En dag i Krabi och sista dagarna innan säsongsstart...


Hello hello....
 
Sista dagarna innan öppning för säsongen....usch....alltid lite jobbig känsla. Känner mig allmänt nervös och orolig, är alltid så precis innan vi öppnar för man vill ju att allt ska vara så bra. Så mycket o tänka på och planera...dyker upp nya saker hela tiden. Sen när vi väl kommit igång så släpper det. Egentligen finns det ingen anledning att oroa sig...vi hinner gott o väl...det är alltid relativt lugnt i början på oktober och lär säkert bli så även i år.
 
Hörde ni hade lite ryss-kyla på väg till er där hemma.....kanske blir lite skönt efter den varma sommaren.
Vi väntar fortfarande på regnet som inte kommit ännu. Helt galet vilken varm och torr månad september blev, vi får till och med vattna för allt torkar. Det är hett o kvavt som i ett björnarsle som Jens säger :-) Vi är ganska säkra på att regnet kommer snart för hur vi än vänder på det så måste det komma och tyvärr blir det nog i högsäsong när alla turister är här.
 
Säsongen ser mycket bra ut för Papillon, vi har massor av bokningar.
Vår säsongsöppning är på tisdag...så nu är det schemaläggning, städning, trädgårdsarbete, býgg, menyer och skyltar som gäller.
 
Vi har köpt lite krokar som vi ska sätta upp i bungarna, har fått önskemål om det. Även duschhyllor är nytt för i år. Vi håller också på att installera internet på alla rummen....det känns som en bra investering, vi har ju bara haft internet i restaurangen tidigare. Bytt ut en ac-anläggning, fixar lite el, reparerar en vattentank.
 
Sen håller vi på att bygga en liten innegård till Lai o Daeng som ska bo kvar på Papillon även när Lai är mammaledig. Vi erbjöd de det nya boendet och även en egen privat inhängnad trädgård och det tog de gärna. Det känns skönt för oss att ha dem på Papillon, de håller så bra koll på stället och skulle det hända någonting när vi inte är där så kan Daeng snabbt ta hand om problemet. Dessutom är det de som har hand om hundarna och vi såg ingen bra lösning på det. Sen blir det självklart skönt för Lai o Daeng också...de slipper betala ett eget boende och har gratis internet, tv och kök.
 
Vi håller som sagt också på med menyerna....vi drar ner på den västerländska maten i år och satsar mer på den thailändska samt mer sallader, pizzor etc. Detta för att Jens inte ska behöva göra någon av maten, vår personal ska kunna driva Papillon utan oss på plats.
 
I tisdags åkte vi till Krabi allihop....det var faktiskt riktigt trevligt. Bortsett från ett tråkigt besök hos revisorn så var det mest shopping, mat o fika på schemat. Vi handlade massor till Papillon och så gav vi alla i personalen en varsin tusenlapp så de fick shoppa loss lite.....en sorts kick-off.
Vi köpte en vattenmaskin som ska vara till gästerna.....från och med i år så ingår det gratis vatten i rummen men eftersom vi måste tänka lite på miljön (blir ju mängder av plastflaskor) så får gästerna flaskor första dagen som de sedan gratis kan fylla på med kylt vatten vid receptionen.
 
Imorgon ska vi ha ett personalmöte där vi ska gå igenom hur vi bäst tar hand om vår nya personal som börjar på tisdag. Det är ju 3 nya personer som på ett smidigt sätt ska ta sig in i matchen. Spännande :-)
 
Jimmy o Ning lämnade oss i lördags.... Ning är hemma i sin by och Jimmy är tillbaka o knegar i Sverige.
 
 
Detta firade vi med våffla och glass .....hehe...nejdå. Bara vanlig helgfika på Catfish.
 
Här är vi och kollar till våra vänners nya bygge. Lisa, Lars och Lee bygger upp en ny dykfirma på Klong Dao. Ser jättebra ut, det är dem vi kommer använda på Papillon....Andaman Dive Adventure.
 
Här väntar vi på färjan...på väg till Krabi. Resan gick bra både dit och hem bortsett från att stackars Lai kräktes stup i kvarten eftersom hon är gravid.
 
Sötis Ayatoh var finklädd dagen till ära. Det var första gången de åkte till Krabi.
 
Sunny...vår klippa sedan Ning slutade...hon är riktigt bra och vi är så glada att vi hittade henne.
 
Här är vi på Macro i Krabi....jättestor och billig matvarukedja.
 
Mister Donut :-)
 
Men det går ju inte bara att roa sig....back to work igen :-)
 
Oliver har kommit på att hans helikopter kan blir en utbåt...
 
En klasskompis är hemma o leker....och det är avancerade krigslekar i poolen :-)
 
Vi hörs snart igen...stor kram på er !
 
/// Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Ida

Lycka till med säsongsöppningen imorrn! :) Kommer gå hur bra som helst!

Kram

Svar: Ja det gick ju faktiskt bra hörrö.....kram :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-09-30 / 10:56:27


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!