora varanödlor på ön är ju så klart en bonus för barnen :-) På lördag kommer även systra mi med familj.... och eftersom vi är lediga så kan vi ju gå ut o äta med dem på kvällen.
 
Här försöker jag o Sara steka oss lite vid poolen....ser ut som om vi pratar skit om Jens o Mattias ;-)
 
Vruuuummm!!
 
Godingar!
 
Mys på stranden...
 
Här klär vi granen på Papillon, Oliver får hjälp av en söt flicka som bor på Papillon just nu.
 
Jamie spelar bandy med några kompisar i skolan.
 
Sara o Matte testar vårt kaffe.... som är väldigt gott faktiskt. Vi har börjat beställa vårt kaffe från Krabi, en arabica-böna. Sedan maler vi det själva.
 
Här tar Ning emot Jimmy.... vi halvgråter allihop.
 
En kvällsöl....
 
Och barnen valde ett kvällsdopp i poolen istället.
 
Kram på er... hoppas ni har det gott i julstöket!
 
// Caroline

Kommentera inlägget!





Nu har vi fått sällskap!


Hej på er!
 
Nu är Sara, Mattias, Valter och Vidar här äntligen, underbart! Vi mötte dem med lite kräksjuka men tack o lov verkar det inte ha smittat. Det har varit några regniga dagar nu så vi har mest bara umgåts, badat lite i poolen o ätit gott. Vi jobbar ju på Papillon också som vanligt. Igår fixade vi moppar till Sara o Matte så nu lär de flänga runt :-) Barnen är såå glada över att Vidar och Valter är här, de leker heeela tiden.
 
Vi har hört av Mona med familj som är i Bangkok också, de verkar ha det toppen. Tydligen är hela Bangkok julsmyckat med glitter o granar överallt, det hade jag velat se så vi får nog åka dit en sväng inför jul nästa år. Här på Lanta finns det typ inget julpynt alls, bara det man sätter upp själv.
 
Vi är ju en person kort på Papillon just nu....Lai fick åka iväg lite snabbt, det hade med hennes pass att göra för hon kommer från Burma. Det går bra ändå för alla ställer upp och gör Lai´s jobb också. Snart sticker Emma till England i 10 dagar så då får jag och Jens gå in o jobba extra.
 
Idag hoppas vi på lite sol så att vi kan åka ner till Klong Nin. Sara o Matte ser ju ut som lakan så vi måste få lite färg på dem ;-)
 
Vår nya hushållerska :-)
 
Här showar Jamie och Lukas lite inför brudarna innan luciatåget :-)
 
De sjöng för full hals!!
 
Oliver ville också prova brorsans utstyrsel när vi kom hem. Såå söt.
 
Välkommen Sara o Matte! Här trycker vi en varsin nybakt lussebulle som Jens precis bakat... vissa sköljer ner den med kaffe och vissa med öl ;-)
 
Igår åkte det fram lite grogg o vin... Jens ser ut som om han aldrig sett alkohol förr, du vill inte ha lite coca-cola till den där romen Jens??  Vi beställde hem mat o satt o snacka skit hela kvällen :-)
 
 
Kram o glad advent!
 
//Caroline

Kommentera inlägget!





Vårt nya paradis...


Natten som gick blev det inte mycket sömn, Oliver var jättesjuk och kunde inte behålla någonting i kroppen. Han kände inte ens när det kom så vi bytte nog lakan o handdukar 12 gånger i natt eller nåt. Han är fortfarande lite dålig trots att det snart gått ett dygn men ändå mycket bättre så det imorgon är nog allt bra igen. Vi gissar att han fick i sig något i går. Han åt exempelvis korv från kylskåpet utan att vi visste det och han sa efteråt att den smakade konstigt...kanske hunnit bli gammal. Usch o fyyyy!
 
I allafall sitter vi och tröstar oss med att vi ska flytta till ett underbart hus 1 mars. Vi hyr det på årsbasis och får därför ett bra pris. Vi är jätteglada för det här hela familjen, känns hur lyxigt som helst :-) Ligger på området precis bredvid där vi bor idag, så vi har nära till allt. Området har 2 pooler som alla kan använda men vår villa har dessutom egen privat pool utanför dörren. 3 sovrum, stort och fullutrustat kök, jättefint vardagsrum med jätteskön soffa o en terass på typ 70 kvm med utsikt över Phi Phi öarna..... mjae...är inte helt missnöjd med det här som ni förstår.
 
Enda tråkiga är att vi redan har skrivit kontrakt och betalt ett annat stort fint hus mitt emot med 3 sovrum under perioden 10 mars till 18 maj...... så nu ska vi försöka hyra ut det i andra hand.
 
Jag håller på att förbereda mitt avslut på Contribe.... Carin som jag vikarierar för kommer tillbaka i januari så jag ska sluta vid nyår. Känns tråkigt att lämna Contribe men jäkligt skönt att få mer ledig tid :-)
 
Här kommer lite bilder på huset.... pöss o kram på er!
 
 
 
 

Kommentera inlägget!





Livsfarliga djur!!!


 I morse så väcktes vi av Ning (Jens jobbar kvällen så vi hade sovmorgon) som sa att vi behövde komma för att några av gästerna har problem med ett djur utanför sin bunge o Ning hade fullt upp med frukosten eftersom Daeng var sjuk idag. I vilket fall slänger sig Jens upp ur sängen, på med kläderna och åker ner till Papillon fort som attan. Lai hade redan tagit tag i problemet och avlägsnat odjuret.... vilket var en groda som satt på terassen :-) Rätt kul vad folk har för uppfattning om djur ibland när de kommer till Thailand. Vi har ju haft gäster som brutit ihop över en kackerlacka eller en ödla..... vilket är husdjur i Thailand. Det går inte att komma ifrån ödlorna, de är överallt och helt ofarliga. Vad det gäller kackorlackor så finns de precis överallt i Thailand.. även på 5 stjärninga hotell och lyxiga villor. För det mesta slipper man dem ifall man sprayar vilket vi gör på Papillon varje dag men ibland så hjälper det inte utan det dyker upp en rackare ändå.... that´s life och klarar man inte av det så har man nog hamnat i fel land :-)
 
Annars är allt bra tycker jag. Vi har haft en skön helg...ett par utryckningar till Papillon men inget allvarligt. Vi har varit på stranden både i går och idag... njutit, bränt oss lite och badat en massa :-)
 
På fredag kommer Sara, Mattias, Vidar och Valter.....sååå kul!! Hoppas vi får en massa tid över nu så att vi verkligen hinner umgås med dem. Det som ställer till det lite är att Emma åker hem till England under vår peakperiod 20-31 december och då måste vi hoppa in och jobba extra. Jag tänkte dock ta semester och vara ledig från Contribe den perioden så det ska nog gå bra.
 
Häromdagen testade vi det nya Gelato glass stället på Klong Dao, gottigt! Provade saltlakrits vilket i och försig inte smakade så mycket mer än vanilj men banan-choklad var gott.
 
När vi satt och åt glass så kom det förbi en lång karavan med bilar och motorcyklar. Det var en manifestation mot de rådande trafikproblemen. Ur högtalarna skreks det ut: Drive carefully! don´t drink and drive! Ware a helmet!..... dock sabbades grejen lite av att över hälften av motorcyklisterna körde utan hjälm...ehhh?
 
 
I onsdags var det Kungens födelsedag och det är STORT här i Thailand. Vi fick sätta ut ett bord utanför Papillon med blommor och ett enormt foto på Kungen. Vi fick också lite irriterade blickar från vår personal när vi kom på morgonen och inte hade gula kläder på oss.... fy på oss! Ingen alkohol serverades på hela dagen...skumt sätt att fira :-)
 
Apor ser man rätt ofta längs vägarna...allra helst i närheten av fruktstånd för de är ena riktiga tjuvar, fruktförsäljarna får jaga iväg dem med kvastar titt som tätt.
 
Vår sötnos!
 
Här har jag precis lämnat Jamie i skolan och de börjar dagen med att öva på lite luciasånger. Mårten, en av lärarna spelar gitarr.
 
Sen har vi förstås julpysslat igen.... himla kul var det faktiskt att göra egna små julkort.
 
Tomteverkstan.... mina små nissar gör det mesta utan kläder, även julpysslar :-)
 
Jamies mästerverk!
 
En dag på stranden...
 
Bobbie hjälper grabbarna att gräva efter krabbor....
 
Tänk vad kul man kan ha på stranden, finns alltid nåt att göra.
 
Oliver rullar sig alltid i sanden så det är nästan omöjligt att få bort sanden från hårbotten oavsett hur många gånger han duschar.
 
Strandpromenad...
 
Lycka! Jamie och Oliver fick köpa en varsin vattenleksak.
 
Snacka om att de har haft kul med den denna helgen...
 
Roliga Jens tog det här fotot på mig.... jag bjuder på det... ser faktiskt lite kul ut. Det är en uppblåsbar stingrocka jag ligger på :-)
 
Kan man anna än älska livet??
 
Kram på er därhemma. Snart är det jul :-)
 
//Caroline
 

Kommentera inlägget!





Ja här tar man saker i egna händer...


Som vanligt händer det galna saker här nere. Tyckte ändå att det kändes ovanligt harmoniskt igår för att vara högsäsong men det ändrades vill jag lova. Precis när jag och Jens skulle gå o lägga oss igår kväll så ringer Emma från Papillon o pratar alldeles för fort så jag hörde bara hälften men jag hörde Orm - Ning - Blod. Ning hade blivit ormbiten på Papillon och det blödde. Jag slängde på mig kläderna och bad Emma möta upp mig omedelbart med Ning. Jag åker raka vägen ner till Dr Salarin här på Long Beach och där möter Emma upp mig tillsammans med Ning och Daeng i tuk-tuken. Salarin hade stängt, klockan var närmre 22 på kvällen. Jag bad dem följa mig vidare till en annan klinik en bit bort, Siamkliniken och de hade tack o lov öppet. Som vanligt i Thailand var det allmänt oorganiserat men jag fick iallafall fram att de hade inget serum, vi måste vidare till sjukhuset på Lanta som ligger på andra sidan ön, över en mil bort. De hade ingen som kunde köra ambulansen för han hade slutat för dagen?! De fick springa runt o leta och hittade en som kunde köra ambulansen i närheten.
 
Vi fick in Ning i ambulansen, hon kunde inte stödja på foten där ormen högg så Daeng fick ta henne på ryggen. Jag och en sköterska åkte med Ning i ambulansen. Hon var jätterädd o hade hjärtklappning till max. Försökte lugna henne så gott det gick o fick henne att fokusera lite på andningen. Hennes fot var lite svullen men det såg ändå ok ut tyckte jag. En trasa var hårt knuten över bettet. Föraren vi hittade måste varit rallyförare tidigare för vi åkte nästan upp i taket några gånger och helt plötsligt lossnade hela den långa hyllan som hängde på väggen i ambulansen och for rätt ner i huvudet på Ning som låg på britsen.... otroligt att hon inte svimmade. Till slut kom vi fram och de tog emot henne direkt vid akutingången. Tycker att de skötte sig bra faktiskt....men har ju hört mycket skit om Lanta Hospital men min upplevelse var hyfsat positiv tycker jag. De satte direkt en nål och tog hennes blod, de förklarade lugnt o stilla för henne vad som kommer hända osv. Vi fick veta att de har serum där ifall det skulle behövas, himla skönt att veta. Vi har alltid trott att man måste veta vilken orm det är för att kunna få serum men tydligen kan de se det på blodet också. I vilket fall så rengjorde de såret och det såg fint ut, det fortsatte inte svullna vilket var bra och hennes blod verkade också ok. De berättade att de nu kommer kolla hennes blod var 6e timme i 24 timmar för att vara säkra. När Ning kom i säng så var klockan närmre midnatt och det finns ju inga taxibilar omkring sjukhuset som ligger mitt ute i ingenstans. Jag lyckades få en sköterska att ringa till en vän som kunde köra mig tillbaka till Long Beach för en halv månadslön typ. När jag kom tillbaka så åkte jag till Siamkliniken och tackade dem samt betalade ambulanstransporten.....och sen åkte jag till Papillon för att kolla läget där. Allt var tyst o släckt...bara Naala vaken som satt o vaktade...så jag åkte hem o sov.
 
Det som hände var faktiskt helt otroligt ovanligt. Ormar är ju normalt väldigt skygga men just den här sorten (vet vi nu i efterhand) är väldigt snabba, alerta och ganska aggressiva. Den tog sig på något sätt in i receptionen medan Ning och Emma stod o pratade. Ning går in i köket och kommer sedan tillbaka in i receptionen och verkar ha trampat på ormen som direkt högg henne i foten. Det var en liten rackare, brun och inte så lätt att se i halvdunklet. Ormen försvann sedan ut och Daeng o Emmas pojkvän Fai försökte ta den men den var för snabb.
 
För ett tag sedan hade vi en liten liten rackare i köket på Papillon. Rätt komiskt faktiskt för den hade ringlat ihop sig vid sladdarna till mikron och när Naa kom på morgonen o skulle sätta i sladden så rörde den på sig vilket fick henne att skrika högt :-) Det var bara en liten bebis men Daeng som såg både den och även den som bet Ning sa att det var samma sort. Brun med lite mönster på. Senare under dagen idag så kom Daeng o ropade på Jens för han hade hittat en till på området så de fångade den och vi kunde kolla upp den på nätet...tack o lov är den ofarlig. Som sagt snabb o aggressiv men dock ofarlig :-) Minns att det var många ormar på Lanta denna perioden även förra året....de flesta ofarliga men det vet man ju aldrig innan. Har bara idag sett 3 påkörda ormar längs vägen.
 
Idag fick vi även höra om en annan sak som hänt på Koh Lanta för några dagar sedan....en riktigt hemsk sak. Det här är vad vi fått höra...både av vår egen personal och även från andra västerlänningar.
En liten flicka på 5-6 år blev våldtagen för några kvällar sedan av en vuxen man nere på Klong Khong. Grannar hörde flickan skrika men förövaren hann därifrån. Dock glömde han kvar sin mobiltelefon när han flydde och genom bilder och information kunde de få fram att det var en thailändsk kock som jobbar på ett av hotellen. Innan polisen hann ingripa så tog anhöriga och vänner saken i egna händer och stenade mannen till döds.
Vad ska man säga.... att stena någon till döds är ju riktigt hemskt men att våldta och utnyttja ett barn är ju det värsta som kan hända. Flickan är tydligen på Krabi sjukhus och kommer förmodligen återhämta sig... iallafall fysiskt.
 
Lanta Hospital.... här innanför låg Ning på sin brits.
 
Tro det eller ej....vad möter oss i går!! Jag som till o med gått så långt att jag skrivet till ambassaden och bett om hjälp med att pressa polisen till att få upp skyltar. Tydligen gjorde den senaste olyckan att de kände sig tvungna att göra något. De har satt upp de här banderollerna på 3 ställen vad jag sett, Saladan, Klong Dao och Long Beach. Om bara polisen kunde följa upp med kontroller också så kanske det faktiskt kan bli en förbättring!
 
Dock såg en av banderollerna ut så här idag så det är väl tveksamt om den hjälper :-)
 
Här har vi mr aggressivo, vars släkting nästan gav oss hjärtsnörp. Han ser större ut på bilden än han är, jag zoomade.
 
Nehe, nu får det räcka för idag. Vi längtar efter lite sömn för natten som gick bjöd inte direkt på det . Ning är hemma hos sig nu välbehållen och är nog på benen imorgon igen.
 
Stor kram på er därhemma!
 
//Caroline
 
 

Kommentera inlägget!





Tipp tapp, tipp tapp, tippe tippe tipp tapp......


 
Åhhh vad mysigt med advent! Självklart blir det inte samma känsla som i Sverige men över förväntan. På kvällen drar vi för alla gardiner, släcker ner överallt och har bara adventsljusstaken tänd. Sätter vi dessutom på lite julmusik så är det nästan så att vi väntar på tomten :-) Oliver bara går runt o myser..säger att det är julafton hela tiden och upprepar gång på gång hur mysigt och juligt vi har det. Idag gav vi oss på julpysslet som Mona skickade till oss. Jättefina saker som kanske inte direkt blev som på förpackningen eftersom jag inte har någon som helst konstnärlig ådra men det var ändå mysigt o barnen gillade det.
 
Härom dagen var vi o tittade på det thailändska dagiset för vi ville se ifall det var något för Oliver. Det var det inte kan jag säga. Det var för många saker som inte känns bra.... det var bara priset som kändes bra. 400 bath i månaden istället för 20.000 bath i månaden som den svenska förskolan här nere kostar.
De har uniformer....olika färger beroende på vilken veckodag (har med buddha o göra). Såg framför mig hur sur Oliver skulle bli om han inte fick välja sin Angry Birds tröja när han känner för det. Sedan sa de att om Oliver ska kvalificera sig att få börja i gruppen med 3-4 åringar så måste han kunna skriva siffror...alltså om de säger 25 så ska han skriva 25.... ärligt?? Oliver kan inte skriva en siffra :-) En annan märklig sak är att alla barnen sover en stund på eftermiddagen.... skulle aldrig hända i Olivers fall, han skulle vägra. Lekparken var rena dödsfällan.... massa roliga klätterställningar o djur man kunde klättra på..... men bara betong under! De bryter typ nacken om de ramlar ner!? Vid en av lekställningarna så stod det ut en lång rostig metalstav som gått sönder...jag såg framför mig hur något av barnen puttade den andra och hur det barnet då blev genomborrat. Pricken över iet var väl att de var ca 30 ungar i rummet med 2 lärare/fröknar. Ehhh, nej tack. Jag tror Oliver blir hemma med oss ett tag till :-)
 
På vägen hem från dagiset så körde vi förbi en skadad hund.... den hade stora köttiga sår på kroppen och led uppenbarligen alldeles förfärligt. Jag stannade moppen och försökte närma mig den men självklart var den väldigt skygg och sprang iväg. Skulle precis ringa Animal Welfare när de kom körande, någon annan måste ha ringt dem. Det var alltså någon grym, fruktansvärd människa som hade hällt kokande olja på den här hunden.... kan ni förstå? Det gör så ont i hjärtat, usch vilka as det finns. Fick också höra idag att Welfare även fick in en skjuten hund den här veckan...vad är det för fel på folk??
 
Våra söta katter, Cookie and Candy flyttade till sitt nya hem igår. Såå glad att Kathleen och Remco, några vänner som arbetar som dykinstruktörer här på ön, just nu gick i tankarna att skaffa katt. De kommer få det så bra där och vi kan äntligen slappna av lite. Det räcker med två hundar. Ska verkligen försöka behärska mig i framtiden även om det är svårt.
 
Vi har varit på husjakt igen. Vi kan bara inte låta bli, det är så kul :-) Vi var o tittade på ett superfint hus häromdagen på Klong Khong...det enda som saknades var pool. Sedan var vi uppe o titade på en poolvilla uppe på berget idag, riktigt fint o mysigt men drygt 3 kilometer från Papillon...lite långt. Även varit o spanat på några nybyggda vrålkåkar uppe på kullen ovanför Klong Khong men det var för dyra för oss....fast galet fina o lyxiga.
I allafall så har nu äntligen Peter kommit ner som äger huset uppe på Garden Hill... så idag fick vi komma in och titta på det huset som vi spanat in länge. Vi älskade det. Helt perfekt faktiskt.Tyvärr har inte det här huset någon privat pool men området Garden HIll har 2 gemensamma stora pooler, den närmsta ca 100 meter från huset. Huset har 3 sovrum, stort kök, vardagsrum och en terrass där vi har utsikt över havet ända till Phi Phi öarna. Garden Hill ligger ca 1,5 km från Papillon. Vi har väl nästan bestämt oss. Vi kommer flytta in 10 mars.
 
Allt går fint på Papillon. Emma har kommit in i matchen nu och det funkar jättebra. Vi är fullbelagda hela tiden och har bra med folk i restaurangen. Vi har verkligen ingenting att klaga på :-) Vi har fantastisk personal!
 
Hej då pluttisar!
 
Sista kvällen innan mamma åkte hem så gick hon, jag och Jamie ut och åt middag på Red Snapper. Det var som vanligt helt otroligt gott. Vi beställde lite gott o blandat från deras tapasmeny..bland annat sparris med parmesanost över....min favorit. Sedan drack vi lite Pina Colada :-)
 
Kolla dessa otroligt söta vännerna som lekta med varandra på en restaurang vi var. Första gången jag sett en hund o katt leka på det här sättet, de var som bästisar.
 
När Jamie o Oliver skulle på träningen i tisdags så ösregnade det...det var alltså ihållande spöregn i flera timmar. Men det hindrade inte dem...vem bryr sig?? :-)
 
Härom dagen så dök Stina från Sverige upp med sin vän Camilla. Stina och jag känner inte varandra sedan tidigare men hennes dotter Lisa bodde på Papillon förra året när Lisa var tillsammans med min brorson. Stina var lika trevlig o sprudlande som sin dotter och det var jättetrevligt att träffas. Hon tog med en gåva till oss som vi uppskattade... den kallas "Släpp tjuren lös"....egentillverkad. Den sysselsatte familjen under middagen och vi lyckades lösa problemet till barnens förtjusning. Tack Stina!!
 
Första december fick barnen äntligen öppna paketen från Corrina som legat här och lockat hur länge som helst. De blev självklart jätteglada för det var både en varsin chokladkalender och leksakskalender. Så nu är december räddat!
 
Ikväll har vi julpysslat.... ujjj så kreativa vi är!
 
Jamies skapelse....
 
Resultatet blev inte så illa faktiskt. Tomtarna av garn i bakgrunden ser kanske något skabbiga ut men vi kom fram till att tomtarna är lite slitna nu efter att ha tillverkat alla julklappar :-)
 
Skulle kunnat lägga ut en otroligt söt bild på Jens när han gick och dammsög här hemma naken.... men eftersom han skulle göra slut med mig då så får jag väl avstå från det. Får spara det fotot för framtida utpressnings-situationer ;-)
 
Nu kommer snart Jens hem, han har jobbat i kväll. Imorgon har vi en hektisk dag framför oss för revisorn kommer och vi har massor att fixa med inför det....men vad gör väl det, livet är gott ändå :-)
 
Stor kram och glad advent på er därhemma!
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!