Snart åker vi!


Hej allihop!
 
Idag önskar vi alla mödrar en härlig mors dag, hoppas ni alla blir riktigt bortskämda.
En extra stor kram till min egen fantastiska mamma, hoppas du får en mysig dag, jag lovar att skämma bort dig när du kommer hit. Älskar dig!
 
Just nu är vi hyfsat trötta på Lanta för det är bara strömavbrott hela tiden, sååå tråkigt. Vi längtar ihjäl oss till tisdag nu när vår resa börjar. Känns overkligt att vi har nästan 3 veckor framför oss med nya upplevelser, nya spännande städer att upptäcka och en massa shopping :-) Finns ju inget bättre än att bara strosa runt o fika o shoppa och titta. Tack o lov så gillar barnen det också, de tröttnar aldrig utan vill bara se mer o mer o mer.
 
Sista dagarna har vi mellan strömavbrotten tittat på en massa filmer på youtube om våra resmål. Kan säga att Universal studios blir nog en succe. Ser också fram emot akvariet i KL och barnen talar varje dag om Legoland utanför Singapore. Vi har också läst oss till att det går knappt att få bättre shopping än i KL....ska bli kul att se om det stämmer. Vi ska i alla fall börja första dagen med HM.....riktig lyx. Ska köpa underkläder till barnen där eftersom de nu hankar sig fram på 3 håliga kallingar var.....går inte att få tag på boxerkalsonger på Lanta och Jamie vägrar att ha något annat. Vi vet också vad vi ska äta första dagen...hehehe.....Mc Donalds!!!
 
Jag fick en fantastisk födelsedag, blev verkligen bortskämd. Jag fick frukost på sängen, jättefina teckningar och örhängen av barnen, en helt schema av Jens där det stod vad jag skulle göra hela dagen........det var långfrukost på Coffee my house....följt av 2 timmars bodyskrubb, oljemassage och ansiktsbehandling på Dreamy Spa.....följt av lunch....och sedan efter att ha hämtat barnen i skolan var det Latte och Glass på vårt favoritcafé......och på kvällen gick vi ut och åt Chicken Fajitas på The tavern. En ruggigt bra dag :-)
 
I fredags blev Jamie och Oliver avtackade i skolan, de fick medaljer vilket var väldigt kul för Oliver som inte tagit av sig den sedan dess. Nu går de bara i skolan på måndag också, sedan är det sommarlov. Dock så älskar ju båda två skolan så det känns mer som ett straff för dem att inte få gå dit på 3 månader. Självklart så hägrar ju resan nu och det ser de fram emot men helst skulle de gå tillbaka till skolan när vi kommer tillbaka :-)
 
Vi har nu bokat och bekräftat vår Sydafrika resa i April nästa år. Allt boende och bilarna är bokade o delvis betalda. Jimmy, Ning och mamma följer med...ska bli sååå kul. Vi åker härifrån 6e april och kommer sedan till Sverige 22 april. Vi kommer hyra en sommarstuga i Nättraby under sommaren och vi blir nog hemma i två månader.
 
Vi har mycket att se fram emot.....gud vad jag är tacksam för vårt liv :-)
 
Häromkvällen grillade på vår thailändska Weber-grill :-)
 
Här får Oliver äntligen sin medalj :-)
 
Och Jamie fick sin.....
 
Vad sägs om mina fina födelsedagspresenter...de har verkligen lagt ner jobb, underbart fina.
 
Följt av de här fina konstverken idag på mors dag..... mina pussgurkor :-)
 
 
Nu ska vi åka ut och äta frukost....kram på er.
 
// Caroline
 
 

Kommentera inlägget!





Semesterlunk..


Hej på er där hemma,
 
Jag är lite dålig på att blogga nu, är inne i semesterlunken :-)
Så underbart att sommaren äntligen kommit till Sverige, hoppas ni får njuta ordentligt nu och att det blir en lååång sommar. Vi har kommit in i regnperioden här....det regnar nästan varje dag några skurar och vi har haft flera riktiga blixt o dunder stormar. Rätt gott faktiskt för torkan var lång och det blir mycket friskare när det har regnat. Dock så är det varmare än någonsin på dagarna, ofta omkring 40 grader så vi blir fort trötta....tur vi har semester så vi kan vila mycket :-)
 
Igår kväll tittade vi på Hockey´n.....youtube sände matchen med bara 30 min fördröjning. Härligt Sverige!!
 
Vad gör vi annars då? Tja, knäppa som vi är så började vi helt plötsligt drömma om att köpa ett ställe till här nere för vi sprang på världens ställe vi skulle vilja köpa o rusta upp. Helt plötsligt försvann de här tankarna vi hade att njuta o ta det lugnt nu när Papillon fungerar så bra....istället började vi drömma om att bygga upp något nytt....typiskt oss... ibland förstår jag inte hur vi fungerar. Vi är iallfall likadana...Jens är nästan värre, han hade redan döpt stället igår. Vi behöver bara få fram 800.000 sek lite snabbt, någon som känner för att låna ut??
 
Vi har jobbat på Papillon hela veckan, några timmar om dagen. Målar, städar, sorterar, bygger osv.
Igår fick vi ta en dust med grannarna till Papillon. Ibland är thailändare bara för mycket. Nu när vi byggt en mur på baksidan av Papillon så visar det sig att vårt plåttak hänger över 15 cm på deras mark. Detta är ju fruktansvärt och måste genast åtgärdas så nu får vi bygga om en massa. Detta var ju jäkligt irriterande eftersom vi tog dit både vår landlord och grannarna när vi byggde just för att vi inte ville ha några problem. Lik förbaskat så händer det här vilket vi nu har förstått beror på att de som äger granntomten och vår landlord tycker inte om varandra och har bråkat i åratal om att den ena har naggat på den andres tomt utan att be om lov. Men skitsamma, vi orkade till slut inte gagga om det och man tjänar inte på att ha några ovänner här nere så det var bara att svälja, le och lova fixa till.
 
Nu ser vi fram emot vår resa som börjar om en vecka och 2 dagar, spännande att se nya storstäder :-)
 
Han sitter Oliver med en av valparna...hans favoritsyssla. Det första och det sista han gör varje dag är att se till att hundarna mår bra. De bor fortfarande kvar under huset på baksidan men kommer och hälsar på häruppe ibland.
 
Här jobbas det....vi höjer nu tegelmuren runt poolen och putsar den. Dels för att det blir snyggare och dels för att jorden inte åker ner på poolområdet när det regnar.
 
Vi har här byggt en mur på baksidan och en ny toalett....
 
Klipper gräs....
 
Nu är ju Ayatoh tillbaka på Papillon, Lai o Daeng´s son. Han har nu hunnit bli 3,5 år gammal.
 
Vi fick ett överaskningspaket från Corrina med massa kul grejor....tidningar, film och leksaker. Tack älskade syster!
 
Jamie o Oliver fick bland annat de här roliga sugrören....hur poppis som helst :-) Sen fick de trashpack o spel o tidningar o visselpipor mm.
 
Det jobbiga är att precis allt ska drickas med de här sugrören nu.... blir lätt lite kladdigt :-)
 
Här är jag o Jens på shoppingtur....vi åkte hem med madrasser, träbord, mattor, toaletthyllor, kuddar, myggnät o annat till Papillon.
 
Här kapas det.... coola grabbar :-)
 
Oliver o Jamie in action :-)
 
Vad gillar ni den här rackaren då som dök upp över huvudet på Daeng när Jens o han röjde bakom poolhuset....de vågar sig fram nu när lågsäsongen är kommen. Den här är giftig. Konstigt att folk inte blir mer ormbitna än de blir här nere. Jag frågade Sunny som jobbar hos oss om hon någonsin blivit biten eller någon i hennes familj och det hade de inte. Hon kände ytterst få personer som hade blivit bitna.....PÅ DENNA ORMTÄTA Ö! Men det känns ju i alla fall skönt att höra, då har man ju en chans :-)
 
Kram på er!
 
(btw.....Jens sitter nu bredvid mig och har precis planerat att öppna en kebab-bar på Klong Dao, han har redan hunnit kolla upp priser på kyldisk, lokal och gjort en grov budget på hur många kebaber vi behöver sälja. Ombytlig?? Nae då :-)
 
// Caroline
 
 

Kommentera inlägget!





Ohh så lugnt....


Vi bara softar....verkligen....hur lugnt o skönt som helst. Vi har bara fikat o myst o spelat spel o tittat på film hela veckan, det var precis vad vi behövde. Idag har det till o med känts lite tråkigt, haft lite myror i kroppen så imorgon ska det bli skönt o jobba några timmar. Lai o Daeng kom tillbaka från Burma igår så imorgon när vi lämnat barnen i skolan ska vi ner o bygga lite på Papillon. Dags att måla lite i bungarna och bygga ett tak på baksidan av köket...vi har översvämning varje gång det regnar nu eftersom bara halva taket är klart. Våra hantverkare håller på för fullt med att bygga en personaltoalett och lite annat.
 
Idag har en familj varit o tittar på valparna och bestämde sig för att adoptera den här lilla flickan....så nu får hon ett nytt hem, jippi :-)
 
Den här veckan bestod fredagsavslutningen av en modevisning där barnen visade upp sina nya handmålade t-shirts de gjort i veckan när de hade besök av en batik-hantverkare.
 
Oliver njöt självklart av uppmärksamheten :-)
 
Här är alla barnen som är kvar på skolan nu...de är bara 3 barn i Olivers grupp och 5 barn i Jamies klass. De tycker det är så mysigt för de får mycket tid att göra roliga saker som inte fungerar när de är stora grupper.
 
När vi lämnat barnen häromdagen så fastnade vi i det här skådespelet på vägen ut från skolgården. Den här modiga katten har fått syn på en orm...
Det är en grön trädorm, ofarlig.....men det kan ju inte katten veta.
 
Jag blev mäkta imponerad.....han kämpade länge och ormen högg mot honom säkert 50 gånger men katten var så himla snabb o smidig.....och han vann :-)
 
Igår körde vi ner till Kantiang Bay....satte oss på en restaurang o tog en dricka. Det är så himla högt vatten just nu....vatten nivån är ändå upp till restauragen och vanligtvis är den säkert 30 meter bort.
 
Idag har det varit regnigt och då tyckte vi det passade att åka över till Coffee my house i Saladan o ta en fika. Varm chocklad o bullar....det är smask det. Coffee my house är för övrigt ett jättemysigt café som har blivit ett favvoställe för oss....kan verkligen rekommenderas om ni är på Lanta.
 
Nu ska vi titta på en film innan det är dags för barnen att krypa ner.
 
Kram Caroline

Kommentera inlägget!





Magiskt!


Det är svårt att förklara känslan av när lågsäsongen infinner sig...... det är magiskt!
 
Lugnet lägger sig över Lanta, allt går lite saktare. Det är nu tid att läka. Allt går i en rasande fart i högsäsong och all fokus för oss som arbetar här ligger på att få så nöjda kunder som möjligt och att få allt att fungera så smidigt som möjligt. Ofta handlar det om att släcka bränder....om något går sönder så blir det ofta någon temporär lösning och man säger ofta: - Ok, vi får hoppas att det håller högsäsongen ut så tar vi hand om det i lågsäsong. För det är just det lågsäsong handlar om....att reparera och bygga upp. Både materiella saker men lika mycket kropp och själ. Vi är alla slutkörda och behöver lugn o ro. Naturen och alla växter har inte fått vatten på 3-4 månader och sjunger nu av lycka över dropparna som kommer. På bara några dagar så blir allt grönt och frodigt.....djur kläcks överallt och man hör grodor och fåglar som kvackar och kvittrar, dygnet runt. Hela Koh Lanta börjar sakta men säkert läkas efter en hård tid och byggs upp så att ön är redo i oktober igen. 
 
När man är ute o kör så möter man människor på ett annat sätt, nu har man tid att hälsa och le mot varandra på ett mer äkta sätt. Det finns ett samförstånd mellan alla som bor här, inga ord behövs utan man bara nickar och himlar med ögonon lite......det betyder - Äntligen är lågsäsongen här....we made it! Pengabössan är påfylld och man känner sig trygg...nu kan vi njuta och ta hand om oss själva...vara lite ego ett tag och unna oss lite extra.
 
Stränderna är nästan öde....så otroligt vackert. Att gå ut på morgonen och strosa längs havet är verkligen en lisa för själen...man har tid att tänka, njuta av tystnaden och bara känna. Nu finns det inga tankar på vad vi vill uppnå nästa säsong, inga planer....nu bara ÄR vi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Caroline
 
 
 

Kommentera inlägget!





Vi är i Mååååååål!


 
Nu sitter vi här på vårt Papillon alldeles själva.....och njuter :-) Vi började morgonen med att ligga kvar i sängen....barnen kom upp o la sig hos oss och gosade. Efter en skön morgon hemma så körde vi barnen till skolan och därefter åkte jag o Jens vidare till Catfish, ett av våra absoluta favoritställen. Vi åt frukost medan vi tittade ut över vattnet. Satt o småpratade om våra planer för nästa år samtidigt som vi lyssnade på några longtailbåtar som puttrade förbi...skrattade lite åt att 25 thailändare och två mopeder hade tryckt ihop sig på en liten longtailbåt och skulle ta sig över till Lanta noi....man såg knappt relingen för den var nästan under vatten :-)
 
Vi åkte vidare till Papillon för hundarna längtade självklart efter oss. Nu sitter vi här med en kaffe, musiken i högtalarna, hundarna ligger vid våra fötter. Solen strålar men det är för varmt att vara ute så vi sitter här i skuggan vid fläktarna. Dagen ligger öppen....kanske ska åka o ta en massage. Det blir nog att ligga vid poolen i eftermiddag när vi hämtat barnen. Ikväll ska vi gå ut och äta middag med Jessica o Nathalie på Thai Orchid. Ohhh so gott livet kan vara :-) känns lite svindlande att vi ska ha det så här i 5 månader nu...hmmm....lever vi i en bubbla tros? Är det inte kriminellt att ha det så här bra ;-)
 
 
Här kommer lite bilder från Olivers födelsedag.....
 
God morgon :-)
 
Stora killen...
 
Han blev firad i skolan också så klart....
 
Oliver älskar revben....
 
Skämtaren Jamie....
 
Grattis goding :-)
 
Yeeeeey :-)
 
Hörs snart igen....stor kram på er!
 
/// Caroline
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget!